Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon
Search
99089
View
579
Reply

cerita misteri og

[Copy link]

Author: ogierazali       Show all posts   Read mode

Post time 31-3-2009 04:34 PM | Show all posts
tahan ek ko duk situ?
panggil la ustaz ke apa ker...baca doa kat situ
Reply

Use magic Report

Post time 31-3-2009 04:35 PM | Show all posts
Originally posted by ogierazali at 31-3-2009 16:26


pekan kapar... dekat dgn masjid... sekarang depan masjid tu ada bangunan.. dulu2 x de... kira belakang bangunan tu... sebaris dengan rumah kebajikan tu.... ramai org india kat sana...


oo belah masjid sana.. memang pekan kapar pekan org in***..
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 31-3-2009 04:45 PM | Show all posts
Originally posted by melia_star at 31-3-2009 15:35
gie....kt mana umah gie tuh? kt bhg depan tepi2 jln ka atau ke dlm sket dr jalan besar? seram gak...ada antu cina n antu india lagik...fuhhh


tak jauh dari rumah tu... ada kuil i****... klu bangun solat subuh... sure dengar bunyi loceng smbahyg dia org...

[ Last edited by  ogierazali at 31-3-2009 16:47 ]
Reply

Use magic Report

Post time 31-3-2009 04:51 PM | Show all posts

Balas #23 ogierazali\ catat

mungkin penghuni asal org cina/baba/nyonya... kalo x naper bkn kaum itew yg muncul...
Reply

Use magic Report

Post time 31-3-2009 05:14 PM | Show all posts

Reply #23 ogierazali's post

Owner rumah tu melayu ker? pastu penyewa terakhir pun xtau ker?
Reply

Use magic Report

Post time 31-3-2009 06:32 PM | Show all posts
ngeri-ngeri... tapi gie ni kira berani jugak la.... skrg husband keja kfc lagi ke?
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 31-3-2009 08:31 PM | Show all posts
Originally posted by axman at 31-3-2009 17:14
Owner rumah tu melayu ker? pastu penyewa terakhir pun xtau ker?


tuan rumah tu... in*** tapi org yg menyewa sebelum gie, org melayu, tuan rumah tu x pernah duduk kat situ sebab dia byk rumah sewa, sebaris rumah gie tinggal tu ada 5 buah lagi rumah tuan rumah tu...... suami gie dah tanya dgn org dekat2 situ... sebelah rumah gie pun masa tu org melayu gak... so, itu sebab kita org ambik rumah tu... sebab ada gak org melayu dekat2 situ...
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 31-3-2009 08:35 PM | Show all posts
Originally posted by UnicornBerapi at 31-3-2009 18:32
ngeri-ngeri... tapi gie ni kira berani jugak la.... skrg husband keja kfc lagi ke?


bukan kat rumah tu aje... tapi ada lagi rumah kedua yg gie tinggal di bt 4 jln kapar....
Reply

Use magic Report

Post time 1-4-2009 09:51 AM | Show all posts
aku rase citer ko paling seram yg aku penah bace dlm sumer thread kat sini..
isk...
Reply

Use magic Report

Post time 1-4-2009 11:07 AM | Show all posts
gie...nk sambungan....tgh syok baca ni...
Reply

Use magic Report

Post time 1-4-2009 01:16 PM | Show all posts
gila seram.. siap benda tu menjawab pulak tu   
Reply

Use magic Report

Post time 1-4-2009 01:27 PM | Show all posts
peh,siap benda tu menjawab..garang gak ek
kuat tol semangat ko dok situ
Reply

Use magic Report

Post time 1-4-2009 01:45 PM | Show all posts
gie... respek... ko mmg brani...
Reply

Use magic Report

Post time 1-4-2009 01:48 PM | Show all posts
mana si gie nih..
Reply

Use magic Report

Post time 1-4-2009 01:53 PM | Show all posts
erk klau ikutkan mmg kaum ''itu'' pun menymbah syaitan..xcaye tgk la kt kuil2 depa..seram kan..even nk buat midvalley pun xleh nk runtuhkan kuil depa..
Reply

Use magic Report

Post time 1-4-2009 02:27 PM | Show all posts

Reply #35 havovasta's post

Tak boleh runtuhkan kuil depa tu sebab depa percaya tempat dorang buat kuil tu kira suci dan keramat (auspicious). So kalau runtuhkan kuil tu nanti  depa percaya tuhan depa marah depa dan turun bala kat depa.
Reply

Use magic Report

Post time 1-4-2009 03:45 PM | Show all posts
huhu..meremang bulu tengkuk baca..
Reply

Use magic Report

Post time 1-4-2009 04:10 PM | Show all posts
hurm... pekan kapar tu dekat dgn umah aku.. masa duk situ thn bila blm ada kedai tu lg? kawasan perumahan belakang kapar tu memang x ramai org melayu.
Reply

