Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon
Search
66336
View
473
Reply

Morning Musume

[Copy link]

Author: dewa0fsAniTy       Show all posts   Read mode

Author
Post time 16-2-2009 09:34 PM | Show all posts |Read mode
Post Last Edit by Kittie at 10-1-2011 00:38

Morning Musume is a Japanese girl group, whose act generally revolves around singing and dancing to upbeat melodies. Sometimes referred to as Momusu, they are the lead group of Hello! Project, which is managed and produced by Tsunku, who composes nearly all the lyrics and melodies of their songs. Currently, they hold the record of having the highest overall single sales (of a female group) on the Oricon charts.

Musume, in this context, means girl. The group is known for ever fluctuating line-up, with "graduations" and auditions held nearly every year. The year 2008 was the only one so far when no changes in the line-up occurred. Over the years, the group produced several splinter groups, and often worked with other Hello! Project acts, including Country Musume, Berryz Kobo, Melon Kinenbi, and v-u-den.

Since their expansion into the Chinese-speaking market in 2007, the group officially adopted the name Jou An Sao Nu Jou (Zo Ān Sho N Z, Traditional Chinese: 簲ŮM, meaning, "good morning girl's group").


1998-2010: Read here.


2011

The four ninth generation members were revealed to be Riho Sayashi, Kanon Suzuki, Erina Ikuta and Mizuki Fukumura at the Hello! Project 2011 Winter: Kangei Shinsen Matsuri concert on January 2, 2011, Tsunku came on stage and announced the three audition winners, Riho Sayashi, Kanon Suzuki and Erina Ikuta, Tsunku then announced that Mizuki Fukumura, a former H!P egg would also be joining Morning Musume. Riho Sayashi and Kanon Suzuki are the first members of Morning Musume to be born after the groups formation.

On January 9th, a shocking announcement was made that Leader Takahashi Ai would be graduating from Morning Musume and Hello!Project at their Autumn 2011 Concert (August/October). This announcement shocked many fans considering the group just had a triple graduation in December plus the adding of the 9th generation just a few weeks ago. This will be this first graduation concert for the 9th generation. The new leader of Morning Musume will be Niigaki Risa.


Source: Wikipedia
Reply

Use magic Report

Post time 16-2-2009 09:38 PM | Show all posts
kita minat grup Yazima Beauty Salon....
Reply

Use magic Report

Post time 16-2-2009 09:43 PM | Show all posts
aku aku aku aku aku fan dier.... Morning Musume = Morning girl / Daughter

sbnrnyer aku baru jadi fan dier sbnrnyer....

lagu dier masa konsert graduation Yoshi tahun 2007 mmg best giler...

Genki+ ngan Do It now mmg meletop habis.....dah lah ahli2 dier seksi mengancam

kumpulan nih mcm geng2 AF lah. tapi hanya utk girls only. Tiap2 tahun akan ader yang baru, kira tak tetap lah...pas dier org grad diaorg akan bawak haluan masing2. contoh serpihan kumpulan nih adalah GAM (Great Aya and Miki) atau dalam slang jepun "actractive legs", pasangan duo Miki Fujimoto(Mikity) ngan Aya Matsuura(Ayaya)....yang nih diaorg panggil t.A.t.U jepun pasal ader video klip lagu diaorg yang diaorg kiss

mmg best group nih...

[ Last edited by  sagiman91 at 16-2-2009 09:47 PM ]
Reply

Use magic Report

Post time 16-2-2009 10:03 PM | Show all posts

Reply #1 dewa0fsAniTy's post

kene tgu forumer nightmusume jwb  
Reply

Use magic Report

Post time 16-2-2009 10:29 PM | Show all posts

Balas #3 sagiman91\ catat

biler plak ayaya n mikiti msk morning musume? x penah lah...

dh braper ramai ahli grup diorang skang? yoshi dh grad? aku minat minah ni.. sore pun sedap
Reply

Use magic Report

Post time 16-2-2009 10:36 PM | Show all posts

Balas #5 tomyum\ catat

isk isk ko nih ader lah....ko google tak pun wiki jer...miki ader masalah ngan group tuh dier kuar dari morning musume dan terus berganding ngan aya untuk wujudkan GAM...tapi masih dgn syarikat produksi yang sama H!P atau hello! Project

group morning musume dah pecah dua, aku tak igt dah nama aper. ahli dalam group dier berubah2...mmg tak ttp dari tahun ke tahun...
Reply

Use magic Report

Post time 18-2-2009 09:31 PM | Show all posts

Balas #6 sagiman91\ catat

dude... aku tau lah.. i was around when ayaya n mikity baru2 naik dulu..

ayaya x penah msk mo-musu. dier mmg audition utk msk hello project, bkn mo-musu.

mikity mmg masuk audition utk mo-musu. tp last stage, dier x pass. (tp mmg audition mo-musu ssh giler... berganda2 ssh dr AF tu). tp even dier x pass.. tsunku amik dier msk HP gak...

mula2 dulu aku nyampah ngan dier.. tp lama2 dh bleh terima... haha.

citer dier msk mo-musu then kuar blk sbb scandal aku x tau, i wasnt around any longer... so, sorry la... part ni mmg aku salah.. :victory:
Reply

