Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon
Search
112067
View
457
Reply

[BEST]Kisah Seram Di Kilang Perindustrian [PAGE 11-Misteri Kematian Miss SONY]

[Copy link]

Author: BabeYSHa       Show all posts   Read mode

Post time 1-9-2017 12:44 AM From the mobile phone | Show all posts
Aku pun ada kisah seram gak...tapi dari mulut orang la...

Benda tu bertenggek pada hanger yang digantung pada conveyor.seram tawww...
Reply

Use magic Report

Post time 2-9-2017 01:33 PM From the mobile phone | Show all posts
Duh baru khatam thread ni. Tula tak puas hati pulak apa penyebab utama intan mati, dan macamana dia mati. Penjenayah terlepas tu satu hal dah, cara kematian dia pun tak clear. Yg pasti memang takda pembelaan
Reply

Use magic Report

Post time 2-9-2017 03:08 PM From the mobile phone | Show all posts
Fuuhhhh..

Kisah kematian MISS SONY ni dh macam kisah arwah Noritta Samsuddin la pulak.

Xtau sape pembunuh
Byk kisah hitam terkuak masa perbicaraan
Reply

Use magic Report

Post time 25-9-2017 11:17 AM From the mobile phone | Show all posts
Aku dulu pun penah keje kilang gak... ot mlm tibe2 brg kat production jatuh..padahal xde org kt situ.. gigil tubuhku ... tu cite 10 tahun lps.. kilang tu pun dh xde dh skrg
Reply

Use magic Report

Post time 3-8-2018 04:58 PM | Show all posts
theflash replied at 17-8-2013 09:52 PM
ade kilang faymes dekat ipoh
dekat area kampung melayu.hehehe
mesti ada yang tau

alamak...aku kat area kg melayu tu juga...kilang apekah..?

Reply

Use magic Report

Post time 7-8-2018 11:18 AM | Show all posts
kesian kat arwah, tapi dia memang byk affair ke... alahai... al fatihah
Reply

Use magic Report

Post time 8-8-2018 02:30 PM From the mobile phone | Show all posts
shiri replied at 19-3-2009 05:21 PM
sebut pasal perah air limau ni aku ada cite nak konc tapi takdela berkenaan ngn kilang
sori ye tuan ...

Tahun bila tu
Reply

Use magic Report

Post time 2-7-2019 03:54 PM From the mobile phone | Show all posts
Baru habis baca. Zaman sekolah rendah dok Shah Alam. Mak selalu cerita tentang  budak kilang kena rogol Bangla rodok penyapu
Tak kasi jalan sorang2
Reply

Use magic Report

Post time 3-7-2019 08:43 PM From the mobile phone | Show all posts
Suchi replied at 19-11-2013 06:06 PM
aku penah kawan ngn sorang mamat kije sony bangi heheheh
dia tipu kata tech walhal operator
kan ...

Haha dulu rajin aku pi hostel tu hantar awek balik, ada lagi ka asrama tu?
Reply

Use magic Report

Post time 14-7-2019 12:33 PM From the mobile phone | Show all posts
kucingitam replied at 3-8-2018 08:58 AM
alamak...aku kat area kg melayu tu juga...kilang apekah..?

Carsem M kan. Carsem S kat Meru
Reply

Use magic Report

Post time 14-7-2019 06:03 PM From the mobile phone | Show all posts
Edited by RedvelvetAnggur at 14-7-2019 06:15 PM

Ermmmmm...cerita seram....Aku pon Ada cerita seram...pasal hantu?akak Aku keje kilang kt Penang shift Malam...kebetulan keje sama shift ngn kawan yg x brapa nk sihat n boleh nmpk makhluk halus ni...Dia plak mudah kena rasuk...Ada sorang dak mnyanmar ni keje nk cari pasal je ngn dia...skali dia ngamuk...Tp sblom Tu di dh nmpak benda tu dh get ready nk g kt dia, sbb dia mmg slalu kena rasuk...Kalini ken lg lah...Bila start ngamuk, apa lg...kena rasuk la...menjerit 1 kilang ...kecut perut dak mnyanmar Tu...lari takut...Tak pasal kakak Aku line leader kena calm down Kan dia...Sebelum ni pon penah rsuk ramai yg keje mlm...ustaz semua turun untuk selamatkan keadaan.. Adoii..ni lah... Allah jelah yg tahu apa punca...Selebihnya...kakak x crita panjang...dia pon seram...
Reply

