Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon
Search
39797
View
146
Reply

satria neo world rally

[Copy link]

Author: zvicmorrow       Show all posts   Read mode

Author
Post time 20-2-2009 09:01 PM | Show all posts |Read mode
salammm...aku betul2 berharap agar ada diantara rakan2 disini yang tau
tentang perkembangan terkini tentang kereta satria neo yang kini muncul
dalam perlumbaan world rally car?..enjin apa yang dipakai,apakah turbo atau NA?
dan kalau boleh sedikit gambar  amat membantu......

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 20-2-2009 10:15 PM | Show all posts

Credits to Paul Tan





The MEM-engineered Proton Satria Neo S2000 made its rally debut at the Rallye Antibes Cote dAzur leg of the 2008 European Rally Championship in the South of France, piloted by Bryan Bouffier and co-driver Xavier Panseri. During the race, it managed to reach the highest position of sixth place before settling down at 18th place with a stage time of 00:02:45.4.

The Satria was fantastic, really predictable and comfortable to drive and with really good engine power, I am looking forward to driving it again,

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 21-2-2009 02:49 PM | Show all posts
lawa plaks neo mcm nih..adeh...
nih yg x saba nak modified kete nih..
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 22-2-2009 11:41 AM | Show all posts
Originally posted by cluesan at 20-2-2009 10:15 PM
http://images.paultan.org/images2/Satria_Neo_S2000_5.jpg

http://images.paultan.org/images2/Satria_Neo_S2000_4.jpg

The MEM-engineered Proton Satria Neo S2000 made its rally debut at the Rall ...

thanks mod tapi hari tu aku dapat tengok sikit secara tak sengaja kat astro, warna dia dah ubah kalerr putih..
aku cuba cari siaran ulangan tapi tak de... macam tak caya je kereta msia berentap ngan kereta rally world..
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 22-2-2009 11:45 AM | Show all posts

Balas #3 mily\ catat

mmg lawa aku tengok neo ni lowered....cair..juga
Reply

Use magic Report

Post time 23-2-2009 08:44 AM | Show all posts
aku cuma terpikir berapa lama proton boleh bertahan utk berlumba rally ni..

memandangkan company kereta yg lagi besar dari proton pun byk menarik diri cth subaru,suzuki even mitsubishi
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 24-2-2009 11:43 AM | Show all posts

Balas #6 weta_studio\ catat

mungkin mmg benar kata2 tu..tapi siapa sangka sampai sekarang petronas masih menaja pasukan
BMW utk formula 1..harap2 janganlah cepat mengalah kerana aku benar berharap satu hari nanti
NEO dapat mengalahkan sebestian loeb atau peter solberg.... bangga rasanya...
Reply

Use magic Report

Post time 24-2-2009 01:31 PM | Show all posts


neo baru... ape beza ngan neo lame
Reply

Use magic Report

Post time 24-2-2009 03:57 PM | Show all posts

Balas #4 zvicmorrow\ catat

aku bangga jugak team kereta proton akan masuk WRC..

Petronas tu company kaya..bleh menaja team mane dia suke..

antara perkara positif yg proton dapat jenama proton lagi terkenal seluruh dunia..
Reply

Use magic Report

Post time 24-2-2009 03:59 PM | Show all posts

Balas #8 akughi\ catat

ni model satria utk masuk rally je..

yg neo baru tu..satria NEO CPS
Reply

Use magic Report

Post time 24-2-2009 04:17 PM | Show all posts

Reply #10 weta_studio's post

ape lebihnye CPS tu wey...

kalo pasang kat kelise aku tak leh ke?
Reply

Use magic Report

Post time 24-2-2009 04:24 PM | Show all posts

Reply #11 akughi's post

cps ni camshaft profiling rasanya kan, kira macam variable valve timing le kot
Reply

Use magic Report

Post time 24-2-2009 04:29 PM | Show all posts

Reply #2 cluesan's post

satria ni dah jalan ke belum

main circuit mana, british rally ke france rally, aku tak jumpa list pun kat dedua circuit

wrc ke, rasanya takde gak kat wrc circuit
Reply

Use magic Report

Post time 25-2-2009 12:08 PM | Show all posts

Reply #13 ShadowChaser's post

baru launching la...

tak sempat masuk mane2 race lg
Reply

Use magic Report

Post time 25-2-2009 03:47 PM | Show all posts

Reply #14 akughi's post

ooo ye ke, aku ingat dah masuk dah

kalu awal-awal ni baik test kat rally malaysia @ felda rally dulu (masih aktif ke felda rally ni )

kalu idak pun test kat aprc dulu, competition tinggi gak aprc ni, team dari australia ngan new zealand bagus pe

team pert berpengalaman dlm rally ni, mungkin derang akan test pakai keta ni ke, tapi derang slalu pakai evo (dibatch sebagai proton)

atau sebab dah ada r3 skarang, kotnya proton nak tubuh rally team sendiri

dulu aku slalu ikut result paris-dakar wrc dan aprc ni tapi sejak karamjit dah tak main wrc dan peuguot-citroen duk konker wrc, aku dah jadi bosan dan tinggal dah rally ni, tu pun baru 2-3 tahun ni rasanya
Reply

Use magic Report

Post time 25-2-2009 03:49 PM | Show all posts
Originally posted by cluesan at 20-2-2009 10:15 PM
http://images.paultan.org/images2/Satria_Neo_S2000_5.jpg


The MEM-engineered Proton Satria Neo S2000 made its rally debut at the Rall ...


keta ni nampak cam widebody je, ke mata aku tak betul
Reply

Use magic Report

Post time 25-2-2009 03:51 PM | Show all posts
satu lagi, mitsubishi pun dah tarik semua penyertaan official team derang dari semua rally competition, dan dengan kerjasama baru dengan proton sekarang ni, mungkin derang akan bagi technical/expertise support utk proton kot, though i highly doubt it
Reply

Use magic Report

Post time 25-2-2009 04:08 PM | Show all posts

Balas #16 ShadowChaser\ catat

same je kot..maybe angle gambar tu nampak mcm wide sikit
Reply

Use magic Report

Post time 25-2-2009 04:11 PM | Show all posts

Balas #17 ShadowChaser\ catat

part kerjasama ni aku tak clear sgt..

yg aku faham..proton akan rebadge mitsubishi lancer tu utk ganti waja dan maybe akan ganti perdana jugak dari model mistubishi

pastu mitsubishi akan rebadge MPV Exora tu dgn jenama mistubishi dlm sesetengah negara..dan sama2 joint buat model baru.
Reply

Use magic Report

Post time 25-2-2009 04:16 PM | Show all posts

Reply #18 weta_studio's post

ko tak perasan ke

kan ke tayar dia terkeluar dari design body standard, dan body pun disambung la untuk tutup tayar tu, orang panggil apakebenda, lupa dah aku
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Google play
 Twitter
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2019 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
Private Cloud provided by IPSERVERONE
0.128586s Gzip On
Quick Reply To Top Return to the list