Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon
Search
5398
View
74
Reply

SIL curang..

[Copy link]

Author: cactusatmoon       Show all posts   Read mode

Post time 7-8-2008 07:48 PM | Show all posts

Reply #38 cactusatmoon's post

or maybe ur SIL nak balas dendam kot sbb kes dulu??
Reply

Use magic Report

Post time 7-8-2008 07:53 PM | Show all posts
Originally posted by kikilalat at 7-8-2008 05:14 PM
eh... bini bos tuh pun dah kena bodoh kan sama ker??? takkan dia senyap jer?...




ermm saya silent reader kat sini. dalam topik ni apa yang saya perasan ialah yang ingin diketengahkan ialah perempuan itu sebagai watak jahat, bini yang gatal, suaminya & bossnya mangsa
Reply

Use magic Report

Post time 7-8-2008 10:53 PM | Show all posts
Menyampuk ye.. Salam

2nd thought..

Cuba carik root cause. Bagi yang dah kahwin lama more than 10 years, biasanya
dia akan melalui wave masalah yang berbeza.  

Dalam Islam, kalau ikut satu pesanan Ustaz (tak ingat siapa) tiap tiap 5 tahun
perkahwinan kena buat solat hajat untuk mengekalkan perkahwinan. So kalau
ikut cerita ni, dah 15 tahun lebih.. So dah masuk solat hajat yang ke 3.
Dah buat ke? Solat  hajat yang specific untuk mengekalkan perkahwinan.
Mintak sungguh sungguh.

Marilah bersama kita amalkan.
Syaitan memang banyak. Rumahtangga ni the best cause nak masukkan manusia
jadi teman dia dalam neraka.

Orang lain yang belum kahwin mungkin tahu tapi takkan boleh faham.
Macam macam perasaan boleh datang . Kekosongan, rasa tidak dihargai, dan
1000 macam rasa lain lagi which kekadang pasangan sendiri tidak faham.

Sebab tu perkahwinan bukan perkara yang boleh di ambil for granted . Macam
perkara lain juga dalam hidup.

Kes contoh: Sepupu saya pun , tak ada angin tak ada ribut, boleh jadi gila
bayang dengan jiran. Dan kalau ikut cerita memang dah terkena. Rupa-rupanya selama ini, kelembutan seorang isteri diperhatikan oleh pihak lain. Jadi jiran yang
tidak dapat kelembutan itu dari isteri sendiri dah nampak dan nak juga. Orang
yang kena memang tak perasan dan kata dia tak sakit. Orang lain yang tengok  
perasan. So bawa bawalah berubat.

Ingatlah, jangan ikut perasaan. Sebab menolong orang mengukuhkan masjid itu
banyak pahalanya. Tolong merobohkannya pulak, sedikit sebanyak terpalit dosa.

Pilihan di tangan tuan rumah. Berbuatlah kerana Allah.

:victory:
Reply

Use magic Report

Post time 7-8-2008 11:38 PM | Show all posts
Originally posted by kudajantan77 at 7-8-2008 02:50 PM
aku rase ini bukan kes ubat guna2 la .. ini kes terjumpa batang power ..


Pengalaman aku ler bro...batang power boleh buat pompuan terkesima sementara..tapi tidak selamanya...

Sebab makin lama lobang tu makin longgar dan batang power tu dah jadi biasa untuk nya..kah3x

Bak kata pepatah " Alah bisa tegal biasa"

So only 3 answers:

1.) Either she kena guna guna...

2.) Kak ipar dia dah lama menyampah ngan abg dia..just finding a good reason to be out of the marriage.

3.) The writer makes/tambah the story because of deep rooted hatred for the sister in law...

