Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon
Search
12
Return to list New
3405
View
37
Reply

macamane nak lepas??

[Copy link]

Author: siputbaby    From the mobile phone    Show all posts   Read mode

Post time 17-11-2008 07:10 PM | Show all posts

Reply #1 siputbaby's post

proses cerai ni kalau pempuan yg nak cerai tp laki taknak payah gak.. its not like bila laki yg nak cerai tp pempuan taknak..

penah tgk both senario kat mahkamah dulu.. kes laki nak cerai tp pempuan taknak.. laki tu lafaz je cerai selambe badak.. tp dia ada la alasan..

bab pempuan mtk cerai.. mmg payah.. few cases i tgk hakim advise utk upah lawyers..
Reply

Use magic Report

Post time 17-11-2008 07:28 PM | Show all posts

Balas #21 Nash^Roy\ catat

i think hakim should be wiser lah..tak yah ler nak suruh ada lawyer bagai ..kalau dah cukup bukti sume proceed ajerlah..saje nak panjangkan kes..buhsan aaaa
Reply

Use magic Report

Post time 17-11-2008 09:36 PM | Show all posts
emmm...payah kes kakak ko nih...aku tk rasa dia nak lepaskan kakak ko ndak2 lagi laki mangkok hayon dia tu keje gomen...sah2 kena potong gaji..tu yg laki mangkok hayon dia tak mo tu...
Reply

Use magic Report

Post time 17-11-2008 10:49 PM | Show all posts
adehh..kesiannya dgn kakak ko..anak2 kecik lagik & housewife pulak tuh..hmm..mmg susahla klu pompuan nak mintak cerai kecuali klu suami pun nak bercerai jugak..apa2pun suruhla kakak ko gi pejabat agama dulu..ada hati ek abg ipar ko nak bermadu walaupun gaji cukup2 makan jerr...
Reply

Use magic Report

Post time 18-11-2008 08:20 AM | Show all posts

Reply #16 melia_star's post

tapi in tuan rumah nyer sister's case... sister dia yang menanggung segala perbelanjaan isi rumah... termasuk menjaga mak that guy.

so, if masalah nafkah tuh, mebbe bley tolak tepi... sebab skrg pun tak dapat aper2 pun...
Reply

Use magic Report

Post time 18-11-2008 10:06 AM | Show all posts
susah juga ya kalau perempuan nak minta cerai..walaupun si suami memang hampeh:@
Reply

Use magic Report

Post time 18-11-2008 10:11 AM | Show all posts
u tolong la hired mana2 lawyer for ur sis tu..kalo harap mahkamah syariah jer, payah..
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 18-11-2008 10:19 AM | Show all posts
Edited by siputbaby at 6-8-2017 01:08 AM

Masalah selesai
Reply

Use magic Report

Post time 18-11-2008 10:24 AM | Show all posts

Reply #28 siputbaby's post

so, ikut lah saranan kawan2... lepas kena belasah, buat laporan polis... then, dapatkan rekod pemeriksaan doktor kat hospital kerajaan, ambik gambar. also, keep a record/ diary of braper kali husband balik rumah, berapa kali kena pukul, kena maki etc.

senang nak failkan untuk fasakh kalau ada rekod.
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 18-11-2008 10:25 AM | Show all posts
Edited by siputbaby at 6-8-2017 01:09 AM

Masalah selesai
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 18-11-2008 10:32 AM | Show all posts
Edited by siputbaby at 6-8-2017 01:09 AM

Masalah selesai
Reply

Use magic Report

Post time 18-11-2008 10:55 AM | Show all posts
kesiannya kakak ko.. laki dia memang tak guna :@ :@
madu kakak ko kerja tak?
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 18-11-2008 12:06 PM | Show all posts
Edited by siputbaby at 6-8-2017 01:09 AM

Masalah selesai
Reply

Use magic Report

Post time 18-11-2008 02:17 PM | Show all posts
err... urut apa?
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 18-11-2008 02:20 PM | Show all posts
Edited by siputbaby at 6-8-2017 01:10 AM

Masalah selesai
Reply

Use magic Report

Post time 18-11-2008 02:59 PM | Show all posts
Originally posted by siputbaby at 18-11-2008 10:25 AM
ye ke potong gaji...baguslah..
patutlah dia mati2 x nak lpskan kakak saya...
itulah yg dia taktkan ekkk...
nak kata syg lg kat kakak sy x mungkin kot..
bayangkan la...dah 2 hari x balik rmh,
...

haizzz..... aku kesian kat anak anak sedara ko lagi.... kesian..... harap harap jgn la depa terbayang kejadian pukul memukul tuh....
Reply

Use magic Report

Post time 18-11-2008 03:17 PM | Show all posts
ermmm..ade sorg mmber aku ni cerai sebab laki dia kaki pukul n curang..ble kantoi jek insaf jap pastu xlame pastu wat hal balik kdg2 xkeje berbulan2 jd suri rumah jek la...bini dia jek yg keje.penah 1 kali laki tu kantoi smpai bini dia tuntut cerai lastly laki tu sembah n janji xwat lagi..
laki dia ni ske wat bnda d luar dugaan..n dorg penah cerai coz laki tu kate bini dia byk susahkan dia..xtaw slame dia xkeje ke keje ke bini dia yg tanggung..:@ :@ :@  benci aku..skrg ni duk terhegeh2 nak kat bini dia balik ble dia taw bini dia ade duit..bengang nye..

ckp kat kakak awk tu, kalo ley cerai cerai jek la..laki camni xley bagi pluang or muka sgt..lagi kite bg muke lagi la dorg memainkan...tp papehal sabar la..aku kalo ingat kan laki mmber aku tu nakaku cantas jek anu nye...
Reply

Use magic Report

Post time 6-8-2017 01:24 AM From the mobile phone | Show all posts
Selesai tu..bercerai ke x?
Reply

Use magic Report

12
Return to list New
You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Google play
 Twitter
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2019 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
0.087075s Gzip On
Quick Reply To Top Return to the list