Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon
tularsuara
Search
119072
View
2480
Reply

About KPLI / DPLI 2009

 Close [Copy link]

Author: dexa       Show all posts   Read mode

Post time 22-9-2008 09:03 AM | Show all posts

Balas #59 mahujadiguru\ catat

jgn ambil serius sgt mahujadiguru...mimpi mainan tidurr....harap2,, hal sebaliknya yg berlaku..dalam mimpi tak dapat,,the reality is,, anda dapat jadi guru..pray for the best okayy....

[ Last edited by  john_juanes at 22-9-2008 09:05 AM ]
Reply

Use magic Report

Post time 22-9-2008 10:12 AM | Show all posts

Balas #59 mahujadiguru\ catat

kdg2 mimpi jd sebaliknya...
Reply

Use magic Report

Post time 22-9-2008 11:14 AM | Show all posts
Originally posted by bobo_haha at 21-9-2008 08:45 PM
uuhh... kadang-kadang mimpi juga berlaku menunjukkan hal yang sebaliknya


haa jangan..
malam td aku mimpi aku dah jd cikgu da pon
Reply

Use magic Report

Post time 22-9-2008 11:11 PM | Show all posts

Balas #63 N_DIA\ catat

waahhh...dah mimpi jadik cikgu...
bestnya...
mudah2an lah ada rezeki husna tu...


smart tumpang sini mcm si bobo tu ler gamaknya..
thread kpli 2008 dah di shutdown...
baru2 ni smart kena observe oleh KJ...
siap bwk cameraman lagik...
seram cejuk gak dibuatnya...
mudah2an dpt cemerlang praktikum ni...
huhuhu...
Reply

Use magic Report

Post time 22-9-2008 11:57 PM | Show all posts
Tanya semua orang di sini, bila kamu mahu bagi SURAT letak Jawatan ??

Saya merancang  letak jawatan pada 10 December. (Walupun masa tu, belum tahu keputusan KPLI !)

Kerana satu bulan notice, jika dapat KPLI, perlu bayar balik 2 minggu punya gaji....
Saya tak mahu rugi la

[ Last edited by  mahujadiguru at 22-9-2008 11:59 PM ]
Reply

Use magic Report

Post time 23-9-2008 05:20 AM | Show all posts

Reply #65 mahujadiguru's post

....ingat pepatah..."terdengar guruh dilangit, air di tempayan dicurahkan.."
Reply

Use magic Report

Post time 23-9-2008 09:46 AM | Show all posts
saya pon keje gak, tapi tak brani nak bg notis awal2. baik u pikir masak2 dululaa   mahujadiguru.saya rasa awak memang blh dpt.ermmm... tapi awak pikir laa baik2.

[ Last edited by  musals at 23-9-2008 09:49 AM ]
Reply

Use magic Report

Post time 23-9-2008 11:27 AM | Show all posts
Originally posted by mahujadiguru at 22-9-2008 11:57 PM
Tanya semua orang di sini, bila kamu mahu bagi SURAT letak Jawatan ??

Saya merancang  letak jawatan pada 10 December. (Walupun masa tu, belum tahu keputusan KPLI !)

Kerana satu bulan notice, jika dapat KPLI, perlu bayar balik 2 minggu punya gaji....
Saya tak mahu rugi la


wah..sudah mahu letak jawatan ka??

aku kena bagi 2 bulan notis, ayooo bahaya kalo andai gagal KPLI kali ni
alamat menganggur leeee
Reply

Use magic Report

Post time 23-9-2008 07:43 PM | Show all posts

Balas #65 mahujadiguru\ catat

beraninya mahujadiguru
Reply

Use magic Report

Post time 23-9-2008 07:59 PM | Show all posts

Balas #65 mahujadiguru\ catat

berani nya u...i yg kj gomen nih kena bg 3bln notis or notis 24jam...kalo notis 24jam kena byr balik sebln gj...just gj pokok jer la...better u pk msk2...bak kata org jawa "takut yg dikejar x dpt...yg dikendong berciciran"
Reply

Use magic Report

Post time 23-9-2008 09:19 PM | Show all posts
Originally posted by sixfullbar at 23-9-2008 07:43 PM
beraninya mahujadiguru


Bukan Berani lah !! Pun mahu tukar kerja juga ...
Tetapi, secara jujurnya, mana dapat cari kerja baru yang bagi saya Jumlah GAJI INI

Saya cuba Cari Kerja yang berkaitan dengan pendidikan  !! JIKA KPLI 2009 gagal, peluang kejayaan KPLI 2010 akan meningkat kerana menceburi bidang pendidikan ....
Harap2 dapat Guru Sandaran, tetapi paling baik berjaya KPLI 2009.

Berdoa KPLI 2009 akan berjaya ! Peluang kejayaan hanya 50%, saya rasa....

