Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon
Search
43551
View
188
Reply

[Pelbagai] ...ACARA MEI-OKTOBER 2019...

[Copy link]

Author: limau_nipis       Show all posts   Read mode

Post time 18-1-2017 07:43 AM From the mobile phone | Show all posts
*For those berhasrat nak tulis  buku*

Pertama urusan untuk mendapatkan ISBN.

Just google *Permohonan ISBN*

It will direct you to Perpustakaan Negara Malaysia (PNM) website

Download the borang

Fill in the form

Scan and email back to PNM (according to the instruction given)

Attachment needed (if i am not mistaken, actually documents needed are in the form)

Design kulit buku
Page isi kandungan buku
Pre face
Penghargaan
Hakcipta page

Then PNM will reply your email with ISBN number within a week if your borang is complete.
Reply

Use magic Report

Post time 18-1-2017 07:43 AM From the mobile phone | Show all posts
Syukran .. terkini.. mereka ada app kat playstore PNM eReader
Reply

Use magic Report

Post time 2-2-2017 08:31 AM | Show all posts

Maklumat berguna drpd PNM ...

                        
                        
                        
Kepada pengguna PNM ELIB yang dihargai,
                        Terima kasih atas sokongan dan minat anda untuk membaca.
                        
                        Ingin kami maklumkan, jika tuan-tuan dan puan-puan dapati judul yang ingin dipinjam telah dilanggan keluar, kami sarankan anda untuk klik butang "Tempah" terlebih dahulu. Kemudian nanti, anda akan mendapat notifikasi emel apabila judul tersebut sudah sedia untuk dipinjam.
                        Bagi mendapatkan tatacara meminjam eBook dari sistem ini, anda boleh rujuk kepada pautan ini
                        http://pnm.elib.com.my/index.php/home/guide/loan
                        Bagi mendapatkan tatacara membaca eBook ini melalui cloud reader, iOS dan Android, anda boleh rujuk pada pautan ini
                        http://pnm.elib.com.my/index.php/home/guide/read
                        
                        Terima kasih kerana menggunakan perkhidmatan kami.

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 3-2-2017 03:52 PM From the mobile phone | Show all posts
hai hai
Reply

Use magic Report

Post time 10-2-2017 04:26 PM | Show all posts

Jom...belajar menulis rencana ....bersama otai....

ku seman.jpg

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 19-2-2017 09:41 PM | Show all posts





I would love to join this writing workshop..hopefully sempat nak kumpul duit sebelum 10th March..

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 19-2-2017 09:56 PM | Show all posts
Book Circle @ Peace Meal...
https://www.facebook.com/peacemealmy/
Perjumpaan sebulan sekali membincangkan buku The Book of Assistance by Imam Al-Haddad..







Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 19-2-2017 10:16 PM | Show all posts
Pasar Buku Bangi...

https://www.facebook.com/pasarbukubangi/?fref=ts




Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 21-2-2017 09:29 PM | Show all posts
Mulai esok, akan berlangsung MABOPA BookFest di Sunway Putra Mall, KL...



Anda semua dijemput hadir ke MABOPA Bookfest @ Sunway Putra Mall.

Tarikh : 22 C 26 Februari 2017
Masa : 10:00 pagi C 10:00 malam
Tempat : Tingkat 5, Sunway Putra
Jenis Acara : Terbuka kepada semua
Bil. hari : 5 hari (Rabu, Khamis, Jumaat, Sabtu dan Ahad)

Ciri-ciri Khas (Special features):
C Berdekatan dengan kenderaan awam LRT & KTM
C Satu tingkat dengan TGV Cinemas dan tempat letak kereta tingkat 5 &6.

