Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon
Search
15977
View
150
Reply

kenapa suka mengelak bila diajak utk "bersama"

[Copy link]

Author: JAY-Z       Show all posts   Read mode

Post time 30-4-2009 02:29 PM | Show all posts

Balas #35 mama_putri\ catat

betui..betui..betui...alasan penat keje. padahal lps habis keje dorg balik umah terus baring atau tgk tv...wife pulak balik keje terus bergegas ambik anak, beli brg tuk masak pstu sblm naik umah anak ajak singgah main kat padang sblm maghrib lg...naik2 tgk elok le si somi dok beradu....wife smbil masak nasi teruk mandi, solat & kuarkan brg2 dlm fridge...pas habis solat terus masak & hidg tuk family...somi juz makan pstu cuci pinggan dia jek...wife kene cuci pinggan dia & anak, segala kuali/periuk belanga yg diguna masa masak...pstu nak kemas meja..sapu sampah...mop sikit...then cuci kain sambil sidai yg dah dicuci..pstu lipat kain sambil ajar anak buat homework....si somi kata penat lg & x dpt penuhi keperluan tuntutan batin isteri....padahal lps makan terus terlentang kat dpn tv....mane tak letih? kuar peluh pon tak.....
Reply

Use magic Report

Post time 30-4-2009 02:32 PM | Show all posts

Balas #58 ParinAmat\ catat

hamboi....senang je conclusionnye....kan pakar seksologi ada kata klu wanita mengelak wlupun dia sudah dibantu oleh suaminye dlm hal2 harian mgkin sbb somi tak pandai tackle isteri. cari le solution lain selain dari 'cari bini lain'.....klu somi x boleh layan bini patut ke bini mintak cerai & cari laki lain yg mmpu penuhi keperluan dia zahir & batin????
Reply

Use magic Report

Post time 30-4-2009 02:41 PM | Show all posts
Originally posted by 220796 at 30-4-2009 14:32
hamboi....senang je conclusionnye....kan pakar seksologi ada kata klu wanita mengelak wlupun dia sudah dibantu oleh suaminye dlm hal2 harian mgkin sbb somi tak pandai tackle isteri. cari le solut ...


istri takleh poli.. tu je bezanya
Reply

Use magic Report

Post time 30-4-2009 03:36 PM | Show all posts

Reply #54 NURMIMIE's post

ni dah dlm kategori sakit mental...

ada gak org addicted to sex, tp takde la sampai cabul/rogol budak kecik
Reply

Use magic Report

Post time 30-4-2009 03:59 PM | Show all posts

Balas #63 ParinAmat\ catat

mmg x boleh poli...klu dia request pisah & nak cari pengganti ape perasaan si suami?
Reply

Use magic Report

Post time 30-4-2009 04:10 PM | Show all posts
Originally posted by 220796 at 30-4-2009 15:59
mmg x boleh poli...klu dia request pisah & nak cari pengganti ape perasaan si suami?


memang dia berhak pon kalo somi dah tak mampu bagi nafkah batin..
Reply

Use magic Report

Post time 30-4-2009 04:21 PM | Show all posts

Balas #66 ParinAmat\ catat

Betul pendapat akulah nak buat camna kan kalau dah tak bolehkan, kalau lelaki yang tak boleh laksanakan tugas dibenarkan si isteri cari pengganti.... akuygtakkahwinlagi
Reply

Use magic Report

Post time 30-4-2009 04:37 PM | Show all posts

Balas #67 dockers\ catat

biasanya isteri ni stay dlm marriage sbb kasih n sayang kat somi..walopun sang somi dah tak mampu nak bagi napekah.. kalo ada yg nak bpisah pon, maybe kesnye terpencil
Reply

Use magic Report

Post time 30-4-2009 05:51 PM | Show all posts
Originally posted by ParinAmat at 30-4-2009 16:37
biasanya isteri ni stay dlm marriage sbb kasih n sayang kat somi..walopun sang somi dah tak mampu nak bagi napekah.. kalo ada yg nak bpisah pon, maybe kesnye terpencil


betol sgt tu parin..selain dari kasih sayang kat somi..perasaan anak2 pon perlu difikirkan..
Lagi pon nafkah yg lelain tu semua dia mampu beri..cuma tang batin tu jer..
tu pong aku still leh bertahan smapi ari ni..dah 16thn pon kan..
Reply

