Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon
Search
22939
View
79
Reply

Memancing pantai

[Copy link]

Author: tangopapa       Show all posts   Read mode

Author
 Author| Post time 7-2-2009 05:17 PM | Show all posts

Balas #40 ctredzuan\ catat

tu la pasal, teman cukup takut kalau sangkut guni ke, sangkut botol kuning ke...
Reply

Use magic Report

Post time 8-2-2009 11:20 PM | Show all posts

Balas #36 tangopapa\ catat

Salam..

Buat masa kini tak pernah try takpe....Panjang umur Leh cuba try test...
Reply

Use magic Report

Post time 10-2-2009 10:22 AM | Show all posts

Reply #41 tangopapa's post

ha'a masa hb memancing dengan bot kat sungai kelantan dia kerap jumpa mcm org ikat pocong tu bukan siikit.dalam 2-3 jugak duk atas air mcm di hanyutkan, memula dia pegi dekat ingatkan org buang baby ke, tengok2 menda tu, bahye betul.. siap ada cucuk2 jarum lagi atas tu
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 10-2-2009 10:28 AM | Show all posts

Balas #43 ctredzuan\ catat

bahaya tuh kak.... silap2 boleh terkena badi

sape la punya keje...
Reply

Use magic Report

Post time 10-2-2009 12:35 PM | Show all posts
orang2 tua selalu pesan..kalau ke pantai atau ke sungai..kalau jumpa botol yamh tertutup..benda2 yang pelik2..just tgk jer..jgn dok gatal2 tangan nak usik..
Reply

Use magic Report

Post time 10-2-2009 01:33 PM | Show all posts

Reply #43 ctredzuan's post

seram weh kct
Reply

Use magic Report

Post time 10-2-2009 01:33 PM | Show all posts

Reply #45 pokwo's post

pokwo x mancing pantai ko?musim gelama nk mari doh ni...
Reply

Use magic Report

Post time 10-2-2009 02:06 PM | Show all posts

Balas #47 ahpek\ catat

ajat nak tera jgk..skalo tunggu dok ngail gelama kat kedai buluh...kat pantai sibuk ngan orang tahan pukat....:@  nak ngail pun tak senang..
Reply

Use magic Report

Post time 10-2-2009 02:08 PM | Show all posts

Reply #48 pokwo's post

kedai buluh kat mano?kat jeti ko?pata mano ore tehey pukat tu?
demo duk mano?
Reply

Use magic Report

Post time 10-2-2009 02:11 PM | Show all posts

Balas #49 ahpek\ catat

kawe dok pata senok..kat kedai buluh biasa ngail kat atas batu tempat org park perahu tu la..kat pulau pisang pun bleh jgk ngail..tp lo nie xdp bunyi masuk lg glamo..
Reply

Use magic Report

Post time 12-2-2009 05:23 PM | Show all posts
1. Apa peralatan nak mancing pantai nie (beginner)?
(panjang joran, tali, mesin, umpan, etc)
2. Kat mana nak mancing pantai area Ipoh / Selangor?
3. Masa bila elok nak mancing? (siang ke malam ke tengahari ke)
4. Bulan apa elok nak mancing belah barat / timur semenanjung?
(ie cam bulan Mei elok mancing kat kuantan, bukannya bulan purnama ke, bulan sabit ke)
Reply

Use magic Report

Post time 12-2-2009 11:48 PM | Show all posts
korang try dekat pengkalan kubor, kelantan... halamak aku tengok kat tepi pantai dekat je duduk atas tebing je berapa banyak dia orang dapat KURAU jorang tak sampai 10 kaki... dekat je kat depan chalet...
Reply

Use magic Report

Post time 15-2-2009 12:12 AM | Show all posts

Reply #51 slug's post

joran pakai yg 10kaki dah ok utk beginner...mesin carik yg beso skit hehe..tali klau nk main pari@tuka guna yg 30 paun..skang musim gelama da tiba...biasanya org mancing belah petang...
Reply

Use magic Report

Post time 15-2-2009 12:15 AM | Show all posts

Reply #50 pokwo's post

kat ore park perahu?masuk dalam tu ko?sapa kat ore naik ike petey2?kalu pata demo ngail kat pcb?pcb btul2 kat ore keloh tu ko masuk ikut perdana resort tu?
kawe tgk ore sibuk duk beli mato gelamo doh loni...bekali gelamo naik doh tu
Reply

Use magic Report

Post time 15-2-2009 01:32 PM | Show all posts
Originally posted by kupia at 12-2-2009 23:48
korang try dekat pengkalan kubor, kelantan... halamak aku tengok kat tepi pantai dekat je duduk atas tebing je berapa banyak dia orang dapat KURAU jorang tak sampai 10 kaki... dekat je kat depan  ...


lobai ore kelate ko? ngail depan pcb resort ko?
Reply

Use magic Report

Post time 15-2-2009 02:02 PM | Show all posts

Reply #55 razhar's post

hehe dia ckp kat pengkalan kubor..kawe raso kat pata sri 7...
mesti dio duk chalet tu...mari melancong kot
Reply

Use magic Report

Post time 16-2-2009 10:02 AM | Show all posts

Balas #53 ahpek\ catat

Thanks nanti cari alat baru nak try mancing pantai
Reply

Use magic Report

Post time 16-2-2009 10:36 AM | Show all posts

Reply #57 slug's post

slalu ko mancing katne?sungai ke?
Reply

Use magic Report

Post time 16-2-2009 11:12 AM | Show all posts

Balas #57 slug\ catat

kalau ke pantai terutama musim gelama jgn lupa bwk appolo sekali..stanby..biasa musim tersebut byk ikan pelata dan ikan cencaru. terutama kawasan pemecah ombak seperti kuala kemasin, tok bali n sabak..kalau area kelantan ler.
Reply

Use magic Report

Post time 16-2-2009 11:41 AM | Show all posts

Reply #59 pokwo's post

owh...ado mari pah ko tepi ke cencaru?best jgk dih...
kemarin gi pcb tgk 2-3 ore duk mancing...xdok make lg gelamo
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Google play
 Twitter
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2019 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
Private Cloud provided by IPSERVERONE
0.082308s Gzip On
Quick Reply To Top Return to the list