Untuk maklumat lanjut, boleh layari sini. https://www.facebook.com/events/1111901182265762/



Antara aktiviti yang akan berlangsung, sesi bedah buku Semoga Tuhan Merahmati Sains tulisan saudara Asif A. Khushaini   





https://www.facebook.com/terfaktab/

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 23-2-2017 10:12 PM From the mobile phone | Show all posts
Pesta buku di Amcorp Mall. English books @ RM5
IMG_0325.JPG

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 28-2-2017 08:51 PM From the mobile phone | Show all posts
Dari promo bod Jual Beli...

Karnival Buku Karangkraf 2017

Apa rancangan anda dari 3 hingga 5 March?....Kalau tak ada, silalah datang ke Karnival Media Karangkraf di Seksyen 15 Shah Alam. DISKAUN buku sebanyak 90%!!!

Penanda Kubur Anira juga boleh didapati di sana!

Butir lanjut:- https://sifufbads.com/karnival/

Jangan lupa! 3 - 5 March di Seksyen 15, Shah Alam 😂😂😂

Pssst....Tolong beritahu abang adik kakak sedara pakcik makcik kawan tunang isteri suami jiran.....................

Sinopsis:
Anira, seorang wanita yang tua, hodoh dan lumpuh, telah tiba di kampung Dangi pada tahun 1923. Ketibaannya di-iringi satu sumpahan 100 tahun lamanya. Dia terpaksa membunuh dan memakan jantung lelaki setiap hari untuk mengekalkan kejelitaannya dan kuasanya. Kampung Dangi menjadi porak peranda. Hari demi hari, Anira membuat onar! Membunuh tanpa belas kasihan.

Sehinggalah dia bertemu dengan seorang gadis rupawan bernama Marini. Kejelitaan dan keperibadian Marini seiras dengan wajah anaknya, Hartini. Anak tunggalnya yang dibakar hidup-hidup 100 tahun dahulu.

Anira Nekad! Marini harus dijadikan anaknya untuk mengisi jiwanya yang kosong dan mengubat luka di hatinya...
...satu keputusan yang membawa padah bagi Anira

www.penandakuburanira.com
Reply

Use magic Report

Post time 2-3-2017 12:00 PM | Show all posts
Edited by seribulan at 2-3-2017 11:09 AM

BOLEH PERGI MENONTON

http://www.pjlivearts.my/whats-on/emily-brown-and-the-thing-2/

IMG-20170302-WA0001.jpg
play.jpg
Reply

Use magic Report

Post time 2-4-2017 10:09 PM | Show all posts
PBAKL 2017 himpun 1,000 penulis

KUALA LUMPUR 17 Dis. C Pesta Buku Antarabangsa Kuala Lumpur(PBAKL) pada 28 April hingga 7 Mei tahun depan bakal menyaksikan buat pertama kalinya perhimpunan 1,000 penulis dari seluruh Asia Tenggara. (Petikan: Utusan)

Venue: PWTC.
Reply

Use magic Report

Post time 2-4-2017 10:51 PM | Show all posts
boleh tak  nanti bagi map atau no booth publishing,dewan yg mana satu dan sebagainya.tak pun bukak satu thread pbakl kat bawah mcm sblm ni.harap dipertimbangkan.tima kasih

Comments

ok :)  Post time 3-4-2017 10:37 AM
Reply

Use magic Report

Post time 3-4-2017 10:40 AM | Show all posts
alesandra replied at 2-4-2017 09:51 PM
boleh tak  nanti bagi map atau no booth publishing,dewan yg mana satu dan sebagainya.tak pun bukak s ...

saya tolong paste posting dari thread bawah tu...tentang book town and villages...

Edited by boogeese at 2-4-2017 09:56 PM


Coming up...Kuala Lumpur International Book Fair (KLIBF) 2017

KLIBF
Organised by the Ministry of Education, Malaysia through the National Book Council of Malaysia (MBKM), together with the six associations of Malaysian Book Industry, KLIBF is definitely one of the major events in the global publishing calendar. Since 2013, KLiBF recorded over 2 million visitors every year. It is the perfect place for book lovers to get the latest books and promotions from publishers around the region. Book launches, seminars, conventions  and lots of other activities are in place to suit all levels of the reading community.

