Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon
Search
122332
View
858
Reply

DARI DAPUR FORUMER OVERSEAS *masak-masak* ( part 11)

[Copy link]

Author: lilo_kill       Show all posts   Read mode

Post time 4-1-2012 07:57 PM | Show all posts
btw nak tanya la member2 yg duduk europe, berapa harga kitchen aid mixer kat negara uols? i dah bert ...
nidzhar Post at 18-10-2011 17:24



    kitchenaid mixer memang mahal...kat tempat iols aud700 yang paling murah iols tertarik sebab design dia cantik2 dengan pelbagai pilihan kaler.tapi memandangkan iols xde la minat memasak,jadi hasrat membeli terpadam gitu je
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 10-1-2012 11:22 AM | Show all posts
kitchenaid mixer memang mahal...kat tempat iols aud700 yang paling murah iols tertarik s ...
tabasco Post at 4-1-2012 19:57


tab.. i beli masa kat US dulu. g kedai special yg dh tuko voltage dari 110V kepada 240V. mahal sikit harganya USD250. so tak yah lah sibuk nak guna transformer bagai...
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 10-1-2012 11:26 AM | Show all posts

homemade vanilla ice cream..


kastard jagung ngan bubur asyura utara style. ni dh potong ler. small portion utk ku nak ngap..


laksa sarawak


cakoi


cucur badak


pulut panggang
Reply

Use magic Report

Post time 10-1-2012 11:46 AM | Show all posts
homemade vanilla ice cream..


kastard jagung ngan bubur asyura utara style. ni dh potong le ...
lilo_kill Post at 10-1-2012 11:26



    lapar lak tengok gambo ni hari tu baru je buat laksa swk tapi asal buat je la.malas nak siat2 ayam hehe
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 10-1-2012 11:52 AM | Show all posts
lapar lak tengok gambo ni  hari tu baru je buat laksa swk tapi asal buat je la.malas nak ...
tabasco Post at 10-1-2012 11:46


tab, tu baru nk start buat ice cream setelah sekian lama ais krim maker jadik penunggu setia store...




   

ni buat lagi ais krim vanilla new year hari tu. makan anak beranak jer. ngan brownies.



lagi aiskrim makan ngan jelly lak...


ice cream maker.
Reply

Use magic Report

Post time 10-1-2012 11:56 AM | Show all posts
tab, tu baru nk start buat ice cream setelah sekian lama ais krim maker jadik penunggu setia sto ...
lilo_kill Post at 10-1-2012 11:52



    ice cream maker ni ada sale aritu tapi xbeli pun.jenama ape tah.tak ingat.
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 10-1-2012 11:59 AM | Show all posts
ice cream maker ni ada sale aritu tapi xbeli pun.jenama ape tah.tak ingat.
tabasco Post at 10-1-2012 11:56


i ni laki belikan.. alih2 dia kata dia dh beli ice cream maker.. sabar jer lah... mmg dia tau i suka kitchen gadget, tapi kalau dh beli ni, ada maksud tersirat kan.. mmg kena buat something...
Reply

Use magic Report

Post time 7-2-2012 10:34 PM | Show all posts
saya n family ada plan nak ke US sebb suami dpt kerja, so nak tanya sapa2 yg dok Us, brg2 mcm belacan, ikan masin, ala makanan msia lah, agak kalau bwk boleh lepas tak? saya nie tekak melayu, saya mcm tak boleh lah tinggal benda alah nie..
sekarang saya di Madrid, saya tak bwk apa2 pun benda2 alah tu sebb takut tak lepas..mengelupur saya tak mkn belacan, ikan masin lah..adoi..tak sabar nak balik..
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 12-2-2012 11:12 AM | Show all posts
Reply 848# seri06

kat US ada semua tu. Insyaallah, jangan risau. tapi kalau nk bawak, try jer lah. i dulu bawak juga ikan bilis, cili kering, belacan semua.. hehhe. but itu i bawak under shipment sea freight lah, masa mula2 datang US. org asia ramai kat US specially vietnamese.. banyak brg2 asian ada.

tapi sesekali balik msia dulu, i bawak gak belacan semua.. hehehe bawak sikit2 jer. so far  ok tak pernah lak kena tahan kat airport. . skrg tak tau lah camne kan. dh tak duk US dah.

btw, good luck.
Reply

Use magic Report

Post time 14-3-2012 09:58 AM | Show all posts
Hi Lilo, dah berkurun tak masuk this forum...just say hi
Reply

Use magic Report

Post time 16-3-2012 08:00 PM | Show all posts
salam uols...lahaii baru terjumpa bod nih...lagi 6 bulan iols nak jadi warga malaya balik dah
sempat lagi kot nak follow bod nih.... salam kenal uols..

iols kat jepun, kebetulan last week buat kek utk anak no 2...so nak share gambo..ehehehehe...

Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 19-3-2012 01:05 AM | Show all posts
salam uols...lahaii baru terjumpa bod nih...lagi 6 bulan iols nak jadi warga malaya balik dah
sempa ...
dideal_2004 Post at 16-3-2012 20:00



Salam kenal
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 19-3-2012 01:07 AM | Show all posts
Hi Lilo, dah berkurun tak masuk this forum...just say hi
hirokuyumi Post at 14-3-2012 09:58


Hi sis... Jom kita berkuntum kat sini mcm dulu2 .. Hehehe
Reply

Use magic Report

Post time 19-3-2012 07:17 AM | Show all posts
Salam kenal
lilo_kill Post at 19-3-2012 01:05



    thanks lilo for the warm greeting..
lilo kat mana?
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 19-3-2012 10:01 AM | Show all posts
thanks lilo for the warm greeting..
lilo kat mana?
dideal_2004 Post at 19-3-2012 07:17


skrg somewhere kat middle east.



rojak apa2 aje.. segala mak nenek benda yang releven ku jadikan rojak!



kuih ros buat sempena international day kat sekolah anak2.. herot merot.. tapi rasa sedap. mak kata bancuhan cair tu.. kena pekatkan sikit. baru kuih cantik terletak...
Reply

Use magic Report

Post time 29-1-2014 03:44 PM | Show all posts
halo halo... izinkan hamba cek in kat sini...
salam pkenalan.
nak share pic niku udon n laksa Sarawak.


935698_132057056986826_569893731_n.jpg
942627_134056060120259_647518610_n.jpg

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 10-2-2014 06:55 PM | Show all posts
semalam buat 2 kek birthday anak2
sorang request bday kek minecraft
sorang request bday kek love dgn purple color
btw abang dgn adik share bulan sama
abg on the 8th & adik 26th so buat sekali harung
sampai stroke la jari & sakit2 badan buat piping kat kek


Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 10-2-2014 07:41 PM | Show all posts
malam ni western night pulak..jemu makan nasi aja
roast chicken, mashed potato & salad

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 26-2-2014 10:08 AM | Show all posts
nidzhar posted on 10-2-2014 06:55 PM
semalam buat 2 kek birthday anak2
sorang request bday kek minecraft
sorang request bday kek love d ...

sedap nampak kek         
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Google play
 Twitter
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2019 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
Private Cloud provided by IPSERVERONE
0.091081s Gzip On
Quick Reply To Top Return to the list