Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon
tularsuara
Search
46546
View
194
Reply

NAK PERANGKAP SUAMI CURANG

[Copy link]

Author: leaika       Show all posts   Read mode

Post time 30-5-2009 12:54 AM | Show all posts
aku lelaki, skg nko tuan umah bayangkan konon yg aku ni laki nko yg curang tu.kita berlakon jap....

kita berjumpa kat bilik hotel tu skg...nko sorang tanpa teman - mampos nko kene belasah n maki dgn aku... sebab?
sbb aku jantan bila aku dah rasa salah n takut tp sbb aku sorng n nko pun sorng bearada dlm bilik tertutup, aku adalah laki nko. aku king.... sbb apa jd mcm tu? sbb EGO aku....

waktu tu isu nko nak perangkap aku sbb curang xtimbul... aku akan bangkitkan isu nko permainkan aku, nko nak pedajal aku than aku cakap mcm ni> "ooooo nko nak pedajal aku yerrr...." n aku akan belasah nko situ jugak. sbb apa jd mcm tu ??? sbb aku nak protect diri aku yg bersalah ni dan tanpasebarang ragu n rasa takut sbb nko dtg sorang tanpa teman or backup.

than, berlaku kekecohan kat bilik hotel, security datng. aku tutup bilik tu n cakap ini hal rumahtangga so org lain jgn kaco, sbb aku dtg cekup bini aku yg sedang tunggu jantan dlm bilik ni... apa nko nak cakap?????? nmpak mcm nko yg terkena kan....

waktu tu nko nak maki aku ke, nak tunjuk bukti sms tu ke nko dah tak termampu lg......
security call polis, polis dtg... nko bleh ke tunjuk sms sbg bukti???? polis nak terima ke???? polis tu akan cakap "puan, balik la. setle kat umah je...."... hahahah... sia2 je plan nko tu.

kalu laki nko ada sejarah jenis ringan tangan... waktu tu bukan tangan lagi silap haribulan kaki pun naik ke muka nko wahai tuan umah.

so nko balik bungkus baju lari ke umah mak ayah???? nko nak tunjuk sms tu sebagai bukti.... hahahahah... aku ada byk lagi jawapan yg boleh aku reka takat sms alahai... aku jawab je yg aku cuma layan sbb org sms lucah so aku nak kene kan balik minah yg sms tu je.....

bab nko ke bilik hotel jmpa aku?????? aku leh counter blk aku ke sana sbb nak cekup nko... nko yg jahat.

apa nko nak cakap...?????

so nko kene pikir betol2 strategy nko.... so sbb tu nko kene bawak teman, kalu idak mmang mampos nko.!!!

sori sbb guna bahsa yg kasar.... maaf kan aku kalu terkasar ye tuan umah. tade niat apa2. aku doa kan nko selmat dan diberi petunjuk. nko baca al-fatihah byk2 sbb surah tu kita meminta Allah mmberi petunjuk.

....petunjuk kpd penyelesaian masalah nko.
Reply

Use magic Report

Post time 30-5-2009 08:20 AM | Show all posts

Balas #61 Pandora\ catat

hahh ni la maksud ana sblm ni tuan umah.....org laki ni klau nak mnidakkan ksalahan diorg mmng ade je akal bijak pandai
diorg tu lebih lagi klau lelaki yg mmng jenis tak bagus....so try la sdaya upayanya cari sapa2 teman bwk time nak kantoikan suami tu........mcm yg en.parin ckpkan dlm pkara ni kita tak perlu nak malu2 sbb ianya mbabitkan masa depan kita dgn
anak2.......

ana doakan yg tbaik buat tuan umah bsama anak2 k....( risau sbnrnye dkt tuan umah ni bila ngenangkan plan dia tu..)
semoga diri tuan umah kuat tuk hadapi sgla rintangan .....amin
Reply

Use magic Report

Post time 30-5-2009 10:37 AM | Show all posts
Tuan rumah, laki bagi napekah takat 600 hengget setahun tu rasanya dah cukup untuk jadik sebab nak bawak ke atas.

Carik loyer la, kalau ko dah berat nak teruskan hidop dengan dia.

Aku pon bila pikir balik plan ko nak perangkap kat hotel tu, takot2 nanti backfire kat ko, lagi susah.
Reply

Use magic Report

Post time 30-5-2009 11:47 AM | Show all posts
tak sangka yer..dah kawin bertahun..peluang pun dah bagi..
tapi masih tak hargai seorg wanita yang menjaga kehidupan suami dalam keluarga..
saya simpati dgn nasib akak..
Reply

Use magic Report

Post time 30-5-2009 01:56 PM | Show all posts
jantan keparat camni...nak simpan lelama?
bapak utk anak2 yg sedang membesar...?
tuan rumah since ko yg berdikari...dia tu cam parasit saja
takyah buang masa....ko proceed saja ke mahkamah

nak perangkap dia bole, tapi kena ada back-up plan
dia dlm keadaan bengang camtu, kalo buat dia hilang akal
dia belasah u sampai mati, cemana....demi anak2
buatlah demi anak2 dan diri u..
nyah kan saja parasit tu...

