Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon
Search
14238
View
162
Reply

Kantoi dan peluang kedua?

[Copy link]

Author: binipasrah       Show all posts   Read mode

Post time 2-3-2009 08:55 AM | Show all posts
kalo haku jd ko pun haku akan hangin bab ni...sbb tu bila my sis suh haku tumpangkan anak2 dia haku takmo..sbb benda camni unexpect tau...mana tau tiba2 "air" penuh pala tiba laki buang tebiat lagu ni..nyanya...

solution yg haku nmpk n disarankan forumer lain carikkan umah sewa lain tuk diorg...reason dia ko ckp la susah sbb ko keje shif...anything happen senang..ko kias2 masa ckp ni...jgn straight to the ampang point sgt...

hb ko tu kan...try give him chance...i mean last chance... w/pun pahit ko kena telan gak...
Reply

Use magic Report

Post time 2-3-2009 09:01 AM | Show all posts
pendapat saya, suami awak memang sebelum ni berniat ikhlas nak tolong adik2 awak tu.

cuma, bila dah ada kesempatan macam ni, dia alone pulak malam2 dgn anak2 dara kat rumah, ada lah satu makhluk yang dilaknat allah tu mencucuk dia.. itu yang boleh jadi perkara yang disesalkan tu.

tapi awak sebagai kakak yang bertanggung jawab, wajib selamatkan keadaan sebelum lebih parah. tentang suami awak, masa dia minta maaf tu, memang betul2 ke nampak macam menyesal? kena make sure dia menyesal & bertaubat & takkan ulangi dah.

at the same time, memang kena pindahkan adik2, atas alasan, memang tak baik duduk dgn abg ipar yang bkn mahram dalam satu rumah.

lagi satu, tolong hentikan suami drp tgk video lucah dan seangkatan. memang lah perkara ni payah nak dibendung, dah jadi macam dadah, ketagih. cuma, awak kena tunjukkan SETIAP MASA awak tak suka dia teruskan tgk benda tu, lagipun kan haram tgk aurat orang lain, pelakon2 dalam segmen lucah tu bukannya AWAK, tapi wanita2 yang bukan isteri suami awak.
dalam hal ni, suami awak tu dah memang sentiasa berfantasi tentang perkara2 lucah, bila ada PELUANG pulak anak2 dara alone dgn dia, makhluk dilaknat tu memang lah KREATIF aje bagi idea kat suami awak tu.

jadi selain prevention (pindahkan adik2), CURE pun kena sentiasa ada (hapuskan peluang dia tonton perkara2 lucah).

[ Last edited by  mclaren at 2-3-2009 09:05 AM ]
Reply

Use magic Report

Post time 2-3-2009 09:57 AM | Show all posts
1) apa salah dan kurangnya saya, saya dah rasa low confident dengan fizikal yang tengah membuncit & pregnant ni..
Jangan pikir camtu .. ramai lelaki yg anggap pompuan peknen seksi .. termasuk la aku ..

2) perlu kah saya maafkan husband saya.. memang ni first time dia wat perangai macamnie, tapi saya tak dapat jangka apa yang dalam kepala otak dia.. I cannot trust him anymore..
Memang tk boleh dipercayai .. kalo ko dpt anak pompuan .. ko kene protect from him ..

3) Memang betul salah dia  ker? atau keadaan? I am confuse now!
Org yg buat jahat mmg salah sendiri dan pilihan sendiri .. ko jangan salahkan diri ko sbb org lain buat jahat.  

4) Sekarang ni saya hanya memendam perasaan tapi dalam masa yang sama saya tetap memikirnya setiap detik peristiwa itu ..
Mengadu pada Tuhan kalau rasa buntu...

5) saya rasa macam nak mintak cerai jer dengan dia.. tapi adakah tindakan saya itu betul..nak jer saya lari jauh dari dia,aku rasa dah tak boleh percaya dengan golongan LELAKI dah ni.. kalau boleh saya nak jer idup sendiri balik dan kembali pada keluarga dan tumpukan pada family saya jer..
Jangan cerai dulu .. keadaan ko masih tk mengizinkan .. mungkin lelaki camni patut diceraikan tapi bukan sekarang .. gunakan dia dulu .. perah habis-habisan ..

-Aku setuju dengan pendapat org lain spya pujuk adik2 ko pindah... sewa bilik.
-Ko bagi amaran keras pada laki ko .. kalo jadi apa2 pada adik2 ko .. ko takkan pikir panjang untuk bunuh dia masa dia tido .. dan biar anak merempat kat rumah kebajikan .. hopefully die tk sampai hati nk rosakkan masa depan anak sendiri ..  


Reply

Use magic Report

Post time 2-3-2009 02:34 PM | Show all posts
aduh entah kenapa rasa jijik...:@ :@ :@  sebab tu memang tak digalakkan saudara pompuan belah bini dok sekali..belah somi ok lagi...
Reply

Use magic Report

Post time 2-3-2009 02:47 PM | Show all posts
sedihnya... sanggup laki wat camtu...
kalu saye memang takleh dimaafkan dan dilupakan..
pretend je buleh kut..

lelaki memang takkan buleh kontrol nafsu dia ker? rasa sedih lak
Reply

Use magic Report

Post time 2-3-2009 02:51 PM | Show all posts
Aku bagi pendapat tambahan....

puas kan perhubungan sex husband puan sri.....    kelakar kan..tapi tu lah realiti.

