Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon
Search
112080
View
457
Reply

[BEST]Kisah Seram Di Kilang Perindustrian [PAGE 11-Misteri Kematian Miss SONY]

[Copy link]

Author: BabeYSHa       Show all posts   Read mode

Post time 19-3-2009 11:25 AM | Show all posts

Reply #40 BabeYSHa's post

ohh letak air limau nipis yek?

yg aku pernah dengar kalau perah air limau nipis tuh...memalam akan kedengaran 'bende' tu meraung dan menangis  
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 19-3-2009 11:47 AM | Show all posts
Originally posted by Maxx at 19-3-2009 11:25 AM
ohh letak air limau nipis yek?

yg aku pernah dengar kalau perah air limau nipis tuh...memalam akan kedengaran 'bende' tu meraung dan menangis  

tak pasti lak tentang tue... urmm.. sebab umah haku jauh sket dari jalanraya tue..
Reply

Use magic Report

Post time 19-3-2009 11:55 AM | Show all posts
Originally posted by BabeYSHa at 16-3-2009 12:23
Urmm... kesah yang haku nak citerkan neh... Kilang SONY area Prai, Penang (Mainland ha )...

Citer neh pung haku dengar dari kawan lama haku yang kebetulan keja kat kilang HITACHI (tak jauh ...



mengerikan
Reply

Use magic Report

Post time 19-3-2009 12:31 PM | Show all posts
Originally posted by libra_gurlz at 19-3-2009 08:20
sekitar taun 2004 @ 2005 dulu kecoh pasal kemalangan yg berlaku kat kilang Proton shah alam..... ada sorg mamat mati tersepit pada mesin yg wat pintu kereta. badan mamat ni hancur kena hempap mes ...


pernah dgr cerita nih dulu .. mesin tu tetiba stuck ... mamat nih pulak gi amik risiko masuk dlm tempat mesin tu kengkonon nak tgk aper masalah mesin tuh .. tetiba mesin tu berfungsilah pulak ... apalagi ...
Reply

Use magic Report

Post time 19-3-2009 02:12 PM | Show all posts

Reply #41 Maxx's post

betul ,aku ada dengo petua org tua...
Reply

Use magic Report

Post time 19-3-2009 02:29 PM | Show all posts

Reply #40 BabeYSHa's post

perah limau nipis??yg haku dgr,kalo perah limau nipis kt darah camtu lg la mkn byk korban..coz benda tu
x tenang..xtau la,penah terbaca psl ni
Reply

Use magic Report

Post time 19-3-2009 03:58 PM | Show all posts
Originally posted by msrosse at 19-3-2009 12:31


pernah dgr cerita nih dulu .. mesin tu tetiba stuck ... mamat nih pulak gi amik risiko masuk dlm tempat mesin tu kengkonon nak tgk aper masalah mesin tuh .. tetiba mesin tu berfungsilah pulak ...


haah.... betul tu... mesin tu tetiba stuck... biler mamat tu masuk situ, tetiba jer.... gedegang, hempap dia....
Reply

Use magic Report

Post time 19-3-2009 04:03 PM | Show all posts
ni ada satu citer yg bapak aku sendiri alami..
dulu bapak aku keja guard kilang kat shah alam....
bapak aku selalu kena shift malam coz ramai yg takut nak shift malam..
biler malam, bapak aku kena ronda kwsan kilang.....

ada satu mlm tu lebih kurang kul 12 lebih (mlm) bapak aku pi ronda kt kawasan gudang kilang nie.......
"benda alah" tu dok kacau bapak aku... mula2 main cak cak belakang tiang..
bapak aku wat tak tau jer..... bapak aku nie jenis kuat semangat.. tak takut dgn sumer tu coz masa kat kmpung dulu bapak aku dh biasa kena kacau dek "benda alah" tu..

tetiba bapak aku dgr forklift.. bapak aku ingt ada org keja lagi.. bapak aku pegi masuk coz  nak sembang2..... rupa2nya "benda alah" tu yg bapak forklift tu.. dah ler tak der kepala......... pastu bapak aku kata "ko wat ler keja dulu.. aku bukan nak kacau ko"..... pstu bapak aku terus blah......

