Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon
Search
108952
View
1172
Reply

Galeri kehidupan..

  [Copy link]

Author: hammohd       Show all posts   Read mode

Author
 Author| Post time 28-5-2009 07:53 AM | Show all posts


bertakafur didalam Great wall

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 28-5-2009 12:05 PM | Show all posts

Reply #113 viscose's post

cantik & kreatif angle nya bro.  best.
Reply

Use magic Report

Post time 28-5-2009 12:06 PM | Show all posts

Reply #118 adiegani's post

orang tengah kerja bagi anak makan tu, ko kata main dengan api...    mantopss lah adie, ko pakai beg apa ambik gambar nih?  
Reply

Use magic Report

Post time 28-5-2009 12:07 PM | Show all posts

Reply #120 hammohd's post

dasyhat. cantik!
Reply

Use magic Report

Post time 28-5-2009 12:14 PM | Show all posts


The Fishing Net & The Fishing Man

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 28-5-2009 04:32 PM | Show all posts
Originally posted by mo-mo at 28-5-2009 12:06
orang tengah kerja bagi anak makan tu, ko kata main dengan api...    mantopss lah adie, ko pakai beg apa ambik gambar nih?  


huahuahua..aku pakai beg cap kaki ayam je ms ni..
(ade niat nk meracun la tu..)
Reply

Use magic Report

Post time 29-5-2009 10:37 AM | Show all posts


Gigih berusaha mendapatkan angle terbaik...
Reply

Use magic Report

Post time 29-5-2009 11:10 AM | Show all posts


Korang komen sendiri lerr..
Reply

Use magic Report

Post time 1-6-2009 01:18 AM | Show all posts
lawak plak gmbr ko ni bulat..
Reply

Use magic Report

Post time 1-6-2009 11:44 AM | Show all posts
Baru perasan thread nie..maklumlah makcik 2009 nie busy sket hehehe.. baguslah ada mendapat support dari moderator dengan memberi kredit kredit pada penyumbang gambar secara xlansung memeriahkan thread dan rasa dihargai huhuhuhu

keep a good work
Reply

Use magic Report

Post time 1-6-2009 12:05 PM | Show all posts
Originally posted by hammohd at 24-3-2009 13:41
Salam kepada semua abang -abang dan kakak kira adanya juga kepada pengemar photography sila kongsikan ape sahaja gambar yg berkaitan dengan kehidupan ... kesusahan , kesunyian , kesedihan dan keg ...


Gambar nie gerek! soul!


Originally posted by bulat at 24-3-2009 15:48
Cam ni buleh ke?

Usia yang semakin pudar...



makcik rasa..kalu di black n white kan lagi nampak versatile kot hehehe pada pandangan makcik lah:p


Originally posted by kinokuniya at 24-3-2009 16:03
kalo gambo ulang tayang leh tak?
sebab gambo tu dah pernah masuk bod ni...cuma tak pernah kino ceritakan what exactly happen di sebalik gambar tu

Originally posted by stormyrain at 24-3-2009 16:07
boleh saja yong ... astro pun ulang tayang and people still watch



hahahaha makcik pom baru terpikirkan camtue..maklumlah.. gambor ala ala dipertandingan utk kategori lain pulak..yg dulu kategori lain hehehe..

*p/s actually 2009 nie makcik xbanyak pikul kamera muahahaha


Originally posted by hammohd at 24-3-2009 16:15

Eye of Sekichan

Hidup umpama roda adakalanya diatas dan adakalanya kita dibawah dimanakah anda berada sekarang..?


Ada unsur unsur HDR di sini? betulkan tekaan makcik? hehehe nampak agak kelam but rasanya xde masalah jika ingin disampaikan dalam tema tema tertentu huhuhuhu... cewah! cam juri profesional pulak hehehe...xdelah makcik hanya berkongsi pandangan..sebarang ulasan makcik bukanlah ulasan profesional:p

Originally posted by kinokuniya at 24-3-2009 16:27
okeh....ni dari kino



gambar ni diambil Pulau Gaya masa wabak malaria last ramadhan. these 2 girls bawak tong ni dari rumah ke pe ...

Ahaaa!!! actually salah satu gambor fav makcik yg diambik oleh makcik kinokuniya huhuhu... dramatic+soul+life huhuhuhu

Originally posted by matdue77 at 24-3-2009 17:13
Susahnya mencari Sesuap Rezeki...



Gambar ni aku capture waktu ikut office trip/family day ke Surabaya. Sepanjang 4 hari disana, p ...