Reply

Use magic Report

Post time 7-8-2008 11:43 PM | Show all posts
batang  pun lelama bule jadik keriting dan keronyok...tak adil la kata ppuan je yang kearah kelongaran
Reply

Use magic Report

Post time 7-8-2008 11:46 PM | Show all posts
Originally posted by nasikayampedas at 7-8-2008 11:43 PM
batang  pun lelama bule jadik keriting dan keronyok...tak adil la kata ppuan je yang kearah kelongaran


Tak pernah dengan batang kerinting lagi...kalau bulu acapkali lah...

batang sapa keronyok tu? Adakah di perbuat dari kertas?
Reply

Use magic Report

Post time 7-8-2008 11:49 PM | Show all posts
aku tatau la..tapi aku penah ternampak yang dah keronyok..
aku rasa dia ade penyakit mental.asik tunjuk kat orang ..
masa tu plak aku yang kene..aku plak tak buleh tahan2
terus online tawa..sambil aku lari sekuat hati
Reply

Use magic Report

Post time 7-8-2008 11:50 PM | Show all posts
Originally posted by nasikayampedas at 7-8-2008 11:49 PM
aku tatau la..tapi aku penah ternampak yang dah keronyok..
aku rasa dia ade penyakit mental.asik tunjuk kat orang ..
masa tu plak aku yang kene..aku plak tak buleh tahan2
terus online ...


Tunjuk live ker dalam webcam?
Reply

Use magic Report

Post time 7-8-2008 11:52 PM | Show all posts
apa klas webcam

nih aku nampak tgh berdiri bawah pokok sambil menjojolkan sang keritingnya

erkk..sebenarnya bule ke jadik keriting
Reply

Use magic Report

Post time 7-8-2008 11:54 PM | Show all posts
Originally posted by nasikayampedas at 7-8-2008 11:52 PM
apa klas webcam

nih aku nampak tgh berdiri bawah pokok sambil menjojolkan sang keritingnya

erkk..sebenarnya bule ke jadik keriting


Yang ko nampak tu bulu lah....anu mana leh kerinting..dalam keadaan biasa ianya terjuntai macam belalai gajah tu..
Reply

Use magic Report

Post time 8-8-2008 12:27 AM | Show all posts
Originally posted by cactusatmoon at 7-8-2008 01:48 PM
actually tak tau nak stat kat mana.. my bro mcm kene bodo je even nak buat decision sndiri pn tak leh... tensen tul..FYI my sil ni flirt dgn jiran dpn rmh and that guy is her bos. yg sengalnyee m ...


Kalau dah jumpa Harun Din jawab nanti dia kasi air jampi jer lah....... ...just kidding....
Reply

Use magic Report

Post time 8-8-2008 12:38 AM | Show all posts
Originally posted by blue_blur at 7-8-2008 03:01 PM
macam ada menda xkena jek..............

klu dia waras, at least mesti dia cover kejalangan dia beb


kalau dah jalang tu jalang lah jugak... takder maknernyer dia nk kaver2...
Reply

Use magic Report

Post time 8-8-2008 12:47 AM | Show all posts
tuan umah.. better ko settle hal ni kat luar no need to story here.. bukan aper.. takut nnt ko plak kena tuduh dengki kat sil ko....  silap2 sil ko tu pun lepak kat cari ni reply plak dgn story yg tangkap leleh (eg. abg ko tu teruklah, abg ko tu ***** tak powerlah, abg ko tu ini lah, itu lah.. just to justify pasal aper sil ko tu kena curang...) lagi teruk ko dgn abg ko kena caci...

all the best yer....
Reply

Use magic Report

Post time 8-8-2008 01:10 AM | Show all posts
Originally posted by cactusatmoon at 7-8-2008 13:48
actually tak tau nak stat kat mana.. my bro mcm kene bodo je even nak buat decision sndiri pn tak leh... tensen tul..FYI my sil ni flirt dgn jiran dpn rmh and that guy is her bos. yg sengalnyee m ...
...bawak bertenang dan bersabar...perasaan marah akan hanya mengusutkan pikiran ko saja...

...kalau ko nak tolong abang ko...u have to first bantu your sister-in law dulu...cos aku rasa...most probably your sister in law nie yang sebenarnya dah kena buatan orang...dah diguna2kan...

...comeon lah...mana ada orang yang beraffair sampai menangis2 sambil bley kata rindukan kekasih gelapnya??...generally...orang2 yang tidak dibawah pengaruh ilmu hitam akan ngan teliti cuba untuk menyembunyikan their affair nie...sebab tu dipanggil secret affair...kalau semua yang berlaku curang nie buat perkara nie terang2an...takkan ada istilah hubungan rahsia/secret affair...ye tak??...

