CARI Infonet

 Forgot password?
 Register

ADVERTISEMENT

Search
Carian Terbanyak:
1234Next
Return to list New
View: 7891|Reply: 69

MISTERI TENTANG NOMBOR...perlukan pendapat..

[Copy link]
Post time 17-12-2008 02:58 PM | Show all posts |Read mode
aku utarakan benda ni sebab ada kemusykilan sikit..

kiranya kalau ada sesiapa yang mahir bab ni sila laaa beri pendapat ye..


adik aku kira macam bomoh gak la..


sejak sejak ni dia tolong buangkan saka pada orang (tarik keluar je--takde runding-runding dah)..ubatkan budak-budak degil yang menyusahkan ibu bapa...


so setiap kata-kata dia..agak menyeramkan bagi aku..


masa raya haji haritu aku bawak balik kereta baru..

nombor platnya 1629..


adik aku pandang lamaaaaa then cakap..

"kak, no kereta kau tak baik la.."


aisehmen..aku pun dengan prejudis nya cakapla ..apelaaa ada pada nombor ni..syirik tu..

dia diamkan je..


apekah pendapat korang yang mahir lam bidang numerology ni...?


yang tak tahu apa-apa pun boleh komen..

yang prejudis..sila jangan hentam aku..


Mod:kalo thread sebegini dah ada..merge kan ye?
Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 17-12-2008 03:46 PM | Show all posts
tatau gak kan....
klu agama lain mmg jage sangat dgn nmbr ni...
tapi klu aku, aku mmg tak caye..... nmbr kete aku ikot peberet nmbr aku...
Reply

Use magic Report

Post time 17-12-2008 03:57 PM | Show all posts
aku takder ilmu pasal nombor..ni pengetahuan ama aku arr kalau japaense derang tak suka nombor 9 sebab dalam bahasa jepun 9 tu "ku"and singakatan utk "kurushi" kurushi ini maknaya mcm sengsara lah..rasanyer chinese punya kepercayaan pun sama kot..

pastu ni aku pernah dengar arr tak tau betol ke tak 9 tu no setan ..

p/s tapi aku tak caya sgt dengan nombor2 ni sebab no kereta aku pun teruk gak 4644 membe aku chinese semua cakap bahaya nombor ni bawak suwey..tapi bagi aku kalo dahnak nasib tu kene gak...
Reply

Use magic Report

Post time 17-12-2008 04:02 PM | Show all posts

Reply #1 missayeen's post

cuak sey ada adik camtu....
Reply

Use magic Report

Post time 17-12-2008 04:22 PM | Show all posts
mntak tolong adik ko tafsir no keta aku lak. baru lepas eksiden sabtu aritu. remuk depan blakang.
adakah akan ada petanda
Reply

Use magic Report

Post time 17-12-2008 04:26 PM | Show all posts
kalau ikut apa yang i belajar num tu ok jer.bila dicampurkan semua ia menjadi
angka 9, (1+ 6+ 2 + 9 = 18 = 1+ 8 = 9)
9 itu aset.ok la tu..9 itu elemen bagi kayu.biasanya boleh tgk tarikh lahir empunya kereta sesuai ke tak.contoh kalau tuannya elemen api keretanya elemen air...
teruk la tuan nya kete asyik buat masalah.. kete tu yg kawal tuan punya kete...
gitu laa lebih kurang.
Reply

Use magic Report

Post time 17-12-2008 04:30 PM | Show all posts

Balas #6 nor601\ catat

menarik tu..kire setiap nombor ader elemen die ker..kalo 4 lak elemen aper?
Reply

Use magic Report

Post time 17-12-2008 04:30 PM | Show all posts
aah ko tnye adik ko.... nmbr kete aku lak 699.... ok ke tak??
Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 17-12-2008 04:31 PM | Show all posts
adik awak pandai buang saka ke? belaja kat mane?
Reply

Use magic Report

 Author| Post time 17-12-2008 04:37 PM | Show all posts

Reply #6 nor601's post

oh yeke?

elemen nama aku no 4..

aku xsure plak kayu ke ape..
Reply

Use magic Report

Post time 17-12-2008 04:38 PM | Show all posts
yer setiap num ada elemen..boleh tgk org punya perangai kalau tau tarikh lahir
mereka..tu sbb ic sekarang siap ada num...hehehhe.i pun buat rawatan dan
setiap pesakit yg i rawat i amik num ic pas tu i kira laa.
Reply

Use magic Report

 Author| Post time 17-12-2008 04:38 PM | Show all posts

Reply #5 selipar_hijau's post

ade..ade..ini bukan adik aku cakap..ni aku cakap..

lawak2 je..
Reply

Use magic Report

Post time 17-12-2008 04:42 PM | Show all posts
kira ngam la kayu dgn kayu,pas tu tgk pula huruf depan tu..dari A hingga Z semua ada numbornya.........hehehe
Reply

