Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon
Search
12Next
Return to list New
5521
View
24
Reply

Leeds dan Liverpool

[Copy link]

Author: adiksinchan       Show all posts   Read mode

Author
Post time 19-12-2008 11:09 PM | Show all posts |Read mode
salam semua...

nak tanya skit la kat sini...
harap2 ada yg blh membantu....

dari Leeds ke Liverpool jauh tak?
brp km dan jam perjalanan?
byk tak public transportation yg blh digunakan?
agak2 ada tak org berulang Leeds - Liverpool setiap hari?

bukannya apa, hubby akan study di Leeds next month,
so, i pun bcadang nk sambung gak nanti, tp cadangan tu nak buat kat Liverpool sbb x de course kat Leeds tu...
yg menarik perhatian cuma ada kat Liverpool je.....

so, nak tanya la kat sini, manala tau kawan2 dapat membantu....
klu reasonable, nak teruskan cadangan, kalau x.... nak lupakan je...
harap2 blh share ye....
Reply

Use magic Report

Post time 20-12-2008 03:55 AM | Show all posts
nasihat haku....

2 hours drive...larat ke nak berulang? even liverpool - manchester yg dekat drive kalu tak jam dlm 30-45 minit pon org tak larat....inikan pula liverpool ke leeds...tiket train tersgt lah mahal....bas pon mahal gaks...kalu drive...larat ke nak bayar petrol yg rege nyer mencekik darah...plus cost maintainance kereta etc etc....

baik ler ko study kat leeds gaks atau hubby ko study kat liverpool....save money time and energy.....peace of mind kaedahnya...

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 20-12-2008 07:04 AM | Show all posts
ye betul apa ladida cakap tu... skali sekala perjalanan taklah jauh mana tapi kalo setiap hari, tak larat ooo...

best option, bus or train la.. bukan ada tiket

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 20-12-2008 08:01 AM | Show all posts
ye ke macam tu....
oklah... tau la nak buat apa nanti....
tq ye ladida n ninik.....
Reply

Use magic Report

Post time 21-12-2008 08:31 AM | Show all posts
haku pong sanggup tuko unibsti yg dokek ngan umah
pening pala nanti dok jauh2
memula igt ok dok pjj aku kt notts , laki kat mencester.... tapi alhamdulillah dpt tuko unibsti
even bidang aku kt unibsti ni tak bape pemes and sll org kata ehhhh kt unibsti tuh ade yeh bidang ko? apsal tak penah dgr? tapi haku dulik hape

tapi lakiku sodah sgt biasa berulang ke leeds ari2
ada sowang member dia dok newcastle beulang ke leeds ari2 ..... dah 2 thn tuh
mat saleh mmg suka travel katanya

tapi utk study nie baik le tinggal dekat uni
senang... duit jima, masa jimat, pala pun kurang pening
cuba usahakan dpt course kt unibsti tuh.. huddersfield unibsti pon dekat2 ngan leeds

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 21-12-2008 09:02 PM | Show all posts

Reply #5 penmerah's post

salam pen.. lame tak dengo berite, hang dah mai sini rupenya...  hang duk kat leeds ker la ni?

kalo bujang tak pela nak travel hari2 tapi bila dh berkeluarga ni, apatah lagi di perantauan... baik jangan tambah masalah sebab segala benda kita kena buat sendiri bukan cam kat malaysia, ada family sedara mara boleh tolong.
Reply

Use magic Report

Post time 21-12-2008 09:05 PM | Show all posts
oppsss... sorry pen, baru pasan yang ko masih kat manchester...
Reply

Use magic Report

Post time 22-12-2008 03:36 AM | Show all posts

Balas #7 ninik99\ catat

lakiku sunggoh setia ngan mencester
ari tuh ada skali snow kt sini
bangun suboh cam org jakun siuttttt
kt northwest ni susah beno nak snow... kalo ada mmg aku buat snowman dah
kt tmpt ko ada snow tak nik?

tapi leeds pon ok, halal food senang, living cost pon not bad... arituh snow berhari2 kt leeds... syokk jer

ps: jakun rupanya aku nih hahhahah
Reply

Use magic Report

Post time 23-12-2008 03:16 AM | Show all posts

Reply #8 penmerah's post

ade ape la agaknya kt manchester ek sampai hbmu suka benor...   

nape tak duk kat leeds? boleh haku pi jalan jalan...

ada gak snow hari tu.. tapi tak banyak sangat, nanti bulan jan banyak la kot.
bukan ko sorang jer jakun, haku ni dah bertahun duk sini kalo nampak snow sakan gak bergambo tau..

kalo nk banyak snow, pi la scotland nu.. lebih lebih lagi aberdeen!

