Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon
Search
148968
View
2485
Reply

Mari memBOKEH

   Close [Copy link]

Author: avrilizana       Show all posts   Read mode

Post time 3-11-2008 10:13 AM | Show all posts

Reply #85 avrilizana's post

suda makan racun sendiri lah tu
Reply

Use magic Report

Post time 3-11-2008 10:15 AM | Show all posts

Reply #100 tandas_awam's post

Tapi yg ni gambar sohih nih bang...bukan superimpose taww
Reply

Use magic Report

Post time 3-11-2008 11:33 AM | Show all posts

Reply #101 tandas_awam's post

itu lah...
Reply

Use magic Report

Post time 3-11-2008 12:21 PM | Show all posts
tentang istilah bokeh & DOF:

bokeh - merujuk kpd kawasan amat blur dlm gambar itu(yang diluar focus)
DOF / Depth of Field - merujuk kpd kawasan yang sharp dlm gambar itu (in focus area)

[ Last edited by  mo-mo at 3-11-2008 12:22 PM ]
Reply

Use magic Report

Post time 3-11-2008 12:26 PM | Show all posts

Reply #104 mo-mo's post

Nak tanya sikit, adakah mengambil gambar dgn menggunakan teknik mikro juga bole dikira sbg BOKEH sbb biasanya background gambar yg terhasil tu mesti blur kan?
Reply

Use magic Report

Post time 3-11-2008 02:12 PM | Show all posts

Reply #105 bulat's post

tak tau lah aku, bulat. aku main bantai jer...

tapi aku cakap mcm kat reply aku no #104 kat atas tu pasal aku sendiri keliru dgn istilah bokeh & DOF nih. aku googling carik lalu terjumpa istilah nya tu...

[ Last edited by  mo-mo at 3-11-2008 02:13 PM ]
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 3-11-2008 02:20 PM | Show all posts
kirenye macro ni shallow version of DOF la dak? heheehe ampun patik pon baru blajar

ape2 pun cuba tgk sini http://en.wikipedia.org/wiki/Macro_photography
Reply

Use magic Report

Post time 3-11-2008 02:27 PM | Show all posts
so macro adalah BOKEH?
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 3-11-2008 02:36 PM | Show all posts
Reply

Use magic Report

Post time 3-11-2008 03:46 PM | Show all posts
Tepek se lagi

Reply

Use magic Report

Post time 3-11-2008 03:48 PM | Show all posts
Se lagi



So, rasa2 korang semer yg nih BOKEH atau DOF yek?
Reply

Use magic Report

Post time 3-11-2008 03:52 PM | Show all posts

Reply #110 bulat's post

beruntungnya engkau dpt shoot tupai tengah memecut..

kalau aku shoot tupai, hujung ekornya saja yang berjaya dirakam...
Reply

Use magic Report

Post time 3-11-2008 03:56 PM | Show all posts

Reply #112 mo-mo's post

Oh...itu sebab koi memang cekap dan pantas lagi hebat   
(ayat org yg takabbur, riak dan tak sedar diri nih...)
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 3-11-2008 04:02 PM | Show all posts

Reply #112 mo-mo's post

kalo haku plak jgnkan ekor, bayang2 pon tak dpt. amek bau dia je la
Reply

Use magic Report

Post time 3-11-2008 04:24 PM | Show all posts
Tepek se lagi... sambil menambah kredit ku itteww

Reply

Use magic Report

Post time 3-11-2008 08:26 PM | Show all posts

nak tumpang berkaki-kaki nih













Reply

Use magic Report

Post time 3-11-2008 08:29 PM | Show all posts
huhuhuhu aku hidup dalam keadaan terBOKEH2
Reply

Use magic Report

Post time 4-11-2008 08:30 AM | Show all posts

Reply #116 kinokuniya's post

fulamakkk..... caya lah...!  
Reply

Use magic Report

Post time 4-11-2008 10:52 AM | Show all posts
Salam all, sebaiknya kalau nak tunjukkan 'bokeh' carilah back ground yg clean. Maknanya 'subjek' dengan b/ground yg kosong. B/ground tu tak semestinya putih. Hijau ker biru ker apa2 saja la yg penting clean... terima sarkis
Reply

Use magic Report

Post time 4-11-2008 12:35 PM | Show all posts
aku dok pk gambar bokeh mana yang aku nak tempek...
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Google play
 Twitter
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2019 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
Private Cloud provided by IPSERVERONE
0.078827s Gzip On
Quick Reply To Top Return to the list