Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon
tularsuara
Search
46532
View
194
Reply

NAK PERANGKAP SUAMI CURANG

[Copy link]

Author: leaika       Show all posts   Read mode

Post time 29-6-2009 09:13 PM | Show all posts
saya bersimpati dgn tuan rumah. Harap tabah.. Nilah dugaan terbesar bg seorang isteri. Tuan rumah mmg penyabar betul, boleh tahan lama2 dlm lakonan ni.
Tp satu je nak kena pikirkan. Apa yg nk dicari dlm memerangkap suami sendiri. 1, nak bercerai 2, saja nak perangkap tp tak nak bercerai.
Kalau di hati tak nak bercerai, banyak cara lain yg boleh dibuat SEBELUM jumpa di hotel tu, confrontation.. Pergi holiday ke, honeymoonn balik.. Become the fabulous babe he married, not for him, but for yourself..!
Kalau dah tawar hati, mmg nk cerai.. Probably this will be the most dramatic ending.
Reply

Use magic Report

Post time 30-6-2009 05:15 AM | Show all posts
Trend sekarang........suami/isteri semakin licik.........nak curang atau bermungkah belakang pasangan "boleh" asalkan tanggungjawab sebagai suami dan isteri tak diabaikan........
Reply

Use magic Report

Post time 30-6-2009 11:28 AM | Show all posts
122# manakautau


ya lorrrrr  bermukah  bermukah gak...... tanggungjawab lakibini jangan lufe!!!


p/s   weyyyyy manak... glad to see ya here... aku lama gak tak masuk sini... lama tak baca pos ko.... hope things are 'swell' for ya... bro!!!
Reply

Use magic Report

Post time 30-6-2009 01:52 PM | Show all posts
120# amazed


Trust....can be broken....and it can be earned as well...

Recovery mode aku...telah ambil masa setahun....in this 1 year...kita kena lah beljar dr kesilapan....we HAVE to accept the fact that...these things happen for a reason and part of it...is from Us.

Aku kenal perempuan itu....aku tau dia cemana...at the same time...aku cuba lihat kelemahan diri sendiri...apa yg ada pada dia yg aku takde....I am not her...but I know...I can do better ...minah ni..orang korporat....aku pun..tak beza juga 'level' aku ngan dia...

we dicussed alot....we openned our hearts...what i hate about you..etc...what can be worked out sementara masih boleh...and then...we have to learn to change for each other ;)...if you know why he likes her...as k him..what do I have that she doesn't. What can I do, that she can't . Benda2 kecil..yg sentimental ..

tp kadang2...aku ada jugak bg sedas 2 kat dia pasal bab2 curang dia....but terpikir....tak guna di ungkit....sbb lama2 blh tawarkan rumahtangga juga...some things, you just have to learn to live with. Kalau pikir2 byk2 pun...kita juga yg sakit hati free2...

bab trust tu....aku masih lagi grill dia ...
Reply

Use magic Report

Post time 30-6-2009 02:59 PM | Show all posts
124# ladsyoul

teringat aku satu kata forummer FD,

as long as his balls are in your courtyard.. he is in your control..
bila ada heart-to-heart talk mcm apa yg ko buat ngan somi ko ni rasanya perlu sbb masing2 akan cuba improve diri masing2.. tau kelemahan diri dan buat sehabis baik.. main reason bukan utk kepuasan hati pasangan semata2, tp lebih pada menaiktaraf rasa hidup berkelamin..
Reply

Use magic Report

Post time 30-6-2009 03:21 PM | Show all posts
curang mau ringan2, main2 dgn anak ayam...tak seteruk curang mau kawen lain.

if kantoi, curang ringan2 nie tak se aggresif yg kantoi sebab ada makwe lain @ mau kawen lain.

hubby awak mau geli2 saja, mcm kebanyakan  lelaki lain...tapi die ada niat woo..register,pastu cari..kalau wa register..ada org add/msg gue, gue layan..nak cari..mmg tak.
Reply

Use magic Report

Post time 1-7-2009 03:08 PM | Show all posts
laki aku ....aku kantoi dia buka web JAIS...bab bercerai...time tu....rasa cam runtuh la dunia ku....

dia terkejut nampak aku kat belakang dia...aku tak pikir byk...amik suitcase dia...tuang baju2 dia...

