Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon
Search
46156
View
194
Reply

NAK PERANGKAP SUAMI CURANG

[Copy link]

Author: leaika       Show all posts   Read mode

Author
 Author| Post time 29-5-2009 01:39 PM | Show all posts

Balas #39 dayana29\ catat

umah tu umah aku...selama ni die menumpang je...kete pun aku yg bayar..tp die yg bawak ke hulu ke hilir...segala belanja umah aku yg tanggung...die bagi air je kt aku...
Reply

Use magic Report

Post time 29-5-2009 01:46 PM | Show all posts

Reply #39 dayana29's post

Dah buat istikharah ke? Janganlah buat sebarang tindakan terburu2. Walaupun kita tahu dia buat kesilapan tu tapi cubalah cara lembut dulu untuk mengajarnya. Memang sekarang dia buat silap. Mana tau esok lusa dia berubah?

Rasanya jangan cepat nak perangkap dia. Dah tau macam mana perangai dia, so take action yang tidak memudaratkan dulu. Lelaki pantang dicabar. Jangan biar dia tau u dah perangkap dia. Terus putuskan 'fake contact' tu.

Kemudian cubalah berjumpa dengan ustaz yang pandai macam mana nak ubah hati dia yang suka menggatal tu. Ingat, jangan carik tok bomoh pulak. Ayat2 Quran pun ada banyak untuk lembutkan hati suami (contohnya Al Imran:200). Baca masa dia sedang tidur, hembus kat dada. Jangan lupa buat sekali tahajud, taubat dan hajat.

Ini semua dugaan hidup, bahagian masing2. Bersabarlah dan cuba atasi dengan penuh hikmah. Semoga berjaya menempuh ujian ini.
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 29-5-2009 01:49 PM | Show all posts

Balas #42 imtiyaz\ catat

tq imtiyaz...aku dh banyak bersabar...dh banyak bagi peluang...sampai bila lagi aku nk bagi die peluang...aku boleh tahan lagi kalu die buat perangai tapi die jalankan tanggungjawab die sbg ketua keluarga...ni x...semua aku yg tanggung...aku dh give up...
Reply

Use magic Report

Post time 29-5-2009 02:10 PM | Show all posts
Originally posted by leaika at 29-5-2009 13:37
xkkan x nampak muka langsung sampai x cam laki sendiri ..aku dh kawin 11 tahun bunyi tapak kaki die pun aku dh cam...


ntah la...x logik pon ye gak kan...heheheh
tp ko try la...
ko just muncul kan diri ko jek...
pe yerk reaksi dia nanti...
geletar paler lutut kot...

[ Last edited by  fifie_olin at 29-5-2009 14:15 ]
Reply

Use magic Report

Post time 29-5-2009 02:14 PM | Show all posts

Balas #42 imtiyaz\ catat

mmg apa yg ko ckp ada betulnya.
cuma sesetengah org (termasuk aku) tringin nk tgk org yg
menipu kita kantoi d depan mata

so leaika, aku doakan ko slmt dn aman bhgia..
Reply

Use magic Report

Post time 29-5-2009 02:36 PM | Show all posts
Originally posted by leaika at 29-5-2009 13:39
umah tu umah aku...selama ni die menumpang je...kete pun aku yg bayar..tp die yg bawak ke hulu ke hilir...segala belanja umah aku yg tanggung...die bagi air je kt aku...


aku bukan kata kau silap, tp cuma pernah ke terfikir isteri keluar rumah pergi kerja tu kan dgn izin suami, klu suami tak izinkan ade tak rumah dan kete tu...

klu dah takde cara lain, terpulang kpd tuan rumah..

klu ikut statistik skrg mengikut apa yg dicerita masa khutbah jumaat ari ni, kadar penceraian skrg lebih tinggi dari kadar perkahwinan...
Reply

Use magic Report

Post time 29-5-2009 02:39 PM | Show all posts
Tuan umah ni dok tanggung bayar umah & keta.

Dah tu laki lak tengah test market nak jumpa2 aweks kat hotel.