[ Last edited by  mahujadiguru at 23-9-2008 09:22 PM ]
Reply

Use magic Report

Post time 23-9-2008 11:59 PM | Show all posts

Balas #71 mahujadiguru\ catat

oh..begitu

memang agak stressful kalau kerja 12 jam sehari

kalau sebab cari kerja lain ok! good luck!
Reply

Use magic Report

Post time 24-9-2008 10:06 AM | Show all posts
saya pun...mcm nak submit awal-awal je surat letak jwtan....
Reply

Use magic Report

Post time 24-9-2008 11:08 AM | Show all posts

Reply #65 mahujadiguru's post

Salam,
mahujadiguru, saya dulu pun cam tu gak. Keje dah 3 tawun lebih.
bulan sept 2005 hantar notis berenti (sbb company nih kene 2 bulan notis) walaupun tak pasti lagik dapat kpli ker idok...
baik jerk pas interbiu kpli terus hantar resign letter.
bulan dec 2005 sebulan nganggur sbb cm konpiden sesangat dapat, tapi masa tu dah pikir daa.. kalu tak dpt ader plan B.
Alhamdulillah selepas honeymoon sebulan kat umah ader rejeki kpli 2006.
now dh almost 2 tawun keje n dah sek ke2 ngajor... humm.
moga korang sumer yg apply dpt sbb saya pun tau camner perasaan menanti nih...
Good luck to all of you and kalu dapat nanti, welcome to the club...
'Perjalanan anda masih jauh.... bersediala utk hadapi cabaran sbg seorang che'egu di alaf ini...
Reply

Use magic Report

Post time 24-9-2008 11:28 AM | Show all posts
ambui smart... dapat rentas ke... tahniah...
Reply

Use magic Report

Post time 24-9-2008 11:54 AM | Show all posts

Balas #74 nov_rain_gurl\ catat

aduhhh....sedapnye hati bila baca u punya cite...
Reply

Use magic Report

Post time 24-9-2008 12:10 PM | Show all posts

Balas #74 nov_rain_gurl\ catat

sejuk hati dengar cite mcm ni...
Reply

Use magic Report

Post time 24-9-2008 01:06 PM | Show all posts
Originally posted by nov_rain_gurl at 24-9-2008 11:08 AM
Salam,
mahujadiguru, saya dulu pun cam tu gak. Keje dah 3 tawun lebih.
bulan sept 2005 hantar notis berenti (sbb company nih kene 2 bulan notis) walaupun tak pasti lagik dapat kpli ker idok...
...


Apa Plan B kamu pada masa tu ?

Plan B saya Guru Sandaran, Cikgu (apply through MARA) atau mengganggur ....


Kamu ni confident !! Saya tak berapa yakin pun la....
Reply

Use magic Report

Post time 24-9-2008 03:40 PM | Show all posts
Originally posted by mahujadiguru at 24-9-2008 01:06 PM


Apa Plan B kamu pada masa tu ?

Plan B saya Guru Sandaran, Cikgu (apply through MARA) atau mengganggur ....


Kamu ni confident !! Saya tak berapa yakin pun la....




kiter citer bukan niat nk tunjuk2 k... sbb korang tanyer, kiter kongsi lar...
pasal confident tu, sbb kiter tak miss tetiap hari wt solat dhuha. n masa nk berenti tu pun kiter wt istikharah(betoi  ker eja nih?) alhamdulillah dapat.

yg plan B tu, kiter dh siap buat brochure utk bukak tusyen sbb masa kiter benti tu ramai ngat jiran yang mintak ajar anak depa sbb tau kiter dulu lecturer. tu yg kiter kena ader back up...

anyway kiter doakan korang sumer berjaya.. kot2 posting dpt kt sek kiter ker....

huhu....
Reply

Use magic Report

Post time 24-9-2008 10:10 PM | Show all posts
mahujadiguru boleh juga buat back up plan seperti kawan kita nov_rain_gurl... wat tuisyen sendiri... u try run sendiri tuisyen, tak payah kerja dengan mana-mana pusat tuisyen lain... may be as starting, jumlah murid tak ramai tapi u boleh gunakan peluang ini untuk membina tapak yang kukuh... kalau rasa nak caj lebih, boleh wat personal tuition, caj ikut jam...

tapi sekurang2nya, kamu dapat pengalaman mengajar... cuma bezanya mengajar tuisyen ni lebih kepada exam oriented dan kamu tidak mengajar tajuk baru, tetapi membuat pengulangan/revisi/latih tubi... unless dapat murid yang lemah dan memerlukan kamu repeat macam mengajar topik baru...
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Google play
 Twitter
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2020 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
Private Cloud provided by IPSERVERONE
0.089703s Gzip On
Quick Reply To Top Return to the list