Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon
tularsuara
Search
120304
View
2480
Reply

About KPLI / DPLI 2009

 Close [Copy link]

Author: dexa       Show all posts   Read mode

Post time 8-10-2008 09:32 AM | Show all posts

Reply #120 sixfullbar's post

naper aku rs cam complicated sungguh kpli nih
Reply

Use magic Report

Post time 8-10-2008 10:05 AM | Show all posts
kalau baca paper ahad aritu ada temuduga khas utk j-qaf, so sape2 yg ada ijazah dlm bidang berkaitan bolehlah serbu...
Reply

Use magic Report

Post time 8-10-2008 10:12 AM | Show all posts

Reply #121 yoshimitsu's post

sebab terlalu ramai memohon..tu yg bikin jadi complicated bagai

kalau apply sikit jer, mugkin tak wujud ambilan kedua macam ni..
Reply

Use magic Report

Post time 8-10-2008 10:13 AM | Show all posts

Reply #122 xxtt's post



JQAF bukan apply sama2 dengan KPLI ker hari tu
Reply

Use magic Report

Post time 8-10-2008 11:16 AM | Show all posts

Balas #124 sixfullbar\ catat

memang lah, tapi ini interview khas mcm open interview gitu. Sape2 yang relate dgn bidang tu boleh terus gi interview
Reply

Use magic Report

Post time 8-10-2008 12:33 PM | Show all posts
wah2.....nampak sgt kengkawan yg amik j-qaf amat diperlukan.so diorg memang bepotensi besar utk lulus intebiu ari tu ek.

Aku nak tanya , kalau masa intebiu aritu,dia tanya dah brapa kali apply kpli?kalau aku tipu kata dah 5 kali, walhal baru fes time,dia boleh detach tak? sebab member ckp diorg simpan rekod brapa kali kita mintak.

Tapi, aku tak tipu pon, aku ckp memang petama kali.

Yg kaler merah tu soalan aku.

[ Last edited by  musals at 11-10-2008 10:01 AM ]
Reply

Use magic Report

Post time 8-10-2008 12:53 PM | Show all posts

Balas #126 musals\ catat

bende yg ko nak tanyeee...
Reply

Use magic Report

Post time 8-10-2008 01:34 PM | Show all posts
Originally posted by xxtt at 8-10-2008 10:05 AM
kalau baca paper ahad aritu ada temuduga khas utk j-qaf, so sape2 yg ada ijazah dlm bidang berkaitan bolehlah serbu...



Ada "vacancy" untuk tempat cikgu lagi, bukan JQAF punya ?

Saya takut saya tak dapat apa-apa pun ....
Reply

Use magic Report

Post time 8-10-2008 01:46 PM | Show all posts

Balas #128 mahujadiguru\ catat

ITU LAH PASAL...tiba2 je ada open interview. Interview tu ikut tarikh tertentu setiap negeri...
Reply

Use magic Report

Post time 8-10-2008 02:09 PM | Show all posts
Originally posted by xxtt at 8-10-2008 11:16 AM
memang lah, tapi ini interview khas mcm open interview gitu. Sape2 yang relate dgn bidang tu boleh terus gi interview


agaknya masih kurang lagi permohonan hari tu berbanding dengan kekosongan tu pasal buat open interview
Reply

Use magic Report

Post time 8-10-2008 02:19 PM | Show all posts
Reply

Use magic Report

Post time 8-10-2008 05:37 PM | Show all posts

Balas #131 sixfullbar\ catat

Wahh...bedebar dan tak sabar menunggu...
Reply

Use magic Report

Post time 8-10-2008 07:08 PM | Show all posts
Originally posted by sixfullbar at 8-10-2008 02:09 PM


agaknya masih kurang lagi permohonan hari tu berbanding dengan kekosongan tu pasal buat open interview


Tetapi, ada kekosongan untuk guru bukan J-QAF ???

Semua kekosongan guru, saya mahu apply juga ...

[ Last edited by  mahujadiguru at 8-10-2008 07:43 PM ]
Reply

Use magic Report

Post time 8-10-2008 11:01 PM | Show all posts

Reply #133 mahujadiguru's post

hehe..kalau bukan JQAF tak ada mahujadiguru  

dalam ekonomi, kes macam ni dipanggil permintaan melebihi dari penawaran
Reply

Use magic Report

Post time 8-10-2008 11:01 PM | Show all posts

Reply #132 xxtt's post

sabar menunggu..........
Reply

Use magic Report

Post time 9-10-2008 09:39 AM | Show all posts
sis aku ckp...nih tuk cekgu sandaran...dia akn hadir kursus ari weekend jer n dia akn mengajar cam biasa sambil di monitor oleh lecturer msg2 biler dlm klass...dia ckp camtu kat aku psl aku nk try..

agknya kan saper2 yg interview utk j-qaf ari 2 mesti ader peluang besar nk dpt sbb biler iklan nih kua cam gayanya yg mintak ari 2 x byk yg mintak j-qaf n kalo ader yg g pn mayb x menepati kriteria kot...

aku nk mintak tp degree x relate langsung
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 9-10-2008 09:44 AM | Show all posts
Originally posted by mahujadiguru at 8-10-2008 07:08 PM


Tetapi, ada kekosongan untuk guru bukan J-QAF ???

Semua kekosongan guru, saya mahu apply juga ...



actually -
kalau dapat jadi guru JQAF.. bagus sangat...
my sister is jqaf teacher.... ajar darjah 1..
gosh.. syllabus senang... tak teruk sangat...
fun gak ajar tahap 1.. kata dia la.. --
Reply

Use magic Report

Post time 9-10-2008 10:05 AM | Show all posts

Balas #136 yoshimitsu\ catat

Guru sandaran mesti byk diperlukan awal thn depan. Rasa mcm nak minta je kalau still tak dapat kpli..
Reply

Use magic Report

Post time 9-10-2008 07:29 PM | Show all posts
Originally posted by xxtt at 9-10-2008 10:05 AM
Guru sandaran mesti byk diperlukan awal thn depan. Rasa mcm nak minta je kalau still tak dapat kpli..


Jadi, bila kamu mahu apply ??

Saya ingat mahu apply pada November. Tetapi dengar kata kamu, saya akan apply pada Januari, adakah ini lebih baik ?
Tahun ini, saya ada apply  guru sandaran pada June, sampai sekarang langsung tak ada berita ...  

Atau February lebih baik ??

Tolong beri nasihat !
Reply

Use magic Report

Post time 9-10-2008 07:42 PM | Show all posts

Balas #139 mahujadiguru\ catat

u better follow up dgn jbtn pendidikan negeri n tny status u...kalo u dok mengharap surat xkan ada...alternatif

kalo u rs nk tunggu result kpli kua dulu br nk apply guru sandaran pun ok gak...apa kata u tunggu result kpli 1st...mn tau ader rezeki u kan...xyah la gopoh gapah camnih...nnt yg dikejar xdpt...yg dikendong berciciran
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Google play
 Twitter
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2020 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
Private Cloud provided by IPSERVERONE
0.088312s Gzip On
Quick Reply To Top Return to the list