Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon
tularsuara
Search
76655
View
689
Reply

SBP/MRSM/Elite Schools : update - 6600 Dapat ke SBP 2010 -

[Copy link]

Author: dexa       Show all posts   Read mode

Post time 28-5-2009 03:43 PM | Show all posts
hmm esok anak anak balik..yg seronok opah dia org dh plan nk masak apa utk both of my kids..for sure laa masak benda faberet dia org....
tapi my doter....lak.... 1hb jun kena pi balik untuk camp di kuala sepetang...Kadet polis
alahai dia kena p camp 1-5 june.....tak dapat laa nak berholiday....
Reply

Use magic Report

Post time 30-5-2009 07:17 AM | Show all posts
Originally posted by anasue at 12-5-2009 10:36
Ranking SPM2008 SBP n MRSM


1.  MRSM LANGKAWI             1.4041
2.  MRSM TAIPING                1.5391
3.  MRSM PENGKALAN CHEPA 1.5439
4.  SASER                             1.612
5.  KI ...



syabas kak ana sebab dapat info ni...iman dah dapat lama benda ni tapi tak berani nak taip kat sini coz my pengetua kata benda ni sulit...iman ada ranking untuk 88 buah mrsm dan sbp...dan analisis penuh bagi setiap subjek...perbandingan setiap subjek antara sbp dan mrsm....tapi tak berani nak dedahkan.....
Reply

Use magic Report

Post time 30-5-2009 11:18 AM | Show all posts

Balas #582 iman_kasih\ catat

nak tau jg PM please
Reply

Use magic Report

Post time 1-6-2009 01:55 AM | Show all posts
Originally posted by stats at 28-5-2009 15:35
teringat plak.... luckily my parents dulu takder pulak restrict i drpd masuk debate masa form 5 altho i bet diorang pun risau... hmm debaters normally will miss from attending classes towards the ...


both sbp n mrsm, mac dapati kalau ada competition..... tak kisah pun hari exam ke apa, my girls tetap practise petang and malam..... risaunya tengok........

bayangkan..... minggu exam.... pagi exam, petang practice, malam practise, besok exam lagi, ptg practise lagi, malam practise lagi...... everyday camtu.... bilala budak nak revise for exam.....
Reply

Use magic Report

Post time 1-6-2009 02:00 AM | Show all posts
Originally posted by anasue at 28-5-2009 15:43
hmm esok anak anak balik..yg seronok opah dia org dh plan nk masak apa utk both of my kids..for sure laa masak benda faberet dia org....
tapi my doter....lak.... 1hb jun kena pi balik untuk camp ...


itula kan? my girl pun belum balik lagi ni.... rindu sangat dengan dia..... ana... ok la tu...... anak gi camp FOC..... hehe

hehe..... my parents pun dok manjakan my kids..... dgn food la, story books la......
Reply

Use magic Report

Post time 1-6-2009 05:03 PM | Show all posts
Originally posted by anasue at 12-5-2009 10:36
Ranking SPM2008 SBP n MRSM


1.  MRSM LANGKAWI             1.4041
2.  MRSM TAIPING                1.5391
3.  MRSM PENGKALAN CHEPA 1.5439
4.  SASER                             1.612
5.  KI ...


MRSM TUN GHAFAR (MRSM JASIN) SPM 96
Reply

Use magic Report

Post time 4-6-2009 10:41 PM | Show all posts

Reply #586 animaniac's post

Went to MRSM TGB last tuesday for the Olimpiad KAT1 2009. The last time i was there was in 1986..... went there utk debate.... kenangan banyak kat situ....

masa i first time pergi dulu, it was a brand new MRSM...... but now dah a bit usang especially hostels dia......
Reply

Use magic Report

Post time 5-6-2009 01:59 PM | Show all posts
Originally posted by macademia at 4-6-2009 22:41
Went to MRSM TGB last tuesday for the Olimpiad KAT1 2009. The last time i was there was in 1986..... went there utk debate.... kenangan banyak kat situ....

masa i first time pergi dulu, it  ...


hmm mmg dah usang...wahh 1986 i  baru masuk sekolah rendah..u dah kat mrsm
Reply

Use magic Report

Post time 5-6-2009 06:04 PM | Show all posts

Balas #586 animaniac\ catat

MRSM jasin 1999/2000 batch..
MRSM TGB mcm tak best je name...jasin lagi best
Reply

Use magic Report

Post time 12-6-2009 08:15 AM | Show all posts
.........................................................