all the best
Reply

Use magic Report

Post time 30-5-2009 03:48 PM | Show all posts
hmm..tah2 ni baru first time dia terima tawaran nak buat projek dgn pompuan kot...yerlah, sapa nak buat projek dgn laki u kalo sampai sewa bilik pompuan tanggung..

better think carefully before u ambil keputusan drastik...
Reply

Use magic Report

Post time 30-5-2009 05:29 PM | Show all posts
Originally posted by norsha at 30-5-2009 03:48 PM
hmm..tah2 ni baru first time dia terima tawaran nak buat projek dgn pompuan kot...yerlah, sapa nak buat projek dgn laki u kalo sampai sewa bilik pompuan tanggung..

better think carefully befor ...


usually, first time will lead to 2nd time, 3rd time..... ...ngeri seh...


As for me, kite tgk balik le...lelaki gini sesuai ke jadi bapa kepada anak2 kita, mampukah die melindungi anak2 kita, mampukah org begini mendididik anak2 kita? ....can u forgive & forget. If u can forgive but u can;t forget, susah...coz u;ll be holding the grudge & hatred  inside you...
i dah tgk, bukan sorang 2, ramai yg can forgive but can't forget. In the end, they suffered emotionally....camne nak bahagia gini?


bak kate tigger & pooh - think think think..
Reply

Use magic Report

Post time 30-5-2009 05:29 PM | Show all posts
me setuju dengan pendapat encik parin tu.


lagi satu, macam kelat cakap tu, bab mintak izin kan... kalau betul2 plan nak perangkap jugak suami, mintak lah izin kat dia utk keluar malam tu, kalau boleh melalu sms, so that ada proof dia izinkan.
kalau memang kebiasaan tak pernah mintak izin kat suami, jadi tiba2 nak mintak izin macam kekok lah kan.. so kena lah fikir cara utk mintak izin.. selalu kalau nak ke mana yang akan beritahu suami? guna cara tu.

kalau malu nak ajak kawan2 teman, then saya cadang, ajak polis temankan. terangkan kat polis hal ni dan mintak tolong mereka, bagitahu risau suami belasah dengan teruk bila kantoi nanti.
Reply

Use magic Report

Post time 30-5-2009 05:52 PM | Show all posts
bersabar ye byk2... hubby ku pun ader kekasih gelap..
Reply

Use magic Report

Post time 31-5-2009 10:52 AM | Show all posts

Reply #67 MrsJohn's post

maybe we dont think alike.. ..

its true dr 1, will lead to 2nd, to 3rd...tapi sapa lah pompuan dalam dunia ni sanggup nak pay herga bilik hotel semata2 nak buat projek, tau sgt laki tu sengkek kecuali mak datin jer kot...

sb fikir anak2 la..most probably i wont resort for divorce...most probably, i will slowly ajak dia pi dengar ceramah2 agama ker..atau bukak ceramah2 agama ker dr melepak depan internet...it's quite slow, tapi i think, kalo kita sabar dan yakin, insyaAllah, dia akan nampak jln yg benar tu...tapi kalo mmg dah jantan tak guna dan tak jalan jugak cara tu..then, no choice la...divorce je la...
Reply

Use magic Report

Post time 31-5-2009 02:18 PM | Show all posts
kalau tak ada sesiapa kat situ untuk teman, atau memang tak mau teman, boleh jer proceed ngan cadagan tuh..

tapi, at that moment, jangan ler marah2 atau carik gadoh segala..

neh nak buat cengini pun untuk dapat bukti yang dia betul2 curang kan..

dah dia masuk bilik tuh.. ko sengih aja then berambus dari situ..

dalam hal2 cengini, yang ko nak puaskan ati adalah ati ko sendirik.. bukan orang lain!!..

simpan hal ini sebagai bukti.. kalau perlu cerita kat mahkamah kelak, cerita saja!!.. tho mahkamah akan faham ko buat gitu dan kenapa ko beraksi cengitu..

ya lah.. dah lama kawen.. nak cerai tuh satu keputusan yang maha besar yang perlu di amik dan kalau boleh, bukti memang ler kena solid untuk diri ko juga, untuk hati ko juga dah bukan untuk sesiapa pun..