Use magic Report

 Author| Post time 17-12-2008 04:45 PM | Show all posts

Reply #9 shahx's post

susah nak explen la shahx..

nanti orang cakap aku kelentong..tapi terpulangla kat korang nak percaya atau tak..

aku ceritakan secara simple je la ek..
ini bagi menjawab soalan dan permintaan AJK N PEMBACA MISSAYEEN GHOST STORIES COLLECTION dulu2 ni..


adik aku bukan main pergi jumpa guru belajar ilmu-ilmu ni.....tapi ada seorang Pak Sheikh....aku pun xsure Wali orang atau Jin Islam--tapi kita guna pakai perkataan Sheikh je la..

dia ni sendiri yang datang dalam mimpi dan ajar adik aku..

tapi sebelum ajar tu adik aku kenala sucikan diri dulu...baca pasal tauhid..baca pasal ilmu Laduni...

lepas tu dia akan ajar melalui mimpi semua yang adik aku baca di alam nyata ni..

adik aku tak pulak menolak masa diberikan kelebihan ni...

tapi pantangnya...dia tak boleh gunakan ilmu tu untuk mengubati diri dia sendiri...

itu je la serba sedikit ye...
Reply

Use magic Report

Post time 17-12-2008 04:48 PM | Show all posts
Originally posted by missayeen at 17-12-2008 04:45 PM
susah nak explen la shahx..

nanti orang cakap aku kelentong..tapi terpulangla kat korang nak percaya atau tak..

aku ceritakan secara simple je la ek..
ini bagi menjawab soalan dan perminta ...


camne kaedah rawatan adik awak tu? jarak jauh leh ke?
Reply

Use magic Report

 Author| Post time 17-12-2008 04:50 PM | Show all posts

Reply #13 nor601's post

oh ko pun berubat orang gak ek..?

mungkin ada "sesuatu" kot yang membuatkan adik aku berasa camtu..

nak tukar no plat...aku taknak la..

tapi ada 2 3 hari adik aku tu pinjam kereta aku..katanya nak testing serasi ke tak..kalau tak serasi dia nak 'serasi"kan dengan aku..

aku tak amek serius pun ngan apa yang dia cakap..sebab  aku anggap tu alasan je untuk dia nak pinjam g raya umah awek dengan keta baru
Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 17-12-2008 04:53 PM | Show all posts
kenapa pula tak boleh ubat diri sendri...........?yang penting diri sendiri sihat baru
leh tolong orang.......ye laa kan nak buat cam mana dah rezki adik u macam tu.....
i pun buang saka mcm tu i suh kuar jerr.........heheh tak kuar kalu.....i bunuh......
kejamnya aku...bila org tanya kenapa antu tu kuar i jawab ntah i pun tak tau i
suruh jer.
Gitu lee lebih kurangnya..
Reply

Use magic Report

 Author| Post time 17-12-2008 04:54 PM | Show all posts

Reply #15 shahx's post

jarak dekat sahaja..


power masih xkuat katanya..ilmu Agama pun dia cakap belum utuh..

cara rawatan dia ada baca ayat Al-Quran tapi aku xtergerak hati plak tanya ayat ape dia baca..


tapi..secara jujurnya aku tengok sendiri depan mata aku...sesiapa yang ada saka memang xleh duk dekat adik aku..

panas katanya..


orang tu sendiri mengaku plak tu kat adik aku..adik aku senyum je..

bila orang yang ada saka tu tanya..boleh tak buang..

adik aku jawab simple je.." boleh..tapi kalau buang..takut orang tu jadi xbetull..sebab dah lama sangat..dah sebati dengan isi.."
Reply

Use magic Report

 Author| Post time 17-12-2008 04:56 PM | Show all posts

Reply #17 nor601's post

betul..itu pantang ilmu dia..

kesian kan..

lepas berubat orang..adik aku mesti demam..pastu migren  2 3 hari..

kesian pun ada sebab dia still stadi kat politek..

tapi dia redha dan mahu buat benda ni..so 1 famly tak membantah..
Reply

Use magic Report

Post time 17-12-2008 05:02 PM | Show all posts
kesian adik u.....i untung la tak mcm tu tak ada efek kat diri...cuma yg letihnya
nak layan songeh org...layan antu senang jer mereka lurus dgr kata...dgn org
banyak  ragam...hati tak lurus..banyak prasangka..hehehe
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register

Points Rules

 

ADVERTISEMENT



 

ADVERTISEMENT


 



ADVERTISEMENT



ADVERTISEMENT


Mobile|Archiver|Mobile*default|CARI Infonet

30-9-2022 07:26 AM GMT+8 , Processed in 0.087993 second(s), 21 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

Quick Reply To Top Return to the list