...besides keeping mum of their affair nie...they also will carry on with their daily life as if nothing is amiss...jaga makan minum suami cam biasa...jaga anak2 cam biasa...and doing any other things just as per normal...tapi...kalau anak sendiri dah tak ingat...dah tak endah...then...theres something very fishy lah...

...ko pikir sajalah...sister in law ko perangai asal dia memang camnie ke??...memang jenis tak ingat anak2...memang jenis gatal piang ke??...

...kalau dah laki yang garang pon dah tak bley nak kasi nasihat lagi...dont u think that something is amiss??...

...so...kalau nak bawak berubat...ko kenalah bawak kedua2nya sekali...then tengok sapa yang betul2 kena buat...
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 8-8-2008 11:53 AM | Show all posts
my another sil dah ajak berubat... tp die kate die die tak sakit... die kate my brot yg bermasalah... i believe bende ni mmg ade silap baik lelaki n perempuan... tp masalahnye my sil ni dah over sgt... tp takpe ... i cube lain2 solution
Reply

Use magic Report

Post time 8-8-2008 01:22 PM | Show all posts
jgn di slahkan sebelah pihak jee..
rumahtangga org...kita tak tahu apa yg dh jadi...
mana retak..mana bocornya..diaorg je yg tahu..
kita w/pun adik beradik... kena la bantu bg nasihat dan doakan yg terbaik utk diaorg...
jgn nampak yg buruk je...
Reply

Use magic Report

Post time 8-8-2008 01:24 PM | Show all posts
org 'sakit' mmg tak ngaku dia 'sakit'
mcm org gila laa..mana dia ngaku dia gila..
Reply

Use magic Report

Post time 8-8-2008 01:37 PM | Show all posts
Originally posted by namakurahsia at 7-8-2008 04:10 PM



kenapa aku rasa citer ko ni mcm suatu perkara yg dah lumrah zaman kini.... dua jiran aku (semo selang beberapa rumah) jadik camni gak...

1st case... sorang jiran lelaki aku kawin ngan bi ...gomen staff yang berpangkat..kawin dah berpuluh tahun...bini memang high taste la..meja makan jer rega RM15,000...bapak punye bagus semo anak ada simpanan kat bank..bini anak mintak pe jer semo dapat...tapi anak2 pangai mcam emaknya...baru-baru ni bapak dia kena vss...so takde keje..bila  


ada ke gomen staff kena vss?
Reply

Use magic Report

Post time 8-8-2008 01:49 PM | Show all posts
Setau haku klu org  kene mat deram meme susah sket nak ubat....... apa lg klu dah bg makan mcm2....
Lagi satu klu hati dah beralih arah pun mem payah nak pulihkan.....

Apa pun cuba leh ikhtiarkan ko punya sil tuh......  takat mat deram tuh tak kemana ada org yg boleh pulihkan.....

Tapi klu hati dah berubah nih meme kene wat pilihan yg betul2......
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 8-8-2008 02:45 PM | Show all posts
for me as long as u tau ur border line insyaallah u tak kan buat bende yg tak seharusnye u lakukan..then kene respect ur partner...if tak puas ati then bgtau laa terus terang... wat pee nak cover2...buat keje ngarut at last bocor gak... then right now nak malu plak... tau plak rase nak malu... as a muslim... biar sape skali pun even my bro, my sil or even us klu buat silap should be rase malu.. malu dgn Allah tu.... nak malu dgn my family buat pee... tak dpt pape pun....menyusahkan idup kami anak beranak jee... i believe my bro org yg baik...bkn kaki pompuan, bkn kaki judi, tak minum arak, tak isap dadah.. but biasa la manusia tak de yg perfect.... msti ade kurangnye my bro same wit me la kan even u al kat luar sana... tp kenapa smpai nk belakangkn my brot? buruk22 kan die... my bro tak buat pun mcm tu kat die... kes dah jd mcm ni pun tak penah nak kluarkan keburukan my sil... pls la sedar.. myb u al tak paham.. sbb i tak cite sepenuhnye... doa22kan semuanye bertambah baik ek...nway thanks 4 komen2 / advice kat sini.. saja nak meluahkan rasa ati
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Google play
 Twitter
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2019 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
Private Cloud provided by IPSERVERONE
0.082107s Gzip On
Quick Reply To Top Return to the list