Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon
Search
12Next
Return to list New
19160
View
24
Reply

Tempat Urut Daerah Johor

[Copy link]

Author: sutera_abadi       Show all posts   Read mode

Author
Post time 21-4-2009 02:15 PM | Show all posts |Read mode
Salam Semua,

Bapa sut kena stroke dan kini di hospital.
Cadang sut lepas discharge sut nak bawa dia pegi mengurut.
Ada tak tempat-tempat yg bleh urut especially utk org yg kena stroke ni.
Kalau dapat area Johor Bahru atau area Pasir Gudang.
Kalau atas-atas dari area tu bukan tak boleh... cuma takut masa tak mengizinkan.

Terima Kasey in advance.
Reply

Use magic Report

Post time 21-4-2009 03:34 PM | Show all posts
setau saya mmg ada tukang urut kat area giant plentong. Tapi tak pasti plak kalau org tu mengurut x.  Rmh dia kat sblh bangunan Beethovan yg depan A&W
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 21-4-2009 08:50 PM | Show all posts
Cik.. tau tak alamat atau nama tukang urut tu supaya senang lah sut nak cari....
thanks
Originally posted by ciksenyum at 21-4-2009 03:34 PM
setau saya mmg ada tukang urut kat area giant plentong. Tapi tak pasti plak kalau org tu mengurut x.  Rmh dia kat sblh bangunan Beethovan yg depan A&W
Reply

Use magic Report

Post time 22-4-2009 10:46 PM | Show all posts

Reply #1 sutera_abadi's post

dah dapatkah tukang urut yg awak cari? klu belum saya ada kenal tukang urut sbb saya pernah berurut di tempat tu semasa saya sakit kaki....tukang urut tu area gelang patah saya ada no fon dia kalau awak nak..
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 23-4-2009 12:26 PM | Show all posts
Salam Adi,

sebenarnya sut blom dapat lagi.... coz sut pun sebenarnya sibuk ngan study...
next week exam for last paper... furthermore bapa sut blom discharge....
plan nak bawa dia pegi mengurut lepas sut habis periksa dan lepas dia discharge...
Adi bagi je nombor tu kalau bleh beserta ngan alamat..
kalau jadi... sut bleh survey dulu macam mana jalan nak ke sana (tempat urut)...
takut sesat plak la...... sut bukannya familiar area-area lain selain JB / Pasir Gudang / Masai...
Thanks in advance...



Originally posted by adiramlie at 22-4-2009 10:46 PM
dah dapatkah tukang urut yg awak cari? klu belum saya ada kenal tukang urut sbb saya pernah berurut di tempat tu semasa saya sakit kaki....tukang urut tu area gelang patah saya ada no fon dia kal ...
Reply

Use magic Report

Post time 23-4-2009 12:33 PM | Show all posts
sut,
aku penah dpt email bitau yg imam ni mmg pakar bab2 urut org stroke...

Alamat  :
Tuan Imam Hj. Mazlan,
M.S. 15, Ayer Merbau,
77200 Jasin,
Melaka.
06-5297051


Waktu rawatan
Sabtu - Khamis
8.00 - 12.30
2.00 - 5.00

Jumaat
8.00 - 12.00
2.30 - 5.00
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 23-4-2009 12:54 PM | Show all posts
Thanks Pitoq...
Kat Melaka ehh...
jauh nya... nantilah aku try tanya sesapa yg bleh drive kan bapak aku pi sana....
ekceli ni pes time dalam family aku ada yg kena stoke...
so utk menjaga dan apa pantang yg perlu dielakkan tu aku masih kurang pengetahuan...
aku tak tau org kena stoke ni bleh travel jauh ke tak...
nanti lah aku cuba usahakan mcam mana...

Eniwei Thanks A Million...
Reply

Use magic Report

Post time 23-4-2009 03:25 PM | Show all posts

Balas #3 sutera_abadi\ catat

Nama tukang urut tu Mas Adi. No. phone dia 016-7507986.  Sblm p sana, call dia dulu tau.  Sy doakan ayh sut cepat sembuh, Amin...
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 23-4-2009 09:30 PM | Show all posts
Thanks a lot Cik... also thanks for your doa... Amin..


