Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon
Search
5411
View
74
Reply

SIL curang..

[Copy link]

Author: cactusatmoon       Show all posts   Read mode

Post time 7-8-2008 02:45 PM | Show all posts

Reply #1 cactusatmoon's post

ur bro n ur sil, both yg kena ubat2 boss dia kot
Reply

Use magic Report

Post time 7-8-2008 02:50 PM | Show all posts
aku rase ini bukan kes ubat guna2 la .. ini kes terjumpa batang power ..
Reply

Use magic Report

Post time 7-8-2008 02:52 PM | Show all posts
bini dia kena guna2 la, ni. kalau dia tak nak berubat, bagi ajer air jampi diam2 jgn kasi tau dia. ke your bro ada problem?. problem dalam selimut ker, mana ko nak tau yek.
Reply

Use magic Report

Post time 7-8-2008 02:57 PM | Show all posts

Reply #5 cactusatmoon's post

anak2 dah besar .....lg nak buat peranagi... tak malu ke?
Reply

Use magic Report

Post time 7-8-2008 03:01 PM | Show all posts

Reply #1 cactusatmoon's post

macam ada menda xkena jek..............

klu dia waras, at least mesti dia cover kejalangan dia beb
Reply

Use magic Report

Post time 7-8-2008 03:20 PM | Show all posts

Reply #1 cactusatmoon's post

macam dua2 kena guna2 je...
Reply

Use magic Report

Post time 7-8-2008 03:29 PM | Show all posts
sama kes ngn bekas kak ipa aku..
abg aku ni orgnya garang..adik beradik sume takut..dia ni blh kata hensemlah jugak..chinese look gitu..
tapi dapat bini..dahlah hodoh, sombong plak tu..tapi ada body n ada kerjaya..
abg aku kawen ngn dia jer..ikut jer telunjuk bini..x pnh tggikan suara..
bini curang ngn boss sendiri pon buat xtau jer..
bini g outstation bawak anak lelaki yg no2.. tido hotel.. aku cam musykil jek..padahal g dating ngn boss..

bini plak jenis nak hidup mewah.. loan credit card bpe byk dah bini dia buat..tapi sume abg aku yg tanggung..
2 tahun lepas, abg aku g Dubai...keje sana..abg aku bukannya nak sgt duk sana..rupanya nak dapat duit lebih untuk bayar hutang bank.. setahun lepas dia duk sana..baru famly kitorang tau yg dia ni dah bercerai..
rupanya dorang cerai before abg aku g Dubai lagi..ni pon sebab dah 2x raya bini x ikut sama..just anak2 je yg ikut 3 org..tu yg kitorang tau..sampai sekarang masih ada adik beradik aku yg xtau depe ni dah cerai..

so sekarang ni aku x pnh anggap dia kak ipar aku..layak aku panggil perempuan bodoh..muka hodoh..
reti hina keluarga aku jek.. sekarang sume kete 2 buah atas nama bekas bini abg aku..tapi abg aku still bayo.. mmg kesian sgt kat abg aku..tiap2 bulan abg aku kasi 3k untuk nafkah 3 org anak..aku tye nape bg sgt..dia cakap xpelah.. untuk umah sekali..

so raya tahun ni abg aku x balik raya..balik time anak2 cuti sekolah jer..
tapi abg aku ni masih mengharapkan bekas bini dia ni kembali ngn dia..tapi aku x hingin..selama 10 tahun dia masuk dalam famly aku, x pnh aku npk ape yg dia buat tu ikhlas..palsu belaka..

aku kutuk bukan sebab dia bekas kak ipar aku..tapi mmg dari dulu aku x suka cara dia..
aku dah nangis dah ni ingat ape yg dia buat kat abg aku..

[ Last edited by  ammar_7e at 7-8-2008 03:31 PM ]
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 7-8-2008 03:55 PM | Show all posts
sory silap should be 16 thn kahwin sbb anak die 15 thn.. silap kira... takde anak luar nikah... everything ikut procedure..i ingt lg my sis bgtau 1 yer after kahwin trus dpt yg sulung
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 7-8-2008 03:56 PM | Show all posts
sory silap should be 16 thn kahwin sbb anak die 15 thn.. silap kira... takde anak luar nikah... everything ikut procedure..i ingt lg my sil bgtau 1 yer after kahwin trus dpt yg sulung
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 7-8-2008 04:03 PM | Show all posts
my bro kate die just tunggu smpi hujung thn ni jee. after sume abis exam...then die pk jln yg  sebaik nye die risaukan budak22 tu.. even yg sulung pun dah tnye kt my bro y ibu tu nmpk lain, xmcm dulu lg... sedih bile dgr yg sulong tanye mcm tu...
Reply

Use magic Report

Post time 7-8-2008 04:10 PM | Show all posts
Originally posted by ammar_7e at 7-8-2008 03:29 PM
sama kes ngn bekas kak ipa aku..
abg aku ni orgnya garang..adik beradik sume takut..dia ni blh kata hensemlah jugak..chinese look gitu..
tapi dapat bini..dahlah hodoh, sombong plak tu..tapi ada ...



kenapa aku rasa citer ko ni mcm suatu perkara yg dah lumrah zaman kini.... dua jiran aku (semo selang beberapa rumah) jadik camni gak...

