Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon
Search
14249
View
162
Reply

Kantoi dan peluang kedua?

[Copy link]

Author: binipasrah       Show all posts   Read mode

Post time 2-3-2009 09:06 PM | Show all posts
Originally posted by mclaren at 2-3-2009 07:58 AM


  ewww gross gross.. muntah ler.
agree on the part maybe belum diuji. kalau dah diuji, lelaki sebaya ayah sendiri, muka macam raisuddin hamzah pun, bibir hitam legam pun, boleh terliur kot?


pikirkan idup ngan lelaki setua ayah aje dah boleh buat me
alhamdulilah tak dilipilih jadi insan terpilih utk ada nafsu ngan lelaki tua
Reply

Use magic Report

Post time 2-3-2009 09:17 PM | Show all posts
huhuhuhu ...nak mengadap imam nie bila berjemaah dirumah

ntah laaa....i tak tahu nak kata apa
Reply

Use magic Report

Post time 2-3-2009 09:44 PM | Show all posts
ewww.. kalau orang lain boleh lagi aku terima.. tuh wajar bagi mereka yang bertuhankan nafsu!!

tapi neh adik ipar sendiri?? yuckkkkk!!

sorry ar tidak membantu dengan memberi sebarang komen..

sebab tak terkomen ler perangai orang2 cengini neh!!

sungguuuhhh menjijikkkkkan!!
Reply

Use magic Report

Post time 2-3-2009 11:05 PM | Show all posts
Originally posted by binipasrah at 1-3-2009 17:47
aku bukan baru kat dalam forum ni, tapi terpaksa lah jadi newbie sebab kes aku nie aku rasakan agak rumit dan boleh memalukan diri aku sendiri.. tapi aku rasa kat sini sesuai untuk aku meluahkan  ...
...kalau aku lah...nie kalau aku ok...aku akan ngan segera bawak kluar adik2 aku...ngan aku2 skali blah from that house...there are mistakes yang aku bley forgive...but...this kind of mistake...sorrylah...tiada maaf tuk dia...cos i can never live with a wolf in sheep's clothing...a man yang perangai sebegini is not trustworthy at all to be a husband...nie kalau aku lah...
Reply

Use magic Report

Post time 2-3-2009 11:15 PM | Show all posts

Balas #64 blackmore\ catat

aku yg bace ni pun sesak nafas, x tau ape yg tuan umah rase...

i do agree with backmore..
Reply

Use magic Report

Post time 2-3-2009 11:18 PM | Show all posts
bila buat salah yg melampaui batasan agama jgn pulak kate x diuji bagai... ujian Allah x sama... dan jgn harap ape yg berlaku pd kite, berlaku gak pd org lain...jgn sekolompk yg suke wat dajal... abeh satu kampung terherer same... tengok x salah, jgn lebey pd mengudang shawat... itu yg perlu dicegah...dan dilarang lam agama... kaloo cakap ikut napsu mmg la syok... mende leh wat stim... tp igtlah esok2 ade anak pempuan, nak ker sebagai bapa duk tengok anak sbb anak2 cun dan menawan dan gelak bl anak2 kuar bilik mandi sbb bapak dah puas menikmati keadaan tuh

NAUZUBILLAH... biar lah biasa pd perkara yg x melanggar hukum Allah...
Reply

Use magic Report

Post time 3-3-2009 08:28 AM | Show all posts
Originally posted by binipasrah at 1-3-2009 05:47 PM
aku bukan baru kat dalam forum ni, tapi terpaksa lah jadi newbie sebab kes aku nie aku rasakan agak rumit dan boleh memalukan diri aku sendiri.. tapi aku rasa kat sini sesuai untuk aku meluahkan  ...


hi binipasrah,

sorry to hear what you have been through. It was terribly disturbing, lagi2 kau pregnant pulak tu.

my advice is, not a second chance. This man definitely not worth having as a husband. Perhaps, kau kena tau the difference between an adulterer and a pervert. An adulterer might just trapped into the situation, unintentionally, eventhough in most cases its otherwise. Tapi bg isteri2 yg sabar, dan consistent in pulling their husband back to the track, most likely diorg ni boleh insaf.

But being a pervert is a habit and most likely he would have had it even before he got married. And its addictive, believe me, it is. Macam intai orang dlm bilik air, it was initialy out of curiosity, nak tau camne rupa org tu naked, apa yg dia sental dlm bilik air, dia masturbate tak dlm bilik air.  Kalau first time dia tak dapat apa yg dia curious kan, he will try again the next day. And you would think he will stop once his curiousity is fulfilled but heck, no! . He will carry on with the habit, until it becomes an obsession. Thats how incestious breeds. Its all from the seeds of this little thing called the imagination, it leeds to perversion until it becomes unbearable. Sekali bila peluang dah depan mata, he will just grab it in no time. Kalau tak dapat, you will become his alternative object to fulfil his lust.