Salah satu sebab lelaki cari lain adalah kehidupan sex dia tak puas..... tapi kire2 puan bernasib baiklah sebab hubby puan boleh mengadakan hubungan sex lagi....ada orang nak dapat kan suami dia orang tidor dengan dia orang pun susah.

Lagi satu,...open sikit dengan laki puan tu..... dia lelaki. Dan Puan tak boleh dapat semua yang puan hendak drp seorang suami.... Laki puan kira normal lah tu.... nakal... Tak payahlah bende ni sampai nak cerai berai.....
Reply

Use magic Report

Post time 2-3-2009 03:07 PM | Show all posts

Reply #46 genelec's post

tapikan kalau dia nakal ngan orang lain wa leh consider lagi..dengan adik sendiri...hmmm rasa wa tak leh tima..blah jer kot...   jenis neh silap aribulan ngn anak pompuan sendiri pun dia leh nakal...nauzubillah...teringat pulak kisah kwn wa...laki kakak  dia romen ngan adik dia...duhhhhhhh:@ :@ :@
Reply

Use magic Report

Post time 2-3-2009 03:10 PM | Show all posts
naudzubillah

berat rasanya mende yg tuan rmh go thru ni

kalo laki tgk citer blue tu pun rasa dah menyirap, ini pulak nak ANIAYA ADIK2 IPAR SENDIRI

Reply

Use magic Report

Post time 2-3-2009 03:18 PM | Show all posts

Balas #46 genelec\ catat

aku x rs x puas sex jd isu.. ni terlalu lebey stim sbb asek duk ngadap porn...kalo nak bersm isteri gtau jer la.. suami pun kene paham keadaan isteri,.. isteri tgh preegy.. x leh la nak xtrem sgt.. anak lam perut tuh pun anak dia gak... bukan anak org lain.. so giv n take la.. name pun umahtangga... kalo x preggy, aku rs x tdo pun x pe duk main jer .. agak2 la... kalo letak sex no. 1 jd la cam nih.. blum digoda dah tergoda... cube letak agama no. 1 pastu br la hal2 yg sepatutnya no.2... hish... nauzubillah
Reply

Use magic Report

Post time 2-3-2009 03:39 PM | Show all posts
Cian ko...byk2 sabaq no..advise suh adik2 ko pindah tu ko bleh guna pkai..bertindak sblm tlmbt..
Reply

Use magic Report

Post time 2-3-2009 03:40 PM | Show all posts
sian kat tuan umah.... dekatkan diri kat Allah dan klu blh ajak laki tu sama2 join ....mnkin dgn cara ini tuan rumah akn tenang sikit kat hati tu wlwpun mnkin tak 100%....
Reply

Use magic Report

Post time 2-3-2009 03:51 PM | Show all posts
apa yg ko alami ni memang slalu gak aku bca, somi buat onar time mengandung..maafkanlah dia, dia tersasar tu. yg penting selamatkan adik2 ko dari jadi mangsa somi ko..ko pon tengah pregnant, takleh pikirkan sangat hal ni. kalo ko depress sgt takut effect baby ko nanti. dekatkan diri dengan Allah, buang video2 tak senonoh dlm hp somi dengan ijin somi, pindahkan adik2 ko scepat mungkn.sayangnya dimasa2 kritikal ko perlu somi utk bagi sokongan moral, dia lak musnahkan kepercayaan ko...mintak dia berubah utk ko dan anak dia yg akan lahir..Amin.
Reply

Use magic Report

Post time 2-3-2009 03:52 PM | Show all posts
Originally posted by genelec at 2-3-2009 02:51 PM
Aku bagi pendapat tambahan....

puas kan perhubungan sex husband puan sri.....    kelakar kan..tapi tu lah realiti.

Salah satu sebab lelaki cari lain adalah kehidupan sex dia tak puas.. ...


MCP:@:@
kalau dah wat salah gini pastu still nak justify sbb dia lelaki la, mmg nakal la..blablabla...then senang la..tak payah la Allah utuskan Nabi bawak Quran bagi panduan kat kita camne nak idup kat dunia ni....kita hidup je la pakai nafsu yg ada tu...mcm tu??!!!

bg aku...laki tuan umah ni bernasib baik sgt2 sbb dia kantoi awal....peringatan tu drd Allah................tuan umah maybe boleh maafkn dan bg peluang...tp..adik2 tu mmg kena bwk kuar dr umah tu...but the kena pantau selalu lah....zaman sekarang susah nk cakap....byk sgt dugaan..kalau jiwa tak kuat mmg senang hilang pedoman..tak kira duk sdri atau duk dgn famili....maybe tuan umah boleh selallu slow talk dgn adik2 dia pasal jaga diri etc...

