Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon
Search
112047
View
457
Reply

[BEST]Kisah Seram Di Kilang Perindustrian [PAGE 11-Misteri Kematian Miss SONY]

[Copy link]

Author: BabeYSHa       Show all posts   Read mode

Author
Post time 16-3-2009 12:12 PM | Show all posts |Read mode
Salamss ols...

Urmm... Rasanya ramai gak antara poremer2 neh yg bekerja as clerk kat kilang2.. atau maybe penah bekerja sementara di kilang... Atau mungkin ada sedara mara yang bekerja di kilang perindustrian neh.. nak kungsi2 kesah seram/misteri di kilang2 neh...

Okey.. Meh shinik haku nak kungsi sket kesah2 yang haku cilok dari kengkawan haku yg keja kilang & juga pengalaman haku sendiri yang penahla jadi minah kilang sekejap sebelum dapat keja gomen neh..

Layanzzzz je...






[ Last edited by  BabeYSHa at 16-3-2009 16:35 ]
Last edited by BabeYSHa on 14-11-2013 03:43 PM

Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 16-3-2009 12:23 PM | Show all posts
Urmm... kesah yang haku nak citerkan neh... Kilang SONY area Prai, Penang (Mainland ha )...

Citer neh pung haku dengar dari kawan lama haku yang kebetulan keja kat kilang HITACHI (tak jauh dari kilang SONY tue.. )

Khabarnya... Di kilang SONY tue pernah berlaku pembunuhan seorang gadis yang dinobatkan sebagai MISS SONY bernama INTAN... Memang cun giler Miss Sony neh.. Kira jadik rebutan la jejaka2 lam kilang tue termasuk la mat2 bangla..

Urmm.. Haku citer neh berdasarkan pada sumber2 yang leh dipercayai.. tapi kesah yang sebenarnya.. maybe sesiapa yang berminat leh tanya sendiri pekerja2 kilang SONY tue..

Ok.. Berbalik pada kesah INTAN neh.. Intan neh memang cantek sungguh.. Kira ramai la nak dekat... Tapi sayang... sombongnya dia...

Dipendekkan citer tup2 owg terjumpa mayat Intan neh lam gudang kilang... dalam keadaan kematiannya yang sungguh menyayat hati.. btg kayu mop tue dijolok kat anu dia sampai mati.. Dengar citer.. owg tempatan & mat bangla terlibat lam kes neh..

Setelah berlakunya insiden ngeri neh.. Jelmaan Intan seringkali mengacau pekerja2 kilang SONY dan kilang berdekatan yang keja shift malam.. Urmm... Tatau la kesahihan kesah neh.. Tapi kalo ada sapa2 yg stay kat Penang, ada sedara mara keja kat kilang ke.. cuba tanya ttg kesah neh... dah lama sgt dah kesah neh.. Tapi ternyata masih terpahat di ingatan pekerja2 kilang SONY & juga kilang berdekatan..


Wallahualam..

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 16-3-2009 12:54 PM | Show all posts
iskhhh ngeri nyer citer, tp kan kita mcm pernah terbaca ke, terdengar ke citer mcm ni. tp tak bole recall dr mana.
Reply

Use magic Report

Post time 16-3-2009 12:58 PM | Show all posts
Tahun Bila Miss Sony tu kena bunuh?
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 16-3-2009 01:01 PM | Show all posts
Originally posted by paz at 16-3-2009 12:54 PM
iskhhh ngeri nyer citer, tp kan kita mcm pernah terbaca ke, terdengar ke citer mcm ni. tp tak bole recall dr mana.

urmm.. dah lama citer neh..
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 16-3-2009 01:03 PM | Show all posts
Originally posted by metalacademic at 16-3-2009 12:58 PM
Tahun Bila Miss Sony tu kena bunuh?

tak pasti la.. maybe sebelum taun 2000 kot.. tak pasti.. tapi memang Miss SONY la... memang heboh kesah neh 1 masa dulu.... member haku yg keja kat kilang HITACHI time tue... selalu gak budak2 kilang diserang histeria (yg keja shif malam)... bila panggey bomoh.. diorang memang ckap "benda" tue la kaco..
Reply

Use magic Report

Post time 16-3-2009 02:18 PM | Show all posts

Balas #6 BabeYSHa\ catat

Miss Sony Yg Sombong la ni kisahnya. aku risik² ngan membe aku karang.
Reply

Use magic Report

Post time 16-3-2009 03:59 PM | Show all posts
mak aih..memang tragis...ini kes rogol & bunuh ker..memang tak berhati perutlah siapa yang buat tu
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 16-3-2009 04:09 PM | Show all posts
[quote]Originally posted by selipar_hijau at 16-3-2009 02:18 PM
Miss Sony Yg Sombong la ni kisahnya. aku risik
Reply

Use magic Report

Post time 16-3-2009 04:20 PM | Show all posts
mesti miss sony tu nak balas dendam...tapi x jumpa salah seorangnya...sebabnya dah balik bangla...
Reply

Use magic Report

Post time 16-3-2009 04:23 PM | Show all posts
Originally posted by BabeYSHa at 16-3-2009 12:23
Urmm... kesah yang haku nak citerkan neh... Kilang SONY area Prai, Penang (Mainland ha )...

Citer neh pung haku dengar dari kawan lama haku yang kebetulan keja kat kilang HITACHI (tak jauh ...

Citer yg aku dgr, mangsa ni dah nak balik keja dah..pas tu dia masuk balik work section dia sbb nak amik tupperware. Pas tu dia nampak org curi barang..tapi dia tak tau pun yg org tu nak curi barang...dia cuma angkat jari telunjuk buat macam ingat2 tu jer...

Yg pencuri tu syak dia dah tau..so depa tangkap dia. Dia kena rape sebelum kena bunuh..

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 16-3-2009 04:26 PM | Show all posts
Originally posted by WGT9503 at 16-3-2009 04:20 PM
mesti miss sony tu nak balas dendam...tapi x jumpa salah seorangnya...sebabnya dah balik bangla...

dok wat lawak lak.... nak kena neh!

urmm... kesudahan citer dia haku tatau... mungkinkah terjadi?
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 16-3-2009 04:28 PM | Show all posts
Originally posted by casper_cute1 at 16-3-2009 04:23 PM

Citer yg aku dgr, mangsa ni dah nak balik keja dah..pas tu dia masuk balik work section dia sbb nak amik tupperware. Pas tu dia nampak org curi barang..tapi dia tak tau pun yg org tu nak curi b ...

owh... versi cenggitu lak yek.. Mungkin jugak betul kan.. ko ader tanya member2 ko yg keja situ ka?

Urmm.. ada dengar2 citer tak yg "dia" dok kaco2 kat kilang tue sekarang neh?

Reply

Use magic Report

Post time 16-3-2009 04:31 PM | Show all posts
Bsha....akak zura ko pernah kerja kat SONY ni...tapi sebelum taun 2000 kot.....dia kerja kt SONY Logistik...nnt tanya kak zura ko kalo dia pernah dengar citer ni.....
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 16-3-2009 04:33 PM | Show all posts
Originally posted by sfhzuraz at 16-3-2009 04:31 PM
Bsha....akak zura ko pernah kerja kat SONY ni...tapi sebelum taun 2000 kot.....dia kerja kt SONY Logistik...nnt tanya kak zura ko kalo dia pernah dengar citer ni.....

haaa! la.. awat aritue kita jumpak abg ngan kak zuraz tak habaq..?   kekekeh.. silap haku la...haku yg tak tanya..

nnti abg zuraz update lam neh na.. leh makan tacang.. Kot2 la kak zuraz kita ada pengalaman ka.. boh la lam neh...
Reply

Use magic Report

Post time 16-3-2009 04:35 PM | Show all posts
Originally posted by BabeYSHa at 16-3-2009 16:33

haaa! la.. awat aritue kita jumpak abg ngan kak zuraz tak habaq..?   kekekeh.. silap haku la...haku yg tak tanya..

nnti abg zuraz update lam neh na.. leh makan tacang.. ...



kak zura banyak gak citer pasai time dia kerja kat SONY...tapi tak lah dia citer pasai MISS SONY ni...mmmm...nnt abg tanya dia.....
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 16-3-2009 04:39 PM | Show all posts
Originally posted by sfhzuraz at 16-3-2009 04:35 PM



kak zura banyak gak citer pasai time dia kerja kat SONY...tapi tak lah dia citer pasai MISS SONY ni...mmmm...nnt abg tanya dia.....

wokey2... kalo kata dia gheja before 2000 maybe dia tau kot... urmm.. memang ramai awek2 jambu gheja kilang SONY tue.. yg lelaki lak jadi rambang mata la nak pilih hat mana satu..
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 16-3-2009 04:43 PM | Show all posts
Urmmm.. berkisar kesah toilet di kilang.. Urmmm... kes2 histeria kerap berlaku bila ada ja si polan-si polan yang tahu lempar cenggitu ja modes a.k.a tuala wanita lam RENTOKIL tue tanpa dibasuh terlebeh dahulu.. Mana taknya... masa haku keja shift malam dedulu di sebuah kilang (nama dirahsiakan.. ) musti ada ja gi toilet ajak teman.. Mujurlah keja malam neh leh ngulat2 sket..

Kes histeria yang berlaku... ada pekerja yang terjumpa "benda" tue tengah bizi dok sedut darah kotor kat modes tue..   
Reply

Use magic Report

Post time 16-3-2009 04:55 PM | Show all posts
nak kongsi share kisah seram kat kilang.

masa aku kecik2 dulu bapak aku keje kat satu kilang air minuman yg pamess kat la kat malaysia. kilang tu kat area pj masa tu tapi sekarang ni dah pindah. aku memang suka kuar masuk kilang tu mcm bapak aku punya amik air yg baru siap. satu hari tu ada kemalangan jadi kat kilang tu. ada sorang pompuan kepala dia termasuk kat satu mesin bulat kalau x silap aku mesin tu utk cuci botol. so kerana rambut dia pjg dan ntah knp nak jadi cerita hr tu dia x pakai cap walau sepatutnya wajib pakai cap tu. rambut dia masuk dlm mesin tu dan berpusing menyebabkan separuh dr kulit kepala dia tersiat. keadaan dlm kilang tu memang bising sbb byk mesin, nak jadi cerita lak masa tu xde sapa2 yg dekat dgn dia masa tu. bila org nampak memang dah agak lambat gak la. derang cepat matikan suis dan tarik dia kuar. bapak aku yg papah dia masa tu. alhamdulillah dia masih hidup. tapi aku masih ingat lg baju dan suar yg bapak aku pakai masa tu memang lenjun dgn darah.
bila dia dah sedar suma org tanya la camne blh jadi camtu, dia kata masa tu dah nak rehat tapi dia mcm terdgr2 suara org suh dia patah balik gi kat mesin tu. dia mcm x sedar terus je pegi. in fact sblm kejadian pun memang ada org perasan yg tingkah laku dia lain sgt...
kilang tu memang kerasa sikit2 kalau setakat nampak apa2 tu memang dah biasa tapi x la sampai menyebabkan kemalangan ke apa. sampai la kes kakak ni tadi...

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 16-3-2009 08:35 PM | Show all posts

Reply #19 sweetfrangipani's post

  seb baik x tercabut kepala
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Google play
 Twitter
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2019 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
Private Cloud provided by IPSERVERONE
0.096477s Gzip On
Quick Reply To Top Return to the list