Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon
Search
122714
View
858
Reply

DARI DAPUR FORUMER OVERSEAS *masak-masak* ( part 11)

[Copy link]

Author: lilo_kill       Show all posts   Read mode

Post time 17-12-2008 08:16 PM | Show all posts
kawan-kawan,
nak tanya sini lah.

selalunya kat europe tu kan, klalo macam hotel sediakan breakfast,
roti2 yang dorang sediakan tu halal ke tak ek?

tq
Reply

Use magic Report

Post time 18-12-2008 12:59 AM | Show all posts

Reply #154 MrsCupit79's post

tak nak mai houston.....
Reply

Use magic Report

Post time 18-12-2008 01:01 AM | Show all posts
rajinnya lyn buat kookis
Reply

Use magic Report

Post time 18-12-2008 02:05 AM | Show all posts

Reply #180 Calimro's post

hehehehehe.. tu yg lomah skit tu
Reply

Use magic Report

Post time 18-12-2008 02:06 AM | Show all posts

Reply #183 long's post

buat ramai-ramai long. cookies mat saleh ni senang jer nak bikin, bukan mcm kuih raya kita
Reply

Use magic Report

Post time 18-12-2008 10:31 PM | Show all posts

Reply #181 nenektua's post

nek, tak dapat dipastikanlah nek... tanyalah depa kot??

kalo wa la, wa tengok dulu... kalo tempat tu ade serve cik bab*, wa tatak makan la...  wa rela beli roti, biskut kt supermarket yang suitable for vegetarian. or bawak periuk nasi & lauk pauk segera banyak banyak...

roti, kek, donut dll yang dibuat kat uk, europe kena hati hati jugak... bukan semua vegetarian, ada yang buat dgn lard pun ade
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 19-12-2008 10:44 PM | Show all posts
i dh buat dah cali punya resepi tu.. menjadilah smlm... anak2 mkn tak sempat paknya nk rasa dah abis... sabar jer lah...
Reply

Use magic Report

Post time 22-12-2008 07:30 AM | Show all posts
Chocolate cake...macam biasa I suka buat double layer...

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 22-12-2008 08:04 AM | Show all posts
plat buat ke? mengancam! terliuq tengok!
Reply

Use magic Report

Post time 22-12-2008 09:12 AM | Show all posts

Reply #189 narif's post

Yup.....sejak dah boleh bake ni I jaranggggggg beli kek kat kedai....yg ni resepi mislena or misleha...lupa plak
Reply

Use magic Report

Post time 22-12-2008 11:46 AM | Show all posts
saya baru belajar masak ni ha. nak tanya sikit, kalau takde asam jawa, nak ganti ngan apa ek nak dapat rasa masam tu?

hari ni baru first attempt masak, hehehe... ok le, tak le teruk sgt. ade le sikit2 rasanye, hehehe

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 23-12-2008 05:38 PM | Show all posts

Reply #191 narif's post

ganti ngan perahan lemon...
Reply

Use magic Report

Post time 25-12-2008 09:27 PM | Show all posts

Reply #187 lilo_kill's post

Lilo...dah boleh jadi tokey cekelat kat nigeria nun...
Reply

Use magic Report

Post time 26-12-2008 03:11 AM | Show all posts
yg ni amik dari kamera. baru sempat upload ke laptop.


egg plant yg aku masak masa jadi juri utk pertandingan masak IG . hehehehhehe


lasagna yg sudah menjadi ketagihan ku skang


dishpan cookies yg baru bikin semalam. seriously, rasa mcm famous amous, cuma bentuk jer meleper

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 26-12-2008 06:27 AM | Show all posts

Reply #194 eyzlyn's post

bahaya kalau ketagih lasagna. sok sok jadi cam garfield kang, baru tau
Reply

Use magic Report

Post time 26-12-2008 08:56 AM | Show all posts
LYN...bak mai resepi lasagna tu...leh ketagih gak kang..
Reply

Use magic Report

Post time 26-12-2008 09:36 AM | Show all posts

Reply #196 nazha's post

alamak, resepi main campak-campak jer, tak ada sukatan yg tetap. nanti ada masa lin type.
Reply

Use magic Report

Post time 26-12-2008 09:36 AM | Show all posts

Reply #195 narif's post

memang dah mcm garfield pun
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 26-12-2008 08:49 PM | Show all posts

Reply #194 eyzlyn's post

bak resepi cookis tu ... nk gak aku buat... hehe
Reply

Use magic Report

Post time 26-12-2008 08:51 PM | Show all posts

Reply #194 eyzlyn's post

Nak jugak resipi cookies tu
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Google play
 Twitter
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2019 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
Private Cloud provided by IPSERVERONE
0.104729s Gzip On
Quick Reply To Top Return to the list