Use magic Report

Post time 15-7-2019 10:05 AM | Show all posts
AnggunSophea replied at 14-7-2019 12:33 PM
Carsem M kan. Carsem S kat Meru

eh, bukan dia kata kg melayu manjoi? ke kg melayu g rpt? ahaha..

Reply

Use magic Report

Post time 15-7-2019 07:42 PM From the mobile phone | Show all posts
kucingitam replied at 15-7-2019 02:05 AM
eh, bukan dia kata kg melayu manjoi? ke kg melayu g rpt? ahaha..

Oh kat Manjoi pun ada kilang ye? Hahahaha sorry2 salah Kg Melayu. Ingatkan diorang sembang pasal Kg Melayu yg kat Carsem  M Kg Rapat tuh. Situ bukan kata kilang, rumah2 bebudak kilang tu pun berhantu. Cousin aku tengah baca paper time balik kerja, ditepuk nya paper tu ke muka cousin aku
Reply

Use magic Report

Post time 16-7-2019 09:54 AM | Show all posts
AnggunSophea replied at 15-7-2019 07:42 PM
Oh kat Manjoi pun ada kilang ye? Hahahaha sorry2 salah Kg Melayu. Ingatkan diorang sembang pasal K ...

berhampiran Manjoi ada..

selamba je hantu tu main tepuk2 gitu...hantu betoi...ahaha


Reply

Use magic Report

Post time 2-8-2019 05:35 PM | Show all posts
jojo67 replied at 12-11-2013 05:32 PM
ni lagi cerita dr kak mami....lepas drp mengambil VSS dr sony kak mami berkerja sebagai warden asram ...

kami dok sungai dua la ni... lorong dekat ngan asrama sony.. kan asrama tu terbiar lama, baru2 ni ja ada orang repair.. pengasuh anak kami dok baris belakang asrama tu.. kira dapur bertemu dapur la.. dia bangun kui 5 pgi masak bekai utk laki dia, tempat masak kat tingkap bertentang ngan dapuq row sony tu, ada pulak perempuan bagi salam.. tapi tak lengkap la.. mcm teguq cmtu.. kawan tu buat bodo, habaq jgn kacau dia.. mungkin ada tinggalan peneman tu.. mmg bergerun pun kalau lalu depan tu, gelap ja..
Reply

Use magic Report

Post time 21-9-2019 04:56 PM From the mobile phone | Show all posts
jojo67 replied at 11-11-2013 08:39 PM
ok ok akak sambung.....
berbalik pd kes mahkamah tadi  devan dilepaskan kerana tiada bukti ....ma ...

Tetiba mengimbas kembali zaman anak dara.. Sy pernah keje di Sony dkt 1A dgn kakak sy.. Kami pakai kebaya m kain ya allah belah spai peha.. Jenuh jahit jalan mcm oshin time tu.. Sy keja maybe dlm tahun 1990.. Sy x pernah tahu pun psl kejadian sehingga masuk thread ni.. Tp masa keje dlu foreman n operator lain panggil sy dan kakak Kuna n Kuza wlaupun nama kami lain.. Katanya sbb muka kami mcm kembar.. Tahun tersebut pun, diaorang dah pesan kalo ke toilet jgn sorang2 kena berteman sbb takut jumpa bwnda pelik2. Sbb sy dan kakak keje sama shift n tpt yg sama, kalo ke toilet.. Selalu berdua adik beradik.. Bila shift malam memang sunyi.. Tp kalo mkn kat kantin, ramai pulak yg temankan..hehe.. Syg jodoh tak pjg keje Sony sbb mak panggil balik x bg keje.. Dptla keje 2 mggu jer jd minah kilang..Risau katanya dan kebetulan dpt panggilan jd guru sandaran.. Sempatla duduk hostel kat Teluk Air Tawaq dkt umah nasir wahab .Tp tpt keje memang seram.. N kwn sekerje.. Aduhai penuh love bite kat leher... Aku jd perghakkk tengok.. Sekian..
Reply