And i believe, no woman would want it that way. Not even you.
Reply

Use magic Report

Post time 3-3-2009 08:53 AM | Show all posts

Balas #47 Lipton\ catat

BUKAN ADIK ...TAPI ADIK IPAR

Aku nasib baik takde adik ipar pompuan

Tapi biras aku pun.....jambu jgk
Reply

Use magic Report

Post time 3-3-2009 08:57 AM | Show all posts

Balas #60 mclaren\ catat

maybe u okay..... tapi aku rasa 90% pompuan ... terpikir jugak nak tengok kalau badan mamat berketul2 tengaj pakai towel pulak tu.... MESTI TERLINTAS LAH

Maybe U tak mahu kan...TAPI TERLINTAS KE ATAU TIDAK?
Reply

Use magic Report

Post time 3-3-2009 08:58 AM | Show all posts
me langsung tak percaya dengan second chance.
bila dah musnahkan kepercayaan yg ada, boleh ke kita
idup pura pura cam tiada apa yg berlaku...
Reply

Use magic Report

Post time 3-3-2009 09:03 AM | Show all posts

Reply #69 genelec's post

tak TERLINTAS ler.

lagi satu, kita paling tak suka tgk badan laki berketul2 otot, ala2 tough gitu. just me & my 'tastebuds'

senang cerita i don't drool over men's body.

ni dah side-tracked.

the issue is, what tuan rumah's hubby did was downright WRONG. tak perlu lah nak justify dgn apa2 alasan pun.

genelac, you are saying kalau IPAR, that means, it's ok to fantasize & peep on them.. kalau adik SENDIRI tak boleh ye? what piece of crap are you harping?

so kalau adik2 perempuan awak abang ipar mereka rakam aksi dalam kamar mandi, you are ok with that lah kot i presume?

you disgust me. sorry.
Reply

Use magic Report

Post time 3-3-2009 09:09 AM | Show all posts

Balas #70 faraway1\ catat

jadi lah seorang pemaaf

Kalau kite suka memaafkan orang... soon ada orang lain akan memaafkan kita.

Maybe kita tak sedar kite ada melakukan sesuatu perbuatan yang besar dosanya yang membabitkan orang lain...... jangan sangka melihat orang mandi je perbuatan yang berdosa besar (betul ke dosa besar ni?)....

Apakah perbuatan mengingkari suami seperti nusyuz (termasuk keluar tanpa menetahuan suami), tak mahu bersama dengan suami, menenking suami...adakah lebih rendah dosa nya di banding dengan mengitai orang mandi?
... setahu saya keje2 di atas termasuk didalam di laknati para malaikat.

Bila kamu suka memaafkan...maybe suami kamu kelak di akhirat akan memaafkan kamu jugak....Insyaallah

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 3-3-2009 09:10 AM | Show all posts
Originally posted by genelec at 2-3-2009 05:03 PM
ala.... tinggal rumah berdua or bertiga .... ada peluang.... kalau saya pun...mesti terpikir nak tengok lah.... tambah lagi kalau yang cun2 tu...

Depan bini memang lah baik.... bini pun dep ...


Senang-senang jer lelaki anggap isteri ni  batang kayulah, tak pandai layan suami lah... takder open minded lah bila kes camni terjadi..as a wife, saya dah cuba sedaya upaya buat yang terbaik untuk memberi layanan yang terbaik baik dari segi makan minum, pakai sampai lah kebilik tidur, walaupun saya tengah pregnant.. sometime, sesetengah husband tak tau, wife sanggup korbankan their 'feeling' and pura-pura dah puas sedangkan sebaliknya di sebabkan tak mau husband anggap isteri layan macam batang pisang..
Please lah..

Memang lumrah lelaki macam ni ker? suka amik kesempatan atas perempuan dan bagi alasan- alasan sex sebagai tiket untuk lepaskan diri dari perasaan bersalah.. huh.. makin tak paham aku..
Reply

Use magic Report

Post time 3-3-2009 09:12 AM | Show all posts
pagi tadi kat radio, statistik penceraian utk thn lepas naik dlm 10 ribu kes berbanding thn sebelumnya....

i selalu geleng kepala kalo jumpa org, bila dia ...kata mencuri tu ok, kalo curi harta org2 kaya....bukan org miskin....

antara benda BETUL dan SALAH pun takleh nak bezakan......apatah lagi nak jadi ketua keluarga.....

mana lagi salah didikan mak/ayah
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 3-3-2009 09:15 AM | Show all posts

