Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon
tularsuara
Search
73047
View
443
Reply

Jangan heran, kalau anda ke sabah..

[Copy link]

Author: ajijah       Show all posts   Read mode

Post time 30-8-2008 06:41 PM | Show all posts

Reply #35 pelitaHatiku's post

patutlah..org yg tinggal dekat airport ni pun tia dapat cari mana itu buaya
Reply

Use magic Report

Post time 30-8-2008 06:49 PM | Show all posts

Reply #41 sixfullbar's post

tak per..nanti hang berdiri kat situ trafik light airport ke, tak pun roundabout kat lumba kuda. nak jadi buaya tembaga ker, buaya darat ke apa ker pun boleh...kot senang pelitahatiku nak ingat dan tak sesat lagi.
Reply

Use magic Report

Post time 31-8-2008 03:25 PM | Show all posts
klu dtg sandakan , jgn lupa pigi pasar di bandar...silap haribulan boleh ingat berada di indon...
Reply

Use magic Report

Post time 5-9-2008 11:24 PM | Show all posts
pastu....
sempena bulan posa aku crita pasal makanan la ar...hehe
di sabah-teda char koey teow...adui...jatuh chenta suda aku sama ni makanan...dmana la aku maw cari kalu aku balik sbh ni???huhu
pastu tempat kita teda ikan keli masak lemak sama keli bakar...adui...pes tyme ak makan d semenanjung ni gali2 kunu aku mula2...sekali makan sedap pula...
maka kita d sbh kegalian makan ikan keli...pasal keli makan taik...kekeke
pastu tempat kita ada kicai pink...sini smenanjung ni teda...sakit jiwa aku mencari bah...
pastu....rojak kita sama rojak durang nda sama...
pastu...durang nda makan tu buntut ayam...
maka feveret kita tu kan...punya sadap.huhuu
byk lagi ni baa....
Reply

Use magic Report

Post time 6-9-2008 12:38 AM | Show all posts

Reply #44 blue_szeto's post

buntut ayam? bnyk bah sia jumpa...klu skrang, psrvramadhan di ss18 subang ada tuh yg panggang punya tongkek ayam..
Reply

Use magic Report

Post time 6-9-2008 12:46 AM | Show all posts

Reply #45 pejalanlangit's post

astaga...mati aku cari sini shalam..
kali nda ngam baa tempat aku pigi tu kan?
tp sumpah taw...teda aku jumpa..even sayap durang pun nda sedap macam kita punya...huhu
Reply

Use magic Report

Post time 6-9-2008 12:04 PM | Show all posts
Originally posted by sixfullbar at 22-8-2008 07:59 PM
dari kalangan dusun ker

dorang memang lembut jer (lagipun cara penggunaan suara agak berlainan sebab bahasa ibunda)

cuba tinguk sumandak2 dusun bercakap   isai ngaran nu? at ...




sumandak di gambar tu kenal ko ka? hehehheheh
Reply

Use magic Report

Post time 6-9-2008 12:29 PM | Show all posts

Reply #47 sinchann's post

tidak

sampai hati sinchann bercakap benar
Reply

Use magic Report

Post time 6-9-2008 12:31 PM | Show all posts
"Tamparuli is where all the pretty sumandaks grew up"


sia suka ko punya tagline ni...     

   Tamparuli
Reply

Use magic Report

Post time 6-9-2008 12:32 PM | Show all posts
Originally posted by sixfullbar at 6-9-2008 12:29 PM
tidak

sampai hati sinchann bercakap benar




ko jan sedih...  nanti jumpe sumandak tu ko  berani kan diri...  
Reply

Use magic Report

Post time 6-9-2008 12:37 PM | Show all posts
Originally posted by sinchann at 6-9-2008 12:31 PM
"Tamparuli is where all the pretty sumandaks grew up"


sia suka ko punya tagline ni...     

   Tamparuli


best kan tagline ni

a fine example of tamparuli girl ni avatar sia tu

hum, kalau yg femes2 si Marsha Milan Londoh
Reply

Use magic Report

Post time 6-9-2008 12:38 PM | Show all posts
Originally posted by sinchann at 6-9-2008 12:32 PM




ko jan sedih...  nanti jumpe sumandak tu ko  berani kan diri...  


sinchann kasi ketawa ya

terguris hati ku

mau pi tidurlah pas ni ...layan jiwa karat ku ni
Reply

Use magic Report

Post time 6-9-2008 12:40 PM | Show all posts
Originally posted by sixfullbar at 6-9-2008 12:37 PM


best kan tagline ni

a fine example of tamparuli girl ni avatar sia tu

hum, kalau yg femes2 si Marsha Milan Londoh


yep.. sia baru mau cakap dia tadi..   Dia pun dusun.. satu kerabat dgn Joanna,kan? Seventh Adventist.
Reply

Use magic Report

Post time 6-9-2008 12:41 PM | Show all posts
dah separuh perjalanan puasa ari ni.. hari ni nak buka kat mana best?
Reply

Use magic Report

Post time 6-9-2008 12:42 PM | Show all posts
Originally posted by sixfullbar at 6-9-2008 12:38 PM




terguris hati ku

mau pi tidurlah pas ni ...layan jiwa karat ku ni



aiyohhh jan ambil hati,ok... gurau ja
Reply

Use magic Report

Post time 6-9-2008 12:42 PM | Show all posts

Reply #53 sinchann's post

hum..satu kampung mangkali yup..sumandak2 SDA
Reply

Use magic Report

Post time 6-9-2008 12:43 PM | Show all posts

Reply #55 sinchann's post

tak dapat tidur lah

terlampau angau
Reply

Use magic Report

Post time 6-9-2008 01:27 PM | Show all posts

Reply #54 syen81's post

hehe...mo carik buntut ayam? klu hari rabu, sunway ada psr malam, ada tuh jual buntut ayam goreng. tawon ni sia belum lg expore psr ramadhan lain. sek13 punya tuh dahulu kala beasr bah..skang nih...adeh...tapi kuih2 sana ,mmg vast...belum lg Kuala tganu punya psr ramadhan...haiyaaa.....

talking bout tganu, mana sudah our fellow forumer si Nani? lupa sudah sia ID dia...last time dia email dia di UK sudah..ilang pulak dia neh...
Reply

Use magic Report

Post time 6-9-2008 01:28 PM | Show all posts

Reply #46 blue_szeto's post

sayap ayam? adui tedalagi sia jumpa fren...dorang nda taruk itu kicap sama lada bah...klu yg d sunway nih, nelakang kondo ridzuan ada kedai makan..siitu adala syp ayam yg bole diterima perut...
Reply

Use magic Report

Post time 6-9-2008 01:32 PM | Show all posts

Reply #59 pejalanlangit's post

bunyinya macam tidak sadap saja sayap ayam di sana
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Google play
 Twitter
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2020 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
Private Cloud provided by IPSERVERONE
Advertise with us
Quick Reply To Top Return to the list