Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon
Search
43524
View
188
Reply

[Pelbagai] ...ACARA MEI-OKTOBER 2019...

[Copy link]

Author: limau_nipis       Show all posts   Read mode

Post time 20-1-2012 04:53 PM | Show all posts
OFF TOPIC

dijemput untuk mendaftarkan diri sebagai GENG ULAT BUKU
http://mforum.cari.com.my/viewth ... &extra=page%3D1
Reply

Use magic Report

Post time 21-1-2012 12:10 AM | Show all posts
tahniah atok..

tahniah mijot...

mijot baru je daftar geng ulat buku....{:4_181:}

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 22-1-2012 12:44 PM | Show all posts
Reply  gorgonz

Terima kasih banyak juga atas jasa Gorg selama ini.
uWaaa...nanti takde sapa la ...
attokz Post at 8-1-2012 00:59



    jenguk...napa tak jenguk nya...
   tempat jatuh lagi dikenang...inikan pula tempat berchenta... (dgn buku ya... dan sumber2 ebooks... ihihk...bukan dgn org...)
Reply

Use magic Report

Post time 22-1-2012 04:07 PM | Show all posts
Reply 43# gorgonz

Alah Gorg ni, lagi mau cover.
hahahaah!
Reply

Use magic Report

Post time 4-2-2012 10:27 PM | Show all posts
me slalu tenggelam timbul kat sini....

tahniah kpd momod mijot dan momod attokz....

moga benang buku akan lebih lebar lembarannya....
Reply

Use magic Report

Post time 11-2-2012 08:15 PM | Show all posts
Thread pertukaran dan jualan telah dipindahkan ke bod pusat komersial atas arahan supermod...
nak cari thread tersebut, boleh guna 'SEARCH' yang sedia ada ATAU
klik pusat komersial --> jual beli/classifieds > majalah

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 14-2-2012 06:24 PM | Show all posts
Reply 46# mijot

klu nk buku tread buku utk genre thriller & sc. fiksyen..ble x?senang nk rujuk nnt
   

now susah nk cri..kena belek 1-1 dr penerbitan hingga ke penulis
tp yg banyaknya di perkatakn genre cintan cintun
Reply

Use magic Report

Post time 14-2-2012 07:30 PM | Show all posts
Reply 47# chaoyunjie


kalau takde lagi, dipersilakan buka..
mungkin boleh letak tajuk : novel thriller & sc. fiction (cadangan)
tapi make sure ko kena letak detail beberapa posting, dalam 5-8 posting..
kalau lebih lagi bagus, lengkap dengan info seperti nama penulis, penerbit, sikit sinop
xmau posting sebegini, buku thriller apa yg bes? sila cadangkan...


dah buka nanti, bagi tau...
nak kasi highlight cantek punya...

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 14-2-2012 07:34 PM | Show all posts
Reply 48# mijot


itu yg malasnya....hehehaku cba...K
Reply

Use magic Report

Post time 23-2-2012 06:17 PM | Show all posts
logo untuk watermark gambar yg diambil sendiri...
untuk mengelakkan dicuri orang yg tak bertanggung jawab..
boleh juga letak nama anda disitu sekali...

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 3-3-2012 08:02 PM | Show all posts
nak tanya lg...

siapa ada beli novel WAJAH SEIRAS CINTA dr Salina Salleh...?
itu genre apo ye? coz baca sinopsis dia pn x dpt nak tngkp sgt...
dh tengok kat kedai buku...tp berbalut plak...
Reply

Use magic Report

Post time 3-3-2012 09:55 PM | Show all posts
Reply 51# chaoyunjie

bila aku tgk kt google, munkin ko boleh tanya kt thread alaf...
kalu tgk cover, cam campur alam mistik jer...
bila aku baca sinop, aku rasa mcm lebih kurang novel dwi trologi bagaikan puteri jer...
thriller + mistik...
Reply

Use magic Report

Post time 3-3-2012 10:08 PM | Show all posts
Reply 52# mijot

ok..thanks mijot...risau nak beli..
takut x berbaloi lak
Reply

Use magic Report

Post time 20-4-2012 05:45 PM | Show all posts
http://www.facebook.com/note.php?note_id=10150695783857690
sila nyatakan di facebook di atas bod korang paling minat . . .
Reply

Use magic Report

Post time 29-5-2012 09:13 PM | Show all posts
tertanya2 aku....ada sesetengah novel tempatan sekarang...tebal nak mampus...
kebanyakkannya novel cinta..
korang kira dasyat gak la ye..boleh habiskan sebuah novel yg tebal tu...
berapa agak2 muka surat dia ek? berbaloi ke???
rasanya klu ketuk kat kepala...mau boleh poning...
Reply

Use magic Report

Post time 30-5-2012 09:01 PM | Show all posts
Reply 55# chaoyunjie


kalau untuk aku, memang aku tak akan beli novel yang berharga lebih drpd rm25..
sedangkan yg berharga rm22 tu pun aku dah bising2...
muka suratnya selalunya 800 m/s ke atas, paling tebal yang aku pernah baca rasanya dlm 1000 m/s..
skrg ni apa yang aku buat, aku selalu pinjam jer kt porumer lain, aku tangung duit pos...jimat 1/2 harga..
kalau beli seken hand pon bagi aku mcm tak berbaloi sbb akhirnya kena jual balik..
Reply

Use magic Report

Post time 30-5-2012 09:02 PM | Show all posts
lupa lak, pernah jatuh atas kaki aku, mak ai saketnya
Reply

Use magic Report

Post time 30-5-2012 09:16 PM | Show all posts
Reply 56# mijot

kenapa x berbaloi tu?adakah jalan cerita dia meleret2...hingga tebal gitu...
@ ada benda lain...sbb berat nak bawa ke??
Reply

Use magic Report

Post time 30-5-2012 09:29 PM | Show all posts
Reply 58# chaoyunjie


ye boleh dikatakan yang jalan ceritanya meleret-leret...
banyak gak situasi sama diulang banyak kali...
selalunya babak seperti gaduh-baik-gaduh banyak diguna berulang kali...
Reply

Use magic Report

Post time 31-5-2012 01:49 PM | Show all posts
sila nyatakan di facebook di atas bod korang paling minat . . .
seribulan Post at 20-4-2012 17:45



    tahniah ya... bod BUKU & KESUSASTERAAN menang..  
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Google play
 Twitter
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2019 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
Private Cloud provided by IPSERVERONE
0.093924s Gzip On
Quick Reply To Top Return to the list