Kalu dah berniat nak jumpa kat hotel tu, laki dia plan nak main catur je ke? Tak pon tengok bola?

Apa lagi mau sabarrrr dan redhaaaa?

Please lah.

Nak jadi solehah biar bertempat.
Reply

Use magic Report

Post time 29-5-2009 02:50 PM | Show all posts

Reply #47 seri_air's post

wah...time nak solat jd solehah, time lain tak payah ke...

bkn kata kena sabar dan redho setiap masa. kita bukan nabi. ada gak masa2 yg tak leh sabar dan redho. paling2 berusaha ke arah sentiasa sabar dan redho. tak sabar dan tak redho yg tak menyalahi syariat la baru ok. ada byk cara lain lg yg boleh bantu tuan rumah.

klu tuan rumah kluar rumah gak pegi hotel tanpa kebenaran suami, tu kan dah salah. walaupun nak cari salah suami. tp diri sendiri buat silap gak. nak cekup suami, buat le strategi yg kita pada masa yg sama tidak buat silap. kan silap2 itu yg digunakan oleh suami utk menuduh isteri nusyuz. stategi kena pandai le sket. bukan semborono itu hati yg panas...
Reply

Use magic Report

Post time 29-5-2009 03:02 PM | Show all posts
Originally posted by kelat at 29-5-2009 14:50
wah...time nak solat jd solehah, time lain tak payah ke...

bkn kata kena sabar dan redho setiap masa. kita bukan nabi. ada gak masa2 yg tak leh sabar dan redho. paling2 berusaha ke arah sentia ...



Tak maksud aku dah banyak kali kat FD neh, bila bini kena niaya, kena dera, kena tipoo, kena curang, ada puak2 yang akan soh dia sabarrr dan redhaaa, takut nanti dikatakan nusyuz.

Macamlah laki tak boleh dikenakan hukum nusyuz.

Tu tak bayar napekah tempat tinggal bukan dah kira nusyuz kaa?

Bini pulak kena tanggung. Dahlah dok lenjan keta bini macam tak hengat.

Bini punya murah hati cam tu ada hati nak buat onar lagi.

Aku letih la nengok.

Tu solehah tak bertempat namanya, apa Islam ni tak bagi jalan kaaa nak membela bini daripada neraka dunia?

Pasal isu tuan rumah ni, itu cadangan/rancangan dia, dia pon dah tak leh nak pikir sangat sebab tadi dia kata tangan pon gegel nak menaip ni sebab terkejut/marah/kecewa bila dapat tahu rahsia laki dia.

Kamu ada cadangan lain yang lebih bernas sila kemukakan.
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 29-5-2009 03:38 PM | Show all posts

Balas #46 kelat\ catat

aku pun x ingin nak kerja kalau die MAMPU nak menyara keluarga...percaya atau x..tahun ni jumlah nafkah yang aku dapat hanyala RM600..bukan sebulan tau...sepanjang tahun ini...
Reply

Use magic Report

Post time 29-5-2009 03:55 PM | Show all posts
wah kes berat neh.. terlepas pandang coz duk kat sub-umah lain..

bahaya wat plan mcm ni..sebab tuan umah tak tau apa tindakan yg somi akan amik bila tau terkantoi..plus takde orang yg teman time jadi cam ni.. stuju ngan znorm, kena berteman at least dua org pompuan.... kalo ada yg temankan risiko benda tak elok e.g. naik tangan kaki sume tu bleh dielak..

aku suggest tuan umah tak masuk bilik hotel, tunggu kat bawah hotel je.. (pastikan ada member).. tangkap dia on spot (make sure ada orang kat sekitar itu supaya laki rasa malu dan tak naik tangan)... tanya buat apa kat situ.. kalo dia kelentong, tunjukkan bukti sms yg ada kat tangan.. lagi elok, msj2 lucah yg dibuat sebelum tu pon disimpan.. jadik bahan bukti utk kukuhkan fail penceraian..

