Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon
tularsuara
Search
119410
View
2480
Reply

About KPLI / DPLI 2009

 Close [Copy link]

Author: dexa       Show all posts   Read mode

Post time 28-9-2008 04:52 PM | Show all posts

Balas #100 sixfullbar\ catat

lps 2...depa br choose la camtu
Reply

Use magic Report

Post time 28-9-2008 08:05 PM | Show all posts
Originally posted by yoshimitsu at 27-9-2008 11:58 PM
hah...ader tapisan ker...tapisan yg camner 2


Saya rasa kemungkinan tengok Profile kita. Eg. Markah MTest, Penglibatan Kokurikum, Markah Ujian Bertulis, Pengalaman Mengajar.
Interview saya, Juri asyik tanya Penglibatan Kokurikulum saya & Pengalaman mengajar.  (Dan mereka mcam mengisi "borang" semasa saya bercakap mengenainya ...)
Mungkin ini faktor utama ...

Ini yang menakutkan saya, saya bukan sangat aktif dlm aktiviti kokurikulum.
Profile kita....

[ Last edited by  mahujadiguru at 28-9-2008 08:11 PM ]
Reply

Use magic Report

Post time 28-9-2008 10:41 PM | Show all posts

Reply #101 yoshimitsu's post

yup part paling berdebar..
Reply

Use magic Report

Post time 29-9-2008 08:08 PM | Show all posts

Balas #102 mahujadiguru\ catat

wahhh...complicated tul...lbh ssh dr ptd rupanya kpli nih
Reply

Use magic Report

Post time 30-9-2008 10:58 PM | Show all posts

Reply #104 yoshimitsu's post

rasa PTD lagi susah yosh

kita ambik exam sekali jer, kalau lulus interview sekali jer..

kalau PTD tu aiyakkk.
Reply

Use magic Report

Post time 1-10-2008 10:46 PM | Show all posts

Balas #105 sixfullbar\ catat

slmt hari raya suma bakal2 cekgu...ecehh

pd aku kan six...kpli nih cam pyh skek kalo nk beza dgn ptd...ptd mayb ssh tang exam pastu yg kena g assessment 2 aku rs depends pd individu nk bt yg terbaik but kpli nih smp nk tgk koko bagai pe citer...nih aku petik dr mahujadiguru nya statement tau...
Reply

Use magic Report

Post time 2-10-2008 05:21 PM | Show all posts

Balas #106 yoshimitsu\ catat

sepatutnya mmg mcm tu sbb guru punya influence pd negara sgt besar.
kalo guru x profesional rosak lah ms depan anak bangsa.

tp realitinya pd pendapat aku lah nak masuk ptd is more challenging drp kpli.
sp ckp ptd x tgk koko?
Reply

Use magic Report

Post time 3-10-2008 11:47 AM | Show all posts
Originally posted by otai_g at 2-10-2008 05:21 PM
sepatutnya mmg mcm tu sbb guru punya influence pd negara sgt besar.
kalo guru x profesional rosak lah ms depan anak bangsa.

tp realitinya pd pendapat aku lah nak masuk ptd is more challenging ...


Mahu dapat Interview PTD, pun langsung tak ada !! (saya salah seorang daripdanya)

Sekurang-kurangnya KPLI, kebanyakan orang dapat Mtest ! Jika keputusan Mtest baik, dapatlah interview !
Reply

Use magic Report

Post time 3-10-2008 12:12 PM | Show all posts

Balas #107 otai_g\ catat

ooo...ader ker...xtau la plak aku
Reply

Use magic Report

Post time 3-10-2008 12:16 PM | Show all posts

Balas #108 mahujadiguru\ catat

bkn u jer...org yg xlps exam ptd pun suma nk smp ker interview tp 2 la ssh la

kesimpulannya...mtest ke ptd ke suma ader halangan masing2 n depends on rezeki masing2 gak
Reply

Use magic Report

Post time 6-10-2008 09:13 AM | Show all posts
aiseh nak bukak cerita pskl ptd plk ker?tp x per la aku sharekan jgk info yg aku ada.dlm ramai2 kawan aku ada la 2,3 org yg jd ptd dan dorang ni kalo diperati btl2 mmg ada ketokohan sbg leader.ketokohan tu bukan dpt dilihat selepas masuk ptd tp sejak di bangku sekolah/universiti lg.ptd x semestinay seorang yg scorer, tp lebih pd seorang yg balance dr segi iq dan eq.rsnya iq mereka sama saja dgn kita.yg bnyk beza ialah dr segi eq.drp eq ni lah mereka mengawal mcm mn nak guna iq mereka dgn sepenuhnya.

tp kalo nak tgk kwn2 aku yg jd cikgu plk.aiseh aku tgk pun lemah kepala lutut.bknlah nak kutuk apa sbb ada la 2,3 org kwn2 ms sekolah dulu yg skang jd cikgu.ms kat sekolah dulu pun mereka2 ni mmg bermasalah dan kita pun tau mcm mn attitude dan jati diri mereka ni dulu.tp nak buat mcm mn dah tersurat rezeki mereka utk jd cikgu mk jdlah mereka cikgu jgk.
Reply

Use magic Report

Post time 6-10-2008 11:22 AM | Show all posts
bila umum dpli result nih?
Reply

Use magic Report

Post time 6-10-2008 01:30 PM | Show all posts

Balas #112 ahmad79\ catat

dpli result??rsnya dh umum dh ari 2 tp kalo kpli pnya result rs2nya bln 12 nih
Reply

Use magic Report

Post time 6-10-2008 01:34 PM | Show all posts

Balas #111 otai_g\ catat

mayb tul apa yg ko ckp 2 otai..

aku tingin gk nk jd ptd nih tp mayb xder rezeki kot...xper la...mayb leh cb next2 time kalo aku ghajin ler
Reply

Use magic Report

Post time 6-10-2008 02:27 PM | Show all posts

Balas #113 yoshimitsu\ catat

biar betul dah announced..setahu aku belum lagi rasanyerrr..kalau ikutkan schedule intake tuk DPLI..result kuar dalam bulan 12 jugak..sama ngan KPLI...

[ Last edited by  john_juanes at 6-10-2008 02:41 PM ]
Reply

Use magic Report

Post time 6-10-2008 04:46 PM | Show all posts

Balas #115 john_juanes\ catat

ehh...yeke lum kua...ari 2 nya result utk apa?
Reply

Use magic Report

Post time 6-10-2008 05:01 PM | Show all posts

Balas #116 yoshimitsu\ catat

result mende beb??? tak tahu la plak cek..as far as i concern, result interview dPLI akan kuar dlm 2-10 disember....
Reply

Use magic Report

Post time 7-10-2008 11:47 AM | Show all posts

Balas #117 john_juanes\ catat

mayb aku slah tgk kot..sory ek
Reply

Use magic Report

Post time 7-10-2008 12:20 PM | Show all posts
result slalunya bulan 12 kan....masa intebiu ari tu, aku tanya inteviewer tuh, ada panggilan kedua ker utk 2009, dia kata ada.
Reply

Use magic Report

Post time 7-10-2008 02:40 PM | Show all posts

Reply #119 musals's post

panggilan kedua ni utk siapa ya

mereka yg dapat interview tapi gagal, atau mereka yg lulus interview, tapi tak lepas tapisan terakhir tu
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Google play
 Twitter
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2020 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
Private Cloud provided by IPSERVERONE
0.090786s Gzip On
Quick Reply To Top Return to the list