Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon
Search
112571
View
458
Reply

[BEST]Kisah Seram Di Kilang Perindustrian [PAGE 11-Misteri Kematian Miss SONY]

[Copy link]

Author: BabeYSHa       Show all posts   Read mode

Post time 16-3-2009 10:07 PM | Show all posts

Balas #19 sweetfrangipani\ catat

yang kene ni ppuan india eh?klau ye, mcm penah terbace kisah die kt mane ntah..
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 17-3-2009 09:30 AM | Show all posts
Originally posted by sweetfrangipani at 16-3-2009 04:55 PM
nak kongsi share kisah seram kat kilang.

masa aku kecik2 dulu bapak aku keje kat satu kilang air minuman yg pamess kat la kat malaysia. kilang tu kat area pj masa tu tapi sekarang ni dah pinda ...


kilang F&N ka? Urmm.. pada pendapat haku maybe mesin tue dah penah "makan" orang neh.. that's why la "keras" sket.. Sama la jugak mcm eksiden jlanraya di kawasan2 tertentu..

urrgghh..   mujur idup pompuan tue.. rasanyer memang trauma gile ahh dia sejak insiden tue..
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 17-3-2009 09:31 AM | Show all posts
Originally posted by havovasta at 16-3-2009 10:07 PM
yang kene ni ppuan india eh?klau ye, mcm penah terbace kisah die kt mane ntah..

ko terpasan insiden neh masuk paper ke havo?
Reply

Use magic Report

Post time 17-3-2009 09:52 AM | Show all posts
ngeri nyer rambut masuk kat mesin. seriau nak bygkan...
Reply

Use magic Report

Post time 17-3-2009 10:03 AM | Show all posts
Originally posted by sweetfrangipani at 16-3-2009 16:55
nak kongsi share kisah seram kat kilang.

masa aku kecik2 dulu bapak aku keje kat satu kilang air minuman yg pamess kat la kat malaysia. kilang tu kat area pj masa tu tapi sekarang ni dah pinda ...


juga harap-harap cebisan darah dia nih tak termasuk gak dlm air botol minuman tu eh
Reply

Use magic Report

Post time 17-3-2009 10:13 AM | Show all posts

Reply #21 havovasta's post

nope.. pompuan melayu..
Reply

Use magic Report

Post time 17-3-2009 10:43 AM | Show all posts

Reply #22 BabeYSHa's post

bkn F&N.. . tapi kakak tu memang trauma..  rasanya terus berenti keje balik kg. sian dia... aku dah la baik dgn kwn2 bapak aku tu....
Reply

Use magic Report

Post time 17-3-2009 10:54 AM | Show all posts

Reply #25 axman's post

x kot.. cos pastu memang kena shutdown utk cuci suma sekali. lg pun benda ni dah lama sgt dah lbh 20thn rasanya...
Reply

Use magic Report

Post time 17-3-2009 01:50 PM | Show all posts
opis aku ni ada momok kat toilet 2nd floor... mmg selalu la orang kena histeria kat situ...

bleh dikatakan ada jek kes orang menjerit tiap tahun... dulu ada orang pi letak lada hitam kat situ, benda tu ngamuk suh buang... dia kepanasan...

toilet kat floor bawah pun sama... member aku terbau bunga cempaka lepas dia kuar dr toilet nak masuk surau...

opis aku atas sekali... kat toilet so far takde insiden apa.... tapi kat east wing bangunan ni...bila malam menjelang aje..mesti ada adegan fail jatuh... dah a few time jugak kawan aku kena... tetiba jek fail belakang dia jatuh, walhal belakang dia bukan ada org duduk pun... dinding jek...

skang kurang dengar kes2 macam ni as bos aku tak kasi staff pompuan stay back lagi... selamatlah....

kes2 histeria ni kadang bukan sebab hantu jek... aku pnah pi satu seminar JKKP ni, fasi tu kata kadang orang2 ni suka bekalkan anak2 pompuan dorang dengan azimat yang mana benda tu ada pengikutnya. bila sorang satu bawak azimat... si azimat ni sesama dia bergaduh... tu yg manusia pun sama kena rasuk...

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 17-3-2009 02:15 PM | Show all posts
citer antu kat kilang kaa...
  hah,aku ade dgr citer kat satu kilang nie,
berlaku ujung thn lepas....

kilang nie kat shah alam...
   dgr citer,ramai pekerje2 kene histeria...
diora kene kat dlm toilet wanita...
smpaikan pihak pengurusan pangey 3 org ustaz...