ada hati dia terpikir hendak ceraikan aku.....
aku tanya dia lagi...you gerenti blh bahagia ke dgn dia...org korporat yg bergaji lebih dr you?...yg tak tentu lagi minat benda2 yg kita minat sesama....yg ada masa tuk jaga awak bila sakit dan tak dok terperok dgn meeting luar negara setiap bulan...you minat dia pasal satu benda je kan? mungkin apa yg i ada tak cukup atau tak sama...bab geli2 ke xgames ke apa...tapi you tak pernah bg tau...and how am i suppose to know?

tp..kalau u nak keluar pun....keluar la....ni rumah i pun ))) pi la dok rumah sewa dia ...

aku biar dia pikir dendiam dlm bilik tu...
Reply

Use magic Report

Post time 1-7-2009 03:57 PM | Show all posts
127# ladsyoul


dan ko still nak stay gak ngan laki yg dah taknak ko???? LMFAO.......heran aku ngan bini2 camnih.... ko rasa ko leh hepi ler kalu laki ko yang dah ada ura2 nak tinggalkan ko    tetiba amik keputusan.........OKAY... aku stay!!!!  mcm kotteyyyyy dia ajer ler ada kat doniya nan fana' ni ker........  pshawwwwwww

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 1-7-2009 06:55 PM | Show all posts
laki aku ....aku kantoi dia buka web JAIS...bab bercerai...time tu....rasa cam runtuh la dunia ku....
dia terkejut nampak aku kat belakang dia...aku tak pikir byk...amik suitcase dia...tuang baju2  ...
ladsyoul Post at 1-7-2009 15:08


ko memang outspoken ladsyoul.. cayalah
lelaki ni kena bagi sedas dua buah fikiran..
supaya dia leh pikir panjang ttg akibat sesebuah hubungan bila dia wat onar..

then bila dia macam nak sangat bercerai, istri ni just propose kan aje.. kasi dia terkedu, oo rupanya bini dia pon dah well-prepared to lead separate life.. bila istri dah tak begitu bergantung ngan somi dan bina kekuatan diri utk hadapi segala kemungkinan, tentunya sang somi pikir lebih lagi sblm buat pape tindakan meruntuh rumahtangga..
Reply

Use magic Report

Post time 3-7-2009 12:44 PM | Show all posts
128# amazed

I believe in 'menasihatkan dan menyedarkan' seseorang sebelum aku tunjuk taring tahap Sabre Tooth ...kes dia ni...si pompuan tu yg menyesel2 kat dia....dan bila aku confront si andartu koporat tu....terus tak berani menggatal lagi....tu yg aku tanya dia...'...kau nak pompuan koporat pengecut macam tu ka?..' kalau dah tua sampai skang tak kawin2 lagi..sure dia ni ada some kind of problem kan? )....

I would've left him...tapi aku nak tunjuk jugak side aku kat dia yang aku pun...boleh cari pasal jugak...mampu buat affair jugak...

YES....memang kena bagi sedas 2 kat diorang ni bagi sedar...i told him...you can leave...pi lah...takde sapa nak larang...baru la dia terpikir...if he were to leave...he'd have to start ALL OVER again...dan...worth it ka? buang persahabatan yg bertukar jadi rumahtangga after 15yrs kita berkenal?

I would never leave without a fight and until I get to fix what's wrong.

I would leave KALAU....anatara kita berdua...tak ada persefahaman...tak ada...perubahan...dan tak boleh communicate. Byk kena pakai commonsense la cemana nak handle org cam ni...
Reply

Use magic Report

Post time 3-7-2009 12:50 PM | Show all posts
"...dan ko still nak stay gak ngan laki yg dah taknak ko????LMFAO.......heran aku ngan bini2 camnih.... ko rasa ko leh hepi lerkalu laki ko yang dah ada ura2 nak tinggalkan ko    tetiba amikkeputusan.........OKAY... aku stay!!!!  mcm kotteyyyyy dia ajer ler adakat doniya nan fana' ni ker........  pshawwwwwww..."


I can get any kottteeyyyy i want kalau aku nak ...but as wife, I think....i'm matured enough to take things into perspective and protect and save what I can first. I am happy when we get to communicate our feelings and both of us memang outspoken.

aku cari balance dlm marriage life ini....sex, love, happiness, children...

kottteyyyy dia memang best pun (sbb halal ;) )...and so is my.....ehem....hey, communication in sex is important too tau...bukan dok baring telepek mcm ikan atas katil ..
Reply