KLIBF 2017 Facts & Figures
Countries:
Brunei, Syria, Saudi Arabia, Kuwait, Egypt, Indonesia, India, Singapore, Iran, Lebanon and United Kingdom
Participation:
•    Local publishers
•    Foreign publishers
•    Local government agencies
•    Foreign government agencies
No.of Booths: 905
Estimated No. of Visitors: 2.5 million (2017)


Antara daya penarik KLIBF 2017 adalah perhimpunan 1000 penulis pada 6 Mei...

PBAKL 2017 himpun 1,000 penulis
KUALA LUMPUR 17 Dis. C Pesta Buku Antarabangsa Kuala Lumpur(PBAKL) pada 28 April hingga 7 Mei tahun depan bakal menyaksikan buat pertama kalinya perhimpunan 1,000 penulis dari seluruh Asia Tenggara. (Petikan: Utusan)

KLIBF2017.jpg(127.09 KB, Downloads: 0)



poster-1000-penulis.jpg(135.14 KB, Downloads: 0)




Reply

Use magic Report

Post time 21-5-2017 04:15 PM From the mobile phone | Show all posts
tq kawan2...bnyk dpt info kat sini

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 4-6-2017 12:46 AM From the mobile phone | Show all posts
Yup first time jejak sini rupanya bnyk event2

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 13-6-2017 02:40 PM | Show all posts

Reply

Use magic Report

Post time 13-6-2017 02:46 PM | Show all posts
                           Essay Competition: ILHAM Contemporary Forum            
         
                                    Share this:               Tweet                 
            
         
         
                                                                     
            
         
                                    
ESSAY COMPETITION
Until 30 June As one of the aims of the Contemporary Forum is to promote critical discourse on arts and culture in Malaysia, ILHAM is organising a competition for the best essay by a younger writer about the Contemporary Forum its themes, its two exhibition hangs and its process. The competition is open to Malaysians under 39, and essays can be written in either Malay or English.
To participate, writers should submit a 300-to-400 word proposal, from which two will be short-listed by the Jury. These two proposals will then be commissioned and the completed essays published as part of the Contemporary Forum book. The commissioned essays should be 2,000-2,500 words in length, and the Jury will select the winning essay.
Deadline is 15 July 2017. Please send your submissions to info@ilhamgallery.com
C
PERTANDINGAN ESEI
Sehingga 30 Jun Sebagai salah satu sasaran Contemporary Forum bagi menggalakkan wacana kritikal di dalam dunia seni dan budaya di Malaysia, ILHAM menganjurkan sebuah pertandingan esei untuk penulis-penulis muda yang akan menulis tentang Contemporary Forum merangkumi temanya, kedua pamerannya dan prosesnya. Pertandingan ini terbuka kepada semua warga Malaysia bawah 39 tahun dan esei penyertaan boleh dihantar di dalam Bahasa Malaysia atau Bahasa Inggeris.
Untuk penyertaan, para penulis perlu menghantar sebuah cadangan esei di dalam 300-400 patah perkataan, di mana dua buah cadangan esei akan disenarai pendek oleh pihak Juri. Dua cadangan terpilih tersebut akan dikomisyenkan bagi menyiap esei untuk disertakan di dalam penerbitan buku Contemporary Forum. Panjangesei yang dikomisyen ialah sepanjang 2,000-2,500 patah perkataan dan pemenang akan dipilih opleh pihak Juri.
Tarikh tutup penyertaan ialah 15 Julai 2017. Sila hantarkan esei penyertaan kepada info@ilhamgallery.com


Reply

Use magic Report

Post time 13-6-2017 02:47 PM | Show all posts

Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Google play
 Twitter
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2019 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
Private Cloud provided by IPSERVERONE
0.099967s Gzip On
Quick Reply To Top Return to the list