Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon
Search
22887
View
79
Reply

Memancing pantai

[Copy link]

Author: tangopapa       Show all posts   Read mode

Post time 15-1-2009 01:51 AM | Show all posts

Reply #19 ahpek's post

ojaw penah ikut papa (sekuarga) mancing kat kolam kat opis dier dulu la mase tecit.

campak je... tros dpt fish. nnt terjerit2 sbb dpt fish

part tarok umpan pown papa. kite juz ngail sajork
Reply

Use magic Report

Post time 15-1-2009 12:17 PM | Show all posts
Originally posted by tangopapa at 15-1-2009 12:21 AM
kat tg api tuh, area kuala, kalau g situ, baling betul2 area kuala, bukan ke arah laut....

sebab tu banyak batu....kena tarik cepat

pari melekap...jenuh main gitar



kat situ saya dapat lesen kakap merah.... tapi kecik je...

lepas tu, duri , duri, duri ,duri , duri 100x , aku terus pencen dari mancing kat situ.... . dapat pampers hanyut pun selalu jugak....


ada satu tempat kat balok, tapi kena time air pasang besar lah, 3.5m and above. situ memang lubuk saya main kakap merah. tapi, tengah tahun itu ari, dapat tengok ada brader tu bawak naik pari 5 kg lebeyy 2 ekor.... kebetulan, ari tu saya ada seminar di de rhu resort, so tak bawak kamera utk dibuktikan....


jom lah papa, kita ke balok atau breakwater pelabuhan.... lama dah tak kesana...
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 15-1-2009 12:22 PM | Show all posts

Balas #22 geng_tx\ catat

ate wehhh....

aku pun dapat pampers gak baru nih....hampeh betoi

kat balok tu, kat area mana? pantai batu hitam?

boleh aje, tapi aku selalu g mancing kat bawah jambatan tg lumpur tu time air pasang besar
Reply

Use magic Report

Post time 22-1-2009 07:29 PM | Show all posts
musim gelama bulan brape erk?
da nk tiba kan?
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 22-1-2009 10:51 PM | Show all posts

Balas #24 ahpek\ catat

entahlah, yang aku tengok gelama ni memanjang je ade...

musim ibu gelama kot?
Reply

Use magic Report

Post time 22-1-2009 11:38 PM | Show all posts

Reply #25 tangopapa's post

yaya...musim ibu glama la...
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 23-1-2009 12:53 AM | Show all posts

Balas #26 ahpek\ catat

musim ibu gelama lepas tengkujuh nanti la...bulan 4 musim pari ngan tuka, bulan 6 sampai 8, musim mencandat sotong
Reply

Use magic Report

Post time 26-1-2009 09:27 AM | Show all posts

Reply #3 ahpek's post

hb kct kalau ngail gelama kat muka kuala besar pcb nun,musim gelama dalam bulan 3 nanti, kalau pergi ngan bot boleh tengok bot penuh kat muka kuala tu umpama boleh berjalan langkah gitu2 jer antara satu sama lain bot tu sbb terlalu dekat2 sangat
Reply

Use magic Report

Post time 3-2-2009 03:02 PM | Show all posts

Balas #1 tangopapa\ catat

Salam ....

Nak mancin pantai kat PENANG bagus.Bawak Family makan angin dan mancin kat sana.Keliling Pulau Pinang ada tempat mancing best giler....Ikan pakai LIPSTIK pun ader.................Ikan betul....
Reply

Use magic Report

Post time 3-2-2009 05:24 PM | Show all posts

Balas #23 tangopapa\ catat

Musim pampers tu
Reply

Use magic Report

Post time 3-2-2009 06:22 PM | Show all posts

Reply #23 tangopapa's post

yg haru nya hb ct pernah dapat beg sekolah, dekat ngan musim org nak masuk skolah plak tu, hehe.. gelak sakan kitorang tarik kan main siap rekod vdeo lagi, jadik kenangan utk gelak beramai2, kalau mak pak dah ada anak bertuah dapat beg tu sbb beg sekolah tu bebetul masih baru!
Reply

Use magic Report

Post time 3-2-2009 06:30 PM | Show all posts
gatal tangan nak update bergambar lagi

bagi org kelantan kalau nak mancing tempat yg menjadi sebutan org ,yg ok2 gitu ni ct bagi cadangan



ni joran hb ct kalau memancing, dia pakai yg 15 rasanya batang daiwa tu, pernah tarik ikan sampai nak cabut lengan penat menarik, ikan nye entah ke mana, kita tak pandai kot... heheh

gambar ni masa 1feb kitorang bercuti weekend saja test rod hb kata sbb lama dah tak mancing pantai dengan batang panjang, ni tok bali, sebenarnya nak ambik gambar bot lalu, kiut bot2 ni, walapun nampak veteran tapi tetap berguna

hb pernah dapat pari besar kat sini, ni gambar pari dia dapat, tatau bape kilo, tp memang besar, tak sedap di makan sbb terlalu besar, tak lalu



satu lagi tempat di pantai sri 7, tumpat, ni mcm teluk, ramai org mancing kat sini, permandangan cantik sesangat, suka lepak tepi ni sambil hb mancing ct layan psp



paling seronok kalau bebetul musim ikan, kami akan menyewa chalet suite seri 7, suite ni mcm apartment ada bilik, dapur ruang tamu etc, bawah dia air masin masuk, dia mcm kuala,





suite yg paling hujung



ni gambar dr ruang tamu kami, bayangkan sambil mancing sambil tonton tv, memang banyak ikan kat sini sbb depan tu tempat perusahaan sangkar ikan siakap dan kerapu, untung baeekkk ikan2 derang bakal terlepas dr sangkar, tp jarang sampai ke sini sbb jauh gak



memang kalau duduk sini hb akan gunakan sepanjang mlm utk memancing memang akan sentiasa dapat kalau mula air pasang pas maghrib, insyaAllah hasil best berbaloi dengan sewaan tu

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 3-2-2009 08:22 PM | Show all posts
kalau nk mancing dari pantai kena pakai rod joran yang panjang giler tu kan ?
Reply

Use magic Report

Post time 4-2-2009 12:55 AM | Show all posts

Reply #33 stormyrain's post

ha'a lagi panjang lagi elok, kalau skill lontar umpan yg paling berkesan agar tangan sampai terluka dek tangsi
Reply

Use magic Report

Post time 4-2-2009 09:29 AM | Show all posts
teringin nak try di port klang ...
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 4-2-2009 11:58 AM | Show all posts

Balas #29 kfc\ catat

penang memang best....tp tak pernah memancing kat sana lagi...
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 4-2-2009 12:00 PM | Show all posts

Balas #30 slug\ catat

macam2 brand pampers ade, tu la akibatnya gatal2 g mancing time air surut
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 4-2-2009 12:01 PM | Show all posts

Balas #31 ctredzuan\ catat

sape punya beg tu ekk?
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 4-2-2009 12:04 PM | Show all posts

Balas #33 stormyrain\ catat

haah...paling panjang 15 kaki. Teman ade satu, 10 kaki satu, 8 kaki banyak, pancing udang 6...
Reply

Use magic Report

Post time 5-2-2009 11:15 AM | Show all posts

Reply #38 tangopapa's post

ha'a kan.. jangan2 budak lemasss aaa
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Google play
 Twitter
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2019 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
Private Cloud provided by IPSERVERONE
0.087228s Gzip On
Quick Reply To Top Return to the list