Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon
Search
99002
View
579
Reply

cerita misteri og

[Copy link]

Author: ogierazali       Show all posts   Read mode

Post time 2-4-2009 02:40 PM | Show all posts
sambungannnnnnnnnnnnnnn...   
Reply

Use magic Report

Post time 2-4-2009 04:27 PM | Show all posts
bookmark sini...


huhuhu
Reply

Use magic Report

Post time 2-4-2009 04:35 PM | Show all posts
mna gie ni???tk sambung pun..bnyk kelijer ker???mesti bos ade dekat2 dia ni...huhuhuhu....
Reply

Use magic Report

Post time 2-4-2009 04:35 PM | Show all posts
og...   og ... og..

akan ku tunggu ceritamu.....
Reply

Use magic Report

Post time 2-4-2009 05:45 PM | Show all posts
singgap sini jap...   
Reply

Use magic Report

Post time 2-4-2009 05:48 PM | Show all posts
rumah sewa Along masa lepas kawin pun ada entiti Ind*a juga... tapi previous tenant Melayu. mmg dia suka kaco anak kecik. Along siap nampak dia pegang spear yang patung depa selalu ada tu.... ala yang mata 3 tu...

macam2 gak buat tapi last2 we all pindah ajer...
Reply

Use magic Report

Post time 2-4-2009 06:01 PM | Show all posts
alamak tinggai Along sorang kat opis nih...

wa chio dulu. esok baru boleh sambung baca.

OG, citer tu serem bangat seh...
Reply

Use magic Report

Post time 2-4-2009 06:03 PM | Show all posts
kawan aku yg leh nampak entiti pon selalu terkejut2 beruk bila lalu depan kuil dorang..sebab mesti ade hantu dia dok tetibe berlari tgh jalan. silap2 kawan aku leh mati sakit jantung  ooooo
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 2-4-2009 08:03 PM | Show all posts
Originally posted by yenil95 at 2-4-2009 12:32
Gie,
apa citer skang?..masih lagi tinggal situ ke?..atau dah pindah rumah lain?..
Dah byk aku dgr citer pasal rumah yang dah digunakan i**** ni ada penghuni lain..

Ada satu citer yg adik kwn ...


cerita lah kat cni... gie pun nak gak tahu cerita kawan u tu...
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 2-4-2009 08:13 PM | Show all posts
Originally posted by virgogirlolwaz at 2-4-2009 14:31
gie tgh bz..bos dia masuk awal tadi..

aku pun tak sabar ni sbnrnya..


terima kasih kerana beritahu semua teman2 kat cni....
sory... ya.... lama tgu ke??? gie tadi pasang komputer ada org baru nak masuk lepas tu install cctv... itu yg lagi lambat... boss pulak asyik tanya mcm2.... maklum lah dia baru balik dr oversea... jadi mcm2 dia nak tahu perkembangan....
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 2-4-2009 08:15 PM | Show all posts
Originally posted by melodic at 2-4-2009 16:35
mna gie ni???tk sambung pun..bnyk kelijer ker???mesti bos ade dekat2 dia ni...huhuhuhu....


bukan dekat2 tapi mengadap dia....
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 2-4-2009 08:16 PM | Show all posts
Originally posted by Delifrance at 2-4-2009 18:03
kawan aku yg leh nampak entiti pon selalu terkejut2 beruk bila lalu depan kuil dorang..sebab mesti ade hantu dia dok tetibe berlari tgh jalan. silap2 kawan aku leh mati sakit jantung  ooooo


boleh cerita kat sini... gie pun suka org berkongsi cerita dgn gie....
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 2-4-2009 08:18 PM | Show all posts
Originally posted by EyeAlong at 2-4-2009 18:01
alamak tinggai Along sorang kat opis nih...

wa chio dulu. esok baru boleh sambung baca.

OG, citer tu serem bangat seh...


jgn takut... dia pun mahluk tuhan gak....
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 2-4-2009 08:28 PM | Show all posts
Originally posted by selipar_hijau at 2-4-2009 14:40
sambungannnnnnnnnnnnnnn...   


ok... gie sambung....

smpai mana tadi... lupa nak bc blk.... tak pe... gie sambung aje.... lepas anak gie menangis tu... dia tidur kat tempat enjut nya... gie pun tdur sama... x lama lepas tu... anak gie menangis lagi... mcm kena cubit.... dlm keadaan mai2... gie bangun & tgk anak gie... tiba2.... gie nampak sebelah tmpt enjut anak gie.... sepsang kaki.... besar betul kaki tu.... kaki apa pulak ni... hati gie berkata2.... dah lah buruk kaki tu..... gie ambik anak gie... lepas tu gie tgk dr kaki ke atas... tinggi nya... smpai ke siling... tapi gie takut nak tgk muka nya.... ya allah... apa yg aku nampak ni.... anak gie masih menangis.... lepas tu gie cakap... pergi...pergi jgn kacau aku..... aku x kacau kau.... keluar..... keluar..... gie masuk kan anak gie dlm buaian... tapi dia nangis lagi... lepas tu gie dokong dia..... sambil goyang kan badan.....lepas berzikir utk anak gie.... bg puting kopek...lama gak  lah... hampir  1 jam... lepas tu baru dia tdur..... gie pun tdur kat sofa sambil pangku dia.....
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 2-4-2009 08:41 PM | Show all posts
gie x pasti kena buatan org atau kami sendiri x serasi dgn rumah tu...

