Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon
Search
122198
View
858
Reply

DARI DAPUR FORUMER OVERSEAS *masak-masak* ( part 11)

[Copy link]

Author: lilo_kill       Show all posts   Read mode

Post time 17-10-2008 11:18 PM | Show all posts

Reply #75 platinum8's post

ok, thanks sis. weekend ni nak cuba buat. kena habiskan dulu stok roti dirumah. nanti kalau jadi, I report kat sini yer
Reply

Use magic Report

Post time 19-10-2008 12:39 PM | Show all posts

Reply #56 platinum8's post

wah plat..menu semua nampak sedap..next year raya ingat nak buat mcm plat jugaklah..maleh nak buat bbq kat umah..menyemak je nak kena kemas lagi..lagi senang buat mcm ni..sediakan fulus aje..
Reply

Use magic Report

Post time 20-10-2008 02:58 PM | Show all posts
Originally posted by nazha at 14-10-2008 03:03 PM

kalo 18 murah la..kat sabak tu 25 sekepala...kat ikano lak berapa ek..heheh..takpe promo, nazha ni kaki jalan2 cari makan punya orang..hehehe


ni sabak yg dekat tmn melati tu ke nazha ?
bg haku kureng la
aku lebih suka kat nelayan titiwangsa
Reply

Use magic Report

Post time 20-10-2008 03:41 PM | Show all posts
Originally posted by mek_ja at 20-10-2008 02:58 PM


ni sabak yg dekat tmn melati tu ke nazha ?
bg haku kureng la
aku lebih suka kat nelayan titiwangsa

haah mek..penah g ker...bukan pe, aritu nampak trek selebriti si corrie tu g situ..tgk tmpt macambes..tu yg nak try tu..
kalo dah review ala2 kureng, tak pegi pun tak pe gini..nelayan titiwangsa kira cemana
Reply

Use magic Report

Post time 20-10-2008 09:01 PM | Show all posts

Reply #56 platinum8's post

I say man, di Melaka. Teringin sgt nak mari sana ttp kesampaian hajat. Yalah dengar cerita asam pedas & ikan bakar paling sedap di Msia. Tunggulah one day mesti sampai sana.
Reply

Use magic Report

Post time 22-10-2008 10:44 AM | Show all posts
Originally posted by nazha at 20-10-2008 03:41 PM

haah mek..penah g ker...bukan pe, aritu nampak trek selebriti si corrie tu g situ..tgk tmpt macambes..tu yg nak try tu..
kalo dah review ala2 kureng, tak pegi pun tak pe gini..nelayan titiwang ...


dah pernah skali...tp mmg tak sehsuai ngan tekak n mata aku le
ala nelayan pun sama gak
wkdays rm25...wkend rm30

mkanan ok le...sbb harganya pun idak le mahal sgt kan
Reply

Use magic Report

Post time 23-10-2008 10:27 PM | Show all posts
Originally posted by long at 17-10-2008 10:12 AM
BAI!!! ooooo BAI!!...tak kan utk achik Plat jer trubuk masin tu
Plat dah siap iklan makan trubuk masin tu bai...harap2 trubuk tu sampai la ke houston juge


Sorry tak terperasan pulak post Long. Long kat Houston ke? Kesianlah ikan terubuk kena merantau jauh ke Houston sana.

Balik Msia nanti singgah ke Kuching sebelum take-off ke Houston.
Reply

Use magic Report

Post time 29-10-2008 07:05 PM | Show all posts

Reply #81 eyzlyn's post

Dah jadi ke lom roti?? atau jadi habuan mr tong??
Reply

Use magic Report

Post time 29-10-2008 07:09 PM | Show all posts

Reply #82 nour2001's post

Tu la pasalnya....ingatkan nak buat makan2 kat rumah my parents tapi leceh nnt nak mencuci bagai...so hb suggest buat kat hotel je since we all pun memang stay kat hotel tu....budak2 pun enjoy sebab i buat kat poolside...berendam sampai kecut....
Reply

Use magic Report

Post time 29-10-2008 07:12 PM | Show all posts

Reply #85 Baiduri Othman's post

InsyaAllah panjang umur & murah rezeki nnt sampai la Bai ke Melaka...memang asam pedas melaka dan ikan bakarnya sedapppp....
Reply

Use magic Report

Post time 29-10-2008 07:15 PM | Show all posts
Prawn Salad....sesuai untuk orang2 yg diet macam i ni. Sejak balik dari msia hari tu I lost more than 3kg...hooorayyyyyyyyyy....oopssss...Alhamdulillah

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 29-10-2008 10:15 PM | Show all posts

Reply #88 platinum8's post

roti tak jadi, keras. tak cukup air + tawar. mcm kurang gula jer. memang jadik habuan tong pun
Reply

Use magic Report

Post time 30-10-2008 12:03 AM | Show all posts

Reply #91 platinum8's post

this is 1 of my feveret.............. prawn salad!
kekadg seafood salad la.. tambah sotong n salmon slice.. ishhhhh... terliur lak tgk gambar kak platinum nie..
Reply

Use magic Report

Post time 31-10-2008 07:30 AM | Show all posts

Reply #91 platinum8's post

sedapnyer plat!
Reply

Use magic Report

Post time 31-10-2008 10:21 AM | Show all posts
Malam tadi break record, aku try buat Guacamole dip, ikut recipe cik kak apartment depan ni.  Tak tau lah sedap ke tak, tp mmg best jugak heheheh. Yg penting sampai pagi ni ada lagi sbb terbuat banyak.

3 ripe avocados
1 tsp lemon juice
1 tomato (diced)
1-2 red chillies (chopped)
1 small onion (chopped)
1 tablespoon corriander leaves (chopped fresh)
2 tablespoon sour cream
1-2 drop Tabasco sauce

makan dgn tortilla chips wowww nirvana

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 31-10-2008 10:22 AM | Show all posts
avacado tu kena mash dulu then campur sekali
Reply

Use magic Report

Post time 31-10-2008 10:28 AM | Show all posts

Reply #95 emmer_A's post

sedap ek avocado nih? ni nak kena pi cari avocado nampaknya.
Reply

Use magic Report

Post time 31-10-2008 10:39 AM | Show all posts
Originally posted by eyzlyn at 31-10-2008 10:28 AM
sedap ek avocado nih? ni nak kena pi cari avocado nampaknya.



sedap jugak lah bila dah bercampur gaul dgn benda benda tu semua.  Avocado ni byk nutrient quality. Good foe eyes, heart & weight loss (konon konon tp ye la jugak)
Reply

Use magic Report

Post time 31-10-2008 10:45 AM | Show all posts

Reply #98 emmer_A's post

yg weight loss penting tuh
Reply

Use magic Report

Post time 3-11-2008 03:51 PM | Show all posts

Reply #92 eyzlyn's post

Buat roti ni memang ada pantang larang dia...kalau silap adun memang keras jadinya...
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Google play
 Twitter
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2019 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
Private Cloud provided by IPSERVERONE
0.090097s Gzip On
Quick Reply To Top Return to the list