Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon
Search
14248
View
162
Reply

Kantoi dan peluang kedua?

[Copy link]

Author: binipasrah       Show all posts   Read mode

Post time 3-3-2009 12:42 PM | Show all posts
aku sebenarnya dulu pun sebumbung dengan mak aku lepas kawin

aku ni memang mana mana perempuan pun aku cemburu termasuk adik aku sendirik walaupun orang kata aku lagik lawa dari adik adik aku..
tapi aku tetap cemburu dengan laki aku bila rapat dengan adik aku

bukan apa supaya peringatan dan input kat kepala otak laki aku supaya tahu batas batas pergaulan lagipun aku selalu cakap pada laki aku
adik aku macam adik dia jugak

memang adik adik dia pun ramai perempuan dan ada 2 orang masih belum kawin..

ntahlah kita ni janganlah open mind sangat perkara macam ni
antara lelaki dan perempuan mesti ada pengipasnya
lagik satu kalau laki kita suka tengok porno ayoo berhati hatilah
orang lelaki cepat teransang kenapa nak meransangkan lagi  dengan porno ni
aku dulu selalu marah kalau ada porno kawan dia hantar
aku cakap perempuan dalam porno tuh kena rogol tuh sebab kena buat aksi macam tuh
so laki aku tahu dan tak mahu terima lagi filem filem macam tuh

orang laki ni walaupun dah dewasa kadang kadang pengawasan dari isteri tuh penting sebab dorang ni boleh dikategorikan anak kecil mengada ngada
Reply

Use magic Report

Post time 3-3-2009 12:47 PM | Show all posts
kenapa slow sangat nak bertindak kalau dah tahu suami boleh melampaui batas
kalau aku, aku dah slow talk dengan adik adik aku

abang ipar bukan malaikat mereka manusia biasa sahaja

lebih lagi abang ipar kaki porno diransang dengan film blue

dari dulu lagi statement aku suruh buang film blue ni masuk dalam rumah Malaikat tak masuk punya tapi masih ramai yang kononnya open minded...

tunggu 7 tahun baru masuk meminang memang dasar lelaki bahaya ni
Reply

Use magic Report

Post time 3-3-2009 12:58 PM | Show all posts

applicable tak hadis ni dgn trid?

Rasulullah shallallaahu alaihi wasallam sangat keras menekankan pelarangan ini sebagaimana sabda beliau :

إياكم والدخول على النساء فقال رجل من الأنصار يا رسول الله أفرأيت الحمو قال الحمو الموت

Janganlah sekali-kali menjumpai wanita
Reply

Use magic Report

Post time 3-3-2009 04:27 PM | Show all posts
mmmm... ni pendapat aku la.... walaupun aku ni gatai... tapi kalau bab ipar n adik beradik, sepupu ni aku ada segan sikit... bila dah kahwin.... adik beradik bini pun dah macam adik beradik kita... dan aku ni lagi kecik dah macam di didik... kalau nampak adik beradik nyer 'barang' cam geli n malu nak tengok.. ko bayang le pernah akak ipar aku tido terkangkang tersingkap kain dia ke atas sampai nampat 'tut' aku dah malu dan segan (kalau orang lain mau aku tengok lelama...hehehe)
dlm kes laki ko ni patut ko hari2 tekankan dlm ingatan/fikiran dia yg anggap adik beradik ko yg 2 orang tu macam adik sendiri... hari2 ko lecturer dia...walaupun fed up... ko mesti tanamkan sifat tu...dan yg penting maaf cakap la... mo suryh laki ko tu sembahyang 5 waktu... magrib n isyak gi sembahyang kat surau....insya Allah baik... ko baru kahwin... jaga rumah tangga sebaik mungkin...
kekadang ni aku rasa laki ko tu maybe dah habit dia... kaki skodeng... dah susah nak skodeng orang lain adik ipar pun leh....tu yg susah tu...
Reply

