Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon
Search
99012
View
579
Reply

cerita misteri og

[Copy link]

Author: ogierazali       Show all posts   Read mode

Post time 2-4-2009 09:49 PM | Show all posts
betul ke pasal teori umah depan simpang tu? pernah dengar org tak suka beli umah mengadap simpang ni..tp tak pasti pasal apa
Reply

Use magic Report

Post time 2-4-2009 10:31 PM | Show all posts
Seram giler baca citer gie... sib baik kuat gak semangat gie.. kalo rossa... harus dah angkut barang pindah cepat2..
Reply

Use magic Report

Post time 2-4-2009 10:45 PM | Show all posts

Balas #101 Delifrance\ catat

teori apa?
Reply

Use magic Report

Post time 2-4-2009 10:58 PM | Show all posts
Originally posted by halimi78 at 2-4-2009 22:45
teori apa?


refer to kata2 ustaz yg tanak rawat umah gie sebelum ni
Reply

Use magic Report

Post time 2-4-2009 11:01 PM | Show all posts

Balas #104 Delifrance\ catat

owh.. bab tanam2 buang2 tu...

kat kg aku dulu byk yg buang kat kawasan sawah bendang.. along that strect dr kg belah mak aku ngan kg belah ayah aku... memang bersepah dgn bendalah tu.. so, x semestinya kat simpang2 jer dbuang...
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 2-4-2009 11:43 PM | Show all posts
Originally posted by Delifrance at 2-4-2009 21:49
betul ke pasal teori umah depan simpang tu? pernah dengar org tak suka beli umah mengadap simpang ni..tp tak pasti pasal apa

gie x pasti teori tu... sebab gie cuma dengar dari mulut kawan gie aje... katanya ustaz yg ubat / pulih rumah dia yg cakap....
bg gie.... mahluk halus ni lah... ada kat mana2 aje.... & sapa2 pun klu hati dah busuk... sanggup buat apa sahaja... utk kepuasan diri...kadang2 manusia ni lupa dosa & pahala... lupa bhwa segala segalanya ciptaan allah swt.... kita ni diuji dgn mcm2 cara... agar kita balik kepangkal jln ... bertaubat... & percaya pd qada & qadar yg maha esa...

itu sebab kat dunia ni... manusia x sama rupa wlupun seiras... begitu juga dgn perangai & pengalaman seseorang... x kan sama.. wlupun nampak mcm sama... kerana setiap manusia tu berbeza dari zahir & batin....
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 2-4-2009 11:46 PM | Show all posts
Originally posted by halimi78 at 2-4-2009 23:01
owh.. bab tanam2 buang2 tu...

kat kg aku dulu byk yg buang kat kawasan sawah bendang.. along that strect dr kg belah mak aku ngan kg belah ayah aku... memang bersepah dgn bendalah tu.. so, x s ...


takut pulak .... baca perkataan "memang bersepah dgn bendalah tu"
Reply

Use magic Report

Post time 3-4-2009 12:06 AM | Show all posts

Balas #107 ogierazali\ catat

mmg btl... dah slalu sgt dgr cite2 tu sumer...

penah skali arwah ayah yg kene. masatu arwah nak balik umah nenek. sampai dkt2 jambatan, arwah brenti. dia rasa pelik coz nampak jln tu lain. "die" ubahkan jln tu menyerong sikit. ada la arwah tu baca sst then nampak jln yg sbnrnya. kalo org yg x biasa lalu, mau terjun sungai dah...

kalo time sawah penuh air, mlm2 ramai gak org g cari ikan. time ni, diorang g ramai2.. dlm kumpulan. biasa jadi, dr jauh nampak cam grup org cari ikan kat sawah, makin diikut, makin jauh peginya... time org cr ikan diorang pun cr ikan... kalo nampak fireball time nyuluh ikan tu kira biasa jer la.. kadang dr umah pakcik yg kat ujung bendang pon leh nampak...
Reply

Use magic Report

Post time 3-4-2009 08:22 AM | Show all posts

Balas #108 halimi78\ catat

tak mengganggu tuan punya tu ker kalau buang2 camtu kat sawah org...
bahayanyer lah kann
Reply

Use magic Report

Post time 3-4-2009 08:36 AM | Show all posts
setau me benda gini kalu x hanyutkn buang kat tmpt org lalu lalang. x semestinya kat simpang. kat jln blakang rumah pun bole asal tmpt org lalu lalang. apa motif nyer x tau.
Reply

Use magic Report

Post time 3-4-2009 09:38 AM | Show all posts

Balas #106 ogierazali\ catat

tula kan manusia ni rambut je sama hitam tap hati lain2.. kdg2 pasal benda yg kecik pun org leh busuk hati.. hmmmmmmmmmmmm.... lumrah alam
Reply

Use magic Report

Post time 3-4-2009 09:46 AM | Show all posts
huhu...mell pun ader dgr pasal simpang tiga nih...katanya kalau umah betol2 mengadap jalan lurus yg simpang tiga ni,benda tu senang masuk sbb laluan "dia"..tu pe yang mell dgr la...
Reply

Use magic Report

Post time 3-4-2009 10:01 AM | Show all posts
mell pun pernh kena gak ngn kejadian pelik2 nih....bg mell kira mendebarkan jgk la sbb jd depan mata....huhuhu...