Use magic Report

Post time 19-2-2009 11:20 AM | Show all posts
Originally posted by dewa0fsAniTy at 16-2-2009 09:34 PM
ada sapa2 kat forum ni yg die hard fans or Morning Musume....

minta info ckit pasal latest generasi group ni?

thank u


Aku...aku...aku..


aku mmg peminat kumpulan ni...

aku start minat kumpulan ni dari tahun 2002 lagi.....

mmg selalu follow kisah kumpulan ni sampai skrg...  
Reply

Use magic Report

Post time 19-2-2009 11:27 AM | Show all posts
Originally posted by tomyum at 16-2-2009 10:29 PM
biler plak ayaya n mikiti msk morning musume? x penah lah...

dh braper ramai ahli grup diorang skang? yoshi dh grad? aku minat minah ni.. sore pun sedap


ayaya mmg bukan angota Momusu (singkatan Morning musume), tapi mikiti mmg ahli Momusu dari tahun 2003 hingga 2007,
mikity adalah generasi ke-6 Momusu dan  pernah jadi leader Momusu selepas yoshi grad..


[ Last edited by  zfaz010 at 19-2-2009 03:39 PM ]
Reply

Use magic Report

Post time 19-2-2009 11:47 AM | Show all posts
Originally posted by sagiman91 at 16-2-2009 10:36 PM
isk isk ko nih ader lah....ko google tak pun wiki jer...miki ader masalah ngan group tuh dier kuar dari morning musume dan terus berganding ngan aya untuk wujudkan GAM...tapi masih dgn syarikat p ...


miki sebenarnyer bukan ada masalah ngan group tu, sebenarnyer dalam kontrak Momusu, diorang tak boleh ada hubungan ngan lelaki (Boipren). Miki resigned dari Momusu pasal ada arctikel dalam majalah hiburan jepun yang mengatakan dia ada hubungan dengan pelakon komedi jepun. Miki sempat jadi leader Momusu untuk 26 hari sahaja selepas Yoshi kemudian dia resigned dari Momusu..

Aper yang aku tahu, setakat ni, tiga org angota Momusu grad atau resigned dari Momusu sebab mempunyai teman lelaki.

1. Nozomo Tsuji (4th Gen 2000) - Graduated tahun 2004 - dah berkawin dan mempunya anak, suaminyer pelakon cerita Ultraman
2. Mari Yaguci ( 2nd Gen 1998) - Left Momusu tahun 2005
3. Miki Fujimoto (6th Gen 2003) - Resigned tahun 2007


[ Last edited by  zfaz010 at 19-2-2009 03:40 PM ]
Reply

Use magic Report

Post time 19-2-2009 01:29 PM | Show all posts
Aper - aper pun, meh kita layan single terbaru Momusu...

Morning Musume - Nai Chau Kamo
Release date: 18/02/2009)




  



Reply

Use magic Report

Post time 19-2-2009 11:25 PM | Show all posts

Balas #8 zfaz010\ catat

serius diehard fan nieh...

aku knl diorang thn 2002... tp lps blk mesia.. x amik tau dah...

so aper2 soklan psl diorang ni.. forward kt zfaz je ler...
Reply

Use magic Report

Post time 20-2-2009 12:48 AM | Show all posts
so...so...so...so...so...so...so...so...so cute!!!!!!!!!!!!

naichou kamo.....i might cry....maybe....maybe....maybe.....

u got to love the japanese.....

[ Last edited by  sagiman91 at 20-2-2009 01:51 AM ]
Reply

Use magic Report

Post time 20-2-2009 05:57 AM | Show all posts
asal tak thread tak kat selebriti asia?
Reply

Use magic Report

Post time 20-2-2009 04:35 PM | Show all posts

Reply #12 tomyum's post

mmg minat kumpulan ni, tapi tak sampai ler jadi diehard fan


sikit2 tauler pasal diorang...   
Reply

Use magic Report

Post time 20-2-2009 05:14 PM | Show all posts

Reply #14 Kittie's post

Hai kittie...


mcm mana nak donlod citer Q.E.D, pernah tgk thriller kat youtube, minat citer ni pasal ada takashi ai...

pergi kat thread yang kittie buat pasal citer ni, tapi tak leh nak donlod ler, slow giler..   
Reply

Use magic Report

Post time 21-2-2009 04:16 PM | Show all posts

Reply #16 zfaz010's post

takleh donlod dari maner?

nak yg softsub ker yg hardsub punyer?

klu link2 kat http://marchlavender.livejournal.com/ pun slow gak ker nak donlodnyer?
Reply

Use magic Report

Post time 21-2-2009 04:42 PM | Show all posts
try gak dgor lagu2 Momusu nih tp cam tak leh nk masyuk... aper lagu2 Momusu yg best kowang leh rekomen?
Reply

Use magic Report

Post time 21-2-2009 07:33 PM | Show all posts

Balas #18 se7enstarz\ catat

do it now....genki+.....dan yang terbaru naichau kamo....


besh yang amat....
Reply

Use magic Report

Post time 22-2-2009 11:31 PM | Show all posts

Reply #19 sagiman91's post

lagu2 tuh dr latest album ke? nnti nk pg gugel nengok...
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Google play
 Twitter
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2019 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
Private Cloud provided by IPSERVERONE
0.091388s Gzip On
Quick Reply To Top Return to the list