Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon
Search
51119
View
172
Reply

Berapa jumlah nafkah anak2 orang dapat dari ex-hubby?

[Copy link]

Author: iman311006    From the mobile phone    Show all posts   Read mode

Post time 21-8-2017 11:50 AM | Show all posts
RM1400 sebulan utk anak tunggal yg tengah belajar kat U. Tak ambik ptptn. Aku bayar yuran, kereta dan rumah sewa, dia support makan, petrol, tol etc. Kadang2 dia bagitau tak ada duit, aku lak yang cover, sebab memang respek kat ex dia tak pernah nak abaikan kecuali memang tak ada duit.
Reply

Use magic Report

Post time 16-10-2017 04:07 PM From the mobile phone | Show all posts
norsha replied at 21-8-2008 11:29 AM
my x, seorang engineer graduates overseas..hanya bagi Rm200 for my doter every mth..anak lain ramai  ...

Kalu ex hubby xbg nafkah spt di perintah oleh mkahamh bukan ke ada ada waran tgkap ke ats dorg 3x bturut2 xbg nafkah..bila bkas istri buat aduan...
Reply

Use magic Report

Post time 23-10-2017 04:18 PM | Show all posts
cmf_blingblings replied at 7-8-2017 05:02 PM
Wahhhh, dah balik Malaysia ka?

Dah balik 5 tahun dulu. Password je baru jumpa
Reply

Use magic Report

Post time 29-10-2017 07:24 PM From the mobile phone | Show all posts
sarahmirza replied at 22-8-2008 03:22 AM
Benda2 macam ini jugalah yang menyumbang pada kadar penceraian yang semakin tinggi. Bapa yang  ...

I setuju dengan u!
Reply

Use magic Report

Post time 29-10-2017 07:35 PM From the mobile phone | Show all posts
norsha replied at 30-8-2008 07:18 PM
dulu my x bagi rm250 for my doter..then, reduce to rm200..then..rm150...now, my doter primary 6 dah  ...

Besar pahala u. Moga anak u tu jadi asbab untuk u masuk syurga
Reply

Use magic Report

Post time 30-10-2017 09:34 PM | Show all posts
keiichiro replied at 21-8-2017 11:50 AM
RM1400 sebulan utk anak tunggal yg tengah belajar kat U. Tak ambik ptptn. Aku bayar yuran, kereta da ...

Hmmmmm....


Reply

Use magic Report

Post time 17-12-2017 05:19 PM | Show all posts

Reply

Use magic Report

Post time 25-5-2018 12:21 PM | Show all posts
nak  jugakla...


anak saya tidak pernah dapat kasih syg seorang ayah. ayahnya pun tak pernah berikan nafkah...hanya sekali semasa lahir. Dan selepas itu tiada...now my fokus is on my 6 yrs old....a brilliant and a smart son....fokus sy

saya nak anak sy jdi org hebat
saya nak anak sy jdi org cendikiawan
saya nak anak saya jadi lelaki budiman

biar contradict dgn sikap ayah beliau...so bila dia dah dewasa dan kalau dia nak cari ayahnya biar ayahnya tau...hanya seorang wanita / ibu hebat sahaja boleh menjadikan anaknya lelaki hebat dunia akhirat.


So ambil pendekatan, you do shit to me...i prove to you i make my life as a single parent 100x better than yours..
Reply

Use magic Report

Post time 25-5-2018 04:31 PM From the mobile phone | Show all posts
adila39 replied at 25-5-2018 12:21 PM
nak  jugakla...



insyaAllah
tengok anak u pun tahu dia smart dan bijak
Reply

Use magic Report

Post time 25-5-2018 05:39 PM From the mobile phone | Show all posts
onexox97 replied at 25-5-2018 08:31 AM
insyaAllah
tengok anak u pun tahu dia smart dan bijak

timakasih....semoga anak anak u jugak sama..jg anak yg baik, soleh dan bijaksana
Reply

Use magic Report

Post time 18-3-2019 09:31 AM From the mobile phone | Show all posts
maaanakautauuu replied at 8-8-2017 08:29 AM
Yang sedia ada Tak bagi izin atau hang belum ada keberanian nak tanya???



ada soklan rupanya
Reply

Use magic Report

Post time 20-3-2019 09:26 AM | Show all posts
onexox97 replied at 25-5-2018 04:31 PM
insyaAllah
tengok anak u pun tahu dia smart dan bijak

Obviously ikut genes the father not the mother kan???


Reply

Use magic Report

Post time 20-3-2019 09:28 AM | Show all posts

Macam datang orgasm dapat bogelkan/ aibkan mantan laki kan???


Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 20-3-2019 09:29 AM | Show all posts

Nak kena tunggu 6 bulan kah utk jawapan????


Reply

Use magic Report

Post time 20-3-2019 09:30 AM | Show all posts
adila39 replied at 25-5-2018 05:39 PM
timakasih....semoga anak anak u jugak sama..jg anak yg baik, soleh dan bijaksana

Asal jgn ikut traits ibunya sudah...kawen utk mintak cerai.....


Reply

Use magic Report

Post time 20-3-2019 12:22 PM From the mobile phone | Show all posts
Tahun lepas ada la 500...setelah anak umuq 12 tahun........kena tunggu 12 tahun lagi pa...br dapat....mau bercucu dah la....
Reply

Use magic Report

Post time 18-11-2019 04:02 PM | Show all posts
Duk cari info pasal nafkah anak tadi kat gugel, kuar thread ni. saya bg utk my son (sekolah rendah) rm400 sbln. cukup ke? Tidak temasuk belanja lain seperti naik sekolah, raya, dll.

Tapi masalahnya xwife kata masih tak cukup. Siap ugut lagi. Dulu masa susah2 sy bagi 250 sbln, lps tu naik 300, skang ada rezeki lebih skit, bagi 400 sbln.

Cerai dulu dia yg mintak, so cerai kat mahkamah (di melaka, negeri pemohon). abis edah je dia terus kawen lain. mahkamah pon takde sebut apa2 pasal anak, hairan juga. mcm nafkah, hak jagaan, dll.

Bila pk2 balik, ingat nk mintak hak jagaan terus, biar sy yg jaga, sy pon keje sendiri, duk rumah, byk masa terluang.

Berapakah nafkah minima utk seorg anak lelaki yg bersekolah rendah?
Reply

Use magic Report

Post time 19-11-2019 01:37 PM From the mobile phone | Show all posts
mykebemine replied at 18-11-2019 04:02 PM
Duk cari info pasal nafkah anak tadi kat gugel, kuar thread ni. saya bg utk my son (sekolah rendah)  ...

400 tu ank sorg ke??
blanja skol tiap hari..transport dh include skali ke dlm 400 tu..
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Google play
 Twitter
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2019 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
Private Cloud provided by IPSERVERONE
6.556141s Gzip On
Quick Reply To Top Return to the list