Use magic Report

Post time 3-3-2009 09:51 PM | Show all posts
Originally posted by genelec at 3-3-2009 09:09 AM
jadi lah seorang pemaaf

Kalau kite suka memaafkan orang... soon ada orang lain akan memaafkan kita.


gene, ada byk td dosa2 yg ko sebut..
aku tau.. bagus memaafkan org.. tp masalahnya.. memaafkan perbuatan yg bg aku cenni tak bertamadun.. mmg aku bley maafkan..
tp sowi beb.. nk duk serumah lg pada masa akan datang tu amat lah susah.. sorang suami spatutnya sorang yg tinggi kedudukannya dalam umah tangga..
bila dah jadik laki org.. ko jaga maruah adik2 ko..adik2 bini ko.. sedara maras seme klu bulih.. ko sure tanak dorang conteng arang kt muka ko.. tinggi tu kdudukan hubby dalam umah tngga.. bukan keje nk skodeng org je keje..tu keje org tadak tamadun yg mmg sowi 2 say..

aku mmg nk muntah klu aku tau sesapa yg wat keje gini.. hatta opismate ku y muka cam lebai gila smyang tak penah fail kt opis.. n cakap cam dia terer seme.... mmg aku salute.. tp once aku dah tertangkap dia wat keje2 donlod blue kat opis.. aku terus nk pndang dia pon dah tak bley dude.. geli amat.. n otak aku tak bley nk pikir ngapa... NGAPA BAI KO DUK BUAT KEJE GINI? sedangkan anak bini ada kt umh... maruah aku tgk pd dia as a somi n bapak.. dia tak jaga

ko cuba pikir, klu ada org duk skodeng anak2 ko.. ko tak rasa maruah ko ke yg tercabar?
aku yg tukang baca ni pon tercabar rasa maruah sbgai sorang bini klu laki wat perangai centu...

bley maafkan.. insaflah dia klu dia mampu..  tp nk idup sama.. tu aku rasa tak tercapai dek akal.. aku wisau anak2 aku jea.. klu lah tgk adik ipar pon bley jadik hot.. ko tgk anak ko yg hari2 dpn mata ko.. dr baby.. ko rasa org yg jenis gila bley pikir? haiyooooooooooo... jgn lah aku tak sanggup.

uuwaaaaaa....

tuan umah jgn lah meroyan baca posting aku ni.. aku mmg jenis manusia tahap gaban klu ada kes22 cennni.. so jgn terpengaruh k.. aku berkecuali.. bukan ngata laki tuan umah k...

[ Last edited by  shah_jehan at 3-3-2009 09:58 PM ]
Reply

Use magic Report

Post time 3-3-2009 10:09 PM | Show all posts
and aku stujuk kata kak emo td..

ko dah salah letak priority.. ko nk didik hubby ko tue.. ko dah pikir abis2 kea.. dia tu jenis mampu dididik kea? jgn smpai nanti ko didik dia gini.. dia tarbiah kat tmpt len jea..

huhuhuhu.. dalam hal ni.. ko kena pikir skop yg lebey luas.. maybe kena tukar keje.. carik keje yg normal klu tak dapat shif normal.. huhuhuhu... jgn stress2 k.. aku doakan ur hubby taklah jahat mana.. cuma bila termiang.. dia ternakal.. n dia masih lagi waras k...

pasal adik2 tu..cuma seperkara aku musykil.. ada kemungkinan dak, adik ko gak yg cam mendorong hubby ko? tp yup.. aku mmg definitely.. suh adik2 aku kuar.. pindah.. stabil ke idak kea.. ni soal umah tangga aku.. n nk selamatkan semua pihak dalam jangka masa panjang.. dr sndr, laki n kuarga y bakal terbina.. ko better hati2 waktu preggy.. jgn smapi seme isu ko simpan dalam kpla.. sian bb nanti.. jgn stresskan dia k.. doakan dia slalu..lelaki @ pompuan.. doakan maruah dia terjaga.. n dia tau menjaga maruah org len.. amin..