Masa tuh kat umah kat bilik mama mell...mama mell ms tuh  tgh siap2 nk g mn mell lupa..mell sj  

duk situ sembng2 ngn mama...tgh mama sikat rambut mengadap almari make up la kan...tetiba

mell leh lak bersuara tnya mama "mama almari make up ni mmg mcm ni ke kedudukannnye??"

(Kedudukan Almari make up masa mell tnya tu adalah memenjuru, tk rapat ke dinding dan tk

mengadap pintu) - walhal kedudukan yg sebenar almari makeup tu mmg kat punjuru tapi rapat

kedinding dan mengadap ke pintu..leh bayangkan tak??

masa tu mell ngn mama masing2 terdiam dan meremang je..dup dap dup dap...sapa pulak yg

rajin sgt kalihkan almari make up nih...

tanya sume org kat umah suma kata tk kalihkan almari make up..

2 3 kali gak la jd mcm tu..betolkan kedudkan asal..pastu jd blk..last2 mama mell alihkn ke tmpt

lain yang bukan kt penjuru..pastu tk jd lagi dah..

ada 2 3 gak la kejadian yg jd kat umah mell tuh...tp masing2 diam kan ajer...
Reply

Use magic Report

Post time 3-4-2009 10:05 AM | Show all posts
gie...sambung lagi..pe jd seterusnya???
Reply

Use magic Report

Post time 3-4-2009 10:18 AM | Show all posts
og xde citer ke arini...
Reply

Use magic Report

Post time 3-4-2009 10:44 AM | Show all posts
tringat plak rumah ms dok di tmn perumahan dulu...rumah tu x kat tgh simpang 3. rumah no 2 dr rumah tgh2 simpang 3 tu. simpang tu slalu ada kemalangan. kes budak2 layan lap. bila tgelincir mesti ke rumah kami. kebanyakn budak yg accident mlayu n kami kenal mak pak dorg so kami pun amat la prihatin. bw ke spital sampaila setel or mak pak dtg. yg bes nyer 1 tmn pgl rumah kami rumah kebajikan. so nak dijadikan cerita rumah di dibuat atas laluan sungai yg kira dah ditimbusla. so byk gak kejadian yg pelik jd kat kami. rumah tu lot banglo. memang suram n gelap. scary sket rumah ni. arwah mak me 3 4 kali bila masuk toilet ada najis yg x dipam. slalu kami kena marah. so kami kt bukan kamila yg bt. kalu kami bt maknanya kami ni x b'istinjaklah...so mak diam. me plak kalu basuh pinggan kat dapo sentiasa ada rs lembaga itam bsr kat sbelah n kerap kena pgl nama or dgr org bg slm. slalu bg tau mak n abah tp dorg mcm x caya sampaila 1 hari mak sendiri tkena. bila mak sakit kami blk kg n jual rumah tu. dlm proses jual rumah kami dgr mcm crita dr jiran ttg rumah tu. yg paling x bes dorang slalu nampak org lelaki berbogel mencangkung gosok gigi kat luar dapo. last2 abah decide jual rumah kat org *****. bila dah ada buyer ***** kami tgk rumah tu lg scary sbb rumah tu dorg bt mcm ****.
Reply

Use magic Report

Post time 3-4-2009 12:08 PM | Show all posts
Originally posted by Delifrance at 2-4-2009 21:49
betul ke pasal teori umah depan simpang tu? pernah dengar org tak suka beli umah mengadap simpang ni..tp tak pasti pasal apa


klu chinese yg percaya kat fengshui mmg kire pantang dgn T- or Y- Junctions

kire negative  enegry ( destructive energy) akan kena kat umah yg  kat simpang tu..

Klu gitu logik gak kot....negative energy - mcm magnet tuk entiti  la kan..
Reply

Use magic Report

Post time 3-4-2009 12:29 PM | Show all posts
dapat juga abis kan cite ko gie...sambung la lagi gie...
Reply

Use magic Report

Post time 3-4-2009 12:38 PM | Show all posts
salam semua...

tuan rumah lum masuk lagi ke?

aku tgu dr pg tadi..
Reply

Use magic Report

Post time 3-4-2009 01:06 PM | Show all posts
sabar menanti sambungan...........
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Google play
 Twitter
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2019 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
Private Cloud provided by IPSERVERONE
0.076558s Gzip On
Quick Reply To Top Return to the list