Originally posted by ciksenyum at 23-4-2009 03:25 PM
Nama tukang urut tu Mas Adi. No. phone dia 016-7507986.  Sblm p sana, call dia dulu tau.  Sy doakan ayh sut cepat sembuh, Amin...
Reply

Use magic Report

Post time 25-4-2009 10:09 AM | Show all posts
ko try bwk bpk ko pg urut kt no.55 jln jagong Bandar Baru Uda nama org nie PAk din..pak din dia mualaf (india masuk islam)
dia mmg pakar urat saraf...dia punya ubat rm200 sebotol lebih kurang botol air gas yang bersar tu..ko try dulu lah mana tau bleh baik...bpk ako pon mmg urut dgn dia..cuma x tahan ubat dia mahal sgt..kalo nak baik kenal lah usha lebih..sekarang bpk ako sihat mcm org biasa...cuma x boleh berkerja mcm dulu lah.ko try lah mana tau bleh sihat..
Reply

Use magic Report

Post time 3-5-2009 09:04 PM | Show all posts

Balas #4 adiramlie\ catat

area gelang patah kat mana?
Reply

Use magic Report

Post time 4-5-2009 11:49 AM | Show all posts
Cuba tanya suami dan isteri nie memang mengurut... saya dah urut dan memang kakak nie betul betul punya urut... harga pun ok sesangat..
Asmah Ismail dan Abdul Rahman Haji Manan 019-7378612 atau 019-7226235
tapi lokasi diaorg di Teluk Ramunia... tanya dulu boleh tak diorang datang rumah awak.....
buat arrangement bebaik...
Reply

Use magic Report

Post time 4-5-2009 12:27 PM | Show all posts

Reply #11 liyana_nahar's post

area tmn nusa perintis.....
Reply

Use magic Report

Post time 5-5-2009 04:13 PM | Show all posts
Originally posted by adiramlie at 4-5-2009 12:27
area tmn nusa perintis.....



emm alamat dan no phone ada ker??? emm bayaran plak cam ner??? emm perempuan n lelaki boleh berurut ker???
Reply

Use magic Report

Post time 8-5-2009 11:43 PM | Show all posts
aku nak carik tempat urut kat area pasir gudang..aku nak balik ni..nak g mengurut..aku rase aku stress sangat la few months ni..keje banyak sangat..so time2 cuti ni...aku ingat nak g urut..badang2 aku sengal2..

prefer lelaki la kalau boleh... sebab kawan ni jantan..
kalau boleh nak area pasir gudang jugak... tak nak jauh2..

sesape ade tau..kasik tau kawan k..

thxxx
Reply

Use magic Report

Post time 9-5-2009 11:06 AM | Show all posts
salam.. nana ada tmpat urut kat gelang patah...
Pak Alwi: 20 Jln Nusa Printis 3/1,Tmn Nusa Printis 1, Gelang Patah, Johor-0133788602/01390358208.. hope dapat bantu sesiapa ye...
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 25-5-2009 09:44 AM | Show all posts
Setelah hampir seminggu lebih bapa sut discharge hospital kerana angin ahmar + darah tinggi + kencing manis...
disini sut nak update beberapa posting mengenai info yang diberi di thread ini...
Walau apa pun, sut ingin mengucapkan terima kasih kerana sudi berkongsi maklumat dengan sut.

Kepada Cik Senyum:
Sut dah kol Mas Adi ni... Mas Adi ni memang tukang urut tapi untuk sakit angin ahmar, "Mas Adi kata - saya enggak bisa..
maaf ya buk..."
Originally posted by ciksenyum at 23-4-2009 03:25 PM
Nama tukang urut tu Mas Adi. No. phone dia 016-7507986.  Sblm p sana, call dia dulu tau.  Sy doakan ayh sut cepat sembuh, Amin...



Kepada Adi & Liyana:
Sut dah kol no: 013378860, namun talian terputus begitu sahaja. try kol banyak kali last weekend tapi macam takde line...
so takde rezeki... then sut kol no. 01390358208, no ni dimiliki oleh insan lain dalam erti kata lain.. wrong number....
Originally posted by liyana_nahar at 9-5-2009 11:06 AM
salam.. nana ada tmpat urut kat gelang patah...
Pak Alwi: 20 Jln Nusa Printis 3/1,Tmn Nusa Printis 1, Gelang Patah, Johor-0133788602/01390358208.. hope dapat bantu sesiapa ye...



