Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon
tularsuara
Search
51791
View
1103
Reply

posting dah tau ke???

[Copy link]

Author: aleem       Show all posts   Read mode

Author
Post time 2-11-2008 12:01 PM | Show all posts |Read mode
salam kwn2 yang amik KPLI 2008 di IP seluruh malaysia..
btul ke,negeri posting dah pun dikeluarkan BPG....
IPSAH bgtau semua pelatih dah ditempatkan di negeri-negeri bkn pilihan.....

ada sape2 bleh cnfrmkan.....
Reply

Use magic Report

Post time 2-11-2008 01:42 PM | Show all posts
sonang yo nak tau,,,check la kat laman web KPM
Reply

Use magic Report

Post time 2-11-2008 02:49 PM | Show all posts
lerr...igt org yg same...avvy same..nick pon dekat same
Reply

Use magic Report

Post time 2-11-2008 03:06 PM | Show all posts

Balas #1 aleem\ catat

sabar la wahai bakal2 cikgu..

aku rasa korang ni akan menduduki exam dlm 2-3 hari lagi kan.. tumpukan pada exam tu.. tak perlu nak kecoh2 pasal postng.. terima sahaja walau di mana sekalipun anda ditempatkan.. kalau tak sanggup pergi, letak jawatan..

Good Luck..
Reply

Use magic Report

Post time 2-11-2008 04:38 PM | Show all posts
biasanya dalam bulan 11 ni KPM akan tempatkan bakal2 guru di negeri yg ditetapkan...

ia berdasarkan unjuran dan kekurangan guru di sesebuah negeri...

kemudian dalam bulan 11 atau 12. nama-nama akan mula dihantar ke JPN negeri masing-masing..

kemudian JPN pula akan melihat kepada kekosongan di setiap daerah... dia kana bagi guru kepada daerah-daerah lak..

kemudian pejabat pelajaran daerah lak setelah dpt nama guru-guru tersebut akan mula letak dimana sekolah guru tersebut akan diletakkan.. lepas tu hantar semula ke JPN negeri...

so mmg logik pada bulan 11 ni.. nama-nama dah mula dibahagikan mengikut negeri..

sepanjang proses ini biasanya nama-nama bakal guru akan disenyapkan dahulu sehinga selesai pembahagian sekolah di peringakt PPD Daerah.. ini mengelakkan berlaku keadaan dimana bakal guru membuat rayuan yang boleh menyebabkan proses ini kacau bilau...

kalu tanya pihak KPM.. diorg hanya tahu di negeri mana guru itu ditempatkan.. hanya JPN negeri yg tahu sekolah mana ia ditempatkan... sbb tu kalu kenal mana-mana org JPN leh la usyha-ushya nama kita ada ke tak.. hehe

dan biasanya seminggu dua sebelum sesi persekolahan bermula baru penempatan akan diberitahu.. dan pada masa ianya keluar result penempatan.. ramai pegawai KPM atau JPN bercuti.. hehe..

[ Last edited by  tuahayam at 2-11-2008 04:44 PM ]

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 2-11-2008 11:17 PM | Show all posts
lagi ramai cikgu baru dtg posting sekolah aku... ramai tu la yang dapat tukar... huhu...

maklumla... dlm hutan sape tahan lame2
Reply

Use magic Report

Post time 3-11-2008 11:32 AM | Show all posts

Reply #6 fiyass's post

fiyass sekolah kat utan mane..
Reply

Use magic Report

Post time 3-11-2008 09:06 PM | Show all posts

Reply #7 ReksakseHuduh23's post

utan semenanjung... x de la utan sgt... tp kiri kanan kelapa sawit jer...
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 11-11-2008 09:25 PM | Show all posts

Balas #5 tuahayam\ catat

thanks tuahayam...
info yg bagusla....
xtaula posting negeri mana..
ada mklumat bgtahu.. thn ni,ramai yg nak di hantar ke sabah dan sarawak...
terima saje la....
Reply

