Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon
Search
122285
View
858
Reply

DARI DAPUR FORUMER OVERSEAS *masak-masak* ( part 11)

[Copy link]

Author: lilo_kill       Show all posts   Read mode

Post time 16-10-2008 11:22 AM | Show all posts
wahhh Plat....
syok dpat jadi sedara plat..
menu bes2 semua...tak tahu plat blaik melaka for raya...
Reply

Use magic Report

Post time 16-10-2008 07:48 PM | Show all posts

Reply #60 eyzlyn's post

Lyn
I guna tangan aje untuk mix. Bila nak uli baru guna mixer.....gitewww
Reply

Use magic Report

Post time 16-10-2008 07:57 PM | Show all posts

Reply #61 nazha's post

I balik Melaka 8 hari je. Lagi 6 hari kat KL. Tak dapat enjoy betul2 kali ni sebab banyak agenda lain. Renew passport, pergi JPN, tgk rumah, pejabat tanah etc.....makan pun tak puas tau....
Reply

Use magic Report

Post time 17-10-2008 09:07 AM | Show all posts

Reply #63 platinum8's post

agenda makan tetap masuk list kan plat...
tula nazha yg dok kat sini leh kata dekat ngan fmly pun macam tak cukup cuti raya..tahun ni cuti pendek sikit, memang tak sempat beraya pun..
Reply

Use magic Report

Post time 17-10-2008 09:24 AM | Show all posts

Reply #62 platinum8's post

alamak, lagilah tak reti. almaklumlah, buat roti dlm BM jer

ok, kiranya bahan apa nak taruk dulu sebab yis tak boleh bersentuh dgn garam kan?
Reply

Use magic Report

Post time 17-10-2008 10:01 AM | Show all posts

Reply #56 platinum8's post

MasyaAllah Plat..sedap2nyer menu..  

betul tu lyn...sotong kangkung tu...aduuuuhhhh   Plat dah telan rojak sotong kangkung tu..nampaknyer telan liur jer la kita ya....
Reply

Use magic Report

Post time 17-10-2008 10:06 AM | Show all posts

Reply #53 kebayan's post

ish!!! korang ni asyik dok crita makan kat m'sia mana aci...kan thread ni kata 'DARI DAPUR FORUMER OBERSEA'...... mod! oooo mod!! meh potong kredit budak2 ni....suka betul buat kita terliur..sib baik tak mengandung (jeleeeezzzz arrr!)
Reply

Use magic Report

Post time 17-10-2008 10:08 AM | Show all posts

Reply #64 nazha's post

dun wory dik naz.... syawal sebulan
Reply

Use magic Report

Post time 17-10-2008 10:09 AM | Show all posts

Reply #63 platinum8's post

sian plat....patut la dia balik m'sia badan kurus
Reply

Use magic Report

Post time 17-10-2008 10:12 AM | Show all posts

Reply #59 platinum8's post

BAI!!! ooooo BAI!!...tak kan utk achik Plat jer trubuk masin tu
Plat dah siap iklan makan trubuk masin tu bai...harap2 trubuk tu sampai la ke houston juge
Reply

Use magic Report

Post time 17-10-2008 10:23 AM | Show all posts

Reply #70 long's post

balik malaysia pun igt nak request gak ikan terubuk masin dgn kak bai. my peberet tu, nak-nak telurnya. goreng dgn bawang n perah asam limau.. perh.. mak mertua lalu kat belakang pun tak perasan
Reply

Use magic Report

Post time 17-10-2008 11:32 AM | Show all posts
Originally posted by eyzlyn at 17-10-2008 10:23 AM
balik malaysia pun igt nak request gak ikan terubuk masin dgn kak bai. my peberet tu, nak-nak telurnya. goreng dgn bawang n perah asam limau.. perh.. mak mertua lalu kat belakang pun tak perasan

bru teringat terubuk ada lagi  kat fridge..dari sblm bersalin sampai dahmasuk 3bln bby ku itu...tak goreng2 lagik
Reply

Use magic Report

Post time 17-10-2008 08:05 PM | Show all posts

Reply #72 nazha's post

naz..check expiry date kat blakang ikan tu..buleh makan ke lagi..kan saja2 dpt gatal
Reply

Use magic Report

Post time 17-10-2008 10:46 PM | Show all posts

Reply #64 nazha's post

Mamam tu agenda paling penting...tapi tu pun tak cukup masa nak makan  
Reply

Use magic Report

Post time 17-10-2008 10:55 PM | Show all posts

Reply #65 eyzlyn's post

Lyn
I buat ikut method yg i tulis tu je........step by step....
Reply

Use magic Report

Post time 17-10-2008 10:57 PM | Show all posts

Reply #66 long's post

Long
Kita dah makan kan untuk long hari tu la....tak cukup lagi ker???   
Reply

Use magic Report

Post time 17-10-2008 10:59 PM | Show all posts
Originally posted by long at 17-10-2008 10:09 AM
sian plat....patut la dia balik m'sia badan kurus


Apa plak kurusnya Long...montok la...ni tengah diet sakan tau....
Reply

Use magic Report

Post time 17-10-2008 11:00 PM | Show all posts
Originally posted by long at 17-10-2008 10:12 AM
BAI!!! ooooo BAI!!...tak kan utk achik Plat jer trubuk masin tu
Plat dah siap iklan makan trubuk masin tu bai...harap2 trubuk tu sampai la ke houston juge


Alamak Bai!!! ya ampunnnn......
Reply

Use magic Report

Post time 17-10-2008 11:02 PM | Show all posts
Originally posted by eyzlyn at 17-10-2008 10:23 AM
balik malaysia pun igt nak request gak ikan terubuk masin dgn kak bai. my peberet tu, nak-nak telurnya. goreng dgn bawang n perah asam limau.. perh.. mak mertua lalu kat belakang pun tak perasan


Lalu kat depan pun tak perasan jugak..........
Reply

Use magic Report

Post time 17-10-2008 11:03 PM | Show all posts
Originally posted by long at 17-10-2008 08:05 PM
naz..check expiry date kat blakang ikan tu..buleh makan ke lagi..kan saja2 dpt gatal


lagi expired lg sedap la long......
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Google play
 Twitter
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2019 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
Private Cloud provided by IPSERVERONE
0.135154s Gzip On
Quick Reply To Top Return to the list