gie rasa penat, letih & x cukup tdur... hampir tiap2 mlm anak gie menangis... dah lah tu, waktu yg sama, 12 ke atas..... itu yg lagi gie rasa tension dgn suami kot... x tahu lah.... anak gie pun selalu demam.... baru 2 hari baik demam...dah demam lagi... byk tmpt kita org pergi ubat kan dia... bukan kat klinik ... hospital pun anak gie masuk.... yg gie perasan... bila kita org kat luar, maksud nya bukan kat rumah tu, gie & suami ok aje... tapi bila balik... rasa marah, geram, dan mcm2 lagi lah.... benda yg kecil pun boleh jadi besar....

anak gie ... bila gie masukkan dlm buaian aje... mesti nangis.... gie tak tahu kenapa.... susu pun makin kurang... ibu bapa mana yg x risau, klu anak x nak menyusu & asyik menangis aje... kadang2 gie tidur rumah kakak ipar klu dah lewat.... baru anak gie elok tidurnya.... kasihan gak gie tgk dia...
Reply

Use magic Report

Post time 2-4-2009 08:44 PM | Show all posts
siannye kat baby... dah besar mana anak gie sekang?
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 2-4-2009 08:55 PM | Show all posts
kebetulan... kawan gie 1 opis tinggal hampir dgn rumah gie... dia pun mengalami nasib yg sama....
anak2 nya x henti2 menangis.... cerita dia... suami nya paling takut klu dia x de kat rumah.... time kawan gie berpantang dia balik perak kat rumah emaknya.... suami nya cerita selalu nampak mcm dia ada kat rumah tu... disebab kan perumahan kami tinggal tu... toilet nya kat luar.... 1 hari tu... suami dia nak ke toilet... tiba2 dia nampak perempuan baju pintu & berambut pjg sampai kaki... lalu betul2 depan dia.... time tu malam... terus masuk dlm rumah x berani dia nak gi toilet... dia tahan smpai pagi....

satu lagi... rumah kawan gie tu corner lot... betul2 kat simpang 3... dia pergi berubat dgn seorang ustaz... ustaz tu beritahu... kawasan perumahan tu memang keras... sebab dulu kawasan tu ladang kelapa sawit... mcm2 terjadi kat tempat tu.... ada org kena ro*** pun ada... so, tmpt disembah pun ada... biasa lah mungkin in*** atau ci**.... ustaz tu pun x leh nak ubat... katanya kat kwsan rumah kawan gie tu ada lebih 9 ekor sy*****/ h****...... so, dia suruh cari org lain... kata benda tu ikut dia balik.... kacau anak & isteri dia....lagi satu disebabkan simpang 3...  org selalu buang / tanam kat ctu....
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 2-4-2009 08:56 PM | Show all posts
Originally posted by Delifrance at 2-4-2009 20:44
siannye kat baby... dah besar mana anak gie sekang?


umur nya 9 tahun....
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 2-4-2009 09:09 PM | Show all posts
bila anak gie selalu demam... emak gie ada gak cerita dgn saudara2 yg rapat... so, kebetulan ada saudara gie yg tinggal berhampiran dgn kawasan rumah gie...

dia cerita... sebelum gie tinggal ctu... memang ada penyewa lain tinggal kat situ.... emak penyewa tu bela han** r*ya.... time dia nak meninggal ... memang susah.... panggil org2 kat kwsan tu utk bc yassin.... kata nya byk kali jugak lah....ramai gak dia panggil org... tapi org2 kwsan tu mula sah... mungkin emaknya ada simpan sesuatu kot.... lepas tu dia panggil 2/3 org  utk ubat kan emak nya.....
x lama lepas tu baru dengar emaknya dah meninggal.... dia org sak... mungkin han** r*ya tu ada kat rumah gie tu.... bila gie dengar dari mulut emak gie... sebab saudara gie tu cerita dgn emak.... memang seram & meremang bulu roma.... gie jugak cerita dgn kawan2 kat opis... sebab x tahu nak buat mcm mana rumah tu.... gie rasa time kat rumah ni lah...kita org suami isteri leka sikit... x mengaji / baca yassin..... solat tetap solat... tapi mungkin waktu yg buat kami leka.... dgn anak asyik menangis.... asyik nak berpegang aje.... itu sebabnya...kami pun leka ... baca surah pun apa yg ingat aje klu ada gangguan... yg utama ayatul kursi lah....

[ Last edited by  ogierazali at 2-4-2009 21:12 ]

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 2-4-2009 09:21 PM | Show all posts
anak gie yg sulong sekarang ni 9 tahun....

yg kedua meninggal ketika lahir     klu x bulan 12 ni dah 7 tahun umurnya


yg ketiga tahun ini umurnya 5 tahun (bulan 8)
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Google play
 Twitter
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2019 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
Private Cloud provided by IPSERVERONE
0.101329s Gzip On
Quick Reply To Top Return to the list