Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon
Search
61050
View
536
Reply

kalu org sabah...buat cara sabah~

[Copy link]

Author: blue_szeto       Show all posts   Read mode

Post time 8-9-2008 12:27 PM | Show all posts

Reply #60 penkarat's post

mmg senang paham loghta KL.

lohgat utagha takpa la...buleh paham lagi. nak buat marka pun tadak hal. jgn la plak dok pi cekau anak mami. tu diaaaaaaaaaaa...loghat penang pekat noooo...

hok lohgat tganu/kelatang guane pulok? same je dok...hok tuh kite dok pahang, hok ning, lagi dok pahang, pahtuh, ayang ngang itik aaaaa jadiknye...oww..tobak nyekik..

p/s bukan negeri pahang tau...
Reply

Use magic Report

Post time 8-9-2008 12:30 PM | Show all posts
Originally posted by kinokuniya at 7-9-2008 20:20


hehehehehehhe sian...
ari tu masa kino pregnant 2nd baby...pegi la berklinik di putatan....ada sorang staff murse ni org semenanjung...and org utara lak tu...dengan excitednya kino pun cakap ...



bece = beca...hahhaha
Reply

Use magic Report

Post time 8-9-2008 12:32 PM | Show all posts

Reply #78 sixfullbar's post

apa id? mooooooooooooooooooo ...mcm la sia rajin ber YM..on jak lebih...
Reply

Use magic Report

Post time 8-9-2008 12:35 PM | Show all posts

Reply #83 pejalanlangit's post

ada tu d sana thread ym
Reply

Use magic Report

Post time 8-9-2008 12:36 PM | Show all posts
semalam sia tingu TOM TPM BAK di astro ceriaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa....

mungkin show yg nih utk sabah mngkali abis oeserta dia semua (mgkn la, sebab sia nda tingu ari awal) dari sabah...menari ala2 daling pun ada, langit ke-7 versi budak sabah pun ada, miming sudirman pun ada..

pastuh, yg kuat cakap tuh, nair ka sapa, budak klelaki, sabahan jugak..pekat ooo..mo timbak zirafah di zoo kk dia bilang tp dia bilang lagi, mana buli timbak binatang baitu... adeh..dn slang nya...

c aznil puntry cakap sabah..aiyarkk....good try tp sakit telingaku...dia bantai ckp indon nd aapa yaaaa.....waaa....
Reply

Use magic Report

Post time 8-9-2008 12:45 PM | Show all posts
hehehe..xperience sendiri plak...kalo naik teksi di kl..seboleh2nya aku kestau tmpt jak...dan kurgkan berckp nanti kedapatan trus kena bawa pusing2...

ari tu masa sya beli kuih tmpt 1 makcik ni..terus adalah pembeli 2-3 urg yg  jugak,durg berceritalah sblm tunggu turn kena serve...sya rs mebi urg utara lah loghat dia tp nda sure mana negri...terus makcik ni (org sabah) slang sm sama ni org..."anak ni org kedah ke? (bhs sm)
terus ni urg jawb ni makck dlm loghat sbh, tp masi kentara jugak bhs negri durg"nda bah makcik kami asal kelantan".....wakakakakakaka....durg lg mo ckp sabah sama tu makcik...ampun makcik ketulahan sya di bulan posa...
Reply

Use magic Report

Post time 8-9-2008 02:25 PM | Show all posts

Reply #86 bobbie80's post

Muahaha. mesti ko senyum kambing trus kan.
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 8-9-2008 11:15 PM | Show all posts
Originally posted by bobbie80 at 8-9-2008 12:45 PM
hehehe..xperience sendiri plak...kalo naik teksi di kl..seboleh2nya aku kestau tmpt jak...dan kurgkan berckp nanti kedapatan trus kena bawa pusing2...

ari tu masa sya beli kuih tmp ...