Perghh!!! bebetul rock kapak nie..tue mamat rambut merah belakang tue pikul set dram mudah alih ka..bazooka 4 peluru:p hehehe .. gambar nie nanti maybe dalam 20 taun pasti value nya meningkat huhuhu.. coz culture/budaya setempat apa yg kita capture ini ari.. pasti menjadi rujukan masa akan datang huhuhuhu

Originally posted by loona at 24-3-2009 18:30
mencari rezeki di tasik .....anak2 vietnam meminta 2 dollar menuju kearah bot2 yang membawa pelancung...menangung risiko berkayuh dalam besen semata2 meminta 2 dollar.

gambar lama guna Canon P ...

Perghh!!! bebetul kisah sebalik gambor nie..huhuhu .. kayuh dalam besen nak mintak 2 dollar... +/- dah RM6 kot..isk..isk..tue baru 2 besen..kena 20 besen huhuhuhu


Originally posted by kinokuniya at 24-3-2009 18:36
aku suke gambo ni....kalo aku jumpa dorang ni...lebih dari 2 dollar aku leh bagi....dengan syarat.....kene le dorang jadi model aku dari pagi sampai petang....



Muahahaa...betol..betol... jangan kata kasik 2 dollar... makcik siap kasik belon ke.. bunga lagik as addon muahahaha tapi cam biasa kena jadik model lah muahahah

Originally posted by hammohd at 24-3-2009 20:15


tampal...


Rutin harian sepanjang hari ketika air surut .. awak - awak akan mengambil kesempatan untuk membaiki tongkang mas ...

Gerek jugak gambor ini di'blend kan dgn unsur unsur HDR..betul ka begitu? hehehe...kalu dapat di'solid kan lagi dengan menimbulkan details details yg ada pasti melantun lantun gerek nya:p

HUhuhuhu.. cukuplah ulasan makcik yang xmasuk sekolah nye nie ari hehehe.. sambung lagik di lain masa..maklumlah.. makcik nak pegi gaul simen huhuhuhu

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 1-6-2009 12:20 PM | Show all posts
Originally posted by alongarts at 27-4-2009 16:46
weh bulat... saturation gambo hang buatkan mata aku nak tercabut... atau monitor baru aku nie buat hal


Hahaha... melantun lantun perginya;p
Reply

Use magic Report

Post time 1-6-2009 12:24 PM | Show all posts
Originally posted by viscose at 2-5-2009 18:26
sampan usang...



Simple but masih kekalkan aspek aspek photography. Gerek!
Reply

Use magic Report

Post time 1-6-2009 05:06 PM | Show all posts


Jalan Imbi

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 1-6-2009 05:06 PM | Show all posts

Balas #133 Defcon\ catat

bagus2..rajin btol makcik mengomen..hehehe
Reply

Use magic Report

Post time 1-6-2009 06:16 PM | Show all posts
itu yg kita mahukan ... makcik pun dah lama menghilangkan diri ...
Reply

Use magic Report

Post time 2-6-2009 10:19 AM | Show all posts

Balas #136 stormyrain\ catat

hilang dekat stgh taun..
mesti gear dh byk dah ni..huhuhu
Reply

Use magic Report

Post time 3-6-2009 09:03 AM | Show all posts
Originally posted by adiegani at 2-6-2009 10:19
hilang dekat stgh taun..
mesti gear dh byk dah ni..huhuhu


tu diaaa...makcik sudah qada' dia punya reply utk setengah tahun...
Reply

Use magic Report

Post time 9-6-2009 08:44 AM | Show all posts
Kita tak sehaluan

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 10-6-2009 12:41 AM | Show all posts
Originally posted by adiegani at 1-6-2009 17:06
bagus2..rajin btol makcik mengomen..hehehe


Originally posted by stormyrain at 1-6-2009 18:16
itu yg kita mahukan ... makcik pun dah lama menghilangkan diri ...



Hehehee...shekali shekala layan jiwa hahahah.. kalu xde posting tue xdelah bermakna makcik lupa singgah auuuwww!!!


Originally posted by adiegani at 2-6-2009 10:19
hilang dekat stgh taun..
mesti gear dh byk dah ni..huhuhu


Muahahahaha... xmampu lagi lah huhuhuhu... nak tambah memory card pom dok berkirak kirak:p hehehe masih dgn D70s+kit lens:p

Originally posted by chayuk at 3-6-2009 09:03


tu diaaa...makcik sudah qada' dia punya reply utk setengah tahun...


Hehehee... kekadang rindu memang rindu mau take part sekaki join beborak hehehe tapi apakah daya huhuhu...makcik keje siang malam gaul simen huhuhu
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Google play
 Twitter
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2019 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
Private Cloud provided by IPSERVERONE
0.102436s Gzip On
Quick Reply To Top Return to the list