Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon
Search
16209
View
150
Reply

kenapa suka mengelak bila diajak utk "bersama"

[Copy link]

Author: JAY-Z       Show all posts   Read mode

Post time 22-4-2009 06:49 PM | Show all posts
dh biasa tgl sorang sbb somi keje jauh dan kena tgl lama-lama...

sumore keje bz... balik rumah utk mandi dan tido saja....
Reply

Use magic Report

Post time 28-4-2009 01:06 PM | Show all posts
mesti benang nie baru kena pindah nih... bagi aku somi kena fhm situasi isteri..rejection is normal, tapi jgn le jual mahal sgt takut laki cari yg murah kat luar... kena pandai haggle gitew
Reply

Use magic Report

Post time 28-4-2009 01:11 PM | Show all posts
layannnnnnn...zassss....
Reply

Use magic Report

Post time 28-4-2009 01:39 PM | Show all posts
sori la, but aku mmg angin bila org sebut kalu tak layan suami bila suami nak, kira berdosa, nanti malaikat laknat sampai the next day.

come on la. takkan lah Allah tu kejam sampai macam tu.

islam ni bukan barbaric religion. islam ni indah, lembut.

cth, macam bila kata mencuri tu kena potong tangan. itu cerita pendek. cerita panjang nye, nak kena selidik kenapa dia curi, brp byk dia curi, cukup haul or not, dah selesai selidik baru leh jatuh hukum. tak de nye masa tu curi, masa tu kena potong tangan.

itu yg buat aku angin, bila org amek approach cerita pendek. tak layan suami, dosa, masuk neraka. cuba la buka sikit minda, tengok isteri tu macamana. be in her shoes.

kalu betul dia tolak tanpa alasan munasabah, then by all means you can say dia berdosa.

but berapa ramai lelaki yg mampu bagi kehidupan yg gives the wife the luxury of jez goyang kaki, mmg hidup hanya untuk layan kehendak suami.

berapa ramai wife yg kerja, tolong suami tanggung keluarga, when it is not even her tanggungjawab? dah balik dr kerja, isteri kena uruskan rumah, but ada ke the suami tolong pulak isteri with her tanggungjawab?  

ingat la, kalu wife tu tak halal kan pendapatan dia the suami buat sara diri/keluarga, suami tu akan dpt dosa.

thus, berapa ramai lelaki/suami yg return the wife punya assistance - ada tolong kemas rumah, kutip baju kotor, cuci/sidai/gosok/lipat baju, masak, kemas dapur, jaga anak bangun malam, bagi makan kucing, etc, etc?  kudrat pompuan ni byk mana jek, semua benda dia kena buat, kena jadi superwoman.

so please guys, jgn la cepat sgt nak menghukum your wife bila dia kata she can't be with you when you want it.  stop kejap, and think, dari pagi subuh tadi lepas dia bangun, ada tak sesaat that she got to stop, and rest her mind and soul.
Reply

Use magic Report

Post time 28-4-2009 03:29 PM | Show all posts
setuju ngan owenkatz.
Reply

Use magic Report

Post time 28-4-2009 04:08 PM | Show all posts
Setuju sesangat!!
Reply

Use magic Report

Post time 28-4-2009 04:13 PM | Show all posts
kalau memahami satu sama lain ...so no problem la...
Reply

Use magic Report

Post time 28-4-2009 04:36 PM | Show all posts
Originally posted by owenkatz at 28-4-2009 13:39
sori la, but aku mmg angin bila org sebut kalu tak layan suami bila suami nak, kira berdosa, nanti malaikat laknat sampai the next day.

come on la. takkan lah Allah tu kejam sampai macam tu.
...


sebenarnya tolak ansur penting dlm sebuah kuarga terutama kalau idup kat kl ni sebab kebykkan isteri kerja utk bantu suami..

so suamipon kenalah bertolak ansur gak....sama2 keje kan balikpon sama2 penat...sama2 gak ler layan anak2..bila buat keje =2 tu isteripon xla rasa sgt penatnyer...jd kira adil ler =2 penat, =2 mkn, =2 layan anak2 dan =2 dlm segala2nnyer la...pas dah siap mkn mlm tu =2 ler rehat ber=2 anak2...jd bile mlm tu penat pon dah ilang sebab kite buat keje =2 then dah rehat =2 gak td...