KALAU aku.. yes aku akan proceed jah.. once muka dia muncul kat depan pintu, aku tak ludah muka dia tuh pun sudah satu rahmat bagi dia!!..

you go gurl!!
Reply

Use magic Report

Post time 31-5-2009 04:19 PM | Show all posts
kalau kak mimi duduk kat kl, memang harus kak mimi tolong temankan tuan tanah ni kan? tolong backup.
Reply

Use magic Report

Post time 31-5-2009 09:56 PM | Show all posts
Very good idea tuan rmh,zaman skg ni semua cangih,putar belit somi pun cangih gak,
aku suka idea tuan rmh ni,cuma risiko perang dunia amatlah tinggi,
kalau tuan rmh nak buat ,kuatkan semangat ,tabah kan haiti.
Reply

Use magic Report

Post time 1-6-2009 12:05 PM | Show all posts
pendapat aku...

kalau parent ko dok jauh... or adik badik laki dok jauh... ko import la dorang kejap... sewakan bilik tu tuk dorang duduk... pastu ajak la laki hang tu pi deting kat bilik tu... tgk reaksi dia cemana... jam tu mmg dia da takleh ngelak lagi dah...

sape ntah td ckp isteri keje ngan izin laki makanya kena la korban sume tuk laki tu mmga aku tak setuju,,, mmg keje ngan izin dia... tapi bab nafkah... dia wajib kasi... hukum mana yg kata bila isteri keja laki toksah kasik nafkah kat bini?siap pow bini lagi?? mende2 camni yg buat org bukan islam nampak islam tu sebagai agama yg menindas...

sedangkan... islam itu indah kalau pengamalannya menepati syariat yg Allah da tetapkan...
Reply

Use magic Report

Post time 1-6-2009 12:28 PM | Show all posts
Originally posted by Fantaghiro at 1-6-2009 12:05
sape ntah td ckp isteri keje ngan izin laki makanya kena la korban sume tuk laki tu mmga aku tak setuju,,, mmg keje ngan izin dia... tapi bab nafkah... dia wajib kasi... hukum mana yg kata bila isteri keja laki toksah kasik nafkah kat bini?siap pow bini lagi?? mende2 camni yg buat org bukan islam nampak islam tu sebagai agama yg menindas...

sedangkan... islam itu indah kalau pengamalannya menepati syariat yg Allah da tetapkan...


Berlambak para laki anggap camni & manipulate is3 dgn ini jg...ada pulak kata kalo somi x izin, is3 keja jugak, pendapatan tu haram (tp si laki pow is3 jg dlm dok kata x izin keja ju.. )
Depa lupa suami yg wajib ditaati ialah yg menjalankan kwajipan sbg somi (i.e beri nafkah & berbuat baik pd is3, rite?)  & selagi x suruh is3 wat maksiat...so, meaning kalo laki dh x kasi nafkah, x tunai kewajipan sbg somi...nk taat lagu mana lagi? Laki mcm ni layak ke suka suki nak nusyuzkn is3 sedangkn dia sendrik puncanya & sentiasa nusyuz? Lu pikir la sendiri...
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 1-6-2009 12:53 PM | Show all posts
tq semua atas nasihat u all...yes...memang i akan proceed utk tgk sejauh mana die bertindak...tp mcm aku ckp dulu aku xkan bagitau die yg aku trap die..yg dok antar sms tu adalah aku..that's y bila die nak msg aku, aku suh die online tagged account die supaya setiap msg yg die taip tu aku bleh print n simpan...sms memang aku perasan die akan delete pas die antar kt pompuan tu....weken lepas dari kul 12 tgh mlm sampai kul 5.00 pagi aku layan sms ngan die...padahal die kt luar aku dlm bilik..patutnye kitaorg janji nak jumpa semlm tp last minute die cancel...maybe die still berbelah bagi...
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 1-6-2009 12:55 PM | Show all posts
pagi tadi aku sms die tanya bila nak jumpa...die balas die belum dpt gaji lagi..so tengokla camne nanti...esok jadi ke x...ape2 hal aku akan update kt cni...
Reply

Use magic Report

Post time 1-6-2009 01:43 PM | Show all posts
Originally posted by zanorba at 1-6-2009 12:28


Berlambak para laki anggap camni & manipulate is3 dgn ini jg...ada pulak kata kalo somi x izin, is3 keja jugak, pendapatan tu haram (tp si laki pow is3 jg dlm dok kata x izin keja ju.. )
D ...



Yang paling mengherankan ada pulak bini yang berpendapat begini, dok marah2 kata kalo laki izin keja, duit bini kena share jugak.
Reply

Use magic Report

Post time 1-6-2009 01:44 PM | Show all posts
Originally posted by leaika at 1-6-2009 12:55
pagi tadi aku sms die tanya bila nak jumpa...die balas die belum dpt gaji lagi..so tengokla camne nanti...esok jadi ke x...ape2 hal aku akan update kt cni...


Hati2!
Reply

Use magic Report

Post time 1-6-2009 03:35 PM | Show all posts
aku stuju idea haira...
sblum ko jumpa kat hotel...
baik ko ajak jumpa kat kedai mamak malam2 ker...
kopitiam ker...
pastu cancell...
tgk apa reason dia nak kluar malam2 tu...
pastu tengok reaksi muka dia bila balik umah bila ko cancell dating tu...
kene ajar somi mcm nie...
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Google play
 Twitter
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2020 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
Private Cloud provided by IPSERVERONE
0.078904s Gzip On
Quick Reply To Top Return to the list