Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon
Search
71494
View
443
Reply

Jangan heran, kalau anda ke sabah..

[Copy link]

Author: ajijah       Show all posts   Read mode

Post time 21-8-2008 11:37 AM | Show all posts
Originally posted by pelitaHatiku at 19-8-2008 09:17 PM
kat sabah banyak noorrr bulatan pusingan ekk......



hahahahaha aku setuju... sekecil bulatan besar tong dram pun aku  ada jumpe..
Reply

Use magic Report

Post time 21-8-2008 11:49 AM | Show all posts

Reply #19 pejalanlangit's post

betul la...selalu salah eja. Pas tu kita pula JPN salahkan....
Reply

Use magic Report

Post time 21-8-2008 01:58 PM | Show all posts

Reply #20 pelitaHatiku's post

erm....makan tembakau/makan sirih
tembakau @ tinggat tuh letak kat bibir, kepit slow2....takde la makan aka kunyah mcm mkn nasi...

ada tuh buat bulat2 kecik mcm kacang hijau pastuh sorok dalam mulut...hehe...
Reply

Use magic Report

Post time 21-8-2008 05:04 PM | Show all posts

Reply #21 sinchann's post

a'ah.......so cute.... .....kalo tak biasa harus sesat kat situ....ada yg jaraknya dekat sangat....
Reply

Use magic Report

Post time 21-8-2008 05:06 PM | Show all posts

Reply #23 pejalanlangit's post

oooo.....camtu ekk....

ramai tol filipino kat sana ekk..
Reply

Use magic Report

Post time 21-8-2008 05:18 PM | Show all posts
nak tambah sikit bulatan pertama dari airport tu ada replika buaya kan....pastu yang kedua hala ke sepilok tu ada replika org utan kan....
Reply

Use magic Report

Post time 22-8-2008 07:03 PM | Show all posts
antara perkara yang saya perasan, cara dan intonasi cakap orang Sabahan ni lemah lembut sikit. cuba dengar kalau orang sabah datang semenanjung dan dgr macam mana depa cakap..
Reply

Use magic Report

Post time 22-8-2008 07:58 PM | Show all posts

Reply #26 pelitaHatiku's post

airport mana

kalau terminal 2 rasa memang tiada ni..terminal 1 yg baru tu tak masuk lagi
Reply

Use magic Report

Post time 22-8-2008 07:59 PM | Show all posts

Reply #27 CharlieDale's post

dari kalangan dusun ker

dorang memang lembut jer (lagipun cara penggunaan suara agak berlainan sebab bahasa ibunda)

cuba tinguk sumandak2 dusun bercakap   isai ngaran nu? atukui lembutnya..buli bikin sumandak ni

[ Last edited by  sixfullbar at 22-8-2008 08:00 PM ]
Reply

Use magic Report

Post time 23-8-2008 09:42 AM | Show all posts

Reply #28 sixfullbar's post

airport kk....sebenarnya ingat2 luper..
Reply

Use magic Report

Post time 23-8-2008 11:50 AM | Show all posts

Reply #29 sixfullbar's post

kak six gediks
Reply

Use magic Report

Post time 23-8-2008 01:30 PM | Show all posts

Reply #29 sixfullbar's post

sukak sukak sajak mau buli bikin sumandak..mau kena senapang gajah sama bini aku....

heheh ..tak ler bukan dusun pun, rasa overall sabahan maybe bagi saya memang lemah lembut. tu 1st time impression aku la....
Reply

Use magic Report

Post time 23-8-2008 01:32 PM | Show all posts
Originally posted by pelitaHatiku at 21-8-2008 05:18 PM
nak tambah sikit bulatan pertama dari airport tu ada replika buaya kan....pastu yang kedua hala ke sepilok tu ada replika org utan kan....



Ni bunyi macam bukan dekat KK jer.. sepanjang ingatan aku tak pernah jumpa replika sedemikian. cuma ada jumpa sekor ikan layaran @ Marlin jer kat KK. tapi kalau dah sampai cerita hala ke Sepilok ni..kot airport Sandakan apa...just guess only...
Reply

Use magic Report

Post time 23-8-2008 02:54 PM | Show all posts

Reply #33 CharlieDale's post

tu la pasal...the only r'about yg ada boye tu kat sandakan
Reply

Use magic Report

Post time 23-8-2008 03:32 PM | Show all posts

Reply #33 CharlieDale's post

ya ampunnnnnnnnnnnnnnnnnnnn........aku silap la.....adehhhhh sowi la geng...airpot sandakan sebenarnya....hadoi la cemana leh silap enteperem nih...
Reply

Use magic Report

Post time 23-8-2008 03:34 PM | Show all posts
adehhh jak tergelak la pulak... ..kengkonon yer yer o je aku habaq kat posting memula tuh....
Reply

Use magic Report

Post time 30-8-2008 10:53 AM | Show all posts

Balas #19 pejalanlangit\ catat

ya betul...betul...

macam kami jugak la...nama bapak jadi lain2.. macam anak angkat..

ada yg adik beradik semua ic biru/w'negara..tup tup sorang sesat dapat ic merah...
Reply

Use magic Report

Post time 30-8-2008 11:05 AM | Show all posts

Balas #35 pelitaHatiku\ catat

sim-sim tu di sandakan...

sandakan terkenal dgn Taman buaya... dan Sepilok..tu pasal ada tu replika buaya n org utan..

sandakan...udang kering cantik2...quality bagusss..............
Reply

Use magic Report

Post time 30-8-2008 12:53 PM | Show all posts
heheh, lain tahun la mau lawat itu Pongo pygmaues kat Sandakan. kalau ada rezeki naks esat sampai ke sipadan..walaupun tak tau berenang nak menyelam juga.
Reply

Use magic Report

Post time 30-8-2008 06:39 PM | Show all posts
Originally posted by kinokuniya at 23-8-2008 11:50 AM
kak six gediks


amboi bang kino

gedik bertempat bah
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Google play
 Twitter
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2019 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
Private Cloud provided by IPSERVERONE
0.080608s Gzip On
Quick Reply To Top Return to the list