kalo dia dah tahap cari keseronokan luar macam ni.. berpisah ajelah..bayangkan kalo dia buat cenggini dan partner dia tu ada penyakit kelamin, trnsfer plak pd tuan umah.. huh! sia2 je hidup ngan orang mcm neh...
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 29-5-2009 04:17 PM | Show all posts

Balas #51 ParinAmat\ catat

aku akui cakap ko tu Parin..tp sape yg nak temankan aku..aku xde sedara kat cni...kawan2? kalu kawan waktu senang adela..lagipun aku malu kat diorg...
Reply

Use magic Report

Post time 29-5-2009 04:20 PM | Show all posts

Balas #52 leaika\ catat

tolak rasa malu dek... ko tak voice out lagi kat dorang..mana ko tau dorang takleh tolong ko?
benda ni ko kena hadapi berteman..
please do sumthing.. and not alone!
Reply

Use magic Report

Post time 29-5-2009 04:38 PM | Show all posts

Balas #52 leaika\ catat

ade tak kawan2 porem nak teman kan...
Reply

Use magic Report

Post time 29-5-2009 04:45 PM | Show all posts
betul2..aku rasa ko kena bawak somebody..kawan pompuan or sedara lelaki..bapak, abang, adik, pakcik.....pergi sorang bahya..nanti di pusing nye ckp kate dia dah tau ko yg hantar msg n nak tgk ko curang ke idak... aaa...tak psl2 je..

apa2 pon, aku doakan yg terbaik..if berpisah cara terbaik, takperrrrr....
u still have an option kan..

gud luck dear!
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 29-5-2009 04:54 PM | Show all posts
memang kena g sorang la gayanye...best friend aku pun outstation start isnin...tapi memang aku xkan ngaku yg aku yg menyamar..aku akan ckp aku dpt tau dari msg yg die antar kat akaun tagged tu coz die memang xtau aku dh tau password die...
Reply

Use magic Report

Post time 29-5-2009 06:25 PM | Show all posts
klu laki tu tak keje, mana dia ade duit. camne dia nk sewa hotel?
Reply

Use magic Report

Post time 29-5-2009 07:47 PM | Show all posts
benda mcm ni lah yg wat aku malas nak kwin lagi
Reply

Use magic Report

Post time 29-5-2009 09:54 PM | Show all posts
Originally posted by whitedove07 at 29-5-2009 07:47 PM
benda mcm ni lah yg wat aku malas nak kwin lagi



tebantut aku nak makan nasi minyak berperisa wite
kempunan aku wite
Reply

Use magic Report

Post time 29-5-2009 10:03 PM | Show all posts
tuh jek cara ko nak tau laki ko juz play around atau mmg dia mo play bebetul....tp mau kuat mental dik oi....x leh nak perangkap semata tp x cukup kalis nak tahan berbagai kemungkinan yg berlaku....

aku pun x leh nak kate lelebih...sbb somi aku pun mmg galak gak duk hadap tenet....tp setakat nih x der polak duk merapu meraban....sbb ms dia br beli lappy pojaan dia nih (epel putih)aku dah sound "kalo i tau u duk merapu...lappy tuh hancur i buat "...

ssh nak bc ati somi walau kite dah cube jd isteri yg terbaik...ape yg bulih kite buat bek tu Allah...dan br kite tau ape yg harus kite buat tu umahtangga kite...so seblom ko buat ape2...solat dan doa byk2 cari kekuatan tuk ko atasi dugaan dan segala mcm ranjau umahtangga nih

cume kalo ko marah laki ko jgn ler carut sumpah maki bagai...sbb dia masih somi ko...cukup ko luahkn ape yg ko rs tanpa carutan dan makian sbb bg aku penceritaan kesah kite mencerminkn peribadi kite secara x langsung....sbb duk carut2 bagai...kalo dah sejuk baik gomol jugek...cam ngok pun ade...ngok sbb duk maki laki...mcm x tau agama


apsal aku marah nih ..mahap tuan umah...emo polak
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Google play
 Twitter
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2019 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
Private Cloud provided by IPSERVERONE
0.073332s Gzip On
Quick Reply To Top Return to the list