1st case... sorang jiran lelaki aku kawin ngan bini kaya raya...last2 bini suh cerai coz tak boleh afford binik punyer maintenance..inipun mak pak bini masuk campur suh cerai...semo umah reta benda letak kena letak nama bini dia..satu jer family binik dia tak leh nak ubah...pendirian dua anak pompuan dorang nak duk ngan abahnyer...bila tanya ngan budak2 nak duk ngan saper...dua2 kata nak duk ngan abah...

2nd case...sorang lagi jiran lelaki aku.. gomen staff yang berpangkat..kawin dah berpuluh tahun...bini memang high taste la..meja makan jer rega RM15,000...bapak punye bagus semo anak ada simpanan kat bank..bini anak mintak pe jer semo dapat...tapi anak2 pangai mcam emaknya...baru-baru ni bapak dia kena vss...so takde keje..bila bapak nak mintak kuar duit bank dari anak sebab nak bayar keta kancil yg anak sendiri pakai..anak2 dorang mengamuk...
baru-baru ni dgr citer bapak kena halau dr umah..sekarang dia dok umah mak dia.

tapi aku sebenarnya salahkan bapaknyer...sebab menurut citer adik dia...abang dia ni  takut ngan bini...bini tak suka ngan mak dia (mak mertua)..mak dia tak leh jejak umah...so bila abang dia nak jumpa mak atau mak nak jumpa abang kena sama ada balik umah mak atau mak dia kena jumpa kat tempat lain...

sekarang pe sudah jadi...abang dia merempat kat umah mak dia sendiri...dibuang keluarga sendiri...
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 7-8-2008 04:22 PM | Show all posts
i risau bende2 mcm ni laaa...
thats y i ajak my bro g report takut at the end my bro tinggal sehelai sepinggan... kete dah atas nama die.. tiap22 bulan my bro yg byarkan almost RM1000 gak laaa... rumah before kahwin lg dah ade.. but still nama my bro lg... tp mcm22 bleh jd. silap hrbln declare as harta sepencarian
Reply

Use magic Report

Post time 7-8-2008 04:54 PM | Show all posts
hmmm...mcm dh kena menderem jer...
ur SIL dl2 pun selalu buat perangai atau nih 1st time??
kalau dr dl selalu buat perangai, maybe dlm diri dia dh mmg camtu tp kalau 1st time mesti ade org main bomoh nih...baik p berubat cpt2...
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 7-8-2008 05:03 PM | Show all posts
2006 penah skali.. n yg ni skali lg... my sil org yg jenis mesra alam.... suka sgt menolong n sume nye die tau buat.. pasal tu kot
Reply

Use magic Report

Post time 7-8-2008 05:14 PM | Show all posts
eh... bini bos tuh pun dah kena bodoh kan sama ker??? takkan dia senyap jer?...
Reply

Use magic Report

Post time 7-8-2008 05:15 PM | Show all posts

Reply #34 cactusatmoon's post

wah... dah 2 kali curang, masih abang ko nak simpan... memang power abang ko kena bodohkan...
Reply

Use magic Report

Post time 7-8-2008 05:18 PM | Show all posts
bos bapak haku (ppuan la)penah jd kes gini.. kemaruk jantan.. then laki dia bawak p berubat.. ms berubat tuh.. dalam najis ppuan nih ada serpihan kain kafan.. kalo guna2 pakai barang2 dr org mati nih.. mmg power lah penangan nya! apa kata terik aje betina tu p berubat.. even dia x mau pun.. terik aje..  lempang kasik diam
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 7-8-2008 06:14 PM | Show all posts
2006 tu buat hal pun bukan sbb lelaki... pasal ketidakpuasan ati jeee.. masa tu tak teruk sgt myb sbb arwah ayah i ade lg... die diantara menantu yg pandai ambik ati parent i.. close laa ... n myb respect kot... tu yg sopan tu wife mamat tu takde la serang2, i think she knows laa husband die mmg kaki perempuan... or risaukan anak22 dieorg
Reply

Use magic Report

Post time 7-8-2008 06:17 PM | Show all posts
ape2 pun elok bwk p berubat sblm jd lebih parah...at least kita ikhtiar..
apepun kagum laa ngan ur bro, bleh relax lg..kalau dpt kat laki lain, bleh cr alasan nk kawen br tuh..
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 7-8-2008 06:31 PM | Show all posts
my bro tak relax laaa... die dah tak tentu arah dah.. even his bos pun advice ambik cuti.. kesian sgt tgk die...somtime terlupe buat bende2 yg patut die buat... mcm bercelaru sgt.. right now everyday he wll sms / cal my sis kat kg... sedih sgt tgk die... mmg tgh ubatkan die pun.. pulih kan semangat die... tetapkan pendirian die.. we all always ingatkan die ttg anak2.. whatever it is die masih lg ade anak2.. die penah tell us that die dah tua utk cari yg lain... tp utk ape....
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Google play
 Twitter
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2019 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
Private Cloud provided by IPSERVERONE
0.077219s Gzip On
Quick Reply To Top Return to the list