yg laki tu plak...huhu..tanggungla apa yg dia dah buat....kalau tuan umah dah tak caya then...pepandai la pujuk.....
Reply

Use magic Report

Post time 2-3-2009 04:32 PM | Show all posts

Reply #53 peachRose's post

MCP..ape tu..
Reply

Use magic Report

Post time 2-3-2009 04:41 PM | Show all posts
heran aku, kalo wat yg terpesong jer sex...sex... sex... tu jer yg tau... cube letak TANGGUNGJWB... ish manusia2... sex gak yg nak dijdkn sebab... nih la manusia akir zaman... x nak igt Allah... igt mendealah tuh jer:@
Reply

Use magic Report

Post time 2-3-2009 05:03 PM | Show all posts
Originally posted by Lipton at 2-3-2009 04:32 PM
MCP..ape tu..

Male Chauvinist P*G
Reply

Use magic Report

Post time 2-3-2009 05:03 PM | Show all posts

Balas #47 Lipton\ catat

ala.... tinggal rumah berdua or bertiga .... ada peluang.... kalau saya pun...mesti terpikir nak tengok lah.... tambah lagi kalau yang cun2 tu...

Depan bini memang lah baik.... bini pun depan kite kadang nampak baik   2X5.

Pompuan memang tak tahu and tak nak mengaku sex punca...

SAya ramai kawan ..and  saya rasa (tak semua lah )lelaki cari lain selalu nya kurang perhatian dari bini.... BINI dok sibuk hal lain.... jaga anak lah, sibuk keje lah..macam sibuklah...
Kalau dengan laki tu...macam nak tak nak je...   macam batang pisang.... tension o suami.... nampak ok tapi tak puas

So bagi saya normal... kalau laki tuan rumah buat macam tu....

SAya rasa pompuan pun kalau abang ipar yang tinggal serumah kalau pi mandi pakai tuala tu...mesti terjeling jugak kut...kene pulak abang ipar yang badan berketul2 tu..... jangan tipu kalau tak terjeling..... mungkin korang belum di uji lagi...sebab itu korang boleh cakap...jijik le.... .... opps aku saje borak je ni...
Reply

Use magic Report

Post time 2-3-2009 08:18 PM | Show all posts
salam puan rumah

rasanya tak payah lah puan fikir utk bercerai dulu, apalagi dgn keadaan skarang. saya percaya puan rumah telah pun mengambil tindakan yg wajar utk menghalang perkara yg lebih buruk lagi dari berlaku.

memang susah utk memaafkan org yg mengkhianati kepercayaan kita, esp kalau org tu yg paling kita sayang & harap utk melindungi kita. tapi kita kenalah fikir & bertindak secara rasional supaya titik hitam tu tak terus menggelapkan the future tat u & ur husband have together.

apakata, bincang dgn ur hubby. kalau benar2 dia menyesal dgn perbuatannya, suruh dia buat taubat nasuha...dan berjanji tidak akan melayan porn lagi. lebih baik jika puan rumah buat inisiatif sentiasa solat jemaah bersama & pergi ke kuliah agama sama2. saya rasa dgn cara puan rumah suami isteri dekatkan diri dgn Allah saja puan akan dapat balik memupuk kepercayaan pada suami puan.

selain tu, cubalah elakkan dari bekerja shift malam. kalau blh elakkan dari shiftwork langsung.

simpati sangat dgn puan & saya doakan puan akan diberikan kekuatan semangat & fikiran utk menangani masalah ni dgn tindakan yg terbaik, insyaallah.

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 2-3-2009 08:46 PM | Show all posts

giles...

ntahlah..klu manusia gini.. aku wisau.. nanti anak pon dia makan wo... cemana hati nk tenang.. klu asik duk pikir laki nye sex fantasi dah melampaui batas.. korang bley caya ke? dia nya kewarasan tu smpai tahap mana? bley gerenti?

tak lena aku nk tdo mlm klu cenni ler perangai laki..uuwuaaaaaaaaaaaaaa:@ :@ :@
Reply

Use magic Report

Post time 2-3-2009 08:58 PM | Show all posts
Originally posted by genelec at 2-3-2009 05:03 PM
SAya rasa pompuan pun kalau abang ipar yang tinggal serumah kalau pi mandi pakai tuala tu...mesti terjeling jugak kut...kene pulak abang ipar yang badan berketul2 tu..... jangan tipu kalau tak terjeling..... mungkin korang belum di uji lagi...sebab itu korang boleh cakap...jijik le.... .... opps aku saje borak je ni...


  ewww gross gross.. muntah ler.

i would never glance twice kalau ternampak my BILs pakai towel. not just BILs, any man lahh..

tolong lah jgn generalize all women macam tu.

agree on the part maybe belum diuji. kalau dah diuji, lelaki sebaya ayah sendiri, muka macam raisuddin hamzah pun, bibir hitam legam pun, boleh terliur kot?
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Google play
 Twitter
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2019 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
Private Cloud provided by IPSERVERONE
0.270801s Gzip On
Quick Reply To Top Return to the list