CARI Infonet

 Forgot password?
 Register

ADVERTISEMENT
Search
Carian Terbanyak:
123Next
Return to list New
View: 7940|Reply: 51

Tanpa penutup petrol...kete boleh meletop????

[Copy link]
Post time 17-10-2008 04:25 PM | Show all posts |Read mode
salam semua...

aku nak tanya la..penutup petrol kete aku ilang....

aku bawak dua minggu tadi baru tau penutup hilang..kena kebas kot...

boleh meletop x kete aku...
Reply

Use magic Report

ADVERTISEMENT
Post time 17-10-2008 04:26 PM | Show all posts

Balas #1 harisbee\ catat

camne leh ilang?
Reply

Use magic Report

Post time 17-10-2008 04:32 PM | Show all posts

Reply #2 nik2121's post

aku pn br nk tnya
Reply

Use magic Report

Post time 17-10-2008 04:34 PM | Show all posts
erkk..
sampai ke penutup petrol pun kena curik..??
mungkin kereta akan terbakar kalau dekat ngan sumber api..
tapi yg pasti minyak akan abes cepat kot..
Reply

Use magic Report

 Author| Post time 17-10-2008 04:35 PM | Show all posts
agaknya masa aku tengah isi minyak tu...aku berangan...terus x tutup penutup....terus chow???

aku ingat lngsung ni....mungkin aku letak atas penutup tu kat atas bumbung kete..ataupun kat tmpt tong myk ke....


errk....meletop ke dak ni..
Reply

Use magic Report

Post time 17-10-2008 04:36 PM | Show all posts
Originally posted by harisbee at 17-10-2008 05:25 PM
salam semua...

aku nak tanya la..penutup petrol kete aku ilang....

aku bawak dua minggu tadi baru tau penutup hilang..kena kebas kot...

boleh meletop x kete aku...   ...



dah dua minggu kan penutut tu hilang...dan kau siap boleh bukak thread lagi hari ni...maksudnya tak boleh meletop le tapi bahaya...baik kau gi beli penutup baru segera...


tapi, kalu masa kau bukak thread dah macam ni....maka jawabnya...boleh meletop



[ Last edited by  zzcbr at 17-10-2008 05:40 PM ]
Reply

Use magic Report

 Author| Post time 17-10-2008 04:44 PM | Show all posts

Reply #6 zzcbr's post

yer la...masa x tau...mana nak rasa takut ....

dah tau...terasa jantung berdegup kencang...

apapun aku memang plan nak beli segera....tp besok la..ari ni dah gelap....cuaca pun mendung kelabu
Reply

Use magic Report

Post time 17-10-2008 04:46 PM | Show all posts
perghh...bahaya tul la.....nko kena beli penutup yg baru tuh cecepat...silap2 kang rentung nko kat dlm kete tuh...aku taknak tgk nama nko ada kat muka depan utusan malaysia nnt....
Reply

Use magic Report

ADVERTISEMENT
Post time 17-10-2008 04:48 PM | Show all posts
go go go..

cepat cepat.. penah jadi kat aku..

tapi sempat tutup balik..
kete sebelah bagitau.. tunjuk tunjuk kat atas bonet..
hehe
Reply

Use magic Report

Post time 17-10-2008 04:48 PM | Show all posts
tosse, aku x tahan nengok avatar ko
Reply

Use magic Report

 Author| Post time 17-10-2008 04:58 PM | Show all posts

Reply #8 tossee's post

Reply

Use magic Report

Post time 17-10-2008 04:59 PM | Show all posts

Reply #1 harisbee's post

saya pun pernah kena...2 thn lepas la...

dah la isi full tank dr melaka balik kl..then lepas seminggu br isi minyak balik...

tgk2 penutup tank x dek, rupa2nya husband lupa letak balik penutup tu...

sama arr kess, ms tau 2..rasa cam nak luruh jantung..dah la masa tu ujan lebat..

as long air x msk dalam tank, ok kot...
Reply

Use magic Report

Post time 17-10-2008 05:06 PM | Show all posts
Originally posted by nik2121 at 17-10-2008 04:48 PM
tosse, aku x tahan nengok avatar ko


sabar org muda....sabar....
Reply

Use magic Report

Post time 17-10-2008 05:08 PM | Show all posts
Originally posted by harisbee at 17-10-2008 04:58 PM


Dulu kawan aku penah gak terjadik mcm nih....skrg dah arwah dah...sbb kete dia meletup...hancur berkecai kete dia...dah takde rupa kete dah....mayat dia terus vapourized..darah dia bersepah2 kat stesen minyak tuh....bahaya woOOoo...
Reply

Use magic Report

 Author| Post time 17-10-2008 05:09 PM | Show all posts

Reply #12 tenteng's post

tu lah..bahaya betul...x taula sebenarnya sapa yg lupa letak balik tu...sebab sy ada kasi kawan2 pinjam kete gak spjg bulan pose..dan demand soh dorang isi minyak....selalu sy memang berhati2....tp tak taula...kalu nasib x berbau

kena hati2....kopakla duit ni...
Reply

Use magic Report

 Author| Post time 17-10-2008 05:10 PM | Show all posts

Reply #14 tossee's post



traumatiknya ko nih....x per lah dah ajal kan..nak wak cam mana...slmt hari raya
Reply

Use magic Report

ADVERTISEMENT
Post time 17-10-2008 05:10 PM | Show all posts
Originally posted by tossee at 17-10-2008 05:08 PM


Dulu kawan aku penah gak terjadik mcm nih....skrg dah arwah dah...sbb kete dia meletup...hancur berkecai kete dia...dah takde rupa kete dah....mayat dia terus vapourized..darah dia bersepah2  ...


biar btul
Reply

Use magic Report

Post time 17-10-2008 05:10 PM | Show all posts

Balas #13 tossee\ catat

tak sabar btol aku nak balik....
Reply

Use magic Report

Post time 17-10-2008 05:13 PM | Show all posts
Originally posted by harisbee at 17-10-2008 05:09 PM
tu lah..bahaya betul...x taula sebenarnya sapa yg lupa letak balik tu...sebab sy ada kasi kawan2 pinjam kete gak spjg bulan pose..dan demand soh dorang isi minyak....selalu sy memang berhati2.... ...


tula pasal....citer kwn aku tuh tak habis takat tuh jek....lepas kete dia meletup tuh...telah menyebabkan kebakaran yg dashyat....hinggakan stesen minyak tuh turut terbakar bersama2 pekerja2 bangla yg masuk tanpa permit tuh...pastuh lak merebak ke kilang bunga api yg berhampiran.... ..mmg hari tuh pihak bomba tak menang tangan la...byk keje nak kena buat...kesian kat dia org...takleh nak main pingpong ler hari tuh....

nota: citer diatas telah diadaptasikan drpd filem end of the world...dan telah digarap sebaik mungkin agar memenuhi citarasa tempatan...
Reply

Use magic Report

Post time 17-10-2008 05:16 PM | Show all posts
tapi for sure tak meletop dgn tebaboommm laa
alaa.. sumbat jer laa lobang tu ngan kain buruk ataupun kertas A3.. jgn kasi petrol terkondensasi giteww..

Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register

Points Rules

 

ADVERTISEMENT

ADVERTISEMENT



ADVERTISEMENT

ADVERTISEMENT

Mobile|Archiver|Mobile*default|CARI Infonet

9-8-2022 10:19 PM GMT+8 , Processed in 0.084586 second(s), 21 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

Quick Reply To Top Return to the list