Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon
Search
78503
View
482
Reply

Kencing...basuh ker tak?

[Copy link]

Author: msms2005       Show all posts   Read mode

Author
 Author| Post time 13-10-2008 10:45 PM | Show all posts

Reply #31 mynameisdot's post

apa yg horror nya? boleh share?
Reply

Use magic Report

Post time 13-10-2008 10:57 PM | Show all posts
basuh le.. pastu lap ngan tisu lagik ..

tapi member2 cina aku cite mmg diorang tak basuh..
lepas berak ke kencing ke, lap aje ngan tisu..

tapi masa aku skolah agama dulu,ustazah ajar, sebenonya bersuci ni bukan ngan air aje bole..
ngan benda2 kesat macam tisu ke, daun ke.. kulit kayu ke.. pun bole..
tapi kita yang melayu ni dah biasa di ajar kecik2, lepas kencing berak kena basuh kan..
sebab tu kita jijik nak lap aje..
correct me if im wrong
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 13-10-2008 11:34 PM | Show all posts

Reply #42 mesmerize's post

actually u are rite...coz beristinja' does not use water....tp dlm keadaan dimana tiada air yg bersih mudah di dapati. Since negara kita ni senang dpt air...i still feel we still need  water for the final touch. Even now they have wet wipes!Cuma just nak tau what are the regular habits of people today selepas kencing...
Reply

Use magic Report

Post time 14-10-2008 06:56 AM | Show all posts
Originally posted by auntie_girl at 13-10-2008 05:51 PM
hari tu g 5 star hotel kat BB...:@ :@

ala, opposite pavillion tu...

toilet dia langsung takder paip air

alasan? nanti toilet basah

ada sinki jer


aku ada sekali gi kat toilet sunway lagoon resort hotel, takde air gak..mmg dia letak tisu..lepas shishi baru sedar..waaa meraung akuu! aku ingatkan ada la muncung paip cam msms cakap tu..mmg takde! nasib baik aku tak yakyak kalu tak haru jeee! almaklumlah mmg dari kecik diajar pakai air..walaupun pakai tisu tu mmg kira bley dalam hukum istinjak tapi aku ttp rasa geli pada diri sendiri..euww..
Reply

Use magic Report

Post time 14-10-2008 07:42 AM | Show all posts

Balas #36 seroja\ catat

musti kasi basuh punya, kalau x nnti nk makan camno..hehehe
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 14-10-2008 09:19 AM | Show all posts

Balas #44 tembamgirl09\ catat

you gunakan jamban duduk ker jamban cangkung? Kat Sunway tu ada toilet yg ada paip..ada yg takder....kena gi survey dulu la....
Reply

Use magic Report

Post time 14-10-2008 10:05 AM | Show all posts
haluu...sape la yg buang x basuh ni...pelik sungguh..kan kat c2 kuman2 cepat merebak..aduhai..pikir2kan la..
Reply

Use magic Report

Post time 14-10-2008 10:06 AM | Show all posts
Originally posted by msms2005 at 14-10-2008 09:19 AM
you gunakan jamban duduk ker jamban cangkung? Kat Sunway tu ada toilet yg ada paip..ada yg takder....kena gi survey dulu la....

masa tu sumer jenis duduk..kita gi kat lobby..masa mmg tak tahan so mmg buta la nak cari toilet lain hohoho kalu teringat mmg terasa geli...hati..
Reply

Use magic Report

Post time 14-10-2008 10:07 AM | Show all posts
Originally posted by supernova79 at 13-10-2008 12:12 PM
bulu dh la lebat mcm rambutan gading,taknak basoh plak tu

hahahahariaha
Reply

Use magic Report

Post time 14-10-2008 10:30 AM | Show all posts
Originally posted by supernova79 at 13-10-2008 12:12 PM
bulu dh la lebat mcm rambutan gading,taknak basoh plak tu


Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 14-10-2008 12:49 PM | Show all posts

Balas #47 p!nk_Pr!nCess\ catat

pi la habaq kat amoi2 semua...depa la yg paling ramai ada infection...pasai dok calit aja.....ada ka depa habaq mai...pencuci sulit wanita tu khas utk org kaya saja?
Reply

Use magic Report

Post time 14-10-2008 12:54 PM | Show all posts
slau aku kan.. kl dah masuk toilet ade paip pon.. aku test dulu paip tuh ade air ke tak...

sbb dah penah kene.. dah buang segala bagai.. pair air takde air..
Reply

Use magic Report

Post time 14-10-2008 01:02 PM | Show all posts

Reply #52 True-X's post

kalai dah buang segala then baru tahu takde air...haru gak tu
Reply

Use magic Report

Post time 14-10-2008 02:21 PM | Show all posts

Balas #51 msms2005\ catat

tu la pasai...heran gak ngan amoi2 ni...xrasa gatai ke...mesti berbau giler tempat tu kan...
Reply

Use magic Report

Post time 14-10-2008 02:59 PM | Show all posts
mestila basuh guna air..lagi suci lagi menyucikan....

guna tisu tu kalau air takde...


tak ke haru kalau orang-orang tua mai dari kampung pastu gi toilet kat tempat-tempat menarik (klcc/midvaley/sunway lagon) yang takde paip..konpom depa tak mai dah..siap kutuk-kutuk lagi
Reply

Use magic Report

Post time 14-10-2008 03:51 PM | Show all posts
kak onah rase org pompuan kalo kencing x basuh x de la valuenye

lgpon kite sebagai org islam kene la jage kebersihan diri x gtu??
Reply

Use magic Report

Post time 14-10-2008 05:31 PM | Show all posts
ahkak pon aritu g sofitel palm rizot, PUlai toilet xde paip!!:@ :@ kot la ade water bidet ke hape tu, xde jugak...yg pelik ade tepon dlm toilet tu...

note: masok washroom ade sink/batab...pastu dlm washrum tu, die wat 2 seperet small room utk toilet & bathrum...toilet tu yg xde paip!!

sofitel palm rizot tu tah 4 ke 5 bintang...
Reply

Use magic Report

Post time 14-10-2008 05:49 PM | Show all posts

Balas #57 philipinoe2\ catat

haah mmg, aku pun last yer pg sane mmg kt sane dieorg mmg xletak paip utk mencuci..ble ditanye kt counter diorg ckp sal sofitel ni under france mgmt..so mmg diorg pakai lap je..ape da..tak sensitip tol kt org islam..ish ish..nk same kan bdya diorg ngn kite..tp nk meniaga kt sini..:@
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 14-10-2008 06:29 PM | Show all posts

Balas #56 kak_markonah\ catat

susah nak ckp kak......lelaki camana pon p*nT*t basuh ker tak...klu dah nak...dia j*l*t juga kak....
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 14-10-2008 06:41 PM | Show all posts

Balas #58 havovasta\ catat

so far most hotel aku pegi sure ada paip utk cuci....ada la 1-2 hotel yg takder tp at least ada gak gayung utk cebok....klu takder....kena masuk dlm bath tub guna shower utk basuh......
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Google play
 Twitter
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2019 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
0.079780s Gzip On
Quick Reply To Top Return to the list