Use magic Report

Post time 30-4-2009 09:54 PM | Show all posts
kalau dah penat sangat para isteri sekelian


gunakan pendekatan


'TADAH JER'
Reply

Use magic Report

Post time 30-4-2009 10:44 PM | Show all posts
'kenapa suka mengelak bila diajak utk "bersama"

kenapa yer? bukankah kaum wanita dilarang utk mengingkari perintah suami?'

adoi!!!!
jawapan aku simple jerk... aku malas nak mandi junub pepagi spiee dan aku penat

kalo hubby tak kesah oklah tapi kalo dia nak gak... terpaksa la on
Reply

Use magic Report

Post time 30-4-2009 10:46 PM | Show all posts

Balas #70 genUmi\ catat


tapi kene mandi gak   hadoiiii malasnya. dah le rambut lambat kering. pakai hair drier pong lambat (alasan jer tuh )
Reply

Use magic Report

Post time 30-4-2009 10:53 PM | Show all posts
alah tak guna ckp banyak..asik2 pempuan yg disalahkan..bedosa lah di lakhnat lah..memang betul lah..tp klu dlm islam jga kan lelaki yg sepatutnya cari nafkah..bt keja umah,masak basuh baju.. semoa2 lah..bini cuma beranak n jaga anak..bini ibarat permaisuri n ibarat ratu lebah...so lelaki sanggup ka mengalas tgjawab 2 semua..jwab lah wahai lelaki... terror lah lelaki ni klu bahas "isteri berdosa klu tak layan kehendak somi"..

yg aku ni lg kebulur...1 minggu 1 kali jerr tau 2 minggu 1 kali..ni aku jga yg salah kerr..tak ketat ke..apa kerr... ...org pempuan ni akan melakukan apa yg terbaik tuk somi tau..siap pkai baju tidur nipis lg

Reply

Use magic Report

Post time 30-4-2009 10:55 PM | Show all posts
klu salah apa yg aku kata harap betulkan
Reply

Use magic Report

Post time 30-4-2009 11:11 PM | Show all posts

Balas #74 mummy_munung\ catat

jgn la emosi sgt mummy, mummy banyak2 doa ya moga allah jg ksh syg mummy tu. Mtak allah eratkn lagi hubungan tu
Reply

Use magic Report

Post time 30-4-2009 11:15 PM | Show all posts

Balas #73 mummy_munung\ catat

dosa tetap dosa jika x layan suami selagi tdk bercanggah dgn syariat, buat walau pn sakit atau penat. Allah itu maha bijaksana. pasti ada hikmahnya dsebalik apa yg kita buat tu.
Reply

Use magic Report

Post time 1-5-2009 05:17 PM | Show all posts
Kenapa tolak?. Bukan best ke?. Waktu bersama, I believe perempuan lebih banyak main pada flexibility je, kan.....Sorry kalau I macam lucah, but pada pendapat I, based on my sex knowledge...

Kalau perempuan, during sex, mostly prefer missionary position, kan?. And pergerakan bukan ke suami yang paling banyak buat kat atas?. Tak pun kalau nak buat seks, cakap dengan suami :" I just nak kissing2, urut2 you je, then I nak kat bawah je, receiving anything from your side and you la yang buat those pergerakan penetration tu". Ok tak?. Tu yang I kekadang pelik, mana part yang perempuan penat ketika buat seks?. Penat sebab orgasm and meraung ke?
Reply

Use magic Report

Post time 2-5-2009 12:32 PM | Show all posts

Reply #24 owenkatz's post

so true.....sedih gaks bila pikir part handle everything kat rumah nih
Reply

Use magic Report

Post time 2-5-2009 01:02 PM | Show all posts
tak baik paksa2 isteri...kalau dia tak nak, jangan paksa...

tak baik memaksa ni...

so...kawin jelah lagi sorang...
Reply

Use magic Report

Post time 2-5-2009 06:35 PM | Show all posts

Reply #79 aku_komeng's post

ala...tarik je kat katil..hahahahaha
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Google play
 Twitter
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2019 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
0.086820s Gzip On
Quick Reply To Top Return to the list