Use magic Report

Post time 1-4-2009 05:53 PM | Show all posts
scary nyer citer ogie... tp tahan gak ogie duk umah tu. kalo paz dah lama cabut.
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 1-4-2009 09:07 PM | Show all posts
Originally posted by Kambeng_Gurun at 1-4-2009 09:51
aku rase citer ko paling seram yg aku penah bace dlm sumer thread kat sini..
isk...


ada lagi.... ini pasal dlm perjalanan ambik suami gie balik kerja....
Disebabkan gie sekeluarga tgal di bt 4 jln kapar..... anak pulak gie letak kat rumah kakak ipar di port klang ... suami gie kerja di shah alam... kita org ada 1 transport aje iaitu kereta kancil.....so, klu suami gie shift malam dia akan antar kereta lunch hour kat office gie & dia naik bas ke shah alam sek 25.... gie balik kerja terus ke rumah kakak ipar... tak yah masak ... jimat sikit... makan kat rumah dia aje... lepas tu gie bungkus kan makanan utk suami gie, tgh mlm dia nak makan.... selalu nya gie balik dr rumah kakak ipar terus ambik suami gie... kira 1 way lah....

Mlm tu, gie rasa nak keluar awal... tapi mcm2 halangan.... anak gie x tidur lagi... hati berkata2... kenapa x sedap hati ini.... ada apa2 ke nak jadi kat tgh jln... gie kluar rumah dlm pkl 11 lebih...kira awal lah gak... klu x pkl 12 lebih... sebab suami gie sure balik dlm pkl 1 / 2 pagi.... so, dari port klg.. gie ikut jln pintas... nak cepat smpai & x nak byr toll....so, ikut kesas hghway...  anak gie tidur... kasihannya nampak letih dia... asyik main aje....lepas tu ikut jln kebun....lepas tu masuk kat jln bukit naga.... terasa sejuk kat kereta... pada hal buka aircond no. 1 aje... tapi sejuk... nak off kasihan lah pulak tgk anak tgh sedap tdur... lepas tu gie bukak tingkap sikit....time lalu bukit naga ini lah... tiba2 gie ternampak anjing.... menyalak... gie tgk jam kat kereta.. pkl 12.01 ala mak... dah pkl 12..... kenapa pulak anjing menyalak... hati gie berkata2.....x lama lepas tu....
gie nampak sebuah motor ikut gie dari belakang.... nasib baik ada org  lalu kat sini...gie berkata dlm hati.... kwsan kg memang sunyi nak pulak dh tgh mlm.... tapi motor ni mcm nak langgar aje kereta gie... dia nak suruh gie bw kereta laju ke... makin lama  makin hampir... tapi gie x dengar bunyi motor... x  kan enjin kereta gie kuat sgt smpai x dengar bunyi motor... hai pelik gak org ni... pakai serba putih... pakai sereban pulak tu... tapi kenapa tutup muka... pelik.... baru balik masjid ke... tapikan dah tgh mlm.... yg lagi pelik bila tmpt gelap mcm nak langgar gie... tapi bila tmpt yg ada cahaya yg samar... dia slow pulak... biar betul....

ada 1 simpang 4 , dia makin hampir, dah lah simpang 4 tu gelap gelita... gie nak slow takut ada kereta / motor lalu... tapi motor kat belakang gie laju betul... mata gie bukan saja pandang depan... tapi asyik pandang cermin belakang.... sebab gie nampak dia laju... gie pun terus jalan... gie x puas hati sebab muka dia tertutup... tapi nampak mcm mata aje.... so, dlm hati gie berkata... nanti lah kat traffic light depan tu... tmpat terang.... aku nak tgk muka kau.... bila hampir sampai tmpat terang  & traffic light tu lampu merah... sambil kaki gie brek dgn slow... gie tgk cermin belakang... alang kah  terkejutnya gie... apabila.... motor tadi undur belakang.... tanpa pemandu nya berpusing... dgn laju nya dia kebelakang.... biar betul.... ini org ke h****........ dgn serta merta.... meremang bulu roma gie.... hati mula x tentu arah..... gie baca apa2 patut... tanpa tgk cermin belakang lagi....
gie teruskan perjalanan ambik suami gie... tapi hati berkata2... apa tadi ha.... x kan org memandu boleh undur belakang dgn laju... mcm ribut... itu bukan kereta tapi motor.... mcm mana dia boleh undur mcm tu sekali....

esok nya gie cerita dgn kakak2 ipar gie.... kakak ipar gie ada sorang tu kerja kat jln bukit kemuning... dia kata "minggu lepas memang ada org mati xciden kat simpang 4.... rasanya budak bw motor... jah x berhenti ... sebab takut lah".... kata kakak ipar gie tu....

tapi gie x tahu lah...itu org atau pun h**** you all buat lah taksiran sendiri.....

[ Last edited by  ogierazali at 1-4-2009 21:18 ]
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Google play
 Twitter
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2019 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
Private Cloud provided by IPSERVERONE
0.080056s Gzip On
Quick Reply To Top Return to the list