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 19-3-2009 05:21 PM | Show all posts
sebut pasal perah air limau ni aku ada cite nak konc tapi takdela berkenaan ngn kilang
sori ye tuan umah sekadar nak mencelah
dulu time aku duk satu perumahan kat airport ganu nie
terjadi satu kemalangan ngeri betol2 kt jln depan perumahan aku ...
time tu aku tgk kepala penunggang moto yg eksiden tu hancor n sisa2 otak  die bsepai atas jalan
n then malam tu ada rondaan taman cam bese , bapak aku trut skali...balik dari rondaan malam 2 bapak aku cite ... die org bru pas kejar antu xde kepala ... kunonya antu arwah yg ninggal eksiden ptg td...
tp yg bestnya antu yg dyorang kejar 2 naik keta kancil merah keliling taman (logikakah , eksiden nek moto mjelma nek keta , demand tol antu nie)...bile dikepung kereta tu hilang tibe2...membe aku cakap ada yg perah perahan limau nipis kat sisa2 otak ats jaln 2 ...wallahualam

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 20-3-2009 09:04 AM | Show all posts
Originally posted by pinky46 at 19-3-2009 02:29 PM
perah limau nipis??yg haku dgr,kalo perah limau nipis kt darah camtu lg la mkn byk korban..coz benda tu
x tenang..xtau la,penah terbaca psl ni

haku pun dengar owg2 tua bercerita, "cuci" dengan air limau nipis ha kesan2 darah akibat eksiden tue.. .. lagipun memang wanted la kawasan tue dgn eksiden before eksiden arwah budak tue.... masa tue pun haku masih sekolah rendah.. memang ada yg bercerita ternampak kelibat arwah main2 tepi jalan.. lagi pulak tak jauh dari masjid ha lokasi tue.. pakcik2 yang bertandang kat situ la rajin bercerita ngan arwah bapak haku..
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 20-3-2009 09:07 AM | Show all posts
Originally posted by libra_gurlz at 19-3-2009 04:03 PM
ni ada satu citer yg bapak aku sendiri alami..
dulu bapak aku keja guard kilang kat shah alam....
bapak aku selalu kena shift malam coz ramai yg takut nak shift malam..
biler malam, bapak aku  ...

memang! kalo nak tau citer2 seram kat kilang neh.. molek kita interbiu pakcik2 guard kilang ha.. diorang memang mewah dengan citer2 misteri neh...

Urmm... biasanya memang itulah ayat yang elok dituturkan kalo "benda" tue kaco.. (itu kalo dia tak menjelma toing depan mata la.. just usik2 barang ke..)... kalo toing depan mata... uh, tidakkk!!! menyirap darah woo..   
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 20-3-2009 09:18 AM | Show all posts
Originally posted by shiri at 19-3-2009 05:21 PM
sebut pasal perah air limau ni aku ada cite nak konc tapi takdela berkenaan ngn kilang
sori ye tuan umah sekadar nak mencelah
dulu time aku duk satu perumahan kat airport ganu nie
terjadi satu ...

that's means coz perahan air limau tue yg munculnya jelmaan beliau?
Reply

Use magic Report

Post time 20-3-2009 11:15 AM | Show all posts
haku pernah dgr 1 citer..betul ker x,wallahualam la..

sape2 yg tau jln batu pht-kluang kan dh nek taraf jd 4 lorong..spnjg jalan ni lak xde divider,coz byk kg kan..
ada 1 smpg nk msuk kg ni,slalu sgt excident..smpai 1 ari tu mkn korban..haku pon ingt2 lupe kejadian tu..
tp yg pastinya ada sorang pompuan mti kat smpang kg tu..smapi masuk metro..kalo x slap pompuan tu nk g byr payment keta kot..pompuan ni keje kilang kt area pt raja..