[ Last edited by  caramel2009 at 12-6-2009 09:00 ]
Reply

Use magic Report

Post time 12-6-2009 11:13 AM | Show all posts
ada lagi sbp baru kat kedah sms kubang pasu, intake baru 12th mei haritu. kapasiti sekolah 900 orang. 1st intake form 1 : 150, & form 4 : 200, tapi tau tahu berapa ramai yg dah daftar. lepas cuti nanti ada intake lagi.
Reply

Use magic Report

Post time 15-6-2009 08:20 AM | Show all posts
Anak i and team menang juara Olimpiad KAT1 2009 MRSM SeMalaysia kat MRSM TGB.... Congrats......
Reply

Use magic Report

Post time 15-6-2009 02:27 PM | Show all posts
my doter sekarang ada di sarawak ...KADET POLIS....wakil perak
dia dalam acara menembak and pandu arah dr 12 june ...balik 19 june

[ Last edited by  anasue at 15-6-2009 14:29 ]
Reply

Use magic Report

Post time 15-6-2009 02:29 PM | Show all posts
Originally posted by macademia at 15-6-2009 08:20
Anak i and team menang juara Olimpiad KAT1 2009 MRSM SeMalaysia kat MRSM TGB.... Congrats......

tahniah mac...ur doter mrsm mana?
Reply

Use magic Report

Post time 17-6-2009 11:03 PM | Show all posts
i miss my MRSM days......
Reply

Use magic Report

Post time 29-6-2009 02:56 AM | Show all posts
ada lagi sbp baru kat kedah sms kubang pasu, intake baru 12th mei haritu. kapasiti sekolah 900 orang. 1st intake form 1 : 150, & form 4 : 200, tapi tau tahu berapa ramai yg dah daftar. lepas cuti nant ...
sajanaktau Post at 12-6-2009 11:13

yg tu Sekolah Men Sains Intergrasi kan....
Intergrasi ni cam na ekkk?
Reply

Use magic Report

Post time 30-6-2009 12:20 PM | Show all posts
596# Mas916

Sekolah ni baru dibuka sebelum cuti semester haritu. Sekolah ni pure sains (Sains Tulin macam lain lain sek sains). Yg sekolah integrasi tu dah lama buka dkt bkt kayu hitam. Integrasi bermaksud ada sains agama, sains teknikal & sains tulin.
Reply

Use magic Report

Post time 1-7-2009 11:17 AM | Show all posts
sek sains kepala batas pun br bka april baru ni.
my son dpt tawaran..tapi kami tolak..biarla dia di mrsm
Reply

Use magic Report

Post time 3-7-2009 10:34 AM | Show all posts
MRSM tentera akan dibuka
Oleh Khairul Anuar Abdul Samad
krull@bharian.com.my

KUALA KRAI: Sebuah Maktab Rendah Sains Mara (MRSM) tentera baru akan dibuka khusus untuk anak anggota dan bekas tentera dalam usaha menjaga kebajikan pelajaran untuk menjamin masa depan mereka.

Menteri Pertahanan, Datuk Seri Zahid Hamidi, berkata MRSM baru itu dibina di Perak dan tapaknya sudah dibeli oleh MRSM dan dijangka beroperasi tidak lama lagi.

Katanya, MRSM tentera berbeza MRSM lain kerana akan memberi tumpuan kepada usaha mengukuhkan ilmu duniawi serta akhirat dengan memberi penekanan kepada hafalan al-Quran, selain akademik biasa.

"MRSM ini untuk memberikan keutamaan kepada anak anggota dan bekas tentera bagi membolehkan mereka melanjutkan pelajaran ke asrama penuh khusus untuk mereka selain bukti kerajaan mengambil serius terhadap kebajikan mereka yang berkhidmat untuk keselamatan negara, katanya.

Beliau memberitahu pemberita selepas majlis penyampaian Pingat Jasa Malaysia (PJM) kepada tujuh veteran tentera dan skim bantuan sara hidup kepada enam veteran tentera yang tinggal di Manek Urai Lama, dekat sini, semalam.

Hadir sama Pengerusi Persatuan Bekas Tentera Malaysia, Datuk Muhammad Ab Ghani; Ketua Umno Kuala Krai, Datuk Ramzi Ab Rahman dan calon Barisan Nasional (BN) Manek Urai, Tuan Aziz Tuan Mat.

Zahid berkata, selain itu satu Akta Veteran Tentera akan dibentangkan di Parlimen tidak lama lagi untuk menjaga kebajikan bekas tentera termasuk yang terbabit menentang pengganas komunis.

Katanya, semua bekas tentera sama ada yang berdaftar atau tidak dengan Persatuan Bekas Tentera Malaysia (PBTM) secara automatik tertakluk kepada akta itu.
Reply

Use magic Report

Post time 7-7-2009 02:37 PM | Show all posts
mulanya ana ingat mrsm pdrm di kulim utk anak polis tp idak laa juga..bkn semua student anak polis
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Google play
 Twitter
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2020 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
Private Cloud provided by IPSERVERONE
0.079328s Gzip On
Quick Reply To Top Return to the list