Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon
Search
122230
View
858
Reply

DARI DAPUR FORUMER OVERSEAS *masak-masak* ( part 11)

[Copy link]

Author: lilo_kill       Show all posts   Read mode

Author
Post time 1-9-2008 04:06 PM | Show all posts |Read mode
yu huu... ku buka rumah baru untuk kita sembang hal masak2, gambar makanan n resepi..

thread lama dah mencecah 100 ms, kena close lah.. sbb untuk memudahkan kerja2 pembersihan...

so kita lepak sini yer...

TQVM
Reply

Use magic Report

Post time 2-9-2008 12:02 PM | Show all posts
Biar saya org pertama paste pic kat sini.


Rojak Kucei my style

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 2-9-2008 04:36 PM | Show all posts

Reply #2 Baiduri Othman's post

resepi????
Reply

Use magic Report

Post time 2-9-2008 05:44 PM | Show all posts

Reply #2 Baiduri Othman's post

sedapnye


nak nak tengok masa pose
Reply

Use magic Report

Post time 2-9-2008 08:57 PM | Show all posts
Nak resipi? Nak kena bagi bnyk credits ni.

Rojak Kucei

Bahan A
Ayam digoreng (dipanggang pun boleh ikut citarasa masing2)
Cucur (tepung campur garam, jintan, udang, sayur kuchai, telur & digoreng crispy)
Timun (dihiris memanjang mcm mancis)
Sengkuang (dihiris memanjang mcm mancis)
Taugeh (dicelur dlm air panas sekejap)
Telur rebus
Kentang rebus dipotong dadu (optional - kalau tak nak tak pyh guna kentang)

Bahan B utk kuah:-
Sweet potato direbus & dilecek lumat
Atau
10 keping roti crackers Jacob/Tiger ditumbuk lumat
Cili kering (kalau nak pedas boleh tambah lagi)
3

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 7-9-2008 04:06 PM | Show all posts

Reply #2 Baiduri Othman's post

....i suka rojak macam ni...pastu taruk tahu goreng....
Reply

Use magic Report

Post time 7-9-2008 04:14 PM | Show all posts

Reply #5 Baiduri Othman's post

Bai
errrr...iskhhh iskhhh...malulah...hmmm ....errr camgini...I balik Malaysia a few days sebelum raya. Nak minta tolong u kirimkan kuih cincin dan terubuk masin ke rumah my parents boleh tak???

U ada maybank acc? Give me the number, nanti I transfer ongkosnya.
Reply

Use magic Report

Post time 8-9-2008 12:25 AM | Show all posts

Reply #7 platinum8's post

tak nak share gambar masakan macam selalu ke? suka dgn plat...dlm glamour2 pun bab dapur pun tetap hebat...untung lah hubby mu dpt isteri cun dan terror memasak
Reply

Use magic Report

Post time 8-9-2008 10:43 AM | Show all posts

Reply #7 platinum8's post

InsyaAllah boleh. Nanti pm saya okay.
Reply

Use magic Report

Post time 8-9-2008 10:45 AM | Show all posts

Reply #6 platinum8's post

Tak suka makan tauhu. Hari tu buat omit hard boiled eggs. Cukuplah dgn sayur2an, ayam goreng, prawn fritters.
Reply

Use magic Report

Post time 8-9-2008 01:38 PM | Show all posts

Reply #8 babybueno's post

hai baby

sekarang ni bz skit la...nak ambik gambar makanan pun tak senang...bulan puasa ni lg payah nak bergambar sebab lepas masak terus makan...tapi InsyaAllah kalau rajin nanti I snap a few ok...

terer masak tu rasanya tak la...so so aje...
Reply

Use magic Report

Post time 8-9-2008 02:48 PM | Show all posts

Reply #9 Baiduri Othman's post

ok. Thanks Bai...:flower:
Reply

Use magic Report

Post time 8-9-2008 02:52 PM | Show all posts

Reply #10 Baiduri Othman's post

ic...i pulak kalau boleh taruk semuanya...memang jenis tolak batu dengan kayu jer...
Reply

Use magic Report

Post time 8-9-2008 04:43 PM | Show all posts

Reply #13 platinum8's post

Tak faham jenis tolak batu dgn kayu.

Plat, bulan puasa ni dah tak kuasa pegang camera snap gambar. Siap masak terus duduk tunggu azan. Lainlah kalau tak puasa.
Reply

Use magic Report

Post time 11-9-2008 02:46 AM | Show all posts
gambo please
Reply

Use magic Report

Post time 12-9-2008 07:03 PM | Show all posts
kasik up sket                                                                    sup bukak posa

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 12-9-2008 07:04 PM | Show all posts
ravioli with homemade pasta

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 12-9-2008 07:05 PM | Show all posts
aku takdak ravioli cutter so kelim macam karipap  

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 13-9-2008 12:52 AM | Show all posts

Reply #18 pulut's post

bulih pulak tekak hang telang makanan western nih
Reply

Use magic Report

Post time 13-9-2008 05:47 AM | Show all posts
Originally posted by pulut at 12-9-2008 07:04 PM
ravioli with homemade pasta



pulut,


i am sure you are a very good cook..it looks fantastic!
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Google play
 Twitter
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2019 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
Private Cloud provided by IPSERVERONE
0.114653s Gzip On
Quick Reply To Top Return to the list