Kepada Lincute & Pitoq:
Thanks for the number, tapi bapa sut tak dapat bertahan dalam kereta untuk yang too long journey la.. so untuk tempat-tempat mengurut / berubat sekitar JB ni... rasanya ok lah... lagipun masa terlalu suntuk dan tak mengizinkan laa...

Originally posted by lincute at 4-5-2009 11:49 AM
Cuba tanya suami dan isteri nie memang mengurut... saya dah urut dan memang kakak nie betul betul punya urut... harga pun ok sesangat..
Asmah Ismail dan Abdul Rahman Haji Manan 019-7378612 atau  ...

Originally posted by pitoq at 23-4-2009 12:33 PM
sut,
aku penah dpt email bitau yg imam ni mmg pakar bab2 urut org stroke...

Alamat  :
Tuan Imam Hj. Mazlan,
M.S. 15, Ayer Merbau,
77200 Jasin,
Melaka.
06-5297051...

[ Last edited by  sutera_abadi at 25-5-2009 09:58 ]
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 25-5-2009 09:57 AM | Show all posts
KK,
sut ada PM awak tanyakan no kontek Pak Din tapi till now no reply...

Originally posted by kasut_kaca at 25-4-2009 10:09 AM
ko try bwk bpk ko pg urut kt no.55 jln jagong Bandar Baru Uda nama org nie PAk din..pak din dia mualaf (india masuk islam)
dia mmg pakar urat saraf...dia punya ubat rm200 sebotol lebih kurang bo ...


Anyway, akhirnya sut bawa bawa sut pegi ke tempat lain yg juga pakar urat saraf...
bapa sut stroke separuh badan... antara deria yang terjejas ialah percakapan...
beliau tak boleh bercakap walau sepatah walau perkataan "aww" untuk mengadu kesakitan...
so last week selepas direkomen oleh member sut yg lain... sut bawa bapa sut ni ke tempat ni...
beliau betulkan urat tekak (halkum) beri bapa sut muntah lendir supaya sekurang-kurangnya bapa sut bleh bercakap... tak kisahlah walau pelat sekali pun...
Walaupun masih blom bleh bercakap... tetapi ada nampak perubahan dari segi... makanan (susu yg diminum) cepat habis tak sampai setengah jam... berbanding sebelum pegi berubat... bonda sut inject susu dalan mulut makan masa lebih dari 2 jam untuk habiskan 350ml susu...  (asalnya bapa sut minum pakai tiub, tapi agaknya dia rimas, dia pegi tarik tiub tu tanpa dia sedari... )
Tempat yg sut pegi tu ialah dia Taman Sri Puteri, No.17, Jalan Timah 7 - Haji Khalid.

Sementara nak tunggu giliran bapa sut, sempatlah sut menyaksikan beberapa orang pesakit yg dirawat... AlHamdulillah... on the spot org yg tak bleh bengkokkan badan dah bleh bengkokkan badan...  Hj Khalid ni dia betulkan urat saraf pesakit tu...
Reply

Use magic Report

Post time 25-5-2009 05:48 PM | Show all posts

Balas #18 sutera_abadi\ catat

sut...charges dia berapa..nenek pon kena stroke cam ur dad tapi worse shes bedridden and cant talk..dunno also all her mental faculties are there or not..
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 26-5-2009 11:19 AM | Show all posts
charge dia ikhlas...
tapi sut wajib bayar RM33.33 utk dia sedekah kat rumah anak yatim. (tak sure ni pengeras or what)
so total sut bayar RM90 including bayran utk dia sedekah tu...
sebab sut tengok sendiri cara perubatan dia...
takde aral sabtu ni sut bawa ayah sut lagi kerana nak keluarkan lendir dia lagi... as long dia bercakap pun tak pe lah walau pelat...
bapa sut pun bedridden, half stroke and cannot talk.

Originally posted by DarkBaron at 25-5-2009 05:48 PM
sut...charges dia berapa..nenek pon kena stroke cam ur dad tapi worse shes bedridden and cant talk..dunno also all her mental faculties are there or not..
Reply

Use magic Report

12Next
Return to list New
You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Google play
 Twitter
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2019 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
Private Cloud provided by IPSERVERONE
0.087997s Gzip On
Quick Reply To Top Return to the list