so bile semua benda dibuat ber=2...semua jd mudah..bak kt wonderpet tu kami xbesar....kami xkuat bile kerja= semua jd mudah....yeehhh...wonderpet...
Reply

Use magic Report

Post time 28-4-2009 05:17 PM | Show all posts
saya tak penah tenguk insiden madu terbang ke sarang lebah

yang saya paham dari nature laws ialah lebah pi carik madu kendian bawak dan simpan kat sarang dia

so kalo lebah pi carik2 madu..dia tenguk madu dok  larik larik ..dia dok jerit..eeeeeeeeyyyyy maduu napa ko larik..kalo aku tak makan ko..takkan aku nak makan cikedis kut...jangan laa lari2 dan nyorok maduuu..abang lebah maiii niiiii..agak2 lebah tu dapat tak madu? maybe dia dapat pig influenza je kut

lebah yang bijak..ni spesis rare nih..lebah educated aa pendekar bujang lapok cakap..tentu akan tanya diri dia..kenapa madu tu lari? badan ku berbau ka? ketrampilan ku tak bergaya rosham nor ka? ketiak aku bau tengik ka?

this is the greatest win..to win without a fight. Self struggle..selagi innerself tak harmony, aman sentosa there will be no love inside dan aura tu negatif di luar sana..di rasai oleh semua hidupan. Once this is fixed, musuh tinggal yang nyata saja yakni iblis, seperti yang di janjikan.
Reply

Use magic Report

Post time 28-4-2009 05:30 PM | Show all posts
mebbi laki dia macam muka susan boyle
Reply

Use magic Report

Post time 28-4-2009 11:40 PM | Show all posts

Balas #30 MelahJanda\ catat

hi melah..miss you..
Reply

Use magic Report

Post time 29-4-2009 01:08 AM | Show all posts
tgk keadaan la x layan suami. kalau ikut hukum tdo membelakangi suami pn dah x boleh
apatah lagi x bersama. Dlm hadis kata isteri kena layan suami walau di atas tungangan unta.jd kiaslah seumpamanye. inikan pula di rumah. mana kita mau suami cr lain ke atau ikut tuntutan syarak
fikir-fikirkan lah............
Reply

Use magic Report

Post time 29-4-2009 09:51 AM | Show all posts
aisey poll ni utk pompan aje rupanya
Reply

Use magic Report

Post time 29-4-2009 10:21 AM | Show all posts
hahahaha

sib baik la laki libido rendah
Reply

Use magic Report

Post time 29-4-2009 10:23 AM | Show all posts
masalh skgr ni byk yg sy dgr husband yg x mau 'bersama'. .tu apa plk hukumnya???pnt ja wife pakai bj seksi2..
Reply

Use magic Report

Post time 29-4-2009 10:37 AM | Show all posts
Originally posted by mama_putri at 29-4-2009 10:23
masalh skgr ni byk yg sy dgr husband yg x mau 'bersama'. .tu apa plk hukumnya???pnt ja wife pakai bj seksi2..



agaknya dia lg suka bersama org lain yg lg best kot kuikuikui
Reply

Use magic Report

Post time 29-4-2009 10:38 AM | Show all posts
Originally posted by mama_putri at 29-4-2009 10:23
masalh skgr ni byk yg sy dgr husband yg x mau 'bersama'. .tu apa plk hukumnya???pnt ja wife pakai bj seksi2..


nape jadi mcm tu ek? stres keja ke? seb bek keja aku tak stres
Reply

Use magic Report

Post time 29-4-2009 10:38 AM | Show all posts
Originally posted by paulinevoon at 29-4-2009 10:21
hahahaha

sib baik la laki libido rendah



mlm td kat klinik nampak poster pasal ubat 'nebido'
suntikan hormon utk lelaki bagi menambahkan libido

ekekeke
Reply

Use magic Report

Post time 29-4-2009 10:58 AM | Show all posts

Reply #38 c===8's post

nak baper kerap bersama baru dikira libido normal?

aku kot yg tak normal
Reply

Use magic Report

Post time 29-4-2009 11:04 AM | Show all posts
Originally posted by paulinevoon at 29-4-2009 10:58
nak baper kerap bersama baru dikira libido normal?

aku kot yg tak normal


3-4 kali seminggu kewt..
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Google play
 Twitter
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2019 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
0.086778s Gzip On
Quick Reply To Top Return to the list