gi la main snow kat ski centre kt scotland tu sekali sekala... best tau!! aviemore paling best kot..
aku pernah pi dah skali.. serik! sejuk siottt.... sejuk sampai ke tulang hitam tuh..
Reply

Use magic Report

Post time 23-12-2008 03:25 PM | Show all posts

Balas #9 ninik99\ catat

ala
aku ni tiap kali kismes and new year pi scotland
tapi tak penah le dpt tgk snow
kismes ni pon lakiku nak ajak pi scotland lagi tapi haku bagi hint xmo pi lg

nik.... kt aviemore tu ada snow sepanjang winter ker? bape hengget masuk kt ski centre tuh?
aku cukup2 teringin utk bergolek2 kt atas snow
Reply

Use magic Report

Post time 23-12-2008 10:25 PM | Show all posts
pen, ko gi sini... http://ski.visitscotland.com/travel/  ko klik kt cairngorm mountain.
tiket dlm
Reply

Use magic Report

Post time 24-12-2008 11:49 AM | Show all posts
heheh.... x pe lari skit...
x pe la.... duk rilek dulu... kot2 lps ni ada plak...

[ Last edited by  shinkansen2005 at 24-12-2008 11:54 AM ]
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 24-12-2008 12:00 PM | Show all posts
ninik duk kat leeds ke?

dah tgk huddersfield tu tp x byk choice course yg dia offer...
klu york jauh tak ngan leeds?
sekadar bertanya....
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 24-12-2008 12:02 PM | Show all posts
penmerah, sesaja nak tanya...
dr manchester ke notts berapa lama?
brp lama je penmerah thn buat pjj kat notss tu?

manchester ke leeds plak brp lama?
Reply

Use magic Report

Post time 24-12-2008 07:45 PM | Show all posts

Reply #11 ninik99's post

sal asyik lari topik jer nih.... huhu...

wa pun selalu lari topik kaedahnya.. semua benang nk jadik benang sembang... hahahha
Reply

Use magic Report

Post time 31-12-2008 09:15 PM | Show all posts
dulu masa study, haku kat leeds bf(now hubby) kat liverpool. masa tu tiket train 6GBP (sehala) je pakai student card. tapi ari jumaat mahal sikit.

masa tu tak suka naik bas, banyak sgt stop.

naik train sejam dah sampai. kdg2 dating kat manchester je.

leeds-liverpool dlm 200km rasanya.

awak nak buat course apa kat liverpool tu?

bradford dgn hudds lagi dekat. tapi rasa mcm kat pakistan (dulu la)

my lecturer dulu ulang-alik leeds-london. lagi jauh. tapi kelas dia seminggu sekali je.
Reply

Use magic Report

Post time 7-1-2009 09:52 PM | Show all posts
Originally posted by adiksinchan at 24-12-2008 12:02 PM
penmerah, sesaja nak tanya...
dr manchester ke notts berapa lama?
brp lama je penmerah thn buat pjj kat notss tu?

manchester ke leeds plak brp lama?


maap le diksinchan... haku tak perasan soklan ko
aku tak sempat pjj notts man sbb terus dpt tuko unibsti
man to leeds errrr sejam lebih jugak
naik train or drive sama jer ... tuh laki aku maleh nak drive... jem sll kt motorwei ni
ko dah ada keputusan ker?

ps: nik... pagi ni ada snow lagi kt umah aku... aku kembali menjadik jakun
Reply

Use magic Report

Post time 7-1-2009 10:01 PM | Show all posts
Originally posted by smeetasmitten at 31-12-2008 09:15 PM
dulu masa study, haku kat leeds bf(now hubby) kat liverpool. masa tu tiket train 6GBP (sehala) je pakai student card. tapi ari jumaat mahal sikit.

masa tu tak suka naik bas, banyak sgt stop.
...


bape jam leeds liberpul naik train? (sebuk jer aku ni kan hahahahh)
aku ghasa omputih mmg suka jenjalan ni
supervisor aku pong dok leeds tapi ngajor kt man... tahan diorg drive jauh hari2 ni yek
tapi kalo leeds london... haku pong tak larat weh.... seb baik seminggu skali jerk kan
Reply

Use magic Report

Post time 11-1-2009 06:27 PM | Show all posts
leeds-liverpool dekat 2 jam by train.
Reply

Use magic Report

Post time 28-1-2009 01:54 PM | Show all posts
all,

apa tourist attraction kat liverpool nih....shoping etc?mana area yg best utk  singgah bermlm? 1 day cukup tak nk pusing2 liverpool
Reply

Use magic Report

12Next
Return to list New
You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Google play
 Twitter
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2019 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
Private Cloud provided by IPSERVERONE
0.109417s Gzip On
Quick Reply To Top Return to the list