Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon
Search
108937
View
1172
Reply

Galeri kehidupan..

  [Copy link]

Author: hammohd       Show all posts   Read mode

Author
Post time 24-3-2009 01:41 PM | Show all posts |Read mode
Salam kepada semua abang -abang dan kakak kira adanya juga kepada pengemar photography sila kongsikan ape sahaja gambar yg berkaitan dengan kehidupan ... kesusahan , kesunyian , kesedihan dan kegembiraan dalam menempuhi kehidupan.. saya percaya ramai yang berbakat diluar sana.




My first meals ..
Seawal pagi jam 7.00 para penghuni bot - bot tongkang dari Indonesia sudah mula sibuk menyediakan
sarapan pagi .. kebanyakan mereka datang kesini untuk jangka masa 7 hinga ke 14 hari dan disepanjang waktu itu
bot - bot dan tongkang ini menjadi tempat perlindungan dari hujan dan panas.

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 24-3-2009 03:48 PM | Show all posts
Cam ni buleh ke?

Usia yang semakin pudar...

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 24-3-2009 04:03 PM | Show all posts
kalo gambo ulang tayang leh tak?
sebab gambo tu dah pernah masuk bod ni...cuma tak pernah kino ceritakan what exactly happen di sebalik gambar tu
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 24-3-2009 04:07 PM | Show all posts
boleh saje ...
Reply

Use magic Report

Post time 24-3-2009 04:07 PM | Show all posts

Reply #3 kinokuniya's post

boleh saja yong ... astro pun ulang tayang and people still watch
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 24-3-2009 04:10 PM | Show all posts
betul tu stormyrain  ...
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 24-3-2009 04:15 PM | Show all posts

Eye of Sekichan

Hidup umpama roda adakalanya diatas dan adakalanya kita dibawah dimanakah anda berada sekarang..?

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 24-3-2009 04:27 PM | Show all posts

Balas #4 hammohd\ catat

okeh....ni dari kino



gambar ni diambil Pulau Gaya masa wabak malaria last ramadhan. these 2 girls bawak tong ni dari rumah ke perigi di darat untuk kegunaan memasak n mencuci. perkampungan setinggan atas air ni mainly dihuni oleh penduduk berbangsa bajau ubian dari filipina. ada yang memang penduduk tempatan....ada yang pendatang asing tanpa izin...ada jugak yang merupakan pelarian di bawah UNHCR...malaria dan pulau gaya memang tak dapat dipisahkan

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 24-3-2009 05:13 PM | Show all posts
Susahnya mencari Sesuap Rezeki...



Gambar ni aku capture waktu ikut office trip/family day ke Surabaya. Sepanjang 4 hari disana, padangan begini mmg biasa disana, diperhatikan mereka ni masih muda. Agaknya muzik-muzik mereka yang segar dan sentiasa ada idea yang baru disebabkan oleh ramainya pemuzik-pemuzik begini...

Apapun, aku anggap itu salah satu cara mereka ingin mencari rezeki yang halal...

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 24-3-2009 06:30 PM | Show all posts
mencari rezeki di tasik .....anak2 vietnam meminta 2 dollar menuju kearah bot2 yang membawa pelancung...menangung risiko berkayuh dalam besen semata2 meminta 2 dollar.

gambar lama guna Canon Powershot A80.

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 24-3-2009 06:35 PM | Show all posts

children of Gaya





kehidupan anak-anak kecil di Pulau Gaya, Kota Kinabalu Sabah.

camera : canon 400D + 70-200mm f/4L and also 17-85mm IS

[ Last edited by  kinokuniya at 24-3-2009 20:23 ]

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 24-3-2009 06:36 PM | Show all posts

Balas #10 loona\ catat

aku suke gambo ni....kalo aku jumpa dorang ni...lebih dari 2 dollar aku leh bagi....dengan syarat.....kene le dorang jadi model aku dari pagi sampai petang....
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 24-3-2009 08:04 PM | Show all posts
terpegun tengok gambar kinokuniya ..tak sangka u got that eyes ,  thanks for sharing

[ Last edited by  hammohd at 24-3-2009 20:06 ]
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 24-3-2009 08:15 PM | Show all posts


tampal...


Rutin harian sepanjang hari ketika air surut .. awak - awak akan mengambil kesempatan untuk membaiki tongkang masing - masing bagi memastikan tiada kebocoran semasa perjalana pulang ke Tangjung Balai Indonesia.

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 24-3-2009 08:16 PM | Show all posts

Balas #13 hammohd\ catat

tu la pasal ... ko kena selalu lepak kat bod P&V ni ... ramai yg hebat-hebat kat sini ... yang pro pun ramai termasuk aku (prosak )
Reply

Use magic Report

Post time 24-3-2009 08:21 PM | Show all posts

Balas #15 stormyrain\ catat

i'm with u....hahahahha aku pun kategori PROsak gak....miahahahahahaha  
Reply

Use magic Report

Post time 24-3-2009 08:22 PM | Show all posts
Originally posted by hammohd at 24-3-2009 20:04
terpegun tengok gambar kinokuniya ..tak sangka u got that eyes ,  thanks for sharing


thanks...tapi masih banyak yang boleh diperbaiki....

cewah...cam nak baiki kapal je kekdahnye
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 24-3-2009 09:25 PM | Show all posts


bila rindu melanda..

Self portraiture :     Suatu pagi sunyi aku berdiri seorang diri merenung jauh masa hadapan..

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 24-3-2009 09:43 PM | Show all posts

Setia



Mungkin kalau sekali pandang anda akan kata anjing ini tidak bertuan tapi tanggapan anda salah. sebenarnya anjing ini bertuan. yang menjadikan saya tertarik utk merakamkan gambar adalah kerana kesetiaan kedua ekor haiwan ini kepada tuannya.ia mengiringi tuannya berjalan kaki dari rumah ke sekolah sejauh lebih kurang 2-3 km naik bukit untuk menghadiri satu majlis. sampai di sekolah, menunggulah di tepi pagar sampai habis acara dan ikut tuannya balik. walaupun nampak macam tak cukup makan tapi kesetiaan kepada tuannya tidak berbelah bagi. ini mengingatkan aku kepada kisah seekor kucing (kalau tak salah) di Jepun yang setia menghantar dan menunggu tuannya di stesen keretapi walaupun tuannya sudah tiada lagi.

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 24-3-2009 09:47 PM | Show all posts
riang ria kanak2 ribena...apalagi yang nak dijelaskan bila kanak2 happy.....



[ Last edited by  kambeng_masam at 24-3-2009 21:51 ]

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Google play
 Twitter
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2019 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
Private Cloud provided by IPSERVERONE
0.094537s Gzip On
Quick Reply To Top Return to the list