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 18-3-2009 12:21 PM | Show all posts
citer la lagi..
Reply

Use magic Report

Post time 18-3-2009 12:31 PM | Show all posts

Reply #30 aliya88's post

biler nk citer??serem2 pon nk tau gak ni
Reply

Use magic Report

Post time 18-3-2009 12:45 PM | Show all posts
a'ah nape citer separu2 jer?
Reply

Use magic Report

Post time 18-3-2009 08:15 PM | Show all posts
aiseh!!!!
cite ar lg
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 19-3-2009 08:19 AM | Show all posts
Originally posted by sweetfrangipani at 17-3-2009 10:43 AM
bkn F&N.. . tapi kakak tu memang trauma..  rasanya terus berenti keje balik kg. sian dia... aku dah la baik dgn kwn2 bapak aku tu....

mau tak trauma... urghhh.... dah kawen melom? kalo dah kawen wokeh la.. kalo melom.. sian kat dia.. bertudung la lepas neh.. sebab ada kesan parut atas pala..
Reply

Use magic Report

Post time 19-3-2009 08:20 AM | Show all posts
sekitar taun 2004 @ 2005 dulu kecoh pasal kemalangan yg berlaku kat kilang Proton shah alam..... ada sorg mamat mati tersepit pada mesin yg wat pintu kereta. badan mamat ni hancur kena hempap mesin... rupa dia dh mcm daging beger......

staf2 proton yg keja shif malam selalu nampak kelibat arwah nie kat line tempat kejadian tu berlaku....... kadang2 depa nampak kelibat arwah tgh wat kerja kat situ...........

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 19-3-2009 08:21 AM | Show all posts
Originally posted by sweetfrangipani at 17-3-2009 10:54 AM
x kot.. cos pastu memang kena shutdown utk cuci suma sekali. lg pun benda ni dah lama sgt dah lbh 20thn rasanya...

mujur shutdown.... biar rugi produk tue awal2... jgn rugi terus lepas ada pekerja kilang tue bagitau kat umum, jaan beli air tue coz ada campuran darah manusia..
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 19-3-2009 08:23 AM | Show all posts
Originally posted by nazurah at 17-3-2009 01:50 PM
opis aku ni ada momok kat toilet 2nd floor... mmg selalu la orang kena histeria kat situ...

bleh dikatakan ada jek kes orang menjerit tiap tahun... dulu ada orang pi letak lada hitam kat situ, ...


Opis kilang ke?   Katne?

Urmm.. first time dengar tentang "benda" lam azimat bergaduh...   interesting!
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 19-3-2009 08:28 AM | Show all posts
Originally posted by aliya88 at 17-3-2009 02:15 PM
citer antu kat kilang kaa...
  hah,aku ade dgr citer kat satu kilang nie,
berlaku ujung thn lepas....

kilang nie kat shah alam...
   dgr citer,ramai pekerje2 kene histeria...
diora kene ka ...

urmm.. kilang neh kalo pekerjanya yg ramai adalah pompuan.. urm.. macam2 peel la ada... musti kes modes tak cuci langsung neh.. mana "benda" tue tak sedut..
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 19-3-2009 08:34 AM | Show all posts
Originally posted by libra_gurlz at 19-3-2009 08:20 AM
sekitar taun 2004 @ 2005 dulu kecoh pasal kemalangan yg berlaku kat kilang Proton shah alam..... ada sorg mamat mati tersepit pada mesin yg wat pintu kereta. badan mamat ni hancur kena hempap mes ...

ngerinyaaa...! urmm... ikutkan petua owg tua2 la.. mesin tue kena "dicuci" dengan limau nipis bagi mengelakkan makhluk halus mengeksploitasikan kematian arwah tue... tapi rasanya owg bandar takkan wat shemua tue..  

Di kampung haku.. ada kawasan neh.. tak jauh dari umah haku.. lam 300 meter.. Jalanraya la. memang kerap berlaku eksiden kat situ.. last eksiden.. anak sowang cikgu.. memang diorang ternampak kelibat arwah budak neh... mana taknyer tompok2 darah memang kelihatan agie atas jalan tue.. dengar citer diorang perah limau nipis atas tompokan darah tue... kira mcm "cuci" la...

sekarang neh... dah takder kedengaran eksiden dah kat jalan tue... alhamdulillah.....
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Google play
 Twitter
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2019 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
Private Cloud provided by IPSERVERONE
0.087752s Gzip On
Quick Reply To Top Return to the list