Use magic Report

Post time 11-11-2008 11:02 PM | Show all posts

Reply #5 tuahayam's post

kadang2 tu boleh minta - personally - buat surat jika
ada mana2 sekolah yang memang kita nak
(mungkin sebab location or maybe alumni sekolah
tersebut -- )  - boleh kan ?
Reply

Use magic Report

Post time 12-11-2008 01:06 PM | Show all posts
Setakat yang saya difahamkan, sudah ada batch yang dikehendaki melapor diri terutama yang dari Semenanjung ke Sabah dan Sarawak bermula 10 November. dengarnay macam ada minggu orientasi/pengenalan. maklumla nak menyesuaikan diri dengan suasana baru.
Reply

Use magic Report

Post time 12-11-2008 01:07 PM | Show all posts

Balas #10 dexa\ catat

Memohon tu boleh,tak salah pun. tapi apa pun ia tetap bergantung kepada kekosongan. kalau nak masuk juga ke sekolah yang dah penuh dan mencukupi unjuran guru-gurunya, camner nak disumbat lagi sedangkan ada sekolah lain yang lebih memerlukannya?
Reply

Use magic Report

Post time 12-11-2008 03:11 PM | Show all posts
awal nya??? ni batch utk yg mana?
Reply

Use magic Report

Post time 12-11-2008 06:20 PM | Show all posts
Originally posted by CharlieDale at 12-11-2008 01:06 PM
Setakat yang saya difahamkan, sudah ada batch yang dikehendaki melapor diri terutama yang dari Semenanjung ke Sabah dan Sarawak bermula 10 November. dengarnay macam ada minggu orientasi/pengenala ...


setau aku...yg lapor diri 10nov tu utk bdk2 degree education dr IPTA yg da knvo bln 8 yg lps.yg KPLI n DPLI 2008 blom posting lg daaaa
Reply

Use magic Report

Post time 12-11-2008 10:49 PM | Show all posts
standard kpli selalunya paling awal pun 2 weeks b4 sekolah bukak baru tau posting kat mana..

tp kalau takat tau dpt kat negeri mana boleh tau awal sikit la.. online rasanya boleh dpt
Reply

Use magic Report

Post time 13-11-2008 04:56 PM | Show all posts
kalau kiter call bahagian posting putrajaya,dorg suruh kiter tunggu result kat internet ajer...
Reply

Use magic Report

Post time 13-11-2008 06:42 PM | Show all posts
Originally posted by cintajc at 13-11-2008 04:56 PM
kalau kiter call bahagian posting putrajaya,dorg suruh kiter tunggu result kat internet ajer...


mmgla dia akan cakap camtu.. mana leh cakap direct. akn tak pasal-apsal.. ramai budak2 berkumpul di putrajaya lak utk baut rayuan...

skrg ni baru siap pertukaran guru antara negeri dan juga antara sekolah.... so data-data kekuranagn guru mmg akan dihantar ke JPN utk diisi oleh guru-guru baru...
Reply

Use magic Report

Post time 13-11-2008 07:43 PM | Show all posts
Kenela tunggu bulan disember baru tau
Reply

Use magic Report

Post time 16-11-2008 04:34 PM | Show all posts
dgr dari seseorang yang mengatakan adik dia dah dpt tahu negeri posting.. sbb adik dia ada kenal org putrajaya.. so mintak tolong check.. hehe
Reply

Use magic Report

Post time 16-11-2008 07:30 PM | Show all posts

Reply #14 miszlala's post

itu macam kalu...sabar jer la sehingga surat pemberitahuan tiba. apa pun kalau batch yang tu dari degree U, maka depa dah pun ditempatkan disekolah masing-masing. so dah kena stay dan orientasi di sekolah selama cuti ini atau paling tidak sebulan. begitu yang aku tahu setakat ini.
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Google play
 Twitter
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2020 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
Private Cloud provided by IPSERVERONE
0.091056s Gzip On
Quick Reply To Top Return to the list