Use magic Report

Post time 3-7-2009 06:56 PM | Show all posts
"...I can get any kottteeyyyy i want kalau aku nak
ladsyoul Post at 3-7-2009 12:50



hehehhe aarr .....senang giler... g jelahh berchatting....
Reply

Use magic Report

Post time 4-7-2009 02:46 AM | Show all posts
131# ladsyoul


ROFLMAO.......mmg gelak aku baca worang nak convince worang lain betapa hidupnyer baguih  lepas citer pasai  laki tak hengat  serang pompuan lain tak hengat...
yg bebenornyer  nak convince dirik sundrik ajer... tapi  sundrik tahu.. sbb sundrik yg kena berdepan ngan laki camtu hari2......tee hee...

lawak.. mmg lawak.
Reply

Use magic Report

Post time 6-7-2009 06:36 PM | Show all posts
133# amazed

memang senang gelakkan orang kan?
sebab diri sendiri tak rasa lagi ye tak

i'm giving advise based on my experience...and I can relate... Awak dok menyeringai mcm kerang busuk takkan tolong sesapa pun dlm thread ni that should evolve into a support group..and not a 'lawak' or..macam mana you ckp.....'****yyyyy' kan?

pls lah...nak talk ****yyyyy konon...grow up ...
Reply

Use magic Report

Post time 6-7-2009 07:50 PM | Show all posts
133# amazed

memang senang gelakkan orang kan?
sebab diri sendiri tak rasa lagi ye tak

i'm giving advise based on my experience...and I can relate... Awak dok menyeringai mcm kerang busuk t ...
ladsyoul Post at 6-7-2009 18:36



LMFAO.....ye ker menyeringai cam kerang busuk.... aku type ajer perkataan tu... tadak pun menyeringai ker aper ker.... tee hee....  dan bukan gelakkan 'orang' tapi.... pada 'yang nak konvinskan sgt worang lain betapa  dia ajerrrrr ler yg baguih sumer tu'.... pastu advise bagi pun...kunnun nak dapatkan +ve impek blablabla.....sedangkan sundrik tahu... dah laki tu haprak...  masih lagi nak romen gak...   sad that your experience tak match up ko nyer nasihat....   lagi low self esteem ader la....

mana2 pompuan yg dok maki pompuan lain  panggil orang ketiga betina ler jalang ler..sundal la.. ke hulu...ke hilir....sbb ada efer ngan laki depa  tapi masih lagi nak bang laki  nak gak kotteey laki........yg tu sundrik tadak pride diri... dan hidup ngan sad life....   whothehellgiveashit ngan pompuan ketiga tu... laki ko ada pompuan lain..... ko deal ngan laki ko ler.... ko tak leh esep... bagi kata dua kat laki.....ko leh esep masih lagik nak romen laki ko.... hah!!  kira ko tarak probley ler.......hah!!
Reply

Use magic Report

Post time 10-7-2009 10:17 AM | Show all posts
eh mana tuan umah nie? xmo update apa dah jadi ke?
Reply

Use magic Report

Post time 15-7-2009 11:21 AM | Show all posts
To ladsyoul, be strong ok. Itu sebahagian dari dugaan hidup you. Memang susah utk lupakan memori pahit tbt... Fikirkan apa yg terbaik utk u dan anak2.
Reply

Use magic Report

Post time 17-7-2009 01:35 AM | Show all posts
buat222...menyamar..
Reply

Use magic Report

Post time 25-7-2009 03:35 AM | Show all posts
135# amazed

perasan bagus...
lom kena takpe la...ditakdirkan Tuhan nak uji...tau le langit tu tinggi ke rendah....
Reply

Use magic Report

Post time 26-7-2009 06:54 AM | Show all posts
135# amazed

perasan bagus...
lom kena takpe la...ditakdirkan Tuhan nak uji...tau le langit tu tinggi ke rendah....
cm_peachRose Post at 25-7-2009 03:35



aikkkkkk  marah pulak... aku bagi pandangan ajer.... whogivesthefrog perasan bagus atau tidak.... masalah tu tak selesai regardless aku perasan bagus or not ekkkk.... sbb ni bukan pasal aku ekkk...... ..... yg pasti... bini2 yg low self esteem yg sebok nak jaja laki dia tu teruk sumer tu yg ada masalah... hah!!! nak perangkap laki curang kunnunn....... pirrahhhhhhhhh..... mlm2 laki tu gak yg diromennyer.... hah!!

lorrrrrrr mmg aku harap aku tak kena ler... lagi pula aku tak der ler nak jadik bodoh mcm laki worang yg dok snap gambar buat perkara tak senonoh ke hulu ke hiliq... peachy weyyyyyyy   tee hee!!
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Google play
 Twitter
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2020 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
Private Cloud provided by IPSERVERONE
3.080728s Gzip On
Quick Reply To Top Return to the list