Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon
Search
7342
View
9
Reply

Sesiapa di Perth OZ..

[Copy link]

Author: farez79       Show all posts   Read mode

Author
Post time 6-11-2008 01:33 PM | Show all posts |Read mode
sSalam..
Saya bercadang untuk bercuti ke Perth bersama keluarga (my wife n my only loving daughter!!) pada bulan May, Insya Allah. We all pergi sendiri (without any pakej)...with minimize budget as much as we can...hehehe
Pada 2005, saya pernah ke Perth atas urusan kerja dan teringin pulak untuk datang sekali lagi tp kali ini bersama keluarga.
Masa pergi dulu, merata jugak la berjalan dengan bantuan budak2 Malaysia UWA (yang kenal secara tak sengaja dalam CAT) dan merasa la jugak drive along perth city and suburb (sewa kereta dengan company nama Cheepy Car Rental..heheh) Sempat la jugak melawat Freo, Sabiaco,Kings park, kilang cokelat and wine,shooping kat Harbour Park and tmpt kanggaru n koala (Caversham..correct me if i'm wrong)...
So untuk this coming trip, insya allah, saya teringin pulak pergi tempat2 tu semua tp i dont think so sbb saya pun dah lost contact dengan budak2 UWA tu dan kebanyakan budak2 tu dah balik n graduate or ada yang tukar no hp (maybe)...
Jadi sesiapa yang berada di Perth, yang agak2 free boleh tak jadi tour guide we all nanti?? .otherwise terpaksa la kita org pandai2 sendiri dengan menggunakan sedikit pengalaman saya dulu...(tp kalau nak berjalan sampai ke suburb (caversham or choc factory)x la kot, den x ingat jalan.. ).

Then nak tanya lagi satu, YHA Britannia Hostel kat Williams Street tu ada lagi x? org ckp dah pindah, tp tgk website, still available...then berapa cost from perth airport to perth city erkh?...sbb dulu my boss kena AUD50 naik teksi...tak tau la kena takik leher atau mmg rate dia mcm tu...

So..any info???...
Reply

Use magic Report

Post time 14-2-2011 04:52 PM | Show all posts
dari perth airport ke ibis hotel (murray street) dlm aud45..
Reply

Use magic Report

Post time 14-2-2011 04:52 PM | Show all posts
dari perth airport ke ibis hotel (murray street) dlm aud45..
Reply

Use magic Report

Post time 14-2-2011 04:54 PM | Show all posts
tp rate skrg dalam 3.18 kot
Reply

Use magic Report

Post time 16-2-2011 10:29 PM | Show all posts
salam farez 79...

you and family nak ke perth bila..

i'm going there this coming may jugak...dari 5th may to 10th may...kalau nak join bolehla.. I wish to drive by our own...rugi kalau ambik teksi dari airport ke Perth CBD..baik sewa kereta aja..boleh jalan jauh sikit...
Reply

Use magic Report

Post time 17-2-2011 10:55 AM | Show all posts
i pun akan ke perth awal mac nie...mahalnya cab dia.
lagi senak perut bila currency rate AUD makin lama makin naik
Reply

Use magic Report

Post time 19-2-2011 11:45 PM | Show all posts
AUD lagi mahal dr USD rasanya skrg ni..heppi holiday
Reply

Use magic Report

Post time 22-2-2011 05:50 PM | Show all posts
salam farez 79...

you and family nak ke perth bila..

i'm going there this coming may jugak...d ...
aldino7000 Post at 16-2-2011 22:29



    ni thread beberapa tahun lepas
Reply

Use magic Report

Post time 23-2-2011 12:03 AM | Show all posts
opppssss.. Tq Tabasco..patutla x da reply...

Anyway ada sapa yang lain ka yg nak pi...cari geng ni.......
Reply

Use magic Report

Post time 20-9-2016 04:23 PM | Show all posts
Anyone needs a tour guide in Perth, WA, sila contact us:

http://daneentour.wixsite.com/daneensdaystour


guide is available in Bahasa & English
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Google play
 Twitter
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2019 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
Private Cloud provided by IPSERVERONE
0.079081s Gzip On
Quick Reply To Top Return to the list