dgr citer mase dia xcident,berterabur duit yg dia bwk tu kt jalan..kesian sgt
nk di jadikan citer,pas dia meninggal tu,pak guard yg jage kilang tmpt arwah keje slalu ternampak kelibat
arwah ni...ada 1mlm ni,arwah dtg jmpe pak guard kt pagar..dia ckp nk masuk keje..pak guard ni dia tau la
yg arwah tu dh meninggal,so dia ckp la elok2 kt benda tu..jgn la kcau org lg,ko pegi la tmpat ko yg
sepatutnya..mase tu katanya muker arwah cam sayu sgt ...sejak tu dh xde citer2 psl benda tu muncul..
mase ni heboh gak psl jelmaan arwah tu,tp haku x amek pot sgt..
skang ni pon dgr2 citer,x ramai yg mo keje shift mlm kt kilang tu coz byk kejadian histeria.

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 20-3-2009 02:38 PM | Show all posts

Balas #53 pinky46\ catat

ni kilang fujitsu ke?
Reply

Use magic Report

Post time 20-3-2009 02:47 PM | Show all posts
aku slalu dgr org ckp kilang aku ni mcm2 ada.. tp aku x penah la jumpa pape.. n aku mmg xnak pun

tp yg slalu bercerita ni pakgad & bbdk prod'n sbb dorg ade syif ptg blk kul 11 mlm..

kkdg katanya dengar bunyik forklift padahal xde org keje pun..

pastu sorg pakgad ronda mlm2.. masuk whse.. whse tu bentuk segiempat tpt pintunya ade 2.. dua2 belah ujug.. so mustahil untuk sesat dlm tu.. skali tu 1 mlm dia masuk x jumpa2 jln klua.. dh nangis2 jerit ade pakgad lain dgr, baru la dia selamat..

sejarah kilang ni tatau la.. tp area sini mmg menyeramkan.. gelap.. jln batu pht-kluang.. dh makan byk korban..kat selekoh berhampiran lak katanya slalu jumpa koko jelly..

[ Last edited by  syahza at 20-3-2009 14:48 ]

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 21-3-2009 11:41 AM | Show all posts
lagi..lagi..
Reply

Use magic Report

Post time 21-3-2009 01:23 PM | Show all posts

Reply #54 syahza's post

ne ko tau??ko dok area pt raja gak ke
ni pon haku dgr2 jek dr mlut2 mber..yg len2 haku x tau..nti haku try korek2 dr bf kot2 dia tau citer2 kt kilang ni
Reply

Use magic Report

Post time 22-3-2009 02:08 PM | Show all posts
klu ada yg berani...gi la lepak kat pejabat suratkabar percuma di malaysia...mmg konfirm akan dpt pengalaman yg menakutkan....
Reply

Use magic Report

Post time 23-3-2009 12:31 AM | Show all posts

Balas #58 msms2005\ catat

citer la .. ko penah lepak sana ke ?
Reply

Use magic Report

Post time 23-3-2009 02:30 PM | Show all posts

Reply #59 ocho's post

aku tak la lepak sana tp member aku kerja sana...ada cik pon yg suka menjelma depan lif, dlm lif dan area tangga....ada mesin taip yg taip sendiri waktu mlm, pembaca akhbar tanpa kepala, " security guard terbang" tang area production yg berkeliaran waktu mlm, tak lupa juga lembaga2 berkepak yg dok kat pokok2 tua dia bangunan hujung jalan (dia slalu target sesiapa yg parking keter kat area tu lepas jam 7 mlm....Klu saper pernah tgk citer salem's lot sure tau camana rupa lembaga ni...
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Google play
 Twitter
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2019 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
Private Cloud provided by IPSERVERONE
0.076139s Gzip On
Quick Reply To Top Return to the list