pasal laki ko tue.. mmg ko kena btul22 perhatikan lah beb.. jgn lekang.. n hati2 masa pantang nanti.. huhuhuhuuh.. byk nye ko kena pikir.. uuwuaaaaaaaa... dont leave ur hubby alone lah beb.. mana nk jaga dr, nk jaga adik..nk jaga laki. nk jaga bb. nk jaga umahtgga, nk jaga keje..
dah stu keje.. aiiisehhhh, rumit lah aku rasa.. aduiiiiiiiii
Reply

Use magic Report

Post time 4-3-2009 07:39 AM | Show all posts
huhu....fetish ni... skodeng orang dlm bilik air...
Reply

Use magic Report

Post time 4-3-2009 09:21 AM | Show all posts
Originally posted by shah_jehan at 3-3-2009 09:51 PM


gene, ada byk td dosa2 yg ko sebut..
aku tau.. bagus memaafkan org.. tp masalahnya.. memaafkan perbuatan yg bg aku cenni tak bertamadun.. mmg aku bley maafkan..
tp sowi beb.. nk duk seruma ...


  terpulang...tepuk dada tanya selera...... bila kene kat kite  boleh terasa.

BTW.... I'm not a tok aji or uztaz le .... I' luv to see pompuan yang dahi licin ....  kalau ada awek yang pakai bikini depan aku, aku akan tengok   sedara aku yang cun2.... aku geram Kalau ada staff aku tengok gambar "baik" ....aku tumpang tengok...tambah lagi orang2 malaysia

Pasal pakai songkok or kupiah download crite "baik"..... terpulang pada individu.... kalau tuan shah iman kuat boleh larang dia orang yang download video "baik" tu. Kalau level iman tak kuat boleh marah dalam hati.  Tapi kalau kat BALI , ramai pakai kupiah or songkok...tapi jual "lembu kakai pendek panggang"
Reply

Use magic Report

Post time 4-3-2009 10:36 AM | Show all posts
Originally posted by genelec at 4-3-2009 09:21 AM


  terpulang...tepuk dada tanya selera...... bila kene kat kite  boleh terasa.

BTW.... I'm not a tok aji or uztaz le .... I' luv to see pompuan yang ...



patut la..otak dah songsang...filem blue pun dipanggil 'brg baik'...??? WTH!!
org otak songsang ni..kalau tak nak org lain marah...biarlah songsang sorang2....jgn nyusahkan org...ko nk tgk citer blue sampai ko terkangkang ke, mata ko tukar biru ke, lantak ko la..tapi jgn la ko pegi kacau anak dara org, adik/kakak/ipar/anak pompuan ko...
yg tak tahan...dah la diri tu songsang..pastu duk 'berdakwah' suruh org songsang sama macam dia...pastu lagi parah anak dara. ipar duai, adik akak anak pompuan pun ko sebat sama...
manusia macam ni mmg layak kena rejam je sampai mati...pastu jamu kat jerung....:@
Reply

Use magic Report

Post time 4-3-2009 10:38 AM | Show all posts
Originally posted by genelec at 4-3-2009 09:21 AM


Pasal pakai songkok or kupiah download crite "baik"..... terpulang pada individu.... kalau tuan shah iman kuat boleh larang dia orang yang download video "baik" tu. Kalau level iman tak kuat boleh marah dalam hati.  Tapi kalau kat BALI , ramai pakai kupiah or songkok...tapi jual "lembu kakai pendek panggang


baii..depa tu hindu...bukan ISlam pun...so takde makna nak kecoh2 bila depa jual/melantak menatang tu.....
Reply

Use magic Report

Post time 4-3-2009 10:55 AM | Show all posts
Originally posted by peachRose at 4-3-2009 10:38 AM


baii..depa tu hindu...bukan ISlam pun...so takde makna nak kecoh2 bila depa jual/melantak menatang tu.....



  saya rasa mak cik tak dapat tangkap apa yang saya cakap. Jangan marah makcik.