Balas #71 mclaren\ catat

perempuan  yang terlebih air jer bole feeling gitu, aku rasa.. tapi kan yang peliknya, adik husband aku pandai pulak jer laki aku jaga.. aku try tanya kat dia kalau orang amik kesempatan kat adik dia macammana dia buat kat adik aku dia marah tak? marah giler bila aku cakap macam tu.. adik sendiri pandai lak jaga.. heran aku tau!!
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 3-3-2009 09:19 AM | Show all posts

Balas #66 mammavoque\ catat

terfikir jugak bila nanti dapat anak perempuan.. macam manalah nanti.. .. saya keje shift malam cuma 4 hari jer sebenarnya.. 3 hari cuti pastu 4 hari keje pagi pastu cuti lagi 2 hari dan seterusnya..

tengah planning nak keje normal hour, tapi tengah prengant ni, leceh nak dapat keje n nak kena wat medical check up lagi..
Reply

Use magic Report

Post time 3-3-2009 09:20 AM | Show all posts

Balas #73 binipasrah\ catat

tak perlu paham....kalo nak paham gak, u kena rendahkan mentaliti setahap depa utk mengHALALkan cara ....
Reply

Use magic Report

Post time 3-3-2009 09:27 AM | Show all posts
Woh.. takutnya..ada hb yang camni..  Nauzubillah.

But realiti is realiti.

Check , muhasabah. Ada lubang kosong yang syaitan boleh masuk jarum.
Dan ini telah ditegaskan dan digariskan Islam. Kita ajer sering lupa.
Pahit tapi benar. Boleh dibetulkan lagi, insyaAllah.

1) Something not right with tuan rumah punya hubungan intim with hubby -
    Terutama bila melibatkan kerja shift. Masa ada perlanggaran.  And it happened
     to many marriages yang ada melibatkan couple yang kerja shift.
     Kalau iman tak kuat dan dua dua pasangan tak saling berbicara dan
     tak explore. (kaku) .Susah..

2) Keadaan masa mengandung ni, masa sensistive, ramai lelaki buat hal ,masa ni.
    Tak ada empathy dan ilmu dari dua dua pihak juga .

3) Situasi. Ada orang yang bukan mahram duduk sekali.Tidak menjaga aurat.
    Ini memang panahan syaitan. Bukan kata orang yang iman ala kulit bawang,
    pak haji pun boleh gugur iman.   


Dalam situasi tuan rumah.. orang mengantuk, sorong bantal.. Dah memang lapar, lauk depan mata.. salah siapa yang hidangkan lauk?
Tapi lebih teruk ialah pemimpin keluarga yang patut jaga keluarga jadik
pagar makan padi. So Puan pemilik padi kena sorok padi kat tempat lain..
esok anak anak padi pun kena careful.. sebab dah ada history.  

You can deny, but it is reality yang memang dah dibicara Islam.
Prevention is better than cure.

Kalau anak pun, Islam dah gariskan, 10 tahun pisahkan tempat tidur.
Sebab by 10, budak budak dah cukup akal dan mula try and error.


Untuk tuan rumah, keluarkan adik adik untuk keselamatan dunia akhirat semua..
Diri sendiri, suami dan mereka.

Sometimes people learn from mistake. Forgive but learn the lesson from it.
Itu kira masih mujur  lagi..
Belum terlambat. Check your hb background.
Sebab sifat buruk ni bukan overnight datangnya. Mesti ada sejarah.
Masa dia buat salah ni, have heart to heart talk to impose regulation.
Mintak dia buang aje semua porno aktiviti. Ajak dekatkan dengan Allah.
Pintu taubat masih terbuka.
Mudah-mudahan ini lah gerakkan Allah untuk menarik puan rumah suami isteri
back to fitrah.   



Pagi ni skema sikit.

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 3-3-2009 09:31 AM | Show all posts
gila. takkan sbb romen boleh jadi tak siuman mcm ni?
Reply

Use magic Report

Post time 3-3-2009 09:34 AM | Show all posts

Balas #74 my-alja\ catat

aku dengar kat radio ikim pagi tadi...over 75ooo org bercerai.

sebab itu lah aku nak kata kat sini..... jangan bende2 yang "tak besar sangat" yang membuatkan kite bercerai berai.
Aku tengok sekarang ...sikit2 nak cerai...sikit nak cerai..... semua pikir diri sendiri je.... aku KESIAN betul dengan anak2 dia orang..... aku kalau setakat laki binii nak cerai...LanTAK LE. Tapi anak2 tu yang kesian.

AKu heran,,,,, yang bagi komen kat forum ni....kebanyakkannya (tak semua) mengalak kan PENCERAIAN.????    Tapi bila dengar ramai org bercerai kita kata, teruk zaman sekarang, tapi kita pulak jadi batu api.

Kepada tuan rumah.... kehidupan ni ada pasang surut..... bersabar n redha.
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Google play
 Twitter
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2019 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
Private Cloud provided by IPSERVERONE
0.083140s Gzip On
Quick Reply To Top Return to the list