Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon
Search
71459
View
443
Reply

Jangan heran, kalau anda ke sabah..

[Copy link]

Author: ajijah       Show all posts   Read mode

Author
Post time 16-8-2008 10:53 PM | Show all posts |Read mode
1. Tiada orang yang tinggal di atas pokok

2. PTI lebih byk dari local

3. Nama-nama orang Sabah tidak melambangkan agama contoh mcm antara nama kawan aku

Amir bin Razip (Kristian)
Joseph James (Islam) bukan convert mmg sejak lahir Islam

4. Dalam satu family, tinggal satu rumah tapi agama lain2

5. Muslim boleh duduk minum kopi di kedai cina dan sebaliknya

itulah unik Sabah..unity tu kuat...harap kekal sampai bila2

.

bah siapa mau sambung......sambung

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 16-8-2008 11:27 PM | Show all posts
di sabah majoriti beragama apa?
Reply

Use magic Report

Post time 17-8-2008 12:12 AM | Show all posts
wow..kat Sarawak lain...
memang tak der org dok atas pokok la...
kat Sarawak...hanya bangsa melanau neh...whether dier kristian or muslim...
kat blkg nama biasanya bleh pakai Bin...or Binti..
and malay tuh memang mereka pakai Bin or Binti...

bangsa lain ..pakai Anak...kecuali yg muslim


Reply

Use magic Report

Post time 17-8-2008 05:41 PM | Show all posts
Originally posted by ahmad_fazill at 16-8-2008 11:27 PM
di sabah majoriti beragama apa?


bergantung pada kawasan........kalo kat tawau....majoritinya beragama Islam..............
Reply

Use magic Report

Post time 17-8-2008 09:21 PM | Show all posts
no 2 tu saya sangat setuju   sampai beranak pinak suda semua dorang tu..siap mau minta IC lagi sebab anak lahir di sabah ahli politik pun ada yg kasi lepas dorang juga jadi rakyat

populasi rakyat sabah adalah yg paling cepat menaik di malaysia
Reply

Use magic Report

Post time 17-8-2008 09:47 PM | Show all posts

Reply #5 sixfullbar's post

especially di pulau gaya
Reply

Use magic Report

Post time 18-8-2008 09:01 AM | Show all posts

Balas #6 kinokuniya\ catat



entahlah operasi besar2san yg kena gembar-gembur tu sekadar gimik ja mangkali..musang amang punya supporter ramai dari org2 dapat ic free ni (sebab dia sendiri yg bagi)
Reply

Use magic Report

Post time 18-8-2008 09:19 AM | Show all posts

Reply #7 sixfullbar's post

yah bah ..betul tu boss IC free kunu..adeh ..

wah morning boss
Reply

Use magic Report

Post time 18-8-2008 11:05 AM | Show all posts

Reply #1 ajijah's post

Tiada apa yang saya nak herankan ketika pertama kali menjejakkan kaki ke negeri di bawah bayu ni cuma saya rasa seronok sahaja sebab hampir dapat melengkapkan lawatan ke negeri-negeri di Malaysia...

1. Tiada orang yang tinggal di atas pokok
- ada lagi ke orang dok pikir camnie??? kalau kata orang hidup tak ada elektrik dengan air saya percaya..kat semenanjung pun ada. awat zaman dulu pun Sabahan dok atas pokok ke? saya rasa semua buat rumah sama seperti di mana-mana juga.

2. PTI lebih byk dari local
- yang ni tak leh nak kata apa...kalau nak tgk kat KL pun ramai. kat Kotaraya tu kalau ahri minggu macam dah ada kat laur negara. tak payah bayar tiket memahal takat nak g Indon dengan Bangladesh....

3. Nama-nama orang Sabah tidak melambangkan agama contoh mcm antara nama kawan aku

Amir bin Razip (Kristian)
Joseph James (Islam) bukan convert mmg sejak lahir Islam

- belum jumpa lagi...tapi insyaallah akan jumpa

4. Dalam satu family, tinggal satu rumah tapi agama lain2
- yang ni sorang saudara saya kat Papar tinggal dengan keluarga mertua yang yang kristian. setakat ni tiada dengar apa-apa cerita yang tak baik. semua ok macam biasa.

5. Muslim boleh duduk minum kopi di kedai cina dan sebaliknya
- yang ni kat semenanjung pun ada.cuma dah kurang sikit. zaman sebelum 90-an dulu kerap juga. malahan ingat lagi orang tua saya bawa mengopi (actually saya minum teh) di kedai cina masa kecil-kecil dahulu. masa tu mana ada kedai mamak macam sekarang ni. mamak pun setakat jual cendol jer tepi jalan.
Reply

Use magic Report

Post time 18-8-2008 03:44 PM | Show all posts
setuju2 he he he he
Reply

Use magic Report

Post time 19-8-2008 09:17 PM | Show all posts
kat sabah banyak noorrr bulatan pusingan ekk......
Reply

Use magic Report

Post time 19-8-2008 09:17 PM | Show all posts
jalan buli sim sim.......cute tol nama jalan nih....
Reply

Use magic Report

Post time 19-8-2008 09:17 PM | Show all posts
tak banyak motosikal kat sabah.....
Reply

Use magic Report

Post time 19-8-2008 09:35 PM | Show all posts
Originally posted by pelitaHatiku at 19-8-2008 09:17 PM
kat sabah banyak noorrr bulatan pusingan ekk......


hatiKu dah penah gi sabah ker........
Reply

Use magic Report

Post time 19-8-2008 09:41 PM | Show all posts

Reply #13 pelitaHatiku's post

yupp........dulu boleh kira ngan jari brp ramai yg naik motor kat bandar.....tu pun mostly....cikgu2 atau askar2 yg stay kat sabah yg ramai naik motor.........tapi skrg ni.....dah bertambah ramai... cuma still tkleh lawan keramaian yg naik motor kat KL nih..............
Reply

Use magic Report

Post time 19-8-2008 09:42 PM | Show all posts

Reply #15 captain_scubby's post

basikal lagi banyak kan...
Reply

Use magic Report

Post time 19-8-2008 09:43 PM | Show all posts

Reply #14 captain_scubby's post

dah dua kali bah..... tahun depan pegi lagi.....
Reply

Use magic Report

Post time 19-8-2008 09:43 PM | Show all posts
kat sabah banyak 4WD.....almaklum la bukit bukau.....
Reply

Use magic Report

Post time 21-8-2008 08:28 AM | Show all posts
tak jugak....sebab nak bergaya pun ada... maklumla...roadtax n diesel murah

sia mo sambung ituh list:

1. ada orang yg berjualan di tepi jalan pakai tudung tapi hakikatnya bukan muslim. jaga kebersihan. di SM pun makin bnyk mcm neh.

2. dolu2 punya JPN:
My father : bangsa Bajau
mader: dusun

me: bangsa Dusun
My sis: Bangsa Bajau
my bro: dusun
dan campur2..itu belum lagi ejaan nama bapak kami

lain2 mcm kamiurang anak angkat jak...

orang berjalan2 di kadai sambil mongginggat. d keningau masih ada lagi neh...
Reply

Use magic Report

Post time 21-8-2008 10:59 AM | Show all posts

Reply #19 pejalanlangit's post

monggianggat tu ape....
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Google play
 Twitter
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2019 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
Private Cloud provided by IPSERVERONE
0.099671s Gzip On
Quick Reply To Top Return to the list