Lagi satu..... kalau tanya 1000 orang lelaki berumur 20 tahun hingga 50 tahun kat Kuala Lumpur ni yang tak pernah tengok gambar "baik" (oppss gambar porno) ...penipulah kalau mereka kata tak pernah tengok .... kene pulak gambar artis malaysia...mesti teringin nak tengok ...... ni reality lah makcik. Cuba makcik tanya somi mak cik...pernah tak tengok gambar "baik" (oppss porno)
Reply

Use magic Report

Post time 4-3-2009 11:00 AM | Show all posts
sebenarnya kalau nafsu seks tuh normal dan baik kenapa laa nak meransang diri dengan tengok blue film
lainlaa mati pucuk ker tak berselera ker tapi itu pun dilarang kan
aku rasa peranan blue film ni tak bawak faedah pada mereka yang nafsu dia ok
membuatkan hati jadik gelap 44 hari tau
dah laa tak pernah baca alQuran, solat tuh aku tak tahu laa ntah ntah selang seli jerr MasyaAllah
Reply

Use magic Report

Post time 4-3-2009 11:09 AM | Show all posts
Originally posted by genelec at 4-3-2009 09:21 AM


  terpulang...tepuk dada tanya selera...... bila kene kat kite  boleh terasa.

BTW.... I'm not a tok aji or uztaz le .... I' luv to see pompuan yang ...


dude.. aku tak kata.. takkan tgk.. barang baik.. sapa yg ada mata tentu tgkk.. laki ka ..pompuan ka.. tp klu cakap pasal porns seme ni.. aku agak konservatif sket... sb bg aku.. tu maruah.. maruah yg tgk..maruah org yg duk buat tu gak.. sok lusa.. tuhan balas kt anak pinak.. aku tak sanggup wooo... kita duk ckp ni barang baik.. tu barang baik.. sok2 kuar lagi barang baik yg ada kena ngena ng kita, mau tgk gak ka? aku tak sanggup..

pompuan lawo dpn mata.. tgk lah.. bukan jadik pepe pon bg sesetgh org..  klu tak pndang karang kata tak jantan pla.. but tahap mana pandangan itew.. tahap mana pikiran pegi.. kena pikir seme tue.. jgn men tangkap jea syok..

takat tgk, jeling seme tue.. lantak ler.. tok aji ka, ustaz ka? pkai kopiah serban seme? tu hanya pandagan mata jea.. seme  tu tak bawak makna klu ko takda maruah..  siap ada yg offer nk bg doa tobat kat aku.. klu aku sudi tdo ng dia.. ko paham dak apa yg aku rasa? tu sme kerja giler.. smpai sorang manusia yg tahap dewa org duk agung2kan dia.. tp duk merayu2 kat pompuan suh layan nafsu dia.. sowi 2 say. aku dh mmg serik dah tgk ustaz seme ni.. bukan aku bias.. tp aku tingat balik org tua tu duk pujuk rayu aku.. masa tu aku mmg ler budus n naive sb duk layan dia.. dah  sedarakan.. ingat kan nk suh borak pasal sains bio seme. almost eberiday mai umah seme. aku peliklah.. pasal. tp mmg tak terduga.. dia rupanya nk mitak aku layan dia.. grroooooossssssssss......

jadi, aku tak menilai manusia lain dr pakaian.. title.. ko ada mruah.. ko layak di respek.. tadak maruah.. tendang kuar ler kalu..
Reply

Use magic Report

Post time 4-3-2009 11:11 AM | Show all posts
ntah kalau pompan gedik memang suka diperhatikan tapi kalau aku, aku tak suka kena pandang mulalah aku kerutkan kening aku kasik nampak garang
Reply

Use magic Report

Post time 4-3-2009 11:17 AM | Show all posts
Originally posted by aiva at 4-3-2009 11:11 AM
ntah kalau pompan gedik memang suka diperhatikan tapi kalau aku, aku tak suka kena pandang mulalah aku kerutkan kening aku kasik nampak garang



aku lagi suka pandang yang nampak garang ...lagi susah dapat lagi aku suka
Reply

Use magic Report

Post time 4-3-2009 11:49 AM | Show all posts

Reply #115 genelec's post

lorr pulak tapik zaman tekel menekel ni dah lepas dah
aku lebih suka tunjuk kebuyongan aku ni senang orang tak kacau dah
Reply

Use magic Report

Post time 4-3-2009 11:53 AM | Show all posts
Originally posted by aiva at 4-3-2009 11:49 AM
lorr pulak tapik zaman tekel menekel ni dah lepas dah
aku lebih suka tunjuk kebuyongan aku ni senang orang tak kacau dah



laaa lagi aku suka..... menarik   ...kene pulak pipi dah kembang ....


yang muda2 tak best...letih nak layan borak.... ...crite pasal artis la, clubbing la.....tak larat aku nak melayan
Reply

Use magic Report

Post time 4-3-2009 12:28 PM | Show all posts

Reply #117 genelec's post

yolah tu genelac
buat muka biasa biasa dah la ye tak
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 4-3-2009 01:04 PM | Show all posts
ntahlaa.. aku dah makin pening... sejak adik aku yang sorang tu dapat keje, tiba-tiba jer start buat perangai carik pasal dengan aku.. nak pakai barang aku main amik suka hati dia jer.. bila mintak balik melawan & kurang ajar pulak tu.. semalam aku ada marah-marah dia sebab ada benda kecik.. hari ni, dah tak tegur aku dan tak g keje pulak dah..sebenarnya dia nak tunjuk protes sebab aku dah mula start kunci bilik aku, tak benarkan dia pakai bilik air aku & lepas jer pukul 12 malam aku tarik kad astro masuk dalam bilik.. sebelum ni, bilik tidur aku tak berkunci & selalu pakai bilik air aku sebab luas dari bilik air belakang.. But now, aku dah suruh laki aku betulkan bilik air belakang dan tak benarkan diaorang masuk bilik aku sesuka hati lagi.. n kad astro terpaksa aku cabut sebab aku tak nak diaorang tidur lewat sampai 3- 4 pagi..
Semalam laki aku ngadu kat aku yang sebenarnya adik aku tu ada bagitahu dia yang aku ni kuat cemburu! aku  bagitahu dengan laki aku yang selama ini aku tak cemburu sebenarnya aku anggap laki aku anggap adik-adik aku macam adik2 dia sendiri.. cuma sekarang ni, apa yang aku buat sebagai langkah2 berjaga-jaga jer.. aku cakap aku sayang kat laki aku tapi bila dia buat macam tu, memang aku takleh nak caya lagi.. yang aku sedih tu, laki aku cakap aku ni kontrol adik-adik aku macam aku ni seorang mak, bukan sebagai kakak..dalam conversation semalam aku tak rasa macam laki aku berpihak pada aku.. semuanya nak salahkan aku balik...terkejut jugak aku dengar, bila adik aku dah start ngadu-ngadu dengan laki aku pulak ni.. hari ni lak tak g kerje leh pulak tepon laki aku tapi tak call aku atau msg aku pun..
emm... tension aku.. aku rasa balik keje nanti aku duduk dalam bilik jerlah.. malas nak pikir segala  masalah ni..

[ Last edited by  binipasrah at 4-3-2009 01:05 PM ]
Reply

Use magic Report

Post time 4-3-2009 01:16 PM | Show all posts
sebenarnya...adik-beradik nie x payah tinggal satu rumah. banyak maslaah. tak laki menggatal.....takut adik pulak menggatal. lagipun susahkan nak jaga aurat. baik dia dok menyewa aje
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Google play
 Twitter
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2019 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
Private Cloud provided by IPSERVERONE
2.504590s Gzip On
Quick Reply To Top Return to the list