saya org kelantan bah...hee
Reply

Use magic Report

Post time 9-9-2008 01:13 AM | Show all posts
buleh bah kalo ko.... mana mau carik ni cakap
Reply

Use magic Report

Post time 9-9-2008 07:43 AM | Show all posts

Reply #89 damaii's post

sia pun heran tiba2 kazen sia blk dr keningau, dia ckp sama sia, buli bah kalau ko...

sia pun tunggu la kunu dia kasi habis ayat tuh....ceh ikin panat..

mana mo carik stiker dia nih ha? ada sia nmpk org paste hari tuh...sia mo...

buli bah kalau ko......waaaa.siggy masuk..
Reply

Use magic Report

Post time 9-9-2008 01:26 PM | Show all posts
nah apa kau rasa.. oren
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 9-9-2008 09:49 PM | Show all posts

Reply #90 pejalanlangit's post

aik...ko nda taw meh itu tagline sabahan?
punya lama suda tu dari aku sikula lah..
buli ba kalu ko..
dari ko jak..
teda2 ni...
lalalalala
Reply

Use magic Report

Post time 9-9-2008 10:29 PM | Show all posts

Reply #92 blue_szeto's post

hehehe bulih bah kalo ko...org cina pun pandai ckp gitu juga skrg.  mcm tu bini taukeh sayur di bawah ofis...dia ckp kdg2 mcm kin geram juga dengar tp mcm x sah kalo x ckp hahaha...misti mo ckp juga....bulih bah kalo ko
Reply

Use magic Report

Post time 9-9-2008 10:31 PM | Show all posts
haritu kwn sa provide transportation utk angkasawan no. 2 msia...angkasawan pun kena ajar ckp gitu juga hahaha
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 10-9-2008 12:03 AM | Show all posts

Reply #93 danielly's post

buli baa kalu kaw...hee
Reply

Use magic Report

Post time 10-9-2008 09:05 AM | Show all posts

Reply #92 blue_szeto's post

sia ketinggalan ketapi la
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 10-9-2008 12:21 PM | Show all posts
Originally posted by pejalanlangit at 10-9-2008 09:05 AM
sia ketinggalan ketapi la


dari kau seja...heee
Reply

Use magic Report

Post time 10-9-2008 02:05 PM | Show all posts

Reply #97 blue_szeto's post

sia baru tau ini tagline...tawon lapas....
Reply

Use magic Report

Post time 10-9-2008 03:57 PM | Show all posts

Reply #94 danielly's post

masa derang pg 1Borneo sama tour pg skul2 kaitu da
Reply

Use magic Report

Post time 10-9-2008 04:36 PM | Show all posts
dulu aramaitii sikarang boli bah kalo ko........
dulu2 pertama kali sampai di kl itu driver teksi tanya sia.........berapa jam naik keretapi dari sabah?
                                 ................. masih adakah orang sabah tinggal atas pokok?? sia cakap ada tapi diurang sudah pakai eskeletor dan lif!!!

sekali itu saya order nasi ayam dekat mid valley .... itu penjual cakap aramaitii .....sia pun bilang ya....aramaiti, boli ba kalo ko  (sia paham la maksud dia .........dia tanya sama ada sia urang sabah), masa order tepenyaki pun sia dangar slang sm dr mulut sabahan.......  

disini kl sia hantam saja bahasa baku........... dia tanya urang indon ka..............sia jawab....bukan:  kazen dia.. berjiran...

itu petugas skybus di kl sentral pun cakap sm dia berlatarbelakangkan slang urang sabah dari tawau.....inda ilang slang dia....sia sinyum sija.........paham-paham!! mau kasi jadi perfect la tu........  

inda boli ngumpat bulan posa ni...............kurang markah!!!

tinguk dan lihat sija.................
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Google play
 Twitter
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2019 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
Private Cloud provided by IPSERVERONE
0.072636s Gzip On
Quick Reply To Top Return to the list