Use magic Report

Post time 23-9-2019 01:45 AM From the mobile phone | Show all posts
Seram nyaaa...tapi terbaik penceritaan nya....

Kesian kat Intan
Reply

Use magic Report

Post time 15-10-2019 06:01 PM | Show all posts
masa kat kilang lama dulu... pernah la berlaku kejadian seram, tengah buat kerja tetiba fail jatuh sedangkan fail tu elok jek tersusun. kawan i plak jenis manusia tak reti takut... selamba dia sound, suruh main jauh2 jangan kacau dia tengah kerja.

pastu teman kawan budak finance ni OT sebab tinggal dia sorang aje, kalau i tak teman nanti gaji tak siap... opis kat level 3, dengar macam-macam sayup-sayup orang berbual. bila dah seram tu apa lagi... masuk bilik finance la. bila dia dah siap buat kerja, kita nak turun ke lobi dah takut sebab kena lalu kat production area yang dah kosong dan dinding semua cermin. jadi kita decide ikut pintu tepi, takde pilihan lain walaupun kita tahu tangga kat level 2 tu lagi seram sebab dekat dengan tandas di mana bebudak operator selalu histeria kat situ.


kita beranikan diri, turun tangga cecepat tapi bila sampai level 2, bulu roma, bulu tengkok meremang. nak berbual pun tak sempat... kita kalau boleh rasa nak terjun bior cepat sampai. bila dah sampai kat bawah, buka pintu nampak pondok pengawal... barulah rasa lega dan boleh buka mulut. Member siap tanya - kau rasa tak apa yang aku rasa? Ofkos laaa....


Setahu kita... kawasan kilang tu memang keras, area jepun penggal kepala kalau tak silap.


Tapi cerita paling seram ialah storekeeper bunuh diri. Petang tu tambhi ni... not so young actually, I think that time dia in late 30s or early 40s la, dia pi minum kat kedai dengan kengkawan india. so depa pun dok borak punya borak tetiba mamat ni tanya cemana nak bunuh diri tanpa rasa sakit. then sorang kawan ni pun pi bagi idea, tidur dalam kereta pasang paip dari ekzos (memang dah ramai pun buat masa tu). mamat ni interested sangat dengan idea tu... yang lain tak amik port la sebab ingat dia tanya aje.


esok pepagi bini dia telefon kilang tanya pasal laki dia. kecoh la satu kilang. petang hari tu kita dapat maklumat dari polis yang mayatnya dijumpai dalam kereta kat kawasan ladang kelapa sawit. Budak yang bagi idea pasal pasang paip tu... sampai la ni tak boleh lupa. Menyesal teramat. Tapi mujurlah dia tak bunuh diri dalam kilang.... huhu

kat kilang baru ni plak selalu la nampak kelibat yang takde hujung pangkal. Nampak macam orang lalu tapi tak sampai-sampai, nampak orang berdiri tapi tak bersuara, kejap lagi hilang. Ada ofismet nampak lembaga masuk dalam bilik Financial Controller time maghrib, 2-3 kali dia nampak.

i kalau kena shift malam memang bawak teman... takde maknanya nak round kilang sorang2.

tp sebenarnya momok kat sini tak kacau orang pun... depa takat lalu lalang aje, siapa terserempak tu kira rezeki la.
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Google play
 Twitter
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2019 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
Private Cloud provided by IPSERVERONE
0.080698s Gzip On
Quick Reply To Top Return to the list