Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon
Search
8114
View
84
Reply

wedding photography!

[Copy link]

Author: stokin       Show all posts   Read mode

Author
Post time 25-11-2008 12:49 PM | Show all posts |Read mode
salam korang,
aku just nk tanye, for wedding photography kalu korang bwt job, quotation korang bagi mcm mane?? just to share the info.

tq!
Reply

Use magic Report

Post time 25-11-2008 01:13 PM | Show all posts
ikut pada kemampuan laaa.....kalu rasa beginer letak harga beginer..kalu rasa pro letak harga pro....ikut pada kiter sebenornyee....
Reply

Use magic Report

Post time 25-11-2008 01:31 PM | Show all posts
kualiti yang mantap harga yang berpatutan, dengan cara ini pelangan akan buat iklan pada bakal pengantin
Reply

Use magic Report

Post time 25-11-2008 03:18 PM | Show all posts
Any so called wedding photographer who doesn't know how to set the correct whitebalance for all lighting conditions should just kill himself..  
Reply

Use magic Report

Post time 25-11-2008 03:53 PM | Show all posts
Originally posted by Caranthir at 25-11-2008 03:18 PM
Any so called wedding photographer who doesn't know how to set the correct whitebalance for all lighting conditions should just kill himself..  



errrmmmmmm......cam kena kat aku jerk tueee
Reply

Use magic Report

Post time 25-11-2008 03:56 PM | Show all posts
salah sorang photographer wedding masa aku amek kat jerantut

makcik canon
Reply

Use magic Report

Post time 25-11-2008 04:06 PM | Show all posts

Reply #6 arduka_kencana's post

hebat makcik tu...

camner la output nyer ye..
Reply

Use magic Report

Post time 25-11-2008 04:08 PM | Show all posts
Originally posted by Caranthir at 25-11-2008 04:06 PM
hebat makcik tu...

camner la output nyer ye..


hahaha..jangan memain....ini makcik up to date tauu....
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 25-11-2008 04:42 PM | Show all posts
aku tak pernah bwt job lagi. slalu aku kalu gi wedding ke tunang ke, aku bwt suke2 dont charge anything. just as a favor, as a gift. tapi lately aku ade few people asking aku bagi quotation since they saw my artwork dlm website bestfren aku(make up artist surayanuar.com) honestly problem aku mainly, aku lack of confident and that's why aku problem nk letak harga sampai aku rase mcm nk buat free je, asal aku happy n tak pressure(aku risau gle kalu aku tak berjaya capured the beautiful moment that special day)    kwn aku slalu bising, aku tak confident n ala2 nk bwt keje pro bono neh..

tu yg aku wonder, mase korang beginners dlu, mcm ne korang bg quotation? starting price bape? etc etc?
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 25-11-2008 04:44 PM | Show all posts

Balas #6 arduka_kencana\ catat

  
tapi aku suspek macik neh, atleast die lagi confident dari aku!
Reply

Use magic Report

Post time 1-12-2008 11:33 PM | Show all posts

Reply #9 stokin's post

hehe sama la kita! blom kompiden rase kene byk blajo lg.. huhuhuh
Reply

Use magic Report

Post time 2-12-2008 01:19 PM | Show all posts

Reply #6 arduka_kencana's post

peh..salut kat makcik nih..
Reply

Use magic Report

Post time 3-12-2008 12:04 AM | Show all posts

Reply #6 arduka_kencana's post

Pergh.... tabik spring sama makcik...

Canon apa tuh? 50D ker? Ke 5D MarkII ?

Mmg makcik ni tebabom lah... respek...

Tentang charge ni, actually aku masa mula2 nak start dulu pun mmg problem... Nak charge takut gambo tak cantik... kalau tak charge kang duit dengan tenaga mmg dah konfirm keluar...

Mula2 aku just charge printing dengan duit minyak ke sana, then aku upgrade kepada bayar ikut kesesuaian, pastu lagi aku start bahagikan presentation dalam bentuk apa (sticky ke, custom ke, storyboard ke), dan sekarang nie aku mmg dah charge ikut package... Sticky sekian harga, custom sekian harga, tempat jauh sekian pertambahan surcaj dan pertambahan event sekian tambahan cajnyer...

Nak cakap detail tka boleh jugak, sebab takut level lain-lain... Ade customer yang tanye package aku, custom album RM950 still murah... Dan ada jugak yang cakap package Sticky album aku yang RM400 pun still mahal...

So macamana? Bergantung kepada ko, ko yang menilai berapa patut ko nak caj. Kalau ko cajRM1000, org still ambik, ko caj RM5000 pun org still ambik atau ko caj RM10000 pun org still ambik, so kat mana limitnya? Betul kan? Got my point?
Reply

Use magic Report

Post time 3-12-2008 03:09 PM | Show all posts
Otai makcik tuh....tapi adakah hasilnya sama dgn generasi muda wedding photog sekarang??
Reply

Use magic Report

Post time 4-12-2008 08:29 AM | Show all posts

Reply #14 penyudisko's post

apa agaknya alamat 'blog' makcik tu ekk?? atau apa agaknya 'flickr' address nya...  ingin aku nak berkenalan...
Reply

Use magic Report

Post time 4-12-2008 09:40 AM | Show all posts

Reply #15 mo-mo's post

aku pun tingin nk tau.
Reply

Use magic Report

Post time 5-12-2008 02:48 AM | Show all posts

Balas #16 avrilizana\ catat

makcik ni low profile la aku ingat..
xpon die amek gambo xde edit2..org lame katakan..
amek trus cantik je..
Reply

Use magic Report

Post time 5-12-2008 12:42 PM | Show all posts

Reply #17 adiegani's post

makcik tu membuktikan usia tak menghalang seseorang itu melibatkan diri dengan photography...
Reply

Use magic Report

Post time 5-12-2008 01:45 PM | Show all posts

Reply #18 ckucin's post

stuju.. kalo tgk kt website fototeacher.com dorang letak gambo org2 yg blaja kelas foto nih ada 2, 3 org macik tau.. siap pakai baju kurung lagik.
Reply

Use magic Report

Post time 5-12-2008 02:54 PM | Show all posts
Originally posted by adiegani at 5-12-2008 02:48
makcik ni low profile la aku ingat..
xpon die amek gambo xde edit2..org lame katakan..
amek trus cantik je..


inilah dia!! ini lah ilmu yang dicari....  tak perlu edit bnyk2, biar gambar tu awal2 dah betul...  nak kena cari makcik ni, nak tuntut ilmu dier tu...
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Google play
 Twitter
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2019 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
Private Cloud provided by IPSERVERONE
0.089788s Gzip On
Quick Reply To Top Return to the list