Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon
tularsuara
Search
32677
View
238
Reply

Universiti Kebangsaan Malaysia (UKM)

[Copy link]

Author: onizuka86       Show all posts   Read mode

Author
Post time 27-11-2007 01:11 PM | Show all posts |Read mode
ada student UKM tak kat sini???
yang still belajar kat UKM???...



[ Last edited by  lin_okinawa at 12-12-2007 02:36 PM ]
Reply

Use magic Report

Post time 27-11-2007 01:27 PM | Show all posts
ada.......... tapi bukan aku lar.........
Reply

Use magic Report

Post time 27-11-2007 01:28 PM | Show all posts
sama la .. bukan aku.
Reply

Use magic Report

Post time 27-11-2007 01:28 PM | Show all posts
makcik bekas siswi UKM 94-98
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 27-11-2007 01:30 PM | Show all posts
kalau yang skrg belajar kat ukm lagi leh kenal2...
Reply

Use magic Report

Post time 27-11-2007 01:31 PM | Show all posts
bks uni ak...huhu....
Reply

Use magic Report

Post time 27-11-2007 01:41 PM | Show all posts
ukm.................yup, Y??
Reply

Use magic Report

Post time 27-11-2007 01:45 PM | Show all posts
iye...nape?
Reply

Use magic Report

Post time 27-11-2007 02:00 PM | Show all posts
my sis study kat ukm...... geology
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 27-11-2007 04:29 PM | Show all posts
wah...oni pun ukm gak...final year...huuhuuhuh...nak masuk final sem dah ni...
bukan pe kalau ada ape2 info sal ukm leh gak share2...
Reply

Use magic Report

Post time 27-11-2007 04:37 PM | Show all posts
saya pun ukm..tp tahun 1999-2003 ar
Reply

Use magic Report

Post time 28-11-2007 01:31 AM | Show all posts
me ukm 2003-2006
Reply

Use magic Report

Post time 8-12-2007 08:01 PM | Show all posts

UKM CORNER

leh x student political science nk tkr kos law kat ukm??



[ Last edited by  lin_okinawa at 11-12-2007 11:31 AM ]
Reply

Use magic Report

Post time 10-12-2007 10:18 PM | Show all posts

sumber: laman web UKM

AKTA UNIVERSITI KEBANGSAAN MALAYSIA (PENGAJIAN SISWAZAH)
PERATURAN-PERATURAN UNIVERSITI KEBANGSAAN MALAYSIA (PENGAJIAN SISWAZAH)

Pemilihan Kursus
-Calon yang mengikuti kerja kursus hendaklah membuat pemilihan kursus-kursus yang hendak diambil setelah berunding dan mendapat nasihat daripada Penasihat akademik/Penyelia

Pendaftaran Kursus
-Kursus-kursus yang perlu diikuti bagi sesuatu program pengajian hendaklah didaftarkan dalam masa empat minggu dari tarikh permulaan sesuatu semester.

Keperluan Menghadiri Kuliah
-Calon dikehendaki menghadiri semua kuliah/tutoran/seminar bagi kerja kursus yang telah didaftarkan.
-Kehadiran tidak kurang daripada 70% (90% bagi Fakulti Perubatan) adalah diperlukan untuk dianggap sebagai taraf kehadiran yang layak untuk mengambil peperiksaan.
-Calon yang hadir kurang daripada 70% (90% bagi Fakulti Perubatan) tidak dibenarkan mengambil peperiksaan bagi kursus berkenaan dan akan diberi gred E.
-Calon yang mendaftar sesuatu kursus tetapi tidak mengikutinya dan tidak memohon menggugurkannya akan diberi gred E bagi kursus berkenaan.      
-Keputusan peperiksaan calon yang menghadiri kuliah dan mengambil peperiksaan sesuatu kursus yang tidak didaftarkan tidak akan diambil kira.

Penukaran, Penambahan dan Pengguguran Kursus
-Calon dibenar menukar dan menambah kursus yang telah didaftarkan setelah mendapat nasihat dan sokongan daripada Penasihat Akademik/Penyelia dalam masa empat minggu pertama sesuatu semester, dan menggugur kursus selewat-lewatnya pada minggu ke-10.
-Kursus-kursus yang digugurkan diberikan gred TD dan tidak akan diambil kira dalam menentukan purata nilai gred.
-Penukaran, penambahan dan pengguguran kursus hendaklah memenuhi keperluan jumlah unit minimum dan maksimum yang perlu diambil pada sesuatu semester   

Pemindahan Unit      
Calon yang telah mengikuti kursus siswazah di universiti-universiti lain yang diiktiraf oleh Senat boleh memohon memindahkan sebahagian daripada unit-unit yang telah diperolehi bagi kursus yang sama dan setaraf dengan kursus-kursus yang sedang diikuti. Jumlah unit maksimum yang boleh dipindahkan ialah sebanyak 18 unit. Permohonan hendaklah dikemukakan kepada Dekan Pusat Pengajian Siswazah.

[ Last edited by  sinalegna at 10-12-2007 10:33 PM ]
Reply

Use magic Report

Post time 11-12-2007 10:38 AM | Show all posts

Reply #2 sinalegna's post

ada kena mengena ke dgn soalan di atas?
Reply

Use magic Report

Post time 11-12-2007 11:31 AM | Show all posts

Reply #1 slay789's post

aku akan jdkn thread ni thread official UKM k.....segale perbincangan tentang UKM leh dibuat kt sini
Reply

Use magic Report

Post time 11-12-2007 08:22 PM | Show all posts

Reply #10 onizuka86's post

insyaAllah aku lagi 2 sem nak abis
master engineering
mintak2 la berjaya keluar dgn ilmu di dada
Reply

Use magic Report

Post time 11-12-2007 09:56 PM | Show all posts
hidden dak ukm
hehe
agaknya bila kuar result ye?
Reply

Use magic Report

Post time 12-12-2007 02:33 PM | Show all posts
this thread has been merged with UKM CORNER...tq
Reply

Use magic Report

Post time 1-2-2008 09:06 PM | Show all posts

Reply #19 lin_okinawa's post

trid ukm kat bod lain

http://forum3.cari.com.my/viewth ... 6&highlight=%2Brmin

[ Last edited by  iza_yuss at 2-2-2008 02:53 AM ]
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Google play
 Twitter
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2020 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
Private Cloud provided by IPSERVERONE
0